Partyflock
 

The Beginning houdt naam hoog in Hemkade

anoniem gepubliceerd op
The Beginning houdt naam hoog in Hemkade
17 januari 2009
Een bijzondere Valentijnsdag dit jaar. Het house-historische pand van de Hemkade is hiervoor het podium. The Beginning keert deze dag namelijk voor de tweede keer terug. De van oudsher toonaangevende plek voor de Nederlandse clubcultuur pas precies bij het gevoel dat The Beginning wil uitstralen. Op 14 februari komt hét classics-feest bij uitstek met een “old-fashioned” en speciaal concept, ditmaal met niet alleen Hollandse house-helden, maar ook een aantal bijzondere gasten uit België in de vorm van T99, CJ Bolland en Sven van Hees!

De sfeer van The Beginning, denk aan de alom bekende fluoriserende kleding en smilies. Vooral de top dj’s uit de Nederlandse clubhistorie staan centraal. Na vele succesvolle edities in de Haarlemse Lichtfabriek, werd vorig jaar voor het eerst in de Hemkade een bijzonder feest neergezet, met alleen houseplatencollecties uit de jaren ’89-’94 in de koffers. Met deze waanzinnige nacht in het achterhoofd, heeft ook dit jaar wederom The Beginning het “ begin” in deze locatie, ditmaal met een meer dan unieke line-up.

D-day, zaterdag 14 februari, zet het vast, plan het in, regel oppas.....alles!
De oude bekenden: Per, Marcello, JP, Cellie, Pavo, Dano en Miss Monica. Stuk voor stuk gegarandeerd voor een avond zoals de dagen van toen. Aangevuld met dj’s Coldfusion, Hut, Basil Kaspar, Benji, Neuv en The Beginning-resident van het eerste uur: Michel Becks. Headliners: de Vlamingen. T99, bekend van houseclassic Anasthasia uit ’91 en sindsdien een invloedrijke dj/producer in de wereldwijde dancescene. Samen met CJ Bolland en Sven van Hees zullen zij de grens oversteken; een tweetal bekend van toen en nu!

Een moeder als dj in een Antwerpse club; dansmuziek was de opvoeding van CJ Bolland. Eind jaren 80 was hij er snel bij, zowel achter de draaitafels alsmede producerend, zijn muziek werd uitgebracht door het legendarische R&S-label. In de jaren 90 in een adem te noemen met de technodj’s Dave Angel en Sven Väth. Tegenwoordig nog altijd actief in de bovenlaag van de dj-scene, en sinds 2002 muziek uitbrengend op zijn eigen Mole Records label.

Ook Sven van Hees draait nog altijd op volle toeren. Vanuit Antwerpen ontwikkelde hij zich als ijzersterke dj met zowel invloeden uit de acidhouse, EBM en tribalhouse. Als één van de oprichters van het roemruchte label Wonka behoort hij tot toonaangevende naam in de housescene, zo ook later met zijn successen in de lounge-releases als Gemini. Hollandse helden versus Vlaamse grootheden! Verwacht vooral geen hardcore, maar pure oldskool house. Zoek een felgekleurde outfit en beleef het opnieuw in de Hemkade!

The Beginning
The Beginning geldt voor velen als onbetwiste trendsetter op het gebied van classics-feesten. Ontstaan in 2002 in de Haarlemse Lichtfabriek wisten Alexander Koning en Michel Becks een evenement neer te zetten dat als eerste de juiste sfeer wist op te roepen. De periode ’89-’94 werd niet zomaar gekozen; dit waren de jaren dat de eerste housectracks werden uitgebracht. De magie van die nieuwe, revolutionaire dansmuziek, plus de eensgezindheid onder het publiek, was uniek en zou daarna nooit meer terugkeren.

In de Lichtfabriek kregen die vaak vergeten platen echter weer betekenis. The Beginning werd een populair ‘terugblik-moment’ voor oudere partygangers, maar ook voor een jongere generatie die de house-classics omarmen. Een feest met vooruitziende blik, al snel volgden vele andere edities. Na een aantal jaren in de Lichtfabriek, was vorig jaar februari de eerste editie in Hemkade in Zaandam, waarna gevolgd door een Amsterdamse editie en afgelopen november, weer even terug op het oude stekkie: de Lichtfabriek.

The Beginning moet echter iets bijzonders blijven en zal slechts enkele edities per jaar kennen. De aftrap van de eerste editie van 2009 zal plaatshebben in de Hemkade te Zaandam op 14 februari.

Website: www.the-beginning.nl

13 opmerkingen

Ahhhhhh NEE!!!!!!

Niet op 14 februari!!!!

Oh dit was echt een feestje waar ik zo graag bij had willen zijn maar de 14e gaat 'm echt niet worden. En dan zetten ze er CJ Bolland neer, verdomme zeg. Ik baal hier echt van.

:( :( :(
 
14e gaat moeilijk worden, maar toch zeker het proberen waard! b)

Ziet er dik uit, zin in! :bounce:
mmmmmmmmm effe chekken maar :p
 
Uitspraak van :jaja: Jeffrey :jaja: op zaterdag 17 januari 2009 om 12:01:
aanwezig


potje houseng

:yes: :woop:
 
gekkenhouse ouweee leipe shit hemkade
ziet er goed uit! (Y) helaas andere verplichtingen die dag :(:(:(
 
HEMI VOOR HET LEVEN !!!!!!!!!!WOOP WOOP