Partyflock
 
Nieuws · augustus 2023
Een kleine twee weken na de Witte's iconische afsluiter tijdens Lowlands 2023 maakt festivalorganisatie ALDA bekend dat Charlotte de Witte wordt toegevoegd aan de AMF line-up als The Next Decade act.
Het Our House Museum kondigt met trots aan dat de internationaal geprezen DJ, producer en huidige recordhouder van het Guinness World Record voor de langste elektronische muziek live set, Reinier Zonneveld het museum overneemt voor een speciale tentoonstelling. Het museum wordt omgetoverd tot een meeslepende ervaring die de indrukwekkende reis van Reinier Zonneveld door de elektronische muziekscene viert, met als hoogtepunt een speciale live set op de openingsavond op 13 september.
DGTL presenteert ADE 2023
dinsdag 29 augustus 2023
Van donderdag 19 tot en met zondag 22 oktober vormt de NDSM-loods weer het decor van de ADE-programmering van DGTL. Verspreid over zes shows genieten zo'n 30.000 bezoekers vier dagen lang van een grootse line-up aan DJ's en live acts.
Nog geen 24 uur nadat de laatste track op Tomorrowland werd gedraaid zette het festival al diverse sets van grote DJ's als Alok, Amelie Lens, Kölsch, en Amber Broos online. Deze sets zijn exclusief te beluisteren via Apple Music.
Op woensdag 1 november doet Joost AFAS Live aan voor de grootste show van zijn carrière tot nu toe.
Het tweedaagse festival Voodoo Village belooft ook dit jaar een onvergetelijke ervaring te worden. Met een indrukwekkende line-up van internationale artiesten en lokaal talent en daarnaast een scala aan inspirerende belevenissen, sluit Voodoo Village de festivalzomer traditioneel in schoonheid af.
Een biertje van 3,50 euro snel afrekenen op een groot festival als Lowlands met mobiel of pinpas? Dat zit er dit jaar nog niet in, net als bij de meeste andere grote festivals.
DJ- en digital creator duo Vessbroz, bestaande uit de broers Armia en Arsham Pour, kunnen de eerste Iraanse DJ's worden in de huidige DJ Mag Top 100. Op dit moment is het tweetal druk bezig met het binnenhalen van stemmen. Mocht Vessbroz een plek behalen in de lijst, is dit niet alleen een grote mijlpaal voor de DJ's zelf maar ook voor Iran.
Vier de zomer tijdens de vijfde editie van Festival Strand aan de Haarrijnse Plas in Utrecht. Festival Strand is dé bestemming voor een mini-vakantie dichtbij huis. Wandel langs de lekkerste foodtrucks op de foodboulevard, rust uit in één van de hangmatten en geniet van de luxe op het VIPdeck of in de Wijnbar tijdens optredens van de beste artiesten van Nederland.
Sinds de eerste editie in 2006 heeft de Foute Party van Qmusic al honderdduizenden feestvierders verwelkomd in de Brabanthallen in Den Bosch. Om het plezier dichter bij de luisteraars te brengen, organiseert Qmusic samen met evenementenorganisator This Is Live Group de 'Foute Tour', met grote feesten op verschillende plekken in het land.
De aftrap van de clubtour kon niet beter beginnen voor het disco-concept Disco Tropicana. Op vrijdag 11 augustus 2023 trad dit Limburgse DJ-collectief voor de eerste keer op in de legendarische Paradiso, ook wel bekend als dé poptempel van Nederland.
Draaimolen Festival trapt de editie van dit jaar af met een speciaal openingsconcert op donderdag 7 september in 013 Poppodium. Op het programma staan drie live shows van Actress, Bruce en Kelly Moran.
Armin van Buuren heeft ter promotie van een nieuw megafestival van UNTOLD in het Midden-Oosten maar liefst twee wereldrecords gebroken. De wereldbekende Nederlandse dj en producer besteeg de majestueuze Burj Khalifa in Dubai, het hoogste gebouw ter wereld, en brak met zijn optreden zowel het hoogterecord voor optredens als het wereldrecord voor het grootste LED-scherm ooit gebruikt in een show.
