Partyflock
 
Fabric 96 mixed by DVS1
maandag 18 december 2017
Na enkele wat minder uitgesproken releases op het Fabric label is het nu weer tijd om de diepte in te duiken met DVS1. Verwacht vooral abstracte puristische techno met een vloeiende vibe. Geen knetterharde stuiter-bassen, maar subtiel door kloppende drums en percussie die het ritme bepalen, afgewisseld met scherpe synths en hypnotiserende effecten.
Hardcore Top 100 - Best of 2017
dinsdag 5 december 2017
Met nog 5 weken te gaan in 2017 is het tijd om de balans op te maken, Wat was hot and what not!?! Als we kijken naar het aanbod aan albums en EP's van afgelopen jaar, dan zullen er weer behoorlijk wat bekende tracks voorbij gaan komen. Eens zien wat Cloud9Dance ervan gebakken heeft.
Qlimax 2017 - Temple of light
vrijdag 24 november 2017
Het feest dreunt nog na terwijl wij deze cd mogen beluisteren en vooral beoordelen. Wordt de standaard hoge kwaliteit waar Q-dance voor staat ook op deze verzamelaar gehaald?
'Welcome to another edition of Thunderdome', de woorden die iedere gabber kan dromen. Na 25 jaar staat dit concept nog steeds als een huis. Al dan niet op een laag pitje gezet, maar bij lange na nog niet vergeten. Een onkreukbare reputatie, een legende, een mythe. Nog steeds werkelijkheid en diep geworteld in de harten van zovelen.
Het heeft weer even geduurd, maar Black Hole heeft Solarstone weer weten te strikken voor een nieuw deel van de 'Pure Trance' reeks. Ditmaal met Robert Nickson en Factor B. Dat belooft wat!
Aan het eind van het jaar krijgen we nog een nieuwe hardstyle compilatie voorgeschoteld namelijk 'The Sound of Hardstyle Volume 3' gemixt voor Dark Pact & Scale.
Slam! Hardstyle Volume 16
vrijdag 17 november 2017
Voor de eindejaars mixcompilatie regen weer begint, komt Cloud9 nog even op de proppen met Slam! Hardstyle Volume 16.
Ook bij Partyflock krijgen we weleens albums binnen die vallen buiten de gestelde dance georiënteerde kaders. Zo ook 'Night Turned Into Day' van Sweet Bourbon, een album wat facetten kent van rock, blues en jazz.
Fabric 95 - Roman Flügel
vrijdag 17 november 2017
Een lang gekoesterde wens is uitgekomen, namelijk de enige echte Fabric mix van Duitse dansvloer hypnotiseur Roman Flügel. We checken wat hij voor ons in petto heeft op Fabric 95.
Het heeft even geduurd, maar na ruim een jaar wachten is daar de laatste editie van "Revealed". Hardwell heeft weer een flink aantal opzwepende en dansvloer-vullende plaatjes geselecteerd om de boel op stelten te zetten.
FabricLive 94 - Midland
maandag 16 oktober 2017
Fabric is still going strong! We hebben de nieuwste FabricLive in handen, namelijk deel 94, ditmaal gemixt door Midland.
Bodyshock - Riot & Rise
zondag 1 oktober 2017
Masters of Hardcore, Bodyshock en een lading collega's. Brengt dit een album die staat als een huis of is het te vergelijken met het zandkasteeltje van je zusje na een storm?
Cosmic Gate - Materia Chapter.Two
woensdag 27 september 2017
In Januari kwam het eerste deel van Materia uit: Materia Chapter.One het logische vervolg is dus Materia Chapter.Two. Deel 1 scoorde vrij hoog bij mij omdat Cosmic Gate na heel wat jaren nog steeds relevant weet te zijn met een herkenbare sound. Kan deel 2 de lijn doorzetten?
D-Block & S-Te-Fan - Antidote
maandag 25 september 2017
D-Block & S-Te-Fan (Diederik Bakker en Stefan den Haas) laten na het zeer succesvolle album 'Music Made Addictz' uit 2009 weer van zich horen! Dit doen ze door met hun tweede album te komen onder de naam 'Antidote'. Het album bevat (in tegenstelling tot hun vorige album) alleen maar soloplaten. De grootste vraag bij 'Antidote' is natuurlijk: kan het 'Music Made Addictz' overtreffen?
