Partyflock
 

Gabber Temple op 27 december en 31 januari

gepubliceerd door , op
Gabber Temple is een concept dat zich richt op de genres binnen de hardcore/gabber welke volgens de organisatoren Bart Hard en Vague Entity te weinig aan bod komen. De eerste editie vond plaats op 27 september 2014 in de Hall of Fame, Tilburg, met een line-up van vinyl-only dj's en een live performance, opbouwend van darkcore, early hardcore, uk hardcore, crossbreed en terror. Een duistere zaal voorzien van stroboscopen maakten het tot een fijn feestje waar veel goede reacties op kwamen.

De tweede editie vindt op 27 december plaats op dezelfde locatie. Deze editie richt zich op een heel zeldzame niche stroming binnen de early hardcore: x-mass rave. In 1993 en 1994 bracht Rave The City speciale kerst cd's uit onder de noemer Rave The X-Mass. Ook Thunderdome ging hierin mee met Thunderdome The X-Mass Edition en X-Mass Paradise. Naast deze cd's waren er ook 12" releases van Rotterdam Termination Source, Dwarf en Shockwave Records welke de snoeiharde hardcore/gabber combineerden met kerstbelletjes en bijbehorende samples. Na het jaren lang bezoeken van vele hardcore/gabber feesten moest geconcludeerd worden dat bepaalde platen toch echt ontbraken in de sets van de evenementen die rondom de kerstdagen gehouden werden. Op 27 december gaan ze daar verandering in brengen en nog eenmaal twintig jaar terug in de tijd en sluiten de kerst af met een harde X-Mass edition van Gabber Temple.

De derde Gabber Temple zal 31 januari gehouden worden als onderdeel van Raw Music Invites The Sickest Squad in de Graanbeurs in Breda, waar Gabber Temple een van de area's zal hosten. Ditmaal pakken ze de hardste sound, met een diverse line-up met artiesten die hun sets zullen richten op het snellere werk binnen de early hardcore, UK hardcore en terror.

De avond zal geopend worden met een set van Raveroy met een set opbouwend van de 2e gedeelten van de House Party 8 en 10 compilaties gecombineerd met wat onbekendere platen: Hellraiser, Kotzaak, Industrial Strength, Laurent Hô, Manu Le Malin en af en toe een Ruffneck of Cenobite erdoor. Hierna zal Bart Hard het roer overnemen en op 200 BPM doorzagen met ouwe gabber platen. Vexer en Xerox zullen hierna een speciale b2b set draaien waarbij het UK gehalte en de crossbreed niet overgeslagen zullen worden, daarna zal Hardnoize een echte ouwe terror set draaien en sluiten ze af met Vague Entity , welke inmiddels bekend staat als een van de donkerste terror live acts van de laatste jaren.