Partyflock
 
Nieuws 2021
De nare smak die DJ Paul van Dyk vijf jaar geleden maakte tijdens het feest A State of Trance in Utrecht dreigt voor de organisator van het evenement een vervelend staartje te krijgen. Bij de Hoge Raad ligt nu een advies om de Duitse artiest een schadevergoeding te geven van 5,5 miljoen dollar.
Het grootste R&B, hiphop, rap & afrobeats festival van de Benelux verhuist van Amsterdam naar Rotterdam, tekent een 5-jarige deal met De Kuip én voegt een extra festivaldag toe
Op 29, 30 en 31 juli 2022 strijkt Awakenings met een nieuw festival - Awakenings Summer Festival – neer in Hilvarenbeek. Naast een extra festivaldag, biedt deze nieuwe locatie ook de mogelijkheid voor een camping, iets dat in 25 jaar Awakenings nog niet eerder voorkwam. Hiermee is Awakenings het eerste technofestival in Nederland dat een volledige weekender aanbiedt. Alle details van het tweede festival in 2022 onthult Awakenings maandag 22 november op eigen kanalen.
De Nederlandse DJ Oliver Heldens is één van de bekendste dj's van de wereld. Oliver Heldens veroverde dit jaar plek acht in de DJ MAG Top 100, de wereldberoemde lijst van het Britse tijdschrift DJ Mag.
Line-up Extrema Noir
vrijdag 22 oktober 2021
Jeff Mills, Amelie Lens, Len Faki, Adam Beyer en een tiental andere artiesten sieren de line-up van Extrema Noir, op zaterdag 1 januari in Hasselt. De organisatie maakte vandaag het programma bekend van Extrema's grootste indoor festival tot nu toe.
Het coronavirus houdt ons nog dagelijks in de greep. Gelukkig zijn festivals en evenementen buiten vanaf 25 september weer toegestaan. Ook in het buitenland worden er steeds meer evenementen georganiseerd. Ga jij binnenkort naar een festival in het buitenland? Met deze vijf tips zorg je er in ieder geval voor dat je goed voorbereid op festivalreis gaat!
Het lijkt haast een wonder, maar godzijdank gaat het dan toch écht gebeuren!
Extrema Noir
vrijdag 8 oktober 2021
Extrema België pakt direct flink door in het nieuwe (jubileum)jaar. De van oorsprong Nederlandse organisatie kondigt haar grootste indoor festival ooit aan: Extrema Noir, op zaterdag 1 januari 2022 in Hasselt, niet ver van de Nederlandse grens. Een 'XXL indoor rave' vol grote artiesten in de Trixxo Arena, die start op om 20:00 uur en doorgaat tot 6:00 uur op 2 januari.
De mysterieuze man met het gouden masker en miljoenen fans, Claptone, komt voor zijn grootste ADE show ooit naar de AFAS live! Op vrijdag 15 oktober staat de muziektempel op de Johan Cruijff boulevard in het teken van The Masquerade.
Amsterdam krijgt een eigen museum voor elektronische muziek cultuur: Our House opent officieel haar deuren op vrijdag 29 oktober. Het is het eerste moderne museum ter wereld gericht op de ontstaansgeschiedenis, cultuur en subculturen van de elektronische muziek. Een keur aan legendarische DJ's en evenementenorganisaties leverden een bijdrage aan Our House: Armin van Buuren, Carl Cox, Charlotte de Witte, Diplo, Kevin Saunderson, Tomorrowland, Ultra Music Festival, The Frankie Knuckles Foundation en ID&T, om er een paar te noemen.
Snelle maakt op voorhand kans op een aantal Buma NL Awards in de categorie Pop. Zowel bij de singles als bij het album is hij terug te vinden in het rijtje genomineerden. Bij het album solo, bij de singles in combinatie met met Suzan & Freek (De overkant) en met Maan met het nummer Blijven slapen. De winnaars van de Buma NL Awards, die ook in de categorieën Hollands en Alternatief worden uitgereikt, worden op maandag 4 oktober bekendgemaakt.
ID&T is verkocht aan het Britse Superstruct Entertainment, dat onder meer grote festivals als de Zwarte Cross en het Hongaarse muziekfestival Sziget organiseert.
Nederland beleefde dit jaar opnieuw weer een uiterst sobere festivalzomer, waarin bijna alle geplande muziekevenementen werden geannuleerd. Dit in tegenstelling tot buurland België, waar grootschalige festivals met camping deze zomer wél doorgang vinden. Zoals het indrukwekkende Extrema Outdoor Extra dat van vrijdag 17 tot en met zondag 19 september plaatsvindt bij recreatiedomein De Plas in Houthalen-Helchteren (het festivalterrein van Pukkelpop vlakbij Hasselt).
Als jij niet naar de club kan, dan brengt DAISY de club naar jou! Met hun nieuwe, dansbare track 'Go Low' gaan ze terug naar waar DAISY voor staat, namelijk clubtunes met een rauw randje. Samen met Platina artiest Lassa en Stepherd hebben de heren de basis gelegd voor deze track waarop jij gegarandeerd los zal gaan. De hoop was om deze tune op festivals en in de club weer te mogen draaien, maar gelukkig kun je een dansje wagen in je woonkamer, tuin of balkon. DAISY bracht vorig jaar hun EP 'Het Begin' uit, waarmee ze lieten horen hoe breed hun sound is.