Q-BASE 2017 - The Album
zondag 17 september 2017
9 September, dé dag waarop ruim 25.000 Hardstyle liefhebbers zich al sinds 2004 verzamelen op een voormalig RAF-legerbasis in Weeze net over de grens in Duitsland. Wat in 2004 werd geintroduceerd als 'The international dance festival' kennen wij nu als Q-Base. Traditie getrouw dé 14 uur durende afsluiter van het 'open-air' festival seizoen. Een dag waar ik (en mijn maten) elk jaar naar uit kijken maar ook stiekem hopen dat het 'nog even niet zo ver is'.
Ferry Corsten - Blueprint
vrijdag 15 september 2017
Het album is al even uit maar op de een of andere manier er tussendoor geschoten voor een review. Dat Ferry met zijn albumtour Beachclub Fuel aandoet voor een 4 uur durende set is dan ook de uitgelezen kans deze fout te herstellen en eens te luisteren naar mogelijk een van de beste albums van dit jaar.
Promo - Authentic
donderdag 14 september 2017
21 jaar in het vak, als het niet langer is en nog steeds aan de top. Er zijn er niet veel die dat kunnen zeggen. Van "It Run's Deep" tot aan "Battling Ignorance" en verder naar "The Vow", alles wat deze man produceert, vind met gemak zijn weg naar de dansvloer. Kwaliteit staat voorop en trends zijn er om te negeren. Als iemand door de jaren heen trouw is gebleven aan zijn eigen stijl is het Promo wel. Met zijn nieuwe album "Authentic" kijkt hij zowel terug als naar de toekomst.
Hardstyle Top 100 - 2017
zondag 27 augustus 2017
We hebben de eerste top 100 compilatie alweer in onze handen, namelijk de Hardstyle Top 100 van 2017.
Tomorrowland is al jaren een waar sprookje voor de muziekliefhebber; alle groten der aarde binnen de elektronische muziek komen samen om er een waar spektakel van te maken. Dit jaar was het thema 'Amicorum Spectaculum'.
Een nieuwe editie van Decibel Outdoor vraagt uiteraard om een nieuwe mix compilatie. Dit jaar is de keuze gevallen op: Audiotricz, Angerfist en Adaro.
Daybreak Sessions 2017 is de tweede Daybreak compilatie van Tomorrowland. Deze 3CD serie focust zich op de warm-up van de Mainstage om de festivalgangers te verwelkomen op het Belgische superfestival. Dit jaar is het de beurt aan Claptone, Kölsch en Gorje Hewek en Izhevski om Tomorrowland nog even na te beleven.
50000 bezoekers, zo'n 110 artiesten en 8 area's: Dominator 2017 deed Eersel en omgeving weer even voor een dag ervaren, hoe het moet zijn om in Groningen te wonen. Een non-stop vibrerende ondergrond, waarvan je porseleinkast aan de wandel gaat. Omdat gevoel nog een keer te kunnen herbeleven hebben DJ Mad Dog & Deadly Guns voor jullie hun platenarchief doorzocht en 2 strakke mixen verzorgd.
Sensation - The Final
woensdag 26 juli 2017
"The World's Leading Dance Event", White, Black..... Shiva, Celebrate Life, Angels vs Demons..... The Final! Sensation houdt er na 17 jaar mee op en zal er alleen nog buiten de Arena genoten kunnen worden van de klanken die jaren voor een volle Arena zorgden. Nog één keer twee schijfjes met dance, EDM en house. Dus trek nog één keer je witte outfit aan en dans erop los.
Het is de wildste droom van menig trance fan die uitkomt, Trance Energy gaat terugkeren. Omdat vast te vieren hebben ReOrder en Svenson & Gielen vast wat plaatjes aan elkaar gemixt.
Celebrate Life - Gert van Veen
dinsdag 18 juli 2017
Voor de nieuwe generatie een geschiedenisboek, een leerschool over hoe een muziekstijl als hardstyle is ontstaan, het hoe en waarom van de steeds heftigere decors en steeds hogere, dikkere stages. Voor de ouwe rotten is het een heerlijk tijdsbeeld. Zij waren erbij en hebben het meegemaakt, zien veranderen. Voor iedereen, generaties overstijgend, is het een superinteressant verhaal. Een kijkje in de keuken van de organisaties die we allemaal kennen, maar waar we eigenlijk weinig van weten.....
