Partyflock
 
­ Nederland

8Bahn verhuist de Queensnight Special naar Musis Sacrum

gepubliceerd door , op
8Bahn Night & Day Festival
28 februari 2012
Jaar in jaar uit was 8Bahn steevast uitverkocht in haar voormalige thuishaven Luxor Live. Na vier jaar Luxor Live kiest 8Bahn voor een logische koerswijziging: Musis Sacrum. Musis Sacrum ligt in het Musispark, wat betekent dat men slechts enkele meters hoeven te lopen om vanuit het gratis toegankelijke Musis Park de prachtige zalen van Musis Sacrum te betreden. Aan populariteit ontbreekt het de verhuizing niet, 150 early bird tickets waren in 24 uur uitverkocht. Reguliere tickets zijn te koop via 8Bahn.nl

Mike Dehnert, Redshape, Pinch, ESHU en Juxtapose Soundsytem, aangevoerd door Bert de Rooij, vullen de twee mooiste zalen van Musis Sacrum. Met Mike Dehnert, Redshape en ESHU is het vrij duidelijk waar het in de 8Bahn Concertzaal om draait: techno. Juxtapose legt haar focus breed: Pinch en Juxtapose Soundsystem brengen dubstep, drum&bass en al het andere nieuwerwetse overzeese materiaal.

Vorig jaar brak Mike Dehnert (Duitsland, Fachwerk) menig chart met het legendarische album Framework op het Nederlandse Delsin en kwam op de proppen met zware releases op Clone, Colombage en zelfs Echocord. Mike behoort tot de gevestigde orde binnen de generatie Berlin techno. Redshape (Duitsland, Delsin) is The Phantom of Techno. Dikke diepe techno kenmerken Redshape. Zijn producties worden opgepikt door grootheden als Laurent Garnier, Carl Craig en Derrick May. Ondanks dat 2012 nog jong is heeft de man met het rode masker ook voor 2012 z'n toon gezet met een pittige release op Martyns 3024 label!

Ook ESHU heeft in 2012 haar sporen al verdiend. De dubtechno release Maan EP met remix van Dimi Angélis en Jeroen Search gaat als een speer, net als de (inter)nationale boekingen van de vier heren. Vorig jaar nog opener op Koninginnedag, nu tezamen met Mike Dehnert en Redshape de line-up van de Concertzaal.

De obscure lage Ravelijnzaal is ingericht met Juxtapose. Het drietal overtreft vele verwachtingen. Hiphop, drum&bass, uk funky, dubstep en zelfs garage behoren toe aan het brede scala sounds van Juxtapose. Juxtapose voedt de avond rondom Headliner Pinch (UK, Tectonic). Als vaandeldrager van de Bristol-scene was Pinch een van de eerste dj's die een aangenaam dubstep geluid liet horen in de jaren nul van deze eeuw. Ondertussen heeft Rob Ellis diverse labels opgezet, waaronder Tectonic en Kapsize, waar hij artiesten als Joker, Peverelist, Distance, Cyrus, Flying Lotus en ook hotshots als Skream en Benga op releasde. Zijn releases laten zich het best beschrijven als intelligente dubstep waar de invloeden van andere genres als dub, electronica en IDM goed in zijn te ontdekken.

De voorverkoop is al begonnen, 150 early birds waren binnen 24 uur uitverkocht. Reguliere voorverkoopkaarten kosten 17,50 en vind je in de 8Bahn ticketshop