Afgelopen zomer is er een nieuwe dj-combinatie opgestaan in de vorm van James Hype en Meduza. Speciaal voor 's werelds #1 club Hï Ibiza ontwikkelden ze hun eigen concept genaamd 'Our House'. Eerder dit jaar maakte de Ibiza-residency al een uitstapje naar The Brooklyn Mirage in New York voor een uitverkocht evenement. Vandaag kondigen ze een exclusieve Amsterdam Dance Event show aan. Op vrijdag 20 oktober op het Hembrugterrein in Zaandam.
Record & CD Fair Amsterdam
woensdag 16 augustus 2023
Zoals vanouds zal RecordPlanet na de zomer starten met de internationale en gerespecteerde Record & CD Fair in RAI Amsterdam. Internationaal trekt deze beurs veel aandacht. De buitenlandse stands zijn bijzonder in trek bij vinyl-liefhebbers en cd-verzamelaars, omdat zij collectors items meenemen die hier niet of slecht verkrijgbaar zijn.
De Record & CD Fair Hoorn zal dit jaar plaats vinden tijdens de Superkoopzondag in het historische stadshart van Hoorn. Tijdens de Superkoopzondag zijn verreweg de meeste winkels geopend.
De line-up van daytime techno & house event De Unie op zaterdag 16 december in 013 Poppodium is vrijwel volledig bekendgemaakt. Er volgt nog één internationale topartiest!
Op zaterdag 16 december zorgt Valhalla Festival opnieuw voor een magistrale nacht. Dans, lach, maak plezier en geniet van al het ongelooflijke spektakel dat Valhalla te bieden heeft.
Nicky Romero ziet op 2 december zijn jongensdroom uitkomen met zijn eerste soloshow in AFAS Live. De show heet 'Nightvision' en is toegankelijk voor alle leeftijden. Het 'Nightvision' concept is gelijknamig aan zijn album dat dit najaar zal verschijnen en wordt het uitgangspunt voor zijn aankomende internationale tournee.
Zillion was tussen 1997 en 2002 de meest sensationele en grootste nachtclub van België. In korte tijd wist de club een legendarische status te verwerven bij het uitgaanspubliek. Vanuit heel Europa kwamen bezoekers naar Antwerpen om de unieke beleving van Zillion mee te maken. De club was haar tijd ver vooruit en een verwierf een iconische status met bewegende dansvloeren, gigantische lichtshows, vuurwerk, robots en zelfs een levensgroot aquarium met performers. Zillion bracht op haar eigen unieke wijze muziek, kunst en entertainment samen en zorgde daarmee voor vele spetterende nachten voor haar bezoekers.
ADE Arts & Culture keert terug voor haar derde editie met een reeks nieuwe projecten die de artistieke connecties tussen elektronische muziek en andere kunstvormen opzoeken. Voor de editie van 2023 staat het programma in het teken van de makers van nu, de positieve impact die elektronische muziek heeft op makers en luisteraars en het verbreden van de horizon van bezoekers.
Voor vier dagen en nachten herrees het creatieve dorp dat Solar Weekend heet het voorbije weekend wederom aan De Maasplassen in Roermond. Honderden kunstenaars en creatievelingen bouwden de afgelopen weken aan het festival dat van donderdag tot en met zondag ontdekt mocht worden door de bezoekers. De vooraf voorspelde regen viel uiteindelijk mee en kon de pret niet drukken.
Amsterdam Dance Event (ADE) en muzieklabel Top Notch organiseren tijdens de ADE Lab conferentie gezamenlijk de eerste editie van TopCon. Met de eendaagse takeover richten de twee partijen zich met talks, Q&A's en panels op toekomstige cultuurmakers en professionals. ADE x TopCon vindt plaats op zaterdag 21 oktober 2023 en is onderdeel van het bredere ADE Lab, een vierdaags programma voor educatie en talentontwikkeling gericht op jonge artiesten, producers en aspirant-professionals.
Zomerse techno avond bij Azorra
dinsdag 8 augustus 2023
Met zomerse temperaturen in aantocht aankomend weekend, wordt het weer tijd om uit te kijken naar een dagje strand én strandfeesten. Techno collectief EAST strijkt aanstaande vrijdag voor het eerst neer in Scheveningen, aan het Zwarte Pad bij Azorra Beachclub (voormalig Whoosah) en neemt daarbij Haagse held Remy Unger mee.