Mad Dog - Till I Die
vrijdag 14 juli 2017
Italiaans hardcoregeweld domineert al jaren de lijstjes van menig hardcorefan. Of het nu The Stunned Guys of DJ Jappo waren, of helden als Art of Fighters, Tommyknocker en DJ Mad Dog, de Italiaanse sound staat altijd garant voor en fikse portie gehoorschade en kapotte knieën van het hakken. Na een explosief jaar heeft DJ Mad Dog eindelijk zijn nieuwe album klaar. Neem je bord pasta fungi/carbonara maar op schoot, een Birra Moretti of Peroni bij de hand en de volumeknop op standje geluidsoverlast. "Till I Die" is niet alleen de lijfspreuk van menig liefhebber, maar ook 2 cd's vol DJ Mad Dog. Maak je dus maar klaar voor een nieuwe "Night of Madness" "Beyond Rules", "Godere"!
Defqon.1 2017 - Victory Forever
woensdag 12 juli 2017
Het jaarlijks paradepaardje van Q-Dance, Defqon.1, blijft het hoogtepunt van het zomerseizoen. Ook dit jaar is er weer een bijbehorend mixcompilatie met maar liefst vijf cd's, gemixt door Frequencerz, N-Vitral, Warface, Ransom en een classics cd gemixt door Zany & DJ Isaac.
Fabric 94 mixed by Steffi
maandag 3 juli 2017
Na Nina Kraviz, Call Super en Soul Clap is het aan Panorama Bar resident Steffi om je audioinstallatie over te nemen. Na de acid, jazz, chill, deephouse, lounge en bass van voorgaande dj's volgt nu de electro-vibe van Steffi. Wederom geen prime-time stamp-techno, maar een verfijnde mix vol nieuw unreleased werk.
Alex Cortiz – Zooming In
woensdag 28 juni 2017
'Zooming In' is het 14de album van Aad de Mooy aka Alex Cortiz. In downtempo/lounge/deephouse contreien is deze man niet meer weg te denken. Eens kijken wat hij voor ons in petto heeft.
Pussy lounge Part 6
donderdag 22 juni 2017
Alweer het zesde deel van de rebelse mixcompilatie Pussy lounge. Ook op dit deel mag en kan werkelijk waar alles.
Hidden Rooms - Pattern
woensdag 7 juni 2017
Rollende bassen, echoënde claps, kletterende hi-hats en volle synths. Smerige vuige acid om je vingers bij af te likken. En dat op een sublabel van het Dark Descent label. Maurice Pinkster presenteert zijn 2e Hidden Rooms album op "Spirit of Progress" genaamd "Pattern". Hypnotiserend, krachtig en scherp.
Het is niet voldoende om een kleurrijk persoon te zijn met een interessant leven. Als je je leven aan het papier toevertrouwt, moet de schrijver je ook echt goed begrijpen en kunnen vangen. Wat mij betreft is dat Vincent de Vries in deze jammer genoeg niet goed gelukt.
The Flying Dutch 2017
maandag 5 juni 2017
Met de derde editie vers achter de rug, moeten we concluderen dat The Flying Dutch feesten vaste prik zijn bij de doelgroepen van Ronnie Flex en Lil Kleine en is het woord 'dagjesmens' op zijn plaats. De CD compilaties komen helaas sinds het begin niet geheel uit de verf. Hoe dit bij de 2017 editie zal zijn? Wij houden ons hart vast.
Dany Rodriguez - D'Visions
maandag 29 mei 2017
MB-Electronics, Destination Records en Phobiq Recordings zijn zomaar een aantal labels waar de volgende artiest zijn tracks op heeft uitgebracht. Zijn vorige album "Galaxies Compared" was een groot succes. Neem abstracte en dansbare techno en mix dat met een grote dosis artistieke vrijheid en creativiteit. Het resultaat: "D'Visions", het nieuwe album van Dany Rodriguez.
Franky Rizardo In The House
maandag 22 mei 2017
De 'Flow' opperbaas komt nu (eindelijk) met zijn eigen 'In The House' compilatie. We hebben het natuurlijk over Franky Rizardo en hier gaan zeker de handjes in de lucht en de voetjes van de vloer.
A State of Trance 2017
dinsdag 9 mei 2017
De afgelopen jaren zijn er diverse langlopende mixcompilaties afgevallen maar de A State of Trance cd blijft nog steeds overeind, ook dit keer met een hoop exclusief materiaal. Het vertrouwde concept neemt ons mee naar "the Beach" en "the club"!
