Partyflock
 

Mayday 2008
Meer plaats, meer afwisseling

gepubliceerd door , op
Mayday 2008
7 maart 2008
FeestMayday · Reflect yourself
Datumwoensdag 30 april 2008
LocatieWestfalenhallen Site
Op 30 april komt Mayday Reflect Yourself naar de Westfalenhallen in Dortmund – De lineup is gevarieerder dan ooit. Onder het motto Reflect Yourself vindt de 17de editie van het traditiegetrouwe Mayday plaats in de Westfalenhallen in Dortmund. En het zal het grootste ooit worden: met 3.500 m² extra oppervlakte en een nieuwe mainfloor gaat Mayday op 30 april van start in niet minder dan vijf grote hallen. Meer dan 50 internationale dj’s en live-acts, waaronder Paul van Dyk, Sven Väth, The Disco Boys en Armin van Buuren zullen voor de meer dan 20.000 verwachte bezoekers aantreden.

Zoveel plaats was er nog nooit op een Mayday. De ruimte werd met 3.500 m² uitgebreid en bedraagt nu in totaal 12.500 m² – een nooit geziene omvang voor het sowieso al meest succesvolle Duitse indoorevenement voor elektronische muziek. De uitbreiding maakt de oprichting van een nieuwe headfloor mogelijk: Met de Factory is er voor het eerst een eigen ruimte voor de hardste varianten van de elektronische muziek, de hardcore en de hardtechno, die al lang zijn uitgegroeid tot massaal beluisterde stijlen. Acts zoals het PETDuo uit Brazilië, Outblast (Almere), Frank Kvitta (Berlijn) en Sven Wittekind uit Frankfurt vormen de internationale uithangborden van deze harde sound en kunnen op Mayday uiteraard niet ontbreken.

In totaal zullen op de verschillende floors van Mayday 2008 meer dan 50 dj’s en live-acts te zien zijn die het hele spectrum van de elektronische muziek zullen presenteren. Paul van Dyk (Berlijn), Sven Väth (Frankfurt), Westbam (Berlijn), Armin van Buuren (Amsterdam) en Chris Liebing (Frankfurt) of de live-acts van Anthony Rother (Frankfurt) en Alter Ego (Frankfurt) zijn de headliners in de Arena. In het nieuwe Empire rockt Monika Kruse (Berlijn) o.a. met Adam Beyer (Stockholm) en de shooting star van de Duitse technoscene Felix Kröcher (Frankfurt). The Disco Boys (Hamburg) ontmoeten in het Casino Milk & Sugar (München) en Karotte (Frankfurt). Nog nooit waren er zoveel verschillende stijlen en zoveel afwisseling in de line-up van een Mayday.

Een van de bijzonderste momenten is het optreden van de Members of Mayday in de Arena. Zij zullen de hymne van dit jaar Reflect Yourself voorstellen. “20.000 mensen zullen allemaal samen hun handen in de lucht steken. Een echt kippenvelmoment”, vertelt Oliver Vordemvenne van het organiserende agentschap I-Motion.

De eerste editie van Mayday in 1991 geldt wereldwijd als de Moeder van alle raves. IMotion, ook bekend van evenementen als NATURE ONE en Ruhr-in-Love, heeft de traditionele rave afgelopen jaar overgenomen. Enkele vernieuwingen en veranderingen, o.a. een nieuw floorconcept, zorgden voor een succesvolle relaunch met zo’n duizend bezoekers meer dan vorig jaar. Voor 2008 werd het concept nog wat bijgevijld. “Het zal niet enkel het grootste Mayday aller tijden worden, maar ook het meest afwisselende”, verheugen de organisatoren zich.

De spirit en de magie van de bekendste indoorrave ter wereld kunnen intussen ook het buitenland bekoren. Vooral Oost-Europa feest al jaren mee: op 08 mei is Mayday in Sint- Petersburg (Rusland) te vinden, op 22 oktober in Budapest (Hongarije) en op 10 november in Katowice (Polen). Andere Mayday-edities, o.a. in Wenen, worden nog gepland.