Op zaterdag 21 augustus wordt in vijf Nederlandse steden de protestmars 'Unmute Us!' (unmute-us.nl) gelopen. Tijdens deze demonstratie uiten tot nu toe 470 aangesloten partijen uit de volledige Nederlandse evenementenbranche samen met hun bezoekers hun gevoelens van onbegrip over het kabinetsbeleid rondom evenementen. 'Unmute Us!' vindt vanaf 14:00 uur plaats in Groningen, Nijmegen, Utrecht, Rotterdam en Amsterdam. Partijen uit Den Haag zullen aansluiten bij de demonstratie in Rotterdam. De boodschap: Stop de willekeur! Wij eisen dat per 1 september 2021 evenementen weer mogen plaatsvinden met een volledige capaciteit.
Lieve Paaspoppers
maandag 16 augustus 2021
Op 26 juli kondigde het demissionaire kabinet aan dat meerdaagse festivals tot 01 september 2021 geannuleerd werden. Paaspop Festival vindt echter plaats van 03 tot en met 05 september 2021: met man en macht werkten we dus door om dit de mooiste en meest speciale editie ooit te laten worden.
Vanwege de nieuwe, verscherpte maatregelen zijn meerdaagse evenementen met camping in ieder geval tot 1 september door de overheid verboden.
Het was even spannend. De Gashouder stond helemaal klaar, de DJ's waren in het land, maar kon de eerste editie van Hunkering In Concert doorgaan? Het antwoord is JA! Dankzij het snelle schakelen van de organisatie kon het event met wat kleine creatieve aanpassingen gewoon doorgaan, hierdoor was het event ook een van de laatste events in Nederland. Op zaterdag 10 juli genoten uitzinnige dance liefhebbers van de eerste uitverkochte editie van Hunkering In Concert met optredens van HOSH, Klangkarussell, Fur Coat en Alex Niggeman samen met bijzondere solisten en een live orkest.
Nee, we hebben het niet over de rapper. Maar we proberen te laten merken wat de sfeer van onze werkomgeving is. Als je ergens 40 uur per week doorbrengt, is het lekker als je werkomgeving past bij wie je bent. En dat je je talent kunt ontwikkelen. En dat je lekkere koffie tot je beschikking hebt. Of thee, als je dat lekkerder vindt. En dat je bevlogen bent in wat je doet. Want als jij door het vuur gaat om een klant maximaal tevreden te stellen, je een koning bent in het behouden van het overzicht en dat over te brengen op anderen, en informatie van klanten naadloos kan vertalen in nieuwe ideeën, dan is deze functie jou op het lijf geschreven.
Festival De Achtertuin
woensdag 30 juni 2021
Eindelijk is het zover: na een lange, sobere corona-periode waarin social distancing de norm was, mogen we nu weer samen komen om het leven te vieren. Festival De Achtertuin heeft vorig jaar noodgedwongen een mini-editie gehouden, maar kan nu niet wachten om het oorspronkelijke plan in werking te zetten. Een tweedaags festival waar een fantastische line-up met onder anderen Benny Rodrigues, ANOTR, Einmusik, VNTM en Sandrien, verschillende stages en kunstzinnige installaties de bezoeker in een andere wereld doen wanen.
Defqon.1 at Home
dinsdag 29 juni 2021
Hardstyle liefhebbers uit de hele wereld konden afgelopen weekend vier dagen lang genieten van de Defqon.1 at Home next level online experience. Het evenement heeft dan ook een diepe indruk weten achter te laten. Er kwamen meer dan 100 artiesten voorbij die hun sets voorafgaand aan het event opnamen bij het Defqon.1 festivalterrein in Biddinghuizen.
We are happy to announce after almost 1,5 years hiding in the shadows of the pandemic we are back. Harder than ever, bringing you the freshest new (XTRA) RAW sounds live again.
Heb jij het nieuws al gehoord? Het festivalseizoen 2021 gaat er toch echt aan komen! En dat betekent dat wij op 17 en 18 juli de 20ste editie van City Of Dance kunnen vieren. OH YES!
De Australische zangeres Tones and I komt op donderdag 24 februari 2022 voor een concert naar AFAS Live. De tour, met stops in onder meer Londen, Berlijn en Zürich, staat in het teken van haar debuutalbum Welcome To The Madhouse dat op 16 juli verschijnt.
Het Britse dancetrio Above & Beyond komt op vrijdag 11 maart 2022 naar de Gashouder in Amsterdam. De kaartverkoop start op vrijdag 11 juni om 10:00 via Ticketmaster.
Voor San Holo draait alles om persoonlijke connecties. Elke noot is een verhaal en elke songtekst een herinnering, een hyperrealistische verkenning van een doel en gedeelde ervaring. Deze emotie schijnt door op San's album "bb u ok?" dat vandaag verschijnt op bitbird/Counter Records. Met een indrukwekkende 20 nummers tellende tracklist op "bb u ok?" kiest San zijn eigen weg en maakt de crossover van dance naar de indiewereld. Hij werkt hiervoor samen met onder andere de Amerikaanse rockband American Football en Rivers Cuomo van Weezer.