Sinds Colin Benders zichzelf opnieuw heeft uitgevonden als live-performer met modulaire synthesizers en elektronische instrumenten, speelde hij al meerdere keren op 's werelds grootste dancefestival. Zo verzorgde de Utrechter in 2018 nog het officiële ADE-openingsconcert samen met het Metropole Orkest. Dit jaar presenteert hij een avontuurlijke clubnacht in de Rabozaal: "Colin Benders Invites".
Op zaterdag 5 augustus schreef techno koning Reinier Zonneveld geschiedenis door een nieuw Guinness World Record te vestigen voor de langste elektronische muziek live set. De recordbrekende prestatie vond plaats op Reinier's eerste editie van zijn eigen Karren Maar Festival, gehouden op de historische Stadsblokken in Arnhem. Reinier Zonneveld verbaasde het publiek met een buitengewone 11 uur en 11 minuten durende solo live set, die begon om 12:49 uur en precies om 00:00 uur eindigde.
SLAM! boost het leven! Inmiddels is het dagelijkse lunchprogramma 'Housuh in de Pauzuh' uitgegroeid tot een waar begrip. Daarom trakteert het radiostation haar luisteraars van zaterdag 5 augustus 06.00 tot en met donderdag 10 augustus 00.00 uur op een extra lange editie van 'Housuh in de Pauzuh'. Zes dagen lang worden luisteraars meegenomen in een trip down memory lane, waarbij de playlist - in de mix - alle kanten opgaat en SLAM! voor de nodige confetti door de speakers tijdens de vakantieperiode zorgt.
31 augustus 2023
Charlotte de Witte ook op Line up AMF 2023 tijdens Amsterdam Dance Event
Reinier Zonneveld neemt het Amsterdamse Our House Museum over voor een speciale tentoonstelling en live set
29 augustus 2023
DGTL presenteert ADE 2023
28 augustus 2023
Tomorrowland voegt nieuwe exclusieve DJ mixen in Spatial Audio toe aan Apple Music catalogus
24 augustus 2023
Joost geeft extra show op woensdag 1 november in Afas Live
23 augustus 2023
Een betoverende samensmelting van klanken en ervaringen
21 augustus 2023
Grote festivals houden (nog) vast aan muntjes, kleinere deels contactloos
Vessbroz Iraanse vluchtelingen op weg naar DJ Mag Top 100
Haagse rockers keren terug naar Haarrijnse plas
Foute Tour brengt de foute party van Qmusic dichtbij luisteraars op verschillende plekken in het land
Succesvolle eerste Disco Tropicana-show in Paradiso
18 augustus 2023
Kick-off Draaimolen Festival in 013 Poppodium met openingsconcert
Armin van Buuren breekt twee wereldrecords met optreden in Dubai
17 augustus 2023
James Hype & Meduza brengen Our House naar Amsterdam voor Exclusive ADE show
16 augustus 2023
Record & CD Fair Amsterdam
Platen & CD Beurs Hoorn tijdens Superkoopzondag
Daytime house & techno event De Unie in 013 poppodium maakt line up bekend
15 augustus 2023
Valhalla Festival keert op 16 december terug naar de RAI Amsterdam
14 augustus 2023
Kaartverkoop Nicky Romero's eerste soloshow 'Nightvision' is gestart
Het megasucces van legendarische nachtclub Zillion komt naar Nederland
10 augustus 2023
Amsterdam Dance Event onthult eerste selectie van ADE Arts & Culture programma voor 2023 editie
8 augustus 2023
Creatiefste Solar-editie tot nu toe ondanks regen toch groot succes
Amsterdam Dance Event en Top Notch presenteren samen ADE x TopCon programma als deel van ADE Lab 2023
Zomerse techno avond bij Azorra
Colin Benders onthult line-up voor nieuwe ADE-nacht in de Melkweg
7 augustus 2023
Reinier Zonneveld vestigt nieuw Guinness World Record
5 augustus 2023
SLAM! presenteert 'Housuh in de Pauzuh XXL': Zes dagen lang confetti door je speakers