Partyflock
 

DJ's Roog en Erick E vieren twintig jaar Housequake met History of House tour

gepubliceerd door , op
Housequake
3 november 2022
FeestHousequake · 20 years tour
Datumzaterdag 11 maart 2023
LocatieVolt Site
FeestHousequake · 20 Jaar Clubtour
Datumvrijdag 31 maart 2023
LocatiePodium Victorie Site
FeestHousequake · 20 Years History of House Tour
Datumzaterdag 8 april 2023
WinactieHousequake actiegesloten
LocatieFuel Site
FeestHousequake · 20 Years Tour
Datumvrijdag 24 november 2023
LocatieMEZZ Site
Nineties RoXY-veteraan Erick Eerdhuizen (Erick E) en zeroes-ster Rogier van Bueren (Roog) vormen samen het dj-duo Housequake. Het succesvolle houseconcept bestaat twintig jaar en dat vieren ze met een speciale jubileumeditie. De twee dj's worden door muziekkenners, fans, collega's en 'industry people' ook wel de grondleggers van de 'house scene' in Nederland genoemd. Vanaf maart toeren Roog en Erick E door heel Nederland met de History of House tour: een muzikale reis en ode aan twintig jaar housegeschiedenis. Nieuw voor Housequake is dat naast clubs en festivals ook poppodia, zoals TivoliVredenburg in Utrecht en het Patronaat in Haarlem op de agenda staan. Bezoekers van de History of House tour staat een clubavond vol houseklassiekers te wachten, met de energie en magie die fans van Housequake gewend zijn. In november staat Housequake ook in Paradiso. Kijk voor data, locaties en tickets hier. Alvast in de stemming komen? Luister dan de 20 year Housequake mixtape hier.

Back-to-back
Wat ooit begon als een spontane back-to-back set, tussen de destijds twee grootste club dj's van Nederland, is uitgegroeid tot een dance fenomeen waar generaties clubbers en houseliefhebbers mee zijn opgegroeid. Dat dj's Roog en Erick E elkaar gevonden hebben in Housequake, is niet geheel toeval. Beide dj's hebben indrukwekkende solocarrières, behoren tot de top van de best geboekte club dj's van Nederland, brachten meerdere hits uit en werden meer dan eens geëerd voor hun oeuvre. Roog staat bekend om zijn muzikale sets, waarin veel invloeden vanuit jazz, funk en soul te herkennen zijn. Erick E draait meer jackin house en schuurt tegen techno aan. De combinatie van beide blijkt een unieke match met een magische sound. Al twintig jaar lang. Daarnaast blijken niet alleen Housequake bezoekers fan van deze sound en stijl. Ook bekende top-dj's als Franky Rizardo, Benny Rodrigues, Gregor Salto, Oliver Heldens, Nicky Romero en Sunnery James & Ryan Marciano zijn liefhebbers en geven allen aan dat Housequake de toon heeft gezet voor de Nederlandse housescene en geïnspireerd te zijn door Housequake. Bekijk hier wat zij zeggen over Roog en Erick E en Housequake.

Gewilde act
De muziek, house en club scene is in twintig jaar erg veranderd. Clubavonden met resident dj's bestaan bijna niet meer. Het concept had dan ook het risico ten onder te gaan. Maar niets is minder waar, Housequake is in twintig jaar tijd ook een zeer gewilde 'act' geworden voor festivals. De focus ligt nu meer dan ooit op festivals en de agenda's van de twee dj's is daarom standaard volgeboekt. Maar hoe hou je een club concept twintig jaar succesvol en relevant? Volgens Rogier van Bueren kan het niet anders dan dat Housequake-fans het plezier en de passie die Erick en hij voor muziek hebben, voelen. Erick Eerdhuizen vult aan dat Rogier en hij elkaar blindelings vertrouwen en elkaar de vrijheid geven en gunnen tijdens hun sets.

Rogier: "DJ zijn is een individueel beroep, naast onze solocarrières is Housequake een passieproject wat we écht samen doen, het voelt als een soort schoolreisje voor ons. Onze band is ook al twintig jaar solide. We zeggen gekscherend altijd dat we het langer met elkaar uithouden dan met onze privé partners. Ik denk dat het werkt omdat we elkaar respecteren en elkaar niet willen veranderen. We zouden eigenlijk een handboek moeten uitgeven hoe je het zo lang met elkaar uit kunt houden, want veel bands/duo's in de muziekindustrie spatten uit elkaar na succes."

Herkenbaarheid en nostalgie
Housequake fans kunnen herkenbaarheid, nostalgie en het beste van twintig jaar house verwachten tijdens de History of House tour. Door middel van vier decks worden elementen van verschillende platen in de mash up gegooid, zodat er live nieuw en uniek werk ontstaat! Verwacht dus geen standaard festivalset want ieder optreden is uniek en verrassend!