Partyflock
 

Zero bpm

gepubliceerd door , op
Zero bpm
9 februari 2004
DJ’S, Dance, Rap EN Zero Beats Per Minute

Op vrijdag 13 en zaterdag 14 februari om 20:00 uur is Engelenkampstraat nummer 25 in Sittard ‘the place to be’. Het personeel van Het Laaglandpand, dat speciaal is ingericht in de sfeer van ‘n lounge- & danceclub, ontvangt je dan voor de première van Zero bpm, de nieuwste voorstelling van Sittards theatergezelschap Het Laagland. Geen doorsnee voorstelling, deze kijk in het leven van vijf jonge mensen in de roes van een avond, wanneer ze elkaar treffen tijdens een party onder een brug in aanbouw. Laat je meevoeren door de DJ, die als een god het aantal beats per minute opdrijft. Leef je na deze sensatie zelf uit op de beats van Jaytronik tijdens de afterparty met verschillende dance- en rapacts. Zero bpm is minder geschikt voor kijkers onder de vijftien. Kaartjes kosten € 6,-. Iedereen die een CJP-pas heeft of met CKV-bonnen afrekent, betaalt € 5,-. Reserveren kan telefonisch: 046-4007276 of via de website: www.hetlaagland.nl. Het Laaglandpand ligt aan de Engelenkampstraat 25, in het centrum van Sittard.

Zero bpm
Het jatten van een fles sterke drank is voor Nils het begin van de avond waarop hij heeft besloten dat er iets moet gebeuren in zijn leven. Die fles is zijn toegang tot een groepje dat regelmatig samenkomt onder een brug in aanbouw. Ze komen daar om te feesten: om hun eigen grenzen te ontdekken, zich los te schudden van het alledaagse. Ze moeten keuzes maken, extreme keuzes: er móet iets gebeuren. Wie stijgt er boven zichzelf uit en wie valt er terug op aarde?vijf jonge acteurs creëren de roes van de nacht. Vijf levensverhalen kruisen elkaar tegen de achtergrond van die nacht.

Afterparty in samenwerking met Kunstbende Limburg
Na de voorstelling, die ongeveer een uur duurt, kan het publiek zich overgeven aan de roes van de avond tijdens de afterparty. De Sittardse DJ Jaytronik draait tijdens beide avonden o.a. breakbeat en New School Beats. Ook kun je alvast zien hoe een aantal deelnemers aan de Limburgse voorronde van Kunstbende 2004 voor de dag komt. Zij laten zien wat ze in huis hebben tijdens verschillende dance- en rapacts.

Regie en spel
Regisseur Silvia Andringa regisseerde eerder o.a. de succesvolle voorstelling ‘Medusa’ in de klas en het theater. Bij het maken van Zero bpm heeft ze zich vooral laten inspireren door goede muziek voor jongeren en het uitgaansleven. Speelde ze in haar klassenvoorstellingen vooral met de intimiteit van theater, in Zero bpm hanteert ze een meer grootse speelstijl en zoekt grenzen op. De voorstelling wordt gespeeld door Samora Bergtop, Anouk Beugels, Marco Bijsterbosch (speelde bij Het Laagland eerder in de jongerenvoorstellingen ‘Beat’ en ‘Blowing’), Gijs Nollen ( ‘Kort voor Klas’ en ‘Vriend van’) en Jeroen Windhorst (‘Beat’, ‘Medusa’ en ‘Kort voor de Klas’).

Overige voorstellingen
In Het Laaglandpand in Sittard speelt Zero bpm ook op vrijdag 26 maart om 20.00u en op donderdag 29 april om 19.30u (Koninginnenacht!). In Limburg is het stuk verder te zien in De Maaspoort in Venlo (15 maart, 20.00u), het Munttheater in Weert (19 maart, 20.15u), het Centrum voor de Kunsten in Roermond (31 maart, 20.00u), de schouwburg in Venray (1 april, 20.00u) en het theater in Kerkrade (20 april, 20.00u).
Surf voor de complete speellijst naar www.hetlaagland.nl.

5 opmerkingen

 
nou daar zal wel erg snelle muziek worden gedraaid
whehe ;)
 
:bah: KUNNE ZE NOG IETS SAAIERS VERZINNEN??

STOMME RAP BAGGER :@

alleen het plaatje is wel geinig ;)
laatste aanpassing
 
Klinkt niet verkeerd, dit soort voorstellingen trekken me meestal wel.. volgende maand maybe eens een kijkje nemen daar. Jaytronik is trouwens goeie dj (Y)
 
whehe ik denk zero bpm k denk ow ghehe nieuwe naam voor speedcore feestje beetje bespottelijk bedoeld nou maar hier ga ik dus nooit van mn leven naar binnen srry
haha, hier heb ik gewerkt!!! :D

denk dat ik wel ff ga kijken hoor, normaal vinnik theater ook niet super, ma hier make ze echt leuke voorstellingen!
laatste aanpassing