Partyflock
 

Studio 80 Mystery Land Hey after

gepubliceerd door , op
Het is een mooie traditie aan het worden: de Mystery Land after in Studio 80, waar een aantal kopstukken uit de Hey-area op het festival in de Floriade naar Studio 80 komen om nog even verder te feesten. Vorig jaar was de after een doorslaand succes, met onder andere André Galluzzi, Rush en natuurlijk Michel de Hey, die ook dit jaar weer als ceremoniemeester zal optreden.

Studio 80 kan nog niet alle namen op de line up van dit jaar verklappen, al zijn voor de zekerheid al wel een aantal acts vastgelegd. Zoals Daniel Sanchez, die zijn vaste Blabla-avond op de laatste zaterdag van de maand beschikbaar stelde voor deze Mystery Land/Hey-after. De jongste Mystery Land-generatie is vertegenwoordigd met twee dj’s van het roemruchte Bar 27, feestbeest Lucatone en dj Ricketic.

Ook zeker van de partij: technoheld Benny Rodrigues, een dj die we maar zelden zien in de 80, al is dat eigenlijk vooral te wijten aan zijn overvolle draai-agenda. Maar in de gezellige nazit van Mystery Land komt Rodrigues graag nog even langs. En niet alleen om te draaien, want daarnaast wil hij ook de live-set van zijn favoriet Redshape niet missen.

Redshape is een van de grote beloften van de nieuwe techno: een dj en producer, die platen maakt in de beste Detroit-traditie, maar wiens identiteit verborgen blijft achter een masker. (Net als de eveneens gemaskerde Detroit live-act Anonym, die twee weken eerder op het podium van de 80 stond). Maar waarom een masker? Omdat Redshape wil dat alle aandacht naar de muziek gaat, en niet naar de persoon op het podium. En met die muziek zit het wel goed, getuige zijn vette releases op labels als Delsin.

Los van alle verdere mogelijke verrassingen en onaangekondigde VIPS die nog even willen komen afteren (zoals vorig jaar Paul Kalkbrenner) weten we in ieder geval ook zeker dat Michel de Hey host van de avond is. Al lekker warmgedraaid van een dag lang Mystery Land, zal hij de laatste uurtjes van het feest ongetwijfeld weer naar een lekker groovy en knallend hoogtepunt brengen. Want toegegeven, Life is a Mystery, maar met deze grootmeester achter de decks weten we alvast een ding zeker: dat iedereen ook na de laatste plaat het liefst nog uren zou willen doorgaan.

3 opmerkingen

Nice (y)