Partyflock
 
Profiel · 117576
Deze gebruiker is al geruime tijd niet meer langsgeweest en staat derhalve op non-actief.
Naamrene
WoonplaatsAmsterdam (Noord-Holland)
LandNederland 🇳🇱
Beroephavenslet
Geboortedatum
Leeftijd40
Geslachtman
Geaardheidhetero
Relatieja
Favoriete genresdarkcore, early hardcore, hardcore, industrial hardcore, oldschool, speedcore, terror
Lid sinds29 augustus 2004 13:14
Statusinactief
Laatst hier27 april 2019 22:50
Laatste aanpassingzondag 20 november 2016 om 21:29

Agenda

Laatst bezochte feest was op zaterdag 28 oktober 2017: Thunderdome, Jaarbeurs, Utrecht

Statistieken

41387·pagina's bekeken
2·foto's
71Partyflockvrienden
34·favorieten
177·evenementen bezocht
8·oude interessante evenementen
13·winactie deelnemingen
1·poll
10×geciteerd
63·opmerkingen
2·waarderingen
1·forumonderwerp
35·forumberichten (onderwerpenlijst)
5×positieve karma
5·positievelingen
6×negatieve karma
6·negatievelingen
1548·privéberichten verzonden
1404·privéberichten ontvangen
GABBERS


Ze zijn kaal, ze dragen witte Air Maxxies-sport-schoenen van Nike en een Australian trainingspak, ze dansen, euh hakken hyperkinetisch op helse house en zijn niet vies van XTC, lachgas en speed. We hebben het over gabbers en gabberinnen: 16 tot 22-jarigen die er in het weekend beestig op los hakken, samenhorigheid boven alles stellen, die 180 tot 220 hardcore beats per minuut een dansritme vinden en dankzij een pilletje en een snuif compleet uit hun dak gaan.

Deze kameraden van de nacht manifesteerden zich voor het eerst in Nederland. Ondertussen is ook Vlaanderen gevallen voor het gabberdom. Denk maar aan de mega Thunderdome party’s in Antwerpen en bepaalde clubs aan de Nederlandse grens. Wat begon als een kleine underground-scene is uitgegroeid tot de hype van het laatste decennium.

Sommigen zien gabbers als de opvolgers van de johnny’s, maar dan met afgeschoren haarmatje. Geschoren zijn ze in ieder geval. Ook de gabberinnen hebben, behalve hun strakke paardenstaart bovenop het hoofd, een kale nek en een kortgeschoren achterhoofd tot halverwege de oren. De mannelijke varianten zijn een eilandje of champignonnetje, dit is een pluk haar op een voor de rest kaalgeschoren kop, een borstelhoofd of blockhead, dus kaal of zeer kort aan de zijkanten met bovenaan sprieten die eruit zien alsof ze met de heggenschaar werden bewerkt. Ten slotte is er nog het Rotterdamse model voor gabbers die niet van al te bloot houden. De zijkanten zijn kaal, bovenop is het haar vrij lang en wordt het met gel naar achteren gekamd. Sommigen werken ook hun wenkbrauwen wat bij met een tondeuse of scheermesje. Dunnen verticale lijntjes en inkepingen zijn momenteel helemaal in.

Gabbers streven naar samenhorigheid en wederzijds respect, we schreven het al. Een uniform is hierbij een aardig hulpmiddel. Het belangrijkste onderdeel van de gabbergarderobe is de Aussi, een exclusief Italiaans trainingspak van het merk Australian. In principe is er maar één model en het is unisex. Australians, oorspronkelijk ontworpen voor tennissers, zijn de ideale dracht voor een nachtje hakken. De onvervalste gabber draagt het zo oversized en zo cool mogelijk. Daaronder draagt hij niets of hooguit een shirt. Het liefst ééntje van een bekend sportmerk of met een print van een dj uit het hardcore-milieu erop. Voetbalshirts zijn eveneens populair, maar worden op grote feesten geweerd omdat er vaak ruzie van komt. Gabberinnetjes zweren bij jeans, five pocket stretch- en camouflagebroeken. De meeste aandacht gaat naar het topje, een elastisch bovenstukje met brede band onder de borsten en zonder cups. Beginners die nog niet helemaal durven, trekken een gewoon T-shirt aan of houden hun Australian dichtgeritst. Het ondergoed van een gabber moet strak zitten om te voorkomen dat de inhoud olijk meewiebelt. En de voeten steken natuurlijk in Maxxies. De veters worden parallel geregen, de uiteinden onzichtbaar weggestopt. Een zonnebril hoort er eveneens bij. Zo’n ding met chromen pootjes en ronde glazen is vooral handig als de gabber ’s ochtends tegen negenen het donkere danshol verlaat en zijn uitpuilende ogen – van de pillen of wat dacht je? – wil verbergen.
Hoe zit dat trouwens met die pillen? Zijn drugs onlosmakelijk verbonden met de gabbercultuur of zijn al die negatieve mediaberichten lichtelijk overdreven? Volgens de auteurs Hetty van de Wal en Margot Bleeker van het boek ‘Hakkûh & strak staan. Het gabbergevoel’ zijn niet alle gabbers ook gebruikers. Anderzijds stellen ze vast dat niemand tijdens een gemiddelde gabberparty vreemd opkijkt als iemand een pil slikt, speed snuift, een joint rookt of aan een lachgascilinder lurkt. Uit onderzoek blijkt dat één op de vijf gabberende feestbeesten drugs gebruikt. Op weg naar de rave wordt meestal al wat dope genomen. Wie door de strenge drugscontroles aan de ingang niets binnen heeft kunnen smokkelen, gaat ’s nachts effe naar buiten voor een nieuwe dosis energie. Om tot ’s ochtends te kunnen hakken, om hard te kunnen blijven gaan, moet je de natuur nu eenmaal een flink handje helpen.

