Partyflock
 

Eye on the Future presenteert unieke Pinkster-editie

gepubliceerd door , op
Aan de rijke historie van Eye on the Future wordt binnenkort een spannend nieuw hoofdstuk toegevoegd. Het meest beruchte dansfeest van Haarlem, traditiegetrouw in de imposante zalen van de Lichtfabriek, presenteert op zondag 11 mei namelijk een wel heel eigenzinnige Pinkster-editie. Los van de gezelligheid dankzij de vele vaste bezoekers, is het muzikale programma met dj’s als Marco V, Don Diablo, Chip & Dale, Juan Sanchez en Marnix veelzijdiger dan ooit.

Dit is het gevolg van een unieke samenwerking tussen twee Haarlemse organisatie. Zowel Eye on the Future als Upstruct zijn een gevolg van Alexander Koning’s immense dadendrang, ditmaal samengevoegd op één veelbelovend evenement. De Haarlemse dj/producer/organisator combineert zo zijn verschillende talenten, variërend van grote feesten organiseren met dj’s van naam en faam, plus het neerzetten van kleine clubfeesten waar vooral opkomende dj’s en acts de show mogen stelen.

Velen kennen Eye on the Future zodoende als een feest waar grote dj’s staan geprogrammeerd. Samen met dj Michel Becks kijkt Alexander Koning hiermee al jarenlang vooruit, artiesten spottend die de toekomst van de dancescene kunnen worden genoemd, bekende dancestromingen als (latin)house en techno combinerend. Upstruct is daarentegen de ideale kweekvijver, dé plek waar dj’s de kans krijgen zich te bewijzen. Op deze feesten, geregeld in de Haarlemse club Stalker, is vooral het diepere werk te horen, minimal en (tech)house.

Het samenvoegen van beide feesten lijkt een slimme zet. Zo staat in de grote Turbinehal een indrukwekkend lijstje dj’s op het programma, te weten Marco V, Don Diablo, Marnix en Mr Minoz versus Miss Melera. Eerstgenoemde behoeft eigenlijk geen introductie, Marco V is tegenwoordig een internationaal gelouterde dj die zijn kennis op het gebied van trance, techno en house in één kenmerkende stijl heeft weten te vatten.

Voeg daar aan toe het opwindende eclectisme van Don Diablo, de degelijkheid van ‘Mr Loveland’ Marnix en de ambitieuze sets van Haarlemse talenten Mr Minoz en Miss Melera, en het lijkt een Eye on the Future in stijl te worden.

Het Oliehuis van de Lichtfabriek is vervolgens het terrein van Upstruct. Hier klinken diepe techhouse en minimal techno van organisatoren Michel Becks en Alexander Koning en de talenten Gruis vs Luxaflex.

Hoofdacts in deze zaal zijn Juan Sanchez, de Amsterdamse dj/producer die met zijn minimal techno een steeds groter (en internationaler) publiek weet te trekken, en Chip & Dale, het Amerikaanse dj-duo, steevast gekleed in opvallende politie-outfits. Liefhebbers weten dit tweetal al een tijd lang op waarde te schatten, de geüniformeerde dj’s draaiden eerder al indrukwekkende sets op Cocoon NYE en Time Warp in Rotterdam, ditmaal is de Lichtfabriek aan de beurt om aan de wetten van deze coppers te worden onderworpen.

Zo belooft zondag 11 mei een bijzondere dag te worden voor Eye on the Future versus Upstruct. Verwacht muzikale ontdekkingen versus internationaal dj-vakmanschap, house versus techno en clubvibes versus festivalsferen. Ongetwijfeld een Pinksteren om nooit te vergeten.

1 opmerking