Any of the names tied to this sizzling single has the ability to send the global crowd into a frenzy, let alone when all four put their names on a single record. 'Summer Thing' brings Dragonette, Sunnery James & Ryan Marciano, Cat Dealers and Bruno Martini together on one phenomenal summer anthem, and it's every bit as special as the magnitude of this line-up suggests.
Artiest Jebroer brengt vandaag het Engelse deel van zijn spraakmakende drieluik 'Zes Sechs Six' wereldwijd uit. 'Six' maakt, na het eerder verschenen Nederlandse en Duitse deel, het internationale album compleet. Jebroer laat zich niet in een hokje plaatsen en met 'Six' laat hij dan ook duidelijk zijn eigen signatuur achter. Een sound waar de populaire artiest jarenlang hard aan heeft gewerkt.
Nieuwe, melancholische post-lockdown anthem stoomt ons klaar voor een zomer waarin we eindelijk weer kunnen genieten van de nacht en van elkaar.
Vandaag, 30 april, released Grammy Award-winnaar DJ Afrojack in samenwerking met David Guetta, die reeds tweemaal is bekroond tot beste DJ van de wereld door DJ Mag, de nieuwe track HERO. Het nummer, mede geschreven door Ellie Goulding, Stargate, Ryan Tedder en Jamie Scott, wordt ten gehore gebracht tijdens de finale van het Eurovisie Songfestival op 22 mei.
De seizoensgebonden nachtclub kreeg in januari 2020 de eerste nieuwe
24-uursvergunning in een lange tijd. Vanwege de coronaregels gingen de
deuren in maart 2020 dicht en de club is sindsdien niet open geweest.
Following the release of the title track last month, Italian production marvel Lyke continues to reach new heights as he unveils his debut EP, 'Stay With Me' – out now via Armada Electronic Elements
Pendulum - one of the most iconic electronic acts of all time are back for 2021 with another massive new single - 'Come Alive' - is released alongside an epic new live video.
10 dagen lang Draaimolen Festival
donderdag 15 april 2021
'Na een paar keer diep inademen en rustig afgewacht te hebben hoe de situatie zich heeft ontwikkeld, hebben we onze plannen hierop aangepast. Draaimolen Festival zal dit jaar niet in haar originele vorm plaatsvinden. Maar waar één deur sluit, gaat een andere open …' Aldus de Tilburgse evenementen organisatie Draaimolen.
Eerst het slechte nieuws: ook dit jaar kunnen we in juli vanwege corona niet naar de Groene Heuvels in Beuningen afreizen voor Down The Rabbit Hole.
Op 25, 26 en 27 april opent 013 tijdelijk weer haar deuren voor publiek. Eefje de Visser, Broederliefde en Jungle By Night treden die dagen op in 013. De optredens dienen als een pilot voor het bezoeken van evenementen met een negatief testbewijs.
Van augustus 2020 tot april 2021 bracht artiest en producer Tycho Poort acht singles uit. Op de artworks daarvan groeide een knop uit tot een volledig tot bloei gekomen bloem. Nu is de tijd daar en verschijnt het project als bundel op de streamingdiensten en exclusieve cd. Nu kun je 'BLOEI.' ervaren zoals Tycho Poort bedoeld heeft.
Renowned German DJ and producer Boris Brejcha has joined forces with long-term collaborator Ginger on new single 'Spicy', out 2nd April via Ultra.
Dit weekend zou normaal gesproken het festivalseizoen in ons land geopend worden met Paaspop. Een moment waarop niet alleen festivalliefhebbers zich jaarlijks verheugen, maar waar ook vele makers achter de schermen zich maandenlang op voorbereiden. De makers en creatieven van de Nederlandse festivalindustrie, die door de huidige pandemie geheel tot stilstand is gekomen, hebben samen een tijdelijk baken van hoop gebouwd op een te (her)ontwikkelen gebied in Amsterdam Sloterdijk, District West. De Tree of Hope is vandaag onthuld met een Spoken Word door Glenn de Randamie oftewel Typhoon. Tree of Hope is tot 1 juli te zien langs de Basisweg in Amsterdam.
Na regen komt SOLAR! Er is weer licht aan het einde van de tunnel: tijd om te festivallen! Op vrijdag 2 april om 12:00 uur barst de verkoop voor Solar Weekend 2021 - dat plaatsvindt van 29 juli tot en met 1 augustus - los. Een groot deel van de kaarten verkocht Solar al in 2020, voor de resterende tickets start op vrijdag 19 maart een pre-registratie. Wie zich registreert, pakt voorrang en koopt één uur voor de officiële start van de kaartverkoop zijn festivalkaarten. De pre-registratie ticketverkoop start op 2 april om 11:00 uur! Ook betaalt de bezoeker niet de volle mep, maar slechts een aanbetaling van €10.
Paaspop kondigt nieuwe acts