Partyflock
 

Trap Off

gepubliceerd door , op
Trap Off
15 januari 2013
Anno 2013 kun je muziekstijlen bijna niet in een hokje plaatsen dit geldt in het bijzonder voor de elektronische muziek stijlen(EDM). Het is allemaal een mengelmoes geworden van verschillende invloeden. Dit zie je dan ook steeds meer terug In het uitgaansleven. Trap Off is een nieuw concept binnen Dynamo wat zich hierop zal gaan richten. Zoals de naam al doet vermoeden zal de hoofdlijn het genre "trap"zijn met daarnaast alle stijlen die je er maar aan kan verbinden, denk hierbij aan moombahton, dubstep, hiphop, maar ook aan drum and bass.

Trap
Trap is een 'hybride' muziek stroming die bekend staan om zijn diepe bas lijn, tikkende snaren en hoge vocalen. Het is een geluid die zijn oorsprong vind in het zuiden van Noord-Amerika en word daar dan ook geassocieerd word met drugs en geweld van bendes. De pioniers van trap muziek zijn onder andere DJ Paul en Mannie Fresh. Deze hiphop stijl bestaat al en een lange tijd. Maar recentelijk heeft het een nieuwe comeback gemaakt. De reden waarom Trap het zo goed doet in de club scene is om dat het niet zo overwelvend is als Dubstep/drum and bass. Het heeft dezelfde tempo als een dubstep nummer maar zonder de kenmerkende dubstep geluiden. Het heeft een hiphop geluid, maar bevat wel de elementen van een house nummer zoals de Dutch sound waar Nederland zo beroemd om is geworden. Deze "sound of trap'' is pas echt ontstaan in 2012 en is heel erg snel gegroeid bij jongeren. Artiesten zoals Baauer, Luminox en Flostradamus zijn in een korte tijd wereld beroemd geworden enkel door deze muziek te produceren met de minste middelen.

De eerste editie is niemand minder als Snelle Jelle uitgenodigd om zijn kunsten te komen vertonen. Deze dj/producer die elke maand de hiphop nl charts op 22tracks bijhoud en deel uitmaakt van de SFFRMKRS familie, weet als geen ander wat cross over inhoud. Dj Lapendo de eclectic DJ van het zuiden mag hier natuurlijk niet ontbreken. Verder zullen de Squadron Generals en Baganagangbangers uit Tilburg de line-up afmaken.

Talent
Trap Off zal zich ook richten op talent, in samen werking met het dancelab BPM zal Trap Off iedere editie een extra area inrichten voor aanstomend talent. Dit talent zal de kans krijgen deze eerste editie om in het atrium zijn kunsten te vertonen aan een groter publiek.

1 opmerking

 
Artiest Speakerwall
baganaganganbanger :p
correctie : Banganagangbangers

dat het uitspreken moeilijk was was duidelijk, het spellen ook hahahaha