Partyflock
 
Profiel · 25677
­ Nederland
Profielafbeelding · Jordens [44]
William
NaamWilliam
WoonplaatsHaarlem (Noord-Holland)
LandNederland
BeroepJongerenwerker/Dj/Producer/Organisator/Scout
Leeftijd51
Geslachtman
Geaardheidhetero
ArtiestenJordens, Kit Williams, Renata Ricciardi, Starbanger & The Rapist
Favoriete genresbreakbeat, breakcore, classics, darkcore, disco, drum & bass, dubstep, early hardcore, early hardstyle, early rave, electro, frenchcore, goa, happy hardcore, hard dance, hard trance, hardcore, hardhouse, house, industrial hardcore, Italo disco, new beat, oldschool, progressive trance, reggae, schranz, tekno, terror, UK hardcore
Linksfacebookpagesoundcloudsoundcloudxxyoutube
Lid sinds21 juli 2003 16:01
Statusactief
Laatst hier1 april 2024
Laatste aanpassingvrijdag 20 oktober 2023 om 21:40

soundcloud Recente muziek

Het begin

Geïnspireerd door synthesizerbands als: The Pet Shop Boys, Giorgio Moroder, Kraftwerk, Bobby Orlando, Patrick Cowley, Koto en vele anderen, wist deze Keniaanse Nederlander op de zeer jonge leeftijd van 8 jaar al dat hij op een dag dj/producer ging worden. In 1988 kwam hij in aanraking met de opkomende housemuziek toen hij verhuisde uit een klein dorpje naar de grote stad en was hij vrijwel meteen verkocht. In 1990 begon hij met het kopen van platen en instrumenten zodat hij kon gaan produceren en draaien van deze elektronische muziek. Het zou 3 jaar duren voordat er iets bruikbaars uitkwam.



Point 44 en haar sublabels

In 1993 startte hij zijn allereerste platenlabel op genaamd Point 44 Records waarop hij voornamelijk gabberhouse op uitbracht. Dit was zijn kans om de wereld kennis te laten maken met zijn visie op hardcore house. Het duurde niet lang of twee andere platenlabels werden opgezet (Point X en White) om nieuwe stijlen en experimentele tracks uit te proberen.



ID&T

Een paar maanden later bleek de grote organisatie ID&T (De grootse in de hardcore scene op dat moment) interesse te hebben in de labels gerund door hem en wilden graag samenwerken. Dit alles resulteerde in een nieuw platenlabel genaamd: POINT LTD, een label geperst op 10 inch formaat. ID&T bracht bijna alle tracks uit op hun welbekende cd’s: Thunderdome, Earthquake, Hellsound en Ravers Paradise.



Doorbraak als dj

Vanaf dit moment nam zijn loopbaan als dj serieuze vormen aan en draaide hij in vrijwel alle clubs en discotheken. Een paar belangrijke hoogtepunten: De legendarische club club "the Roxy" in Amsterdam, de beruchte "Bünker" in Berlijn, De eerste twee Mysterylands en twee compleet uitverkochte “Hellraisers” in Sporthallen-Zuid. Ook was hij 1 van de vaste dj in hardcoreclub "Amnesia" in Amsterdam.



Beats Inc.

In 1997 besloten ID&T and Point 44 elk hun eigen weg te gaan. In deze tijd werd "Chemical Beats" (vernoemd naar de Engelse popgroep Chemical Brothers) een zeer snelle opkomende muziekstijl. Rob Boskamp en William besloten deel uit te maken van deze nieuwe muziekscene. Onder hun nieuwe alias "Beats-Inc." remixten ze verschillende nummers zoals "Kadoc - the Nighttrain" en releasde een dubbel album genaamd Rec. Collection.



Producer van The Party Animals

Inmiddels was ook 1 van de vaste producers geworden van Jeroen Flamman & Abraxas ook wel bekend als The Party Animals. Verschillende remixes en nummers van William Jordens staan op onder andere de singles; Have Naquila, Whatever, Atomic en de albums; Good Vibrations, Party@Worldacces.nl, Hosanna Superstar en gang of 4.



