Partyflock
 

Internationale line-up voor elfde editie Soenda Festival met debutant Fritz Kalkbrenner

anoniem gepubliceerd op
Tijdens de elfde editie van Soenda Festival krijgen de bezoekers verspreid over vijf stages een zeer indrukwekkende internationale line-up voorgeschoteld. Grootheden als Fritz Kalkbrenner, Speedy J, Âme, Rebekah en Paula Temple komen op zaterdag 18 mei naar het groene, waterrijke hart van Utrecht.

Het Soenda Festival vindt dit jaar wederom plaats in Groenekan, een karakteristiek stukje natuur op de hoek van Utrecht dat een uitstekende festivallocatie blijkt. De unieke ambiance van Soenda is voor een groot deel te danken aan het grootse decor dat speciaal voor het festival gebouwd wordt. Vooral de Java-stage, het grootste buitenpodium, is glorieus, al kun je ook lekker knus dansen in de intieme Lombok-stage, die gehost wordt door Pablo Discobar. Waar je ook bent op het festivalterrein, het programma sluit perfect aan bij de sfeer. De kaartverkoop is inmiddels gestart.

De gerenommeerde Duitse dj Fritz Kalkbrenner maakt dit jaar zijn debuut op Soenda Festival. Technopionier Speedy J keert terug nadat hij er vorig jaar al optrad als helft van het duo Multiples. Heel bijzonder wordt de show van Anetha en Randomer, die voor het eerst back-to-back draaien; een absolute wereldprimeur. Âme doet maar een beperkt aantal liveshows op Nederlandse festivals en een van die zeldzame optredens is op Soenda Festival. De Amerikaanse house-dj Anthony Parasole, de Italiaanse technoveteraan Freddy K en de uit Berlijn afkomstige Somewhen zijn eveneens voor de allereerste keer op Soenda Festival te zien.

Enkele oude bekenden, zoals Rebekah en AnD, worden opnieuw met open armen ontvangen. Paula Temple, I Hate Models, The Advent en Assailants keren terug nadat ze eerder op Soenda hebben gedraaid. Naast alle wereldtoppers staat Soenda erom bekend om ook aanstormend talent een plek te geven. Opkomende namen om in de gaten te houden tijdens de elfde editie, zijn onder anderen Lewski en Tala Drum Corps.

Line-up