Partyflock
 

Amsterdam Management Services

gepubliceerd door , op
Amsterdam Management Services
15 december 2003
AMS (Amsterdam Management Services) is een nieuw boekingsburo speciaal gericht op live acts, muzikanten, acts, en artiesten met een unieke combinatie van DJ én live-muzikant als één performer. Vrijdag 9 januari is de aftrap met een groot aantal artiesten van AMS die die avond in de bovenzaal van poppodium Simplon in Groningen zullen optreden, tijdens het Noorderslag / Eursonic Event dat 3 dagen duurt. De line up is zeer gevarieerd, met een juiste balans tussen opbouw en afbouw in sfeer en muzikaliteit. Dat is wat AMS wil uitstralen.

AMS heeft als slogan "The Future For Live Entertainment" en kent een kwalitatief aanbod van artiesten met een mixture tussen live en electronische muziek. Bijna alle artiesten zijn professionele muzikanten, die ieder hun weg hebben gevonden binnen de electronische dance muziek. Een bijzondere integratie van entertainment en live performance maakt deze avond zo bijzonder. Het gevarieerde aanbod, doch met een duidelijke rode draad, biedt voor iedere doelgroep een muzikaal genot.

Andere artiesten die AMS o.a. onder haar hoede heeft, is Sven van Hees & The Svengali Squad. Afgelopen zomer sloten ze af op het Haarlem Jazz festival en stonden op grote festivals als Worldport Jazz, Oerol, Blue Note festival en Lovefields. Na 3 succesvolle albums (o.a. Gemini) zal in 2004 een nieuwe album bij Blue Note uitkomen. Sven van Hees begon zijn DJ-carriere in 1988 en maakte sindsdien ruim 40 12inches en remixes. Dit maakte hem tot de meest populaire DJ van België. Momenteel richt hij zich op het live circuit met de 4 koppige band The Svengali Squad. Daarnaast richt de 8 koppige live band Lex Empress & The Royals zich op een zwoele mix van soul, funk, jazz, latin en dance en veroverde al menig hart mede door de charismatige zangeres Lex Empress, die haar sporen de laatste 5 jaar heeft verdiend in de dance scene. Inmiddels verbreed zij haar repertoire en visie en schrijft eigen liedjes voor haar band. Daarnaast vergeleek de Volkskrant afgelopen november haar met Shirley Bassey en Anita Baker, in een review over haar jazz optreden in de succesvolle dans/zang show Interpretationzz dat 21x is opgevoerd in nachtclub Panama in Amsterdam. Meer info over AMS artiesten is te vinden op www.a-m-s.info


Meer details:

21:30-22:45: DJ Jorgensen
Warm soulful club music in combination with deep techhouse with a latin flavour. DJ Jorgensen organiseert zijn eigen deep house feesten "Soul-Mate" en produceert platen, sommige met bekende Nederlandse producers. Een release van zijn eerste EP staat op de agenda voor 2004.

22:45-23:00: Feel (live act)
Breakbeat for the body, passionate latin for the heart, vocal & flute for the soul. Feel presenteert zijn debuut op Eurosonic met een eigen geheel verzorgd live optreden waarbij percussie, zowel Afrikaans als Arabisch, wordt ondersteund door digitale breakbeats. De toon wordt gezet door sax, trompet, fluit en zang. Dansers trekken je verder mee in deze 15 minuten durende opzwepende show. Moderne muziek ondersteund door de diverse culturele invloeden zorgen voor zeer dansbare muziek die ook nog gevoeligheid probeert uit te stralen. Feel is profesioneel danser en danste begin jaren '90 al o.a. met Brian S (!) in clubs als RoXY, iT, Escape, Nighttown, etc. Daarnaast is hij MC én zanger én speelt dwarsfluit, soms dit alles gecombineerd in een trapeze act (!). Geregeld treedt hij op met bekende DJ's in diverse clubs en op feesten. Naast zijn live act debuut zal hij in Simplon optreden met de AMS artiesten.

