Partyflock
 
Profiel · 418964
God is een dj. Religieus of niet-religieus, dansend Nederland houdt krampachtig aan dit gezegde vast. En terecht, in de plaatsvervangende hemel die een party voor menig bezoeker vormt is de man achter de draaitafels de schepper van alles waar je op dat moment oog voor hebt. Maar waar een god moet zijn, moet ook een gevallen engel bestaan. Of beter gezegd een paria. Die rol van paria wordt tegen wil en dank ingevuld door de mc. Ligt dat aan het verwende Nederlandse publiek? Ligt het aan de Masters of Ceremony zelf?

Laten we bij de heren mc’s zelf beginnen. Zoals je dj’s van top- en amateurniveau hebt, heb je ook kwalitatief goede en slechte mc’s. En laten we eerlijk zijn: zoveel toppers zijn er niet. Wel bestaat er een hele grote groep amateurs. Daar ligt één van de oorzaken van de toenemende mc-haat. Niemand zit tijdens een feest te wachten op een bralaap die onophoudelijk de grootst mogelijke onzin de zaal in spuugt. Zo’n bewijsgierige onverlaat ben je zo zat, en terecht. Wel is het opmerkelijk dat als bezoekers één keer in aanraking zijn gekomen met zo’n bralaap, in één klap alle mc’s klote zijn. Het zou wat zijn als we op zo’n manier dj’s gingen benaderen. Eén klote-dj meemaken betekent dus dat je nooit meer naar een feest zou kunnen gaan…

Daarnaast houden veel bezoekers er nog een opmerkelijk trekje op na: het houden van één enkele mc, en daarnaast het verafschuwen van al zijn collega’s. Da’s toch absurd? Je kunt toch ook meerdere dj’s waarderen? Bij mc’s blijkt dat voor velen erg moeilijk.

De trend om een hekel te hebben aan mc’s is duidelijk aanwezig. Interview-aankondigingen die beginnen met “Mc’s, you love ‘em or you hate ‘em” duwen lezers al een bepaalde hoek in.Iedereen lijkt prima te weten wat ze goed en vooral juist niet goed doen. Aan de discussies over mc’s lijkt in ieder geval nooit een einde te komen. En zolang organisaties de mc opnemen in hun line-ups zullen zij de mc-haters lastig blijven vallen. Het is daarom misschien verstandig om ze gewoon maar te accepteren. Dat scheelt de haters een hoop krampachtig getik tijdens het mee discussiëren op de verschillende internetforums.