Partyflock
 

Eerste artiesten Stekker in het Park en Studio Stekker 2014 bekend

gepubliceerd door , op
Utrechts festival bouwt voort op vernieuwd programmeringsconcept Stekker in het Park. Utrecht's meest eigenzinnige festival keert op zaterdag 26 juli 2014 voor haar zesde editie terug naar Park Voorveldse Polder. Ook Studio Stekker, de succesvolle studioweek in Kytopia met als kers op de taart Studio Stekker on Stage, krijgt een vervolg. Bovendien zijn de eerste namen voor dit zomerse evenement zoals verwacht mag worden van Stekker weer fris en vooruitstrevend.

Stekker in het Park
Park Voorveldse Polder, een prachtig stukje groen aan de rand van Utrecht, is wederom het strijdtoneel voor Stekker in het Park. Intimiteit blijft gegarandeerd door de maximale capaciteit van 4000 personen speels te verdelen over de karakteristieke locatie. Met drie uiteenlopende areas biedt Stekker in het Park ook dit jaar weer een gevarieerd aanbod voor de muzikale avonturier.

Zo is Stekker op het Strand ook deze editie weer de stage met de zo kenmerkende focus op de rafelrandjes van dansbare elektronische muziek. Live performances vinden plaats op een podium tussen de bomen bij Stekker in het Bos en Stekker in de Tent zorgt ten slotte voor de luchtige muzikale afwisseling, zodat er naast diepgang ook ruimte is voor vers vermaak.

Studio Stekker
Stekker in het Park vond zichzelf vorig jaar opnieuw uit door de toevoeging van Studio Stekker. Het internationale muziekproject van Stekker wierp zijn vruchten af; Alle Farben werkte samen met Lydmor aan een aantal nummers voor zijn nog te verschijnen album. Tim Exile schreef samen met de Nederlandse cellist Maarten Vos een nummer en gezamenlijk brachten ze een unieke liveset op Stekker in het Park ten gehore. Ook de slotshow van vorig jaar, een muzikale kruisbestuiving tussen The Kyteman Orchestra, T. Raumschmiere, Niels Broos en Delhia de France, staat nog vers in het geheugen. Dit is slechts een greep uit de succesvolle samenwerkingen van Studio Stekker 2013.

In 2014 gaat Studio Stekker verder waar het vorig jaar geëindigd is, grootser aangepakt, met meer artiesten en meer live optredens op Stekker in het Park 2014.

Programma
Met de bevestiging van Modern Deep Left Quartet, Wa Wu We, Francesco Tristano, Chymera, Junior Boys, Johannes Brecht, Coma, Bajka en Afromaniac voor zowel Studio Stekker als optredens op Stekker in het Park licht Stekker alvast een tipje van de sluier voor het niveau van het programma dit jaar. De rest van de programmering wordt in een later stadium bekend gemaakt. Stekker in het Park 2014 belooft met haar eigenwijze invulling op een fabelachtige locatie opnieuw de avonturiers te belonen. Kaarten voor het festival zijn vanaf donderdag 20 maart om 12:00 uur te koop. De kaarten zijn beschikbaar vanaf €27,- (ex. fee) via Stekker in het Park.nl.

Eerste namen Stekker in het Park 2014:
Modern Deep Left Quartet
Wa Wu We
Francesco Tristano
Chymera
Junior Boys
Johannes Brecht
Coma
Bajka
Afromaniac

Aftermovie Stekker in het Park 2013