Tickets zijn verkrijgbaar bij alle gekende voorverkooppunten, op het telefoonnummer 49 (0) 261 921 5840 en op www.mayday.de. Op vertoon van je toegangskaart is de heen- en terugreis gratis met alle openbare vervoersmiddelen van de VRR (bij de Deutsche Bahn in 2de klasse) binnen het dienstgebied van de VRR. Zie www.vrr.de

27 opmerkingen

 
kneiter vet feest, als mn bankrekening t toelaat, aanwezig
Artiest {SHOWLIST artist 87534, 3403}
hell yeah! :yes:

als ze nou ook nog eens mn kaarten gaan sturen,die ik n maand geleden besteld heb! :p
Dit is de shit hier moet je bij zijn!!!!
het feest van de overtreffende trap, geniaal!
De eerste editie van Mayday in 1991 geldt wereldwijd als de Moeder van alle raves

:dood:
gruwelijke line up en I- Motion is altijd goed(Y)
Uitspraak van Tumult op vrijdag 7 maart 2008 om 20:02:
De eerste editie van Mayday in 1991 geldt wereldwijd als de Moeder van alle raves

Welk feest dan wel?? Een aantal claimen dat toch, maar wat was de echte eerste officiele "rave" dan?
dat was in de Warehouse in Chicago, vandaar ook de naam house ;) praat je over '87...
laatste aanpassing
Jaaa:cheer:
Heb t hotelletje al geboekt :cheer:
Hier wil ik dit jaar heen!! :woop: :D

vette shit
kaartje is al binnen!
Hier kan geen enkel koninginnedagfeest tegen op!

MAYDAY :respect:
 
Aanwazig :P :bounce:
Uitspraak van IrEeNtJe op zaterdag 8 maart 2008 om 00:42:
Jaaa
Heb t hotelletje al geboekt

waar zitten jullie en wat zijn de kosten?
Uitspraak van Bramcore op zaterdag 8 maart 2008 om 08:48:
Uitspraak van IrEeNtJe op zaterdag 8 maart 2008 om 00:42:
Jaaa
Heb t hotelletje al geboekt

waar zitten jullie en wat zijn de kosten?

ook benieuwd !!??
Uitspraak van Danamylo op zaterdag 8 maart 2008 om 00:20:
dat was in de Warehouse in Chicago

dat was een Club, we hebben t wel over Raves....met meer als 2500 ravers..:p
Artiest Koev
MAYDAY da wordt weer flink kwallen!!!!!!!!
 
Artiest {SHOWLIST artist 13438, 76468}
damn mayday 1994 die was vet met marusha, members of mayday ( enter the arena ) jens enz
Werkzaam bij JP dance events
Artiest {SHOWLIST artist 40343, 66932}
Uitspraak van verwijderd op zaterdag 8 maart 2008 om 14:13:
damn mayday 1994 die was vet met marusha, members of mayday ( enter the arena ) jens enz

RMB niet vergeten.. die heb ik hier nog op liveset liggen :D

Uitspraak van Danamylo op zaterdag 8 maart 2008 om 00:20:
praat je over '87...

Doe er maar even 10 jaar af, als je dan toch met feitjes gaat gooien. (y)


En bij deze 'mutti der rave' moet ik gewoon een keer bij zijn! Dan skippen we technocity 040 maar een keertje met Q-day!
laatste aanpassing
 
heb die live plaat ook op low spirit recordings

en paul elstak en darkraver enz
 
Artiest Liam C.
Frank Kvitta is God!!!
Uitspraak van 5924ut_)*i+05I=034uj0=tjgn49tf43n80-(_*& op zaterdag 8 maart 2008 om 14:04:
die hardcore heeft Mayday niet nodig.

was er al vanaf het begin, kheb nog setjes van gizmo en dano uit 93/94.

Bij mayday gaat het niet om een bepaalde style, heb sowiezo een hekel aan het bestempelen van muziek... dit is slecht en dat is goed... elke style heeft goede en slechte dingen, al moet ik zeggen dat ik hardstyle toch echt wel kut ben gaan vinden.

Ik zeg niet dat jij dat vind maar heb een hekel aan mensen die zeggen: Mayday en of Nature one gaak niet heen waar daar is hardcore, sow wat??