15 Years of Motech
vrijdag 5 mei 2017
15 jaar Motech Records. DJ 3000 heeft een scala aan onbekende artiesten geselecteerd om dit jubileum te vieren. 15 tracks die het Detroit-gevoel naar boven halen. Van abstract tot toegankelijk en van statisch tot juist heel dansbaar. Laat je verrassen en ontdek de volgende generatie floorfillers.
Fabric 93 mixed by Soul Clap
woensdag 12 april 2017
Vergeet all timer Barry White met z'n zwoele stem, want hier is Soul Clap. Verantwoordelijk voor de laatste mix in de prestigieuze mix-serie van Fabric London. Zij brengen de klanken waarbij je kan schuren en bumpen tot je schraal ziet. Easy listening, soulvolle (deep)house en knisperende electro om heerlijk bij weg te dromen of om samen te smelten. Laat je verrassen en geniet van de lome zomerse vibes die deze mix oproept.
Na de overweldigende laatste editie van Masters is het nu weer stil en rustig. Maar schijn bedriegt, want met de nieuwe compilatie zal menig kamer, kantoor en auto veranderen in een oorverdovende ruimte waar bass en synth heersen over de stilte. 3 schijven, representatief voor "The Skull Dynasty", liggen klaar voor jullie om stukgedraaid te worden!
17 Hardshock Festival 2017
maandag 27 maart 2017
Hard, harder, hardst! Dat is het motto van Hardshock. Keer op keer hebben ze de crème de la crème van de hardere stijlen geprogrammeerd en ook hun compilaties zijn van een dusdanig niveau. Na diverse grootheden is het deze keer de beurt aan Igneon System en Sjammienators om menig kamer van een oorverdovend lawaai te voorzien.
Kunst is iets wat we bij Partyflock niet veel bespreken, maar als die kunst nu toevallig iets te maken heeft met muziek en dan met name de Hardcore uit de jaren '90, dan gaat ons hart opeens toch wel heel wat sneller kloppen. Dan kan dat namelijk maar met 1 artiest/designer te maken hebben: Victor Feenstra, de man achter de vele Thunderdome-covers en al die andere creatieve ontwerpen.
HM505 - 505 Explorations
woensdag 8 maart 2017
Binnenkort zal op "Third Ear Recordings" een release verschijnen van Hakim Murphy, onder het alias HM505. Voor degenen die houden van gefilterde acidhouse en techno wellicht een album om eens uit te proberen.
Ben Long - Standing Alone
donderdag 2 maart 2017
23 jaar in het vak en geen solo-album als producer. Er zijn maar weinig artiesten die dat kunnen zeggen. Eindelijk, na diverse dubbel Ep's en albums samen met partner in crime Jamie Bissmire, brengt Ben Long zijn eerste solo-album uit onder zijn eigen naam. "Standing Alone", een nieuwe mijlpaal in zijn carrière.
Fabric 92 mixed by Call Super
donderdag 23 februari 2017
Fabric blijft Fabric. Denk je net, dat ze keer op keer lekkere stamp-techno blijven opdienen, komen ze opeens met iets heel anders. Iets rustiger, iets om te luisteren en niet om op te dansen. Diverse stijlen die samen de laatste uurtjes van een stapavond zouden kunnen samenvatten als de zon al langzaam opkomt. Fabic 92 presenteert u Call Super.
Hard Bass keert terug, zoals ieder jaar, naar het Gelredome te Arnhem en tovert deze om tot een tempel voor de liefhebbers van de hardere stijlen. Zoals ieder jaar hoort bij dit ware festijn natuurlijke een mixcompilatie. Deze keer nemen Da Tweekaz, Bass Modulators, Phuture Noize en E-Force de zware taak op zich om ons te voorzien van de nieuwste platen in een stampende mix.
Solarstone presents Pure Trance 5
vrijdag 20 januari 2017
De aanpak van Pure Trance Vol.5 verschilt iets van de vorige. Solarstone wil met 3 CD's het complete spectrum aan Trance brengen wat hij graag tijdens een clubnight zou willen horen. Binnenkomen en opwarmen met Forerunners, de uplifting van Richard zelf om af te sluiten met de "Late-night chaos" van Sneijder zoals hij het zelf noemt. Kortom: een opzet waar veel clubnights een voorbeeld aan kunnen nemen! We laten ons meenemen en zijn benieuwd waar deze nacht gaat eindigen.
Het jaar 2016 is afgesloten. Een apart jaar voor de muziekwereld. Legendes overleden. Statements gemaakt door verscheidene artiesten. We zullen dan ook niet te lang blijven hangen bij 2016 behalve de ontzettend toffe tracks die er op het einde van het jaar zijn uitgekomen. En uiteraard een greep uit de Masters of Hardcore top 100.
De afgelopen jaren hebben we regelmatig releases van Dark Descent en Noisj.nl besproken hier op Partyflock. Nu kregen we afgelopen december het verzoek of we ook eens een release van het Belgische Traumatic wilden reviewen, omdat deze release toch ook wel heel erg in hetzelfde straatje zou liggen als de eerder besproken cd's. Met dank aan Natrion kregen we de tracklist door gestuurd en konden we aan de slag.
Throwing Snow - Embers
maandag 2 januari 2017
Wat hebben astrofysica, Fabric en techno/ambient met elkaar te maken? Jawel het nieuwe album van Throwing Snow genaamd 'Embers'.
FabricLive 90 - Kahn & Neek
maandag 2 januari 2017
Het nieuwste wapenfeit in de FabricLive reeks komt van het grime duo Kahn & Neek uit Bristol. Eens kijken wat ze voor ons in petto hebben.
Fabric 96 mixed by DVS118 dec 2017
Hardcore Top 100 - Best of 20175 dec 2017
Qlimax 2017 - Temple of light24 nov 2017
Thunderdome - 25 Years of Hardcore 1992 - 201722 nov 2017
Pure Trance Volume 6 – Mixed by Robert Nickson, Solarstone & Factor B17 nov 2017
The Sound Of Hardstyle Volume 3 – Mixed by Dark Pact & Scale17 nov 2017
Slam! Hardstyle Volume 1617 nov 2017
Sweet Bourbon - Night Turned Into Day17 nov 2017
Fabric 95 - Roman Flügel17 nov 2017
Hardwell presents Revealed volume 827 okt 2017
FabricLive 94 - Midland16 okt 2017
Bodyshock - Riot & Rise1 okt 2017
Cosmic Gate - Materia Chapter.Two27 sep 2017
D-Block & S-Te-Fan - Antidote25 sep 2017
Q-BASE 2017 - The Album17 sep 2017
Ferry Corsten - Blueprint15 sep 2017
Promo - Authentic14 sep 2017
Hardstyle Top 100 - 201727 aug 2017
Tomorrowland - Amicorum Spectaculum27 aug 2017
Decibel Outdoor 2017 - Mixed By: Audiotricz, Angerfist & Adaro27 aug 2017
Daybreak Sessions 2017 - Mixed by Claptone, Kölsch & Gorje Hewek & Izhevski4 aug 2017
Dominator 2017 Maze of Martyr mixed by DJ Mad Dog and Deadly Guns31 jul 2017
Sensation - The Final26 jul 2017
Trance Energy 2017 – Mixed by ReOrder and Svenson & Gielen21 jul 2017
Celebrate Life - Gert van Veen18 jul 2017
Mad Dog - Till I Die14 jul 2017
Defqon.1 2017 - Victory Forever12 jul 2017
Fabric 94 mixed by Steffi3 jul 2017
Alex Cortiz – Zooming In28 jun 2017
Pussy lounge Part 622 jun 2017
Hidden Rooms - Pattern7 jun 2017
Wonderful Days - Vincent de Vries6 jun 2017
The Flying Dutch 20175 jun 2017
Dany Rodriguez - D'Visions29 mei 2017
Franky Rizardo In The House22 mei 2017
A State of Trance 20179 mei 2017
15 Years of Motech5 mei 2017
Fabric 93 mixed by Soul Clap12 apr 2017
Masters of Hardcore XXXIX - The Skull Dynasty31 mrt 2017
17 Hardshock Festival 201727 mrt 2017
Eye On The Underworld - The Art of Victor Feenstra16 mrt 2017
HM505 - 505 Explorations8 mrt 2017
Ben Long - Standing Alone2 mrt 2017
Fabric 92 mixed by Call Super23 feb 2017
Hard Bass 2017 – Mixed by Da Tweekaz, Bass Modulators, Phuture Noize & E-Force15 feb 2017
Solarstone presents Pure Trance 520 jan 2017
Partyflock selecteert: digitale releases harde stijlen januari17 jan 2017
Traumatic presents Doomed Industry II14 jan 2017
Throwing Snow - Embers2 jan 2017
FabricLive 90 - Kahn & Neek2 jan 2017