Partyflock
 

Grote Nederlandse namen op Planet Delsin in Trouw

anoniem gepubliceerd op
Dat Nederland behoorlijk bovenaan te vinden is op de internationale dance ladder is een feit. Behalve dat ons land supersterren als Tiësto en Armin heeft voortgebracht, zijn er ook producers die iets minder opvallend te werk zijn gegaan, maar minstens net zo veel betekenen in hun niche voor Nederland als een Tiësto bij het grote publiek. Dat zijn producers als 2562 en Martyn. De debuutalbums Great Lengths (Martyn) en Aerial (2562) zorgden ervoor dat ze in één klap op de kaart stond als hét dubstep-geluid uit Nederland, en de twee staan wat dat betreft al jaren aan de top. Tijd om ze weer eens naar Trouw te halen, en wel op vrijdagavond 17 juni bij Planet Delsin.

Martijn Deyker, oftewel Martyn, is inmiddels een gearriveerd DJ en producer. Maar op zijn lauweren rusten is er niet bij, want hij heeft na het mixen van de nummer 50 voor Fabric, bijna zijn tweede plaat af die uitkomt op het label Brainfeeder van Flying Lotus. Inmiddels woonachtig in de VS, draait hij over de hele wereld. Van de Air in Tokyo tot de Panoramabar in Berlijn en ook heeft hij Lowlands al lang van zijn 'to do lijst' af kunnen strepen. Door een monsterset neer te zetten in de Bravo in 2002, heeft hij zich redelijk onsterfelijk gemaakt. Trouw is blij dat Martyn nog niet te groot is geworden voor Amsterdam en dat hij na bijna 2 jaar weer terugkeert naar de club.

De tweede Hollander van formaat, inmiddels ook woonachtig in het buitenland (ja, in het bekende Berlijn) die op Planet Delsin achter de DJ-booth te vinden is, is 2562. Dave Huismans aka 2562 heeft al eens eerder in Trouw gestaan, maar dan onder zijn A Made Up Sound alias. In slechts vier jaar tijd heeft Huismans als 2562 al drie albums afgeleverd, waarvan de laatste Fever op zijn tweede eigen label When In Doubt onlangs is uitgekomen. Op Fever neemt 2562 (zijn oude postcode in Den Haag) allerlei oude disco samples en stopt die in een 2562 jas, dus met veel techno en bass invloeden.

We blijven even in hoek van de naamwisselingen en schuilnamen, want een mooie aanvulling op deze toch al niet verkeerde line-up is Darko Esser. Alleen gaat hij op Planet Delsin in Trouw dan weer niet draaien onder zijn echte én tevens DJ-naam, maar onder een nieuw pseudoniem: Onionboy. Onder deze noemer kan hij veel meer zijn eclectische voorkeuren laten horen en zijn DJ-sets zijn dan ook voornamelijk broken beat georiënteerd (dubstep, 2-step, drum & bass, hiphop en zo verder).

Essers nieuwe alias komt uit de film Shrek, waar de groene vriendelijke reus uitlegt aan Donkey de ezel dat hij net als een ui vele lagen heeft, waarna de ezel Shrek omdoopt tot 'Onionboy'. Het hele idee achter draaien als Onionboy in plaats van Darko Esser is dus veel lagen en zo weinig mogelijk hokjes. Een goed idee dat niet beter had gepast dan op een andere avond als Planet Delsin met 2562 en Martyn.