Partyflock
 

Café D'anvers gaat underground

gepubliceerd door , op
Sound of the Underground
7 september 2013
Café d'Anvers is al een kwart eeuw dé place to be als het aankomt op alternatieve elektronische muziek. Hier hoor je geen dance, trance of clubhouse maar underground beats zoals Deep House, Tech-House, Techno, Minimal en Progressive. Deze genres kenden het laatste jaar een enorme opmars bij de nieuwe generatie uitgaande jongeren maar manifesteerde zich vooral op losse feesten en outdoor festivals.

Vanaf 5 Oktober verzamelt Café d'Anvers de succesvolste promotoren en meest getalenteerde dj's van België om deze opkomende scene van jongeren en artiesten een nieuwe club-thuisbasis te geven. Dit alles in een nieuw wekelijks concept op zaterdag : Sound of the Underground (SOTU).

Bij sotu is Café d'Anvers een samenwerking aangegaan met de belangrijkste spelers op de markt : promotoren en muziekhuizen die erg succesvolle feesten organiseren in België maar ook daarbuiten, en ook muziek uitbrengen met hun eigen artiesten. Elk van deze organisaties is dus eigenijk een feestpromotor, platenlabel én artist agency. We hebben het dan over Labyrinth Productions (Extrema Outdoor), Feestgedruis, Push It Records, Sound Architecture en Lucid.

Buiten deze dj's en producers gaat Café d'Anvers zelf actief op zoek naar Belgische producers die erg succesvol zijn in het buitenland, maar in België moeilijk van de grond komen, bij gebrek aan een scene. Hieronder vallen bv een Ultrasone, Hermanez, Massimo Girardi, Kolombo.

Naast al deze artiesten kijkt Anvers dan tenslotte ook nog naar buitenlandse producers die op het punt staan door te breken en bijgevolg zeer gemotiveerd zijn om zelf mee te werken aan de groei van het concept. Zo heeft Café d'Anvers rijzende Italiaanse top-producer Marco Faraone gestrikt, die op 19 oktober zijn opwachting maakt als nieuwe huisdj.

Kortom een mix van lokaal jong talent, opkomend nationaal talent en van internationale dj-producers.

Sound & Visuals

Al deze artiesten verdienen het uiteraard om op een state of the art geluidssysteem te spelen. De bezoekers, die grotendeels bestaan uit ware muziekliefhebbers, dansen het liefst op hun favoriete muziek in de beste geluidsomstandigheden. Vandaar dat er volledig vernieuwd soundsysteem én nieuwe dj booth zal worden geïnstalleerd vanaf 5 oktober!

Om de beleving voor het publiek nog intenser te maken zal er bovendien wekelijks gewerkt worden met live visuals, projecties, of zelfs videomapping - een nieuw fenomeen waarbij projectie op de muur 3 dimensioneel wordt weergegeven en de projectie levensecht lijkt – in combinatie met uiterst creatieve animatie.

Met Sound of the Underground pakt Café d'Anvers dus nieuw uit, maar de essentie van de avond blijft trouw aan zijn naam. Underground muziek met een underground sfeer blijven de pijlers die Café d'Anvers al 25 jaar lang op haar grondvesten laat daveren.

Tickets
koop tickets

1 opmerking

Ik vond het al een toffe plek! Zal nu al helemaal leuk worden