TERROR IN ME OOREN DAT IS WAT IK WILLL HOREN
GEK GEBOREN
GEK GEBLEVEn Bereidingswijze: Eend met whisky
Koop een eend van ongeveer 1,5 a 2 kg.
Twee grote flessen Schotse whisky
Spekreepjes en een fles olijfolie
De eend larderen en de binnenkant inwrijven met peper en zout.
De oven 10 minuten op 180 graden voorverwarmen.
Een longdrinkglas voor de helft vullen met whisky.
De whisky opdrinken tijdens het voorverwarmen van de oven.
De eend op een vuurvaste schotel leggen en een tweede glas whisky
inschenken
Het tweede glas whisky opdrinken en de eend in de oven zetten
Na 20 minuten de oven op 200 graden zetten en 2 glazen vulle met whisky.
De glaven opdrinken en de scherlven van het eerste glaf oprapen.
Nog een halve glav insjenken en opdlinke.
Na een halve uur de oven opedoen om de eend te sjekkn.
Dan blandwondesjalf in de badkarnel gan aale en op de bovenkant van de
Linke rand doe
Nog twee glaven whiskey insjenke.
De ove opedoen nadat et eerste glav leeg is en de sjotel vastpakke.
De blandwondesalf op de binnekant van de regte hand doen.
Deend oprape.
Deend nog is oprapa en met handdoek de bwandwondesalt van deend vegen.
De hande ontvette met visky en de dube zalv veer oprape.
Ut kapotte glazz opvege en deend terug in de hove doen.
De heend oprape en dove eers opedoen.
De tweede fjes biski opedoen en ovejeindzette.
Opstjaan van de floer en et vet spek ondre kas vege.
Nogis opstjaan van de floer en tochma blijve zit te.
De vjes op de gjond zette-
Uide vjes djinke wande glave sjijn ob of kabot.
Denove afsjette, de oge sljuite en omvalle.
Vleej Plusjier en pjetige jagen,
Bjill