Partyflock
 

Now & Wow in Van Nelle kan pas in augustus open

gepubliceerd door , op
<p class="intro">Rotterdam - Now & Wow moet mogelijk enkele maanden dicht. De trendy danceclub van Ted Langenbach kan pas in augustus volgend jaar van start in de Van Nelle Fabriek. Omdat de club officieel op 1 januari 2002 de huidige locatie - pakhuis Sint Jobsveem aan de Lloydstraat - moet verlaten, dreigt tijdelijke sluiting.


De verhuizing naar het Van Nelle- complex in de Spaanse Polder is zeker, zegt Koos Hanenberg, eigenaar van Now & Wow. Maar een aantal zaken moet nog worden geregeld, zoals het wijzigen van het bestemmingsplan en de vergunningen. Dat gaat nog wel enkele maanden duren.


Now & Wow is sinds het voorjaar van 2000 in het Sint Jobsveem gevestigd. Daaraan is een lange discussie voorafgegaan. Omwonenden van het pakhuis protesteerden vorig jaar heftig tegen de komst van de hippe club en zijn partygangers. Zij vreesden voor overlast.


De gemeente Rotterdam gaf echter groen licht voor de danceclub. Sint Jobsveem was namelijk aangewezen als tijdelijke evenementenhal tijdens het Europees voetbalkampioenschap (EURO 2000) en Rotterdam 2001, Culturele Hoofdstad van Europa.


Volgens afspraak wordt het Sint Jobsveem hiervoor gebruikt tot 1 januari 2002. Daarna wordt het pakhuis omgebouwd tot een modern complex voor wonen en werken.


Enkele maanden geleden werd bekend dat Now & Wow naar de Spaanse Polder zou verhuizen. De danceclub krijgt een plek in de Van Nelle Ontwerpfabriek. In het multifunctionele bedrijvencomplex komt een combinatie van horeca, cultuur, winkels en evenementen.


Hanenberg wil met de gemeente en deelgemeente Delfshaven proberen een oplossing te vinden voor de overgangsperiode. Ook hoopt hij op de goodwill van de omwonenden om het verblijf van Now & Wow in Sint Jobsveem met een paar maanden te verlengen.


Een andere, tijdelijke locatie zoals de HAL of Las Palmas is volgens Hanenberg niet aan de orde.
</p>