Explosive Records

Aan het einde van 1997 vond William dat het tijd was voor een totale ommezwaai in zijn geluid, visie en denkwijze. Hij was de hardcorescene zoals hij toen was spuugzat. Een nieuw experimenteel hardcore label genaamd "Explosive" werd opgericht met als uitgangspunt de scene te verkrachten (The Rapist) om daarna weer te helen (Therapist). Hij releasde in 97/98 slechts 3 platen en alle drie worden heden ten dage gezien als klassiekers. Vooral de track "Mortal Fear" van The Rapist zou pas veel later een bijzondere betekenis zou krijgen.



Uit de dancescene

Vijf maanden later vanwege persoonlijke omstandigheden gooide William de handdoek in de ring, hij gaf zijn loopbaan als dj in de dancescene op, en concentreerde zich vanaf dat moment op andere belangrijkere zaken.



Global Media Entertainment & Mandance Music

In de zomer van 1999 besloot William met twee companen een nieuw label op te zetten voor allerlei vormen van dancemuziek. Hiphop, R & B of Housemuziek , het maakte allemaal niet uit. Echter door verkeerde keuzes en mismanagement kwam het nooit tot een officiële release. Er werden wel een aantal evenementen georganiseerd waaronder 1 in Nejdek, Tsjechië. Ook werkte hij in deze periode met Ellert Driessen van Spargo aan een nummer voor het Nederlands Songfestival. Helaas werd het nummer niet gebruikt.



Multigroove & Hellbound

In 2001 ontmoette William de eigenaar van het legendarische evenement Multigroove/Hellbound en wilde met hem samenwerken en 2 nieuwe platenlabels waren geboren “Multigroove Records” en Hellbound Records. Na een aantal underground clubhits te hebben uitgebracht (Red Planet, Misdome Project) werden er ook mixcd’s uitgebracht waaronder: Legends en The Sound of Don Diablo.



Comeback

In de tussentijd releasde William een paar platen uit op de labels “Industrial Strength Europe”, “Resident E” en “D-Boy” en begon weer met draaien. Door zijn reputatie in producen, remixen en label managing trok William ook de aandacht van organisaties in landen als: Frankrijk, Duitsland, Italie, Oostenrijk, Zwitserland en zelfs Engeland, welke hem allen als dj binnen wilden halen. In 2002 was William onderdeel van de “Industrial Strength’s” tour, waarin hij samen tourde met dj’s: Lenny Dee, Jappo aka Unexist, Lancinhouse, Tieum en vele andere dj’s.



Your Dance Management

In 2003 startte William zijn eigen management kantoor omdat hij als dj al zag hoeveel getalenteerde dj’s er waren, maar welke nooit de kans hadden gekregen om “door te breken”. Zijn bedrijf verzorgde naast talentscoutingen en programmeringen ook de boekingen voor Multigroove evenementen. Een rijtje namen die tijdelijk onder hoede van YDM waren o.a.: Technoboy, Supermarco May, Tieum, Unexist, Activator, Vortex.



Your Dance Company

In 2004 vertrok William naar het noorden van Nederland, “Friesland” welteverstaan en zette daar zijn muzikale escapades voort. Hij richtte zijn eigen evenementenorganisatie op genaamd “Your Dance Company”. Ook in deze periode stoomde hij een aantal lokale dj’s klaar voor het grotere werk en onder de naam “Northern Rebels Alliance afgekort nRa” bestormde hij tezamen met deze dj’s een aantal grote evenementen waaronder de beruchte Ground Zero Festivals in Bussloo.



Klaar met de dancescene

Na ruim 20 jaar ups en downs in de dancescene als dj, producer en organisator was hij er in 2009 klaar mee. Er waren geen uitdagingen in de hardere dancescene van Nederland en hij besloot zich te richten op andere dingen in het leven naast muziek.



Dual Force

Begin 2009 begon William samen met Bjorn van Houten (Mc Beer) een nieuw avontuur genaamd Dual Force. Een muzikaal duo die een kruising maakt tussen elektro en hip hop die ze zelf hebben omgedoopt tot 'Urban Electronics'. Inmiddels zijn er veel verschillende optredens geweest waaronder 2 buitenlandse optredens Kaprun, Oostenrijk. Ook zijn er 2 videoclips gemaakt namelijk: Oldschool herleeft en Geen rapstem.



.