Partyflock
 

Sprookjesachtige beats op Radical

gepubliceerd door , op
Radical
24 januari 2012
Op 18 februari gaat Radical voor de derde keer naar het Haarlemse Patronaat en heeft behoorlijk wat in petto. Hoofdpersoon van de avond is Dimlite, het alias van de Zwitsere producer Dimitri Grimm. Zoals de befaamde sprookjesvertellers de gebroeders Grimm hem voorgingen, weet hij zijn publiek te grijpen met subtiliteiten en verrassende kwinkslagen. Voor Dimitri Grimm zijn het echter trippelende beats, opdoemende bassen en frivole jazz die zijn verhaal vertellen. Gebundeld ontstaan beats die zich niet makkelijk laten vangen en misschien nog wel het beste te omschrijven zijn als instrumentale hiphop. Bij dit soort grensverleggende beats, denk je al snel aan de Brainfeeder crew (oa Flying Lotus, Samiyam en The Gaslamp Killer) of LuckyMe (Hudson Mohawke, Rustie), maar deze acts zullen allemaal grif toegeven dat Dimlite al bijna tien jaar in deze sound excelleert. Met optredens wordt eigen werk moeiteloos gemixt met diverse samples en live ingespeelde melodieën met energieke en extreem dansbare sets tot gevolg.



In het verhaal van Radical staat dubstep centraal en dat wordt, ondanks de zijwaartse stap richting de experimentele beats van Dimlite, absoluut niet geschuwd tijdens deze editie. Het blijft wel spannend en de beats atmosferisch, want DJ Madd en Commodo staan gegarandeerd voor diepe, duistere dubstep geluiden. DJ Madd is in de afgelopen twee jaar uitgegroeid tot een absolute grootheid, met recente releases zoals de 'Blank Space' EP op Blackbox en diverse remixes. Commodo is, na zijn geweldige debuutplaat 'Querky', getekend op zowel Blackbox als Deep Medi, het label van Mala.

De inleiding en het slot worden verzorgd door Radical residents June Miller en Myrkur. Zij openen de avond in stijl met zwoele diepe dubstep en laten het goed aflopen met een climax van het stevigere drum n bass werk. Het Nederlands/Britse duo June Miller is de laatste tijd niet meer te stuiten, met de door Skream zelf bejubelde 'Walls of Jericho', een release op het Critical Music label. Vers getekend op RAM Records (en daarmee labelpartners met Chase & Status, Sub Focus en Andy C) zijn ze hard bezig uit te groeien tot de volgende grote naam in het drum n bass genre.

Myrkur heeft voor de avond een mix in elkaar gedraaid, waarop naast tracks van Commodo, June Miller en dj Madd ook zijn eigen single 'Dancing In The Dark' te vinden is.

Dimlite (🇨🇭 | Now-Again / Stones Throw)
DJ Madd (🇬🇧 | Blackbox)
Commodo (🇬🇧 | Blackbox / Deep Medi)
June Miller (🇬🇧/🇳🇱 | RAM / Radical)
Myrkur (🇳🇱 | Radical)

1 opmerking