De echte hardcore pillenfreaks stapelen de pillen in de loop van een avond dakpansgewijs op elkaar, wat behoorlijk fout kan gaan. Er zijn gabbers die van amfetaminepillen op pure speed overstappen. Dat snuiven ze of mensen ze in hun cola. Wie te veel gebruikt, betaalt dit met een speedbekkie, een gespannen kop met wijd opengesperde oogleden, zwarte pupillen en stuiptrekkingen. Overmatig speedgebruik kan ook nog eens leiden tot achtervolgingswaanzin en depressies. Bovendien wordt een gebruiker alsmaar magerder en schrieler. Je herkent hem aan de ingevallen wangen. Tja, het leven van een gabber kan behoorlijk zwaar zijn.

WELKOM IN NEDERLAND :

-Het land waar je niet voor je mening mag uitkomen of je wordt kapot geschoten => Pim Fortuin, Theo van Gogh.
-Het land waar de misdaad georganiseerd is en de politie niet. (Russische-, Turkse-, Joegoslavische-, Nederlandse maffia)
-Het land waar de crimineel wordt beschermt en het slachtoffer de dader is.
-Het land waar meningsuiting alleen mag als je allochtoon bent.
-Het land waar 18.000.000 mensen wonen waarvan 3.000.000 illegaal en 8.000.000 niet van Nederlandse afkomst is. Er blijft over: slechts 7.000.000 met origineel NL bloed.
-Het land waar wij over enkele jaren niet meer thuis horen.
-Het land wat enorm aan het islamitiseren is.
-Het land waar op vliegvelden eerst alles in het engels staat aangegeven en dan pas in onze moedertaal.
-Het land waar allochtonen wel vrije kleding keuze hebben (hoofddoekjes) en de Nederlandse jeugd niet (Lonsdale).
-Het land waar nog steeds iedere dag duizenden buitenlanders naar binnen komen onder het leugentje van gezinshereniging, maar na een kort schijnhuwelijk de Nederlandse nationaliteit krijgen.
-Het land waar de partij van de allochtonen (PvdA) de grootste partij aan het worden is.
-Het land waar je na een voet operatie binnen twee dagen naar huis wordt gestuurd, maar als je Balkenende heet 4 weken verzorgd wordt.
-Het land waar je hard gestraft wordt als je hard wil werken (overwerken, werken als zelfstandige) en waar je beloond wordt als je geen zin hebt om te werken (WW, bijstand).
-Het land waar je ook als je door werk geheel of gedeeltelijk ziek wordt, je hiervoor hard afgestraft wordt met je inkomen, en je hiervoor beloond wordt als je toch al nix deed.
-Het land waar je over enkele jaren alleen nog overdag op straat durft, omdat de kut Marrokanen de boel terroriseren, of is dit al zo.
-Het land waar iedereen buitenlanders haat, maar dit alleen binnenshuis durft te roepen.
-Het land waar de politie geen gezag heeft.
-Het land waar je als je de politie nodig hebt, deze 's avonds uit een andere gemeente moet komen.
-Het land waar je voor het niet betalen van een boete een zwaarde straf krijgt dan voor mishandeling.
-Het land waar zo veel regels zijn dat niemand ze kan begrijpen.
-Het land wat door zijn eigen regels ten onder gaat.
-Het enige land ter wereld waar in 10 jaar tijd 4 verschillende belastingsystemen zijn geweest.
-Het land wat over 10 jaar één grote Ghetto is.
-Het land wat door politiek Den Haag in 30 jaar naar de KLOTEN is geholpen.
-Het land waar niemand zich meer veilig voelt.
-Het land waar je bijna meer aan gemeentelijke belasting betaalt dan aan inkomsten- en/of loonbelasting.
-Het land waar wij moeten leven en onze kinderen in opgroeien.
-Het land waar we nooit eens wakker zullen worden en altyd zullen zeggen, het kan altijd slechter!!!!!!