Partyflock
 
Typhoon
1 april 2021
NaamGlenn de Randamie
Functie184 × live act, 7 × MC
Geslachtman
Geboortedatum
Leeftijd39
HerkomstNederland Nederland
Genreship hop
SiteSite mctyphoon.nl
E-mailinfo@mctyphoon.nl
Linksfacebookpageinstagramspotifyyoutube
AffiliatiesTop Notch
Topbillin'

Biografie

Typhoon is a Dutch-Surinamese rapper born August 6th, 1984 in 't Harde, Gelderland, the Netherlands, performing with lyrics in Dutch.

Growing up in a musical family, he is the brother of both rappers Blaxtar and O-Dog, and his sister Sharon is an R&B singer. He released his debut album "Tussen Lucht en Licht" in 2007. He is also a member of the rap group Fakkelbrigade.

Nieuws

Voor Edison Pop 2021 zijn Top Notch en Noah's Ark hofleverancier gebleken. De afgelopen dagen werd bekend gemaakt dat maar liefst vijf artiesten met zeven nominaties kans maken op een Edison in vijf verschillende categorieën.
Vandaag brengt Typhoon met Lichthuis zijn persoonlijkste album tot op heden uit. Het album verschijnt zes jaar na het succesvolle Lobi Da Basi. Het waren zes bewogen jaren waarin Glenn de Randamie zichzelf na hard werken even verloor, maar ook weer terugvond. Over deze liefdevolle reis doet hij verslag op dit album, waarop hij voor het eerst ook zelf componeerde en zich naast het rappen ook steeds meer toelegt op zingen. Lichthuis telt 10 tracks, met featurings van Wende, Paskal Jakobsen, Freez, Roos Rebergen en Michelle David. Het album dat al lovende recensies heeft ontvangen is vanaf vandaag verkrijgbaar in de platenzaken, online en op alle streamingsdiensten.
Na het releasen van de singles 'Ogen Dicht', 'Alles Is Gezegend' (met Freez) en 'Walnootboom' (met Paskal Jakobsen) heeft Typhoon zijn langverwachte derde album met de titel Lichthuis aangekondigd. De opvolger van het gigantische succes van Lobi Da Basi uit 2014 verschijnt op 30 oktober 2020. Op zijn social media deelde hij zojuist het artwork en de tracklist en gaf hij het startschot voor de pre-order van Lichthuis. Het vinyl verschijnt in december. 1
Typhoon en BLØF kunnen het van oudsher goed vinden samen. Zo brachten zij enkele jaren terug de samenwerking 'Wereld Van Verschil' uit en coverden gezamenlijk Thé Lau's 'Iedereen Is Van De Wereld' live in o.a. de Ziggo Dome. In opvolging van deze vruchtbare connectie verschijnt vandaag de nieuwe single 'Walnootboom' in samenwerking met Paskal Jakobsen. Een ingetogen, maar krachtig lied over jong zijn, volwassen worden, zelfliefde en acceptatie.
Zes jaar na zijn laatste album 'Lobi Da Basi' maakt Typhoon zich klaar voor zijn nieuwe album. Al eerder verscheen hier de single 'Ogen Dicht' van. Vandaag is Typhoon terug met zijn tweede en nieuwste single 'Alles is Gezegend'. Een bijzondere track die kan inspireren om vooruit te blijven kijken en onze zegeningen te tellen. In een recente post op zijn Instagram vertelt hij hier meer over. 'Alles Is Gezegend' bevat een gastbijdrage van Freez en de productie wordt verzorgd door Dries Bijlsma. De lyric video verschijnt later vandaag. 4
De carrière van Glenn de Randamie, oftewel Typhoon, kent al ongekend veel hoogtepunten. Zijn doorbraakalbum 'Lobi Da Basi' (2014) behaalde met singles als 'Zandloper' en 'Hemel Valt' de platina status en belandde een jaar lang in de Album Top 100. Het album viel ruimschoots in de prijzen met maar liefst drie Edisons, twee 3FM-Awards en een 3VOOR12-Award. 5
Typhoon alias Glenn de Randamie is een van de snelst groeiende artiesten van Nederland op dit moment. Maar dat was in 2009 wel anders. Toen liep de man die later het album Lobi da Basi zou maken, nog met z'n ziel onder de arm en een hoofd vol liefdesverdriet. In een poging vrijheid te ervaren zegde hij de huur van z'n huis op en trok even later, noodgedwongen, in bij zijn vriend Herbert Alphonso. Herbert zag een vriend in nood en ving hem op, maar hij zag ook een fenomeen dat hij wilde filmen. Hij pakte zijn camera en filmde zes jaar lang zijn vriendschap met Glenn, die steeds meer transformeerde naar Typhoon.