Partyflock
 
­ Nederland

Mysteryland - De Line-up

gepubliceerd door , op
Op zaterdag 27 augustus presenteert ID&T op het terrein van de Floriade in de Haarlemmermeer een nieuwe editie van Mystery Land. Met een indrukwekkend programma van DJ’s en live-acts op meer dan twintig verschillende podia, verspreid over het fraaie festivalterrein van de Floriade, is Mystery Land 2005 niet alleen de afsluiter, maar ook het hoogtepunt van het zomerfestivalseizoen. Het oudste dancefestival van Nederland is er opnieuw in geslaagd om een uitgebalanceerde line-up samen te stellen - in samenwerking met gespecialiseerde hostingpartners als Cocoon, Subliminal, Black Hole, Q-dance en vele anderen. Van de grote sterren tot de smaakmakers en de vernieuwers, ze zullen allemaal te zien en te horen zijn op Mystery Land 2005.

OPEN AIR STAGE
De Open Air Stage vormt het kloppende hart van het Zuidelijke gedeelte van het terrein. Op dit aan het water gelegen open terrein tussen de bomen wordt het festival elk jaar afgesloten met het mooiste vuurwerk dat er op de Nederlandse zomerfestivals te zien is. Ook dit jaar heeft ID&T een brede, uiteenlopende programmering op de Open Air Stage, met als special guest de Amerikaanse legende Armand van Helden die na een afwezigheid van vijf jaar eindelijk weer een keer in Nederland te zien is.

Armand van Helden
Marco V
David Guetta
Johan Gielen
Benny Benassi
Sharam Jey
Victor Ville
hosted by Vika Kova

SUBLIMINAL SESSIONS
Subliminal Sessions is het eigen podium van de New Yorkse housepionier en Subliminal labelbaas Erick Morillo, die vorig jaar op Mystery Land een geweldig feest neerzette. Morillo is een ster van wereldformaat en de sound van zijn Subliminal past prima binnen een zomers festival als Mystery Land. Verder treden DJ’s en producers uit zijn Subliminal stal op, terwijl Benjamin Bates door Morillo uitgenodigd is om een gastoptreden te verzorgen.

Erick Morillo
Harry Romero
Jose Nunez
Steve Angello
Jorge Jamarillo
Benjamin Bates

EVERYBODY
Onze eigen Sander Kleinenberg is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een van de populairste DJ’s van de wereld. Samen met Stef Vrolijk organiseert de Haagse DJ en producer het veelgeprezen ‘Everybody’, dat dit jaar voor het eerst een eigen tent host op Mystery Land. Everybody staat voor onvervalste progressive in de breedste zin van het woord. Diepe zwoele klanken voor pure muziekliefhebbers die eigenlijk het liefste dansen met hun ogen dicht, al missen ze dan de mooie visuele sfeermomenten die er ongetwijfeld in de Everybody area gecreëerd zullen worden.

Sander Kleinenberg
Danny Howells
Desyn
Stef Vrolijk & 16 Bit Lolitas
King Unique (Live)
Chab

COCOON
Voor de vierde achtereenvolgende maal aanwezig op Mystery Land: de Cocoon tent van Sven Väth. De Duitse godfather van de techno toont met zijn line-up van dit jaar dat hij nog steeds helemaal bij de tijd is, want hij is er opnieuw in geslaagd om een programma met cutting edge DJ’s om zich heen te verzamelen, onder wie de geweldige Franse live-act Vitalic, de jonge Nederlandse technoster Joris Voorn en minimal-koning Ricardo Villalobos.

Sven Väth
Ricardo Villalobos
Vitalic (Live)
Pascal FEOS
Joris Voorn (Live)
Frank Lorber
Tobi Neumann

Q-DANCE
Een van de grootste podia op Mystery Land: de enorme pyramide van het Q-dance podium. Ook dit jaar niet moeilijk doen, maar lekker beuken met de internationale top op het gebied van hardstyle, hardhouse en hardtrance - van The Queen of hardstyle Lady Dana tot de Japanse cyberpunk Yoji Biomehanika.

Lady Dana
The Prophet
Yoji Biomehanika
Bas & Ram
Alpha²
Daniele Mondello
Zany
Kalashnikov
Furax
Franky Jones

THE BEATCLUB
Wegens succes geprolongeerd: de Beatclub van DJ Per, die vorig jaar in een loods op het festivalterrein de sfeer van de legendarische eerste illegale party’s wist op te roepen. Wie eenmaal bij de Beatclub beland was, bleef toch minstens een paar plaatjes hangen, zo gezellig was het. Ook dit jaar weer een line-up van DJ’s en live-acts die een grote rol speelden het groot maken van die oorspronkelijke underground.

Per
DJ Pierre
Quazar (Live)
Dano
JP
Da Kafka

BLACK HOLE RECORDINGS
Een van de grote successen van vorig jaar was de tent die door het Nederlandse Black Hole-label gehost werd. Hier klonk kwaliteitstrance van de bovenste plank, want de labelmaten en vrienden van de nummer 1 DJ van de wereld weten wat de bezoeker beweegt. Met naast onder andere Cor Fijneman en Montana ditmaal ook gast-DJ Judge Jules, al jaren een van Engeland’s populairste DJ’s.

Judge Jules
Cor Fijneman
Mark Norman
Mojado (Live)
Montana
Ton T.B.
Mr Sam

EXPORNSTAR
Vorig jaar stonden ze nog op de top van de pyramide en bleek de ruimte veel te klein. Dit jaar krijgt Ex-Pornstar een eigen eiland waar de zomerse temperatuur wordt opgevoerd tot tropische hitte. Voor iedereen toegankelijk, zolang je maar boven de 18 bent.

Touche
Don Diablo
Victor Ville
Brian S
Real El Canario
Eric de Man
Wiebthroat
Zubrowka
Blomstar

Felix da Housecat @ DECKED OUT ELECTRO ARENA
De Amerikaanse DJ en producer Felix da Housecat speelde een sleutelrol in de doorbraak van de electro-clash met zijn album ‘Kittenz and thee glitz’. In samenwerking met zijn boekingskantoor Decked Out host de houselegende een eigen podium op Mystery Land. Verwacht electro en 80’s-dance voor de 21ste eeuw in wat waarschijnlijk een van de leukste en vrolijkste tenten zal blijken.

Felix da Housecat
Erol Alkan
The Glimmers
Joost van Bellen
Headman
Tommie Sunshine
Disco Twins

4N
Vorig jaar lag de urban-tent van organisatie 4N nog een beetje uit de route en dat was jammer want zo miste een deel van het publiek de gezellige, uitgelaten partysfeer die hier werd neergezet. Ook dit jaar belooft 4N weer een partyvibe van formaat met alle sterren van de organisatie en natuurlijk de ongekroonde koning van de urban, de onovertroffen Chuckie.

Chuckie
Real El Canario
Hitmeister D
Benny Rodrigues
Manga
Madskillz
Billy the Klit
Hosted by Deams & Murth

MADHOUSE
De Madhouse stage is het domein van de stevige clubtrance. Madhouse is al jarenlang het visitekaartje van DJ Jean en deze tent staat dan ook voor ‘feest’ zoals de Amsterdamse DJ dat al jaren heel effectief neerzet. Jean wordt bijgestaan door clubkrakers als Erick-E en Mark van Dale. Gekkenhuis natuurlijk.

Jean
G-Spott
Erick-E
Randy Katana
Mark van Dale
[dj=2308]{Artiest met ID 2308 bestaat niet!}

CLUB LOVE INTERNATIONAL
De besloten club, die ooit naam maakte met privé-feestjes thuis bij Micha Klein en Afke Reijenga, en alleen toegankelijk was voor de happy few is dit jaar neergestreken op het terrein van de Floriade. Op Mystery Land is iedereen welkom om op de zwoele, sensuele beats van de favoriete DJ’s van hosts Mischa en Afke te dansen. Club Love… de naam zegt eigenlijk al voldoende.

Nicolas Matar
Dimitri
Marcello
MarYsol
Mason
Brian S
Live: MC Shirley, MC Afke, MC Funk Doobie, Ellen ten Damme, Orville (Breathing Bijlmer), Rajae (Breathing Bijlmer), Rebecca Lobry (Breathing Bijlmer) Donaes & Moose (Global Love), Micha Klein & guest.

ALL IS ONE
Uiteraard zijn ook in 2005 de gezellige wigwamtenten van ‘All is one’ weer van de partij. De ruimte die door DJ Isis wordt ingevuld is zonder meer de meeste vriendelijke van alle podia. Plaats voor duizenden bezoeker is er niet maar dat hoeft ook niet. All is one is voor de bezoeker die echt de verdieping zoekt, en die hier ook zal vinden. Live-act Taho is een van de internationale acts van de All Is One community.

Isis
Egbert Jan Weeber
Taho (Live)
Pang Ku Pang
Mariposa
The Well
Tommy
Krien
Aroma Jockey ODO7

CHEESE
Nieuw dit jaar is de Cheese area: zo fout dat het weer goed is. Wat moet je hier verwachten? We weten het eerlijk gezegd zelf ook niet want het enige dat deze host ons heeft beloofd is dat er gelachen gaat worden. Laat je dus verrassen, verstand op nul en gaan…

The The Darkraver (Eclectic-set)
Melly Mel
Mr. Speak (HomoLulu-disco-set)
Oohhh bin Laden aka Cheesy Sva & The Mysterious Mr.O (Detroit Grand Pubah) b2b
Robo Boy & Synth80's ft Robo Boy
Hosted by MC Buttslammer

OVERIGE PODIA
De programmering van een aantal podia, waaronder H2 (one on one dj fight) en Summerdance van sponsor Ola wordt op het moment van schrijven afgerond.

Hieronder nog een keer de (bijna) volledige line-up op een rij;

Armand van Helden, Paul Oakenfold, Erick Morillo, Sander Kleinenberg, Marco V, Sven Väth, Lady Dana, Felix da Housecat, Ricardo Villalobos, David Guetta, Danny Howells, Yoji Biomehanika, Johan Gielen, Benny Benassi, Erol Alkan, Cor Fijneman, Chuckie, Jean, Vitalic (live), Real El Canario, Per, Isis, Pascal Feos, The Prophet, Judge Jules, Sharam Jey, Harry Romero, Joost van Bellen, Joris Voorn (live), Alpha², Don Diablo, The The Darkraver (Eclectic-set), Jose Nunez, The Glimmers, Tobi Neumann, Desyn, Frank Lorber, Montana, Benny Rodrigues, Bas & Ram, Eric de Man, Quazar (live), Touche, Stef Vrolijk & 16 Bit Lolitas, Zany, DJ Pierre, Dano, Victor Ville, Steve Angello, Benjamin Bates, Franky Jones, Tommie Sunshine, Kalashnikov, Disco Twins, Taho (live), Jorge Jamarillo (Who da Funk), Mark Norman, Billy the Klit, Randy Katana, Brian S, Daniele Mondello, King Unique (live), Erick-E, Furax, Marcello, Headman, Chab, Madskillz, Wiebthroat, JP, Pang Ku Pang, Mr. Speak, Melly Mel, Mojado (live), Hitmeister D, Dimitri, Zubrowka, Tommy, Dj Ton T.B., MarYsol, Mason, Mr Sam, Blomstar, Manga, G-Spott, The Well, [dj=2308]{Artiest met ID 2308 bestaat niet!}, Nicolas Matar, Krien, Aroma Jockey ODO7, Da Kafka, Mariposa, Mark van Dale, Egbert Jan Weeber, Oohhh bin Laden aka Cheesy Sva & The Mysterious Mr.O (Detroit Grand Pubah) b2b, Robo Boy & Synth80's ft Bram Beemster as Robo Boy and more to be confirmed….

Tickets kosten 52,50 (ex fee) en zijn verkrijgbaar via TicketOnline.nl, 0900 300 6000 (45cpm) of via de filialen van Ticketbox en Free Record Shop.

MysteryLand
Yesterday is history, Today is a gift, Tomorrow is mystery.
27 Augustus 2005
Haarlemmermeer

317 opmerkingen

 
is dit het grote mysterie waar ik alz kind van droomde in de 93'97 ??
Ben ik Vaag of is 'HET' vaag ??
Mysteryland!!!! :D

Het 'feestje' waar het bezoeken van feesten voor mij begon! Probeer dus ook altijd aanwezig te zijn en na het missen van 2004 dus zeker aanwezig! :)
zekers aanwezig :)!!!!

nie om de line up daar doe ik het nie voor.. maar die locatie:D die mensen:D das eg de moeite waard. vorig jaar moeten missen vanwege werk helaas maar dit jaar op zeker aanwezig:)
wat een goeie line up, kan niet wachten, nu nog mooi weer en word the perfect mystery!!!!!!!!!
zeker AFWEZIG!!!

tis net of je in de efteling loopt met al die vrolijke wezens in de bosjes en waar was de tijd dat mysteryland nog een beukfeest was...... ze vallen zwaar van hun geloof af en de prijs is helemaal niet te harden, stelletje afzetters!!
 
Ach ja ook ik zeg dat ik het te duur vindt en het allemaal niet zo gewelidig vindt maar toch zal ik er vast weer staan :bounce:
Straks mis je wat ;-)
Slechter dan vorig jaar kan het niet worden toen ik met me arm uit de kom op de q-dance heuvel lag omdat het allemaal zo lekker geregeld was :S
Weer op een te mooie locatie en de Q-dance line-up is ook niet echt heel bijzonder, DEFQON.1 is 100000000000x beter :yes:
de kaarten zijn alweer in de pocket :D
wordt weer stampen tot je erbij neervalt :yes:
laatste aanpassing
Hmmmm..........luna eens niet aanwezig?????

Ach jah.... Me at Mysteryland :bounce: :jaja:
Black Hole ziet er leuk uit :) Cocoon beetje matig, al ken ik ze niet allemaal ;)

Main vind ik ook helemaal niks alleen Johan Gielen is nog wel te doen :)

word maar weer lekker stampen bij Q-dance dan :yes: vind het wel aardige line up daar

Zany...Mondello :respect:...en 5 minuutjes lopen dus zeker aanwezig :D
Artiest {SHOWLIST artist 8798, 85633}
naja zkr niet aanwezig......
zonder hardcore = mystery land geen mystery land.....
De Veenstamper 13 mei 2005 07:37
zeker AFWEZIG!!!

tis net of je in de efteling loopt met al die vrolijke wezens in de bosjes en waar was de tijd dat mysteryland nog een beukfeest was...... ze vallen zwaar van hun geloof af en de prijs is helemaal niet te harden, stelletje afzetters!!


daar ben ik het mee eens!!! (y)

ID&T; zoveel mogelijk geld binnen halen met zo min mogelijk kosten, en waar ze groot mee zijn geworden gewoon verwaarlozen!!!

Geen misteryland meer voor mij!
laatste aanpassing
elk jaar weer het gezeik dat er geen hardcore is :S...daar heb je genoeg andere feesten voor toch net of het wat boeit :s

en ja als er vorig jaar bij de Third Movement area weer die autos in de brand gestoken moeten worden en een zootje rellen dat ik gezien heb dan lijkt het me niet eens zo een slecht plan :)

Mysteryland is voor iedereen, zoveel stijlen muziek...en daar kan hardcore blijkbaar niet bij omdat er tevaak gekloot is en die mensen zich niet kunnen aanpassen ofzo.

We hebben toch Dominator of niet :P
Laat al die zeikerds maar lekker thuisblijven, dan maken wij er een mooi feestje van ;-)
Ik ben er zeker weer bij, het is lekker om de hoek dus ff lopen en ik ben er!!
 
nee vind er niet echt iets interessants bij zitten voor mij :no:
10 x niks deze line-up, en de sfeer is er ook al jaren niet meer te vinden

dit jaar wederom een definitieve no-go
Ga zeker kaartjes halen!! :yes:
zonder hardcore = mystery land geen mystery land

Nee inderdaad!!!!

Id-t :no:

Ik ga denk ik wel.. :yes: ik bedoel als je naar de klote gaat enz.. en veel drank drinkt vermaakt je je wel hoor!
Maar echt niet dat ik drinken ga halen daarzo.. zet me Bacardi fles lekker alvast koud in de grond!!!
Whahahahah aan mij gaan ze echt niet meer geld verdiennen Id-sh!t
oooohhhh, erik morrilo, banjamin bates enz enz, dit gaat weer een dik feest worden...!!!
Goed dat zany en furax er zijn, mis luna en promo.. En stuur dana maar naar huis :yes: :D
:-(

dit word niks, have fun
 
ik ga niet naar mysteryland voor de line-up, ik haal mijn kaartje altijd ruim van tevoren.

ik hoop alleen op redelijk weer (ook de dag van tevoren niet net als vorig jaar) dan kan mijn dag niet meer stuk

en de cocoontent moet op dezelfde plek staan als altijd, maar daar ga ik wel van uit (mijn speciale plekje, hehe)
 
zeker weten aanwezig
 
Hmmmm....

Was et maar weer zoals vroeger.....

maar voor diegene die gaan: VEEL PLEZIER
 
Aight, ziet er goed uit :D:D:D Heb me kaartje van
me lieve vadertje gehad :D:D:D Dusse, pa BEDANKT!!!!!

ps. Pa, jammer dat je niet mee gaat :( (je bent pas 57 :P)
 
Ja... daar ga ik ook zeker weten heen !!!! :P

Lekker feesten :bounce:
 
Erg jammer van die line-up... Toch proberen er een mooi feestje van te maken, net als vorig jaar :cheer:! Gaat vast weer lukken!!!