23:00-0:00: DJ Lady Ace
Audrey Clarke, geboren in de UK, gewoond in Duitsland en begonnen als DJ op Mallorca in 1991, is inmiddels alweer 12 jaar resident in Amsterdam. Na de meeste muziekstromingen te hebben meegemaakt en zelf ook gedraaid, wordt ze beschouwd als een zeer veelzijdige DJ. Ze heeft nu definitief gekozen voor funky grooves en vocal garage, maar schuwt 't niet via techy deep house haar set op te bouwen naar tribal progressive. Hong Kong, China, Slovenië, Spanje, Griekenland en Israel zijn slechts een paar landen waar ze heeft gedraaid. Het zal hier zeker niet bij blijven, want reizen zit in haar bloed. Zo ook haar muzikale kennis. Enjoy!

0:00-01:00: Supa Dance Jam
Supa Dance Jam, een collectief van meer en minder bekende DJ's en muzikanten, eigenlijk voortgekomen uit de Barclay Dance Blend die in 2000 erg succesvol bleek door de blend van DJs met live muzikanten. DJ's als o.a. Cassie6, Graham B., Le Funkubine en vanavond Delacruz maken o.a. deel uit van het collectief. Professionele muzikanten zoals Cyril Directie (ex-drummer Kane), Claus Toft (percussionist Zuco103), zangeres Lex Empress zijn slechts een paar musicians die meedoen. Zangeres Miss Bunty vertoont vanavond haar soul stem, die inmiddels via verschillende produkties (o.a. met Sander Kleinenberg) de wereld overgaan. Zangeres Lex Empress staat met Cassie6 en dwarsfluitist Han Litz (die o.a. de muziek schreef voor de succesvolle Interpretationzz jazzy dans show in panama) vanaf Oud & Nieuw als een "mini Supa Dance Jam'" een maand lang in Indonesië en kunnen er daazom niet bij zijn. Verwacht vanavond een heerlijke groovy set van DJ Delacruz (bekend van zijn eigen Girls-Night avonden met fashion, acts & music), met Miss Bunty en een tal van live muzikanten, waaronder ook Feel, die ondersteund door zijn "amazing acrobatic tricks" dwarsfluit meespeelt.

01:00-02:00: DJ Juan Sanchez
Juan Sanchez (dit is zijn echte naam!) mag zich de eerste techno DJ noemen die zelf een live instrument bespeelt en wel een elektrisch gitaar. Radio 3FM had dit al snel ontdekt en heeft hem inmiddels al 4 x uitgezonden, onlangs nog tijdens de nieuwe dance zaterdagavond van 3FM bij Edwin Diergaarde. Ook VPRO's 3voor12 nam voegde zijn set toe aan hun archieven op www.3voor12.nl/dj-sets. Op de Awakenings wish list werd Juan zelfs als 9e gekozen door techno fans! Het oudste dance festival van Europa, Mysteryland plaatste Juan Sanchez deze zomer prime time tussen zijn grote producersvoordbeeld Alexander Kowalski (live) en Secret Cinema. Dit bracht hem zoveel positieve response dat Juan Sanchez wel eens kan uitgroeien tot hét nieuwe Nederlands techno talent. Juan (24) heeft zelf altijd in rockbands gespeeld en ontdekte de techno tijdens een studie in Detroit. Kort daarna pakte hij het deejayen snel op en nam zijn trouwe metgezel, de gitaar, mee on stage. Laat je meenemen in een nieuwe sound...

02:00-03:00: DJ Mason
Onlangs ontving Iason Chronis aka DJ Mason de Kunst Anjer uit handen van de commissaris van de Koninging van het Prins Bernhard Cultuur Fonds. Deze prestiteuze prijs gaat jaarlijks naar veelbovende en veelzijdige jonge kunstenaars. Iason (23) wil deze prijs aanwenden voor de release van zijn eerste EP. Een introductie van hem als producer waarmee hij verschillende electronische muziekstijlen wil presenteren, die hij ook draait als DJ. Naast het produceren van electro, tech-house, down tempo en progressive produceert hij ook muziek voor tv commercials (o.a. Grolsch 2.5; Vodafone tv campagne 2004). Afgelopen zomer is hij cum laude geslaagd aan de Hogeschool voor Kunsten, voor de studie Spel en Compositie. Zijn vioolspel (hij speelt al viool sinds zijn 6e) is hierbij zeer belangrijk, naast het produceren van elekronische muziek. Echter het meest bekend is Iason van zijn unieke live dj-sets waarbij hij zelf elekrisch viool speelt. Dit bracht hem al naar grote festivals als o.a. Extrema Festival, Impulz Out- en Indoor en met zijn live act SYSTEX op o.a. Park Pop, Lovefields en Beachbop. Vanaf 2004 zal hij ook viool meespelen met de Matthey Dekay band. In het buitenland tourde DJ Mason door China, en Zuid Oost Azie (Singapore, Java en Maleisië), Finland, Israel, Caribbeans, etc. Verwacht vanavond een een eigen sound met een spannende mix van poppy electro, tech house en UK progressive.

03:00-04:00: Flashback
DJ Spike (Glitterclub) & twee veejays verzorgen een zeer bijzondere underground revival met een nostalgisch gevoel in beeld & geluid uit diverse decennia vanaf de jaren 70 tot nu. Een totale flashback naar die jaren is een goed moment om deze avond vol electronische muziek af te sluiten. Tenslotte zijn de meeste deejays en producers geinspireerd door alles wat er in die tijd heeft afgespeeld. Filmische muziek, funky grooves, mysterious rhythms ondersteund met de juiste beelden is slechts een onderdeel van deze Flashback. Helaas op Eursonic slechts een uur. Het vraagt dus vast om meer... AMS keep you updated.

00:00-03:00: VJ's Freakbrothers.tv
Het enige VJ collective van AMS verzorgt bij Supa Dance Jam een "freak-show" met visuals, live camera's en vertonen hun ware kunsten. Ze zaten niet voor niets op de Hogeschool van de Kunsten Utrecht! Vervolgens veranderen ze hun stijl tijdens de techno set van Juan Sanchez. De Freak Brothers veejayen sinds 1997 en verzorgden de beelden o.a. op Impulz en Pink Pop. Daarnaast stonden ze op vele parties en met vele bekende DJ's van Nederland. Ze hadden in 2003 een residency in P60 (Amstelveen) en Nightlive (Maastricht). Ook deden ze de volledige visuele aankleding op de truck van Ferry Corsten tijdens FFWD 2002. Inmiddels hebben ze een succesvol multimedia bedrijf.

22:00-0:00: MC Gee
MC Gee uit London woont alweer een aantal jaren in België, maar reist inmiddels meerdere keren per week heen en weer binnen de Benelux. De laatste tijd is MC Gee veelvuldig op grote bekende feesten als host aan het werk geweest en zijn typische London sound bracht hem een enorme bekendheid binnen de house scene. Ook maakt hij produkties, o.a. met de Soul Providers. Ronald Molendijk, Johnson e.v.a. bekende DJ's en organisaties als Extrema of clubs als Supperclub waarderen zijn professionele houding en mogelijkheden als host of the night en zijn performance als "real gentleman". Niet voor niets noemde Laidback Luke hem de "beste MC in Nederland". Oordeel zelf, and enjoy the AMS party!

7 opmerkingen

Werkzaam bij {SHOWLIST organization 2748, 769}
Artiest {SHOWLIST artist 35299, 42175, 8280}
Lex Empress :respect: :D
Lex Empress!!! Eg wel!! (y)
 
Artiest Basic
Ziet er goed uit :) en Mason is zeker een aanrader
 
Lex Impress is idd errug gaaf !
Leuk initatief ook dit, ik experimenteer zelf ook al tijden met progressive ICM (bass)gitaar en heb het idee dat dit wel eens een hele nieuwe stroming in de house zou kunnen gaan worden....
 
Artiest {SHOWLIST artist 53746, 54390, 44415, 55262}
juan de man! Echt een aanrader als je eens wat anders wil dan "Standaard-techno dj's"
Lex Empress door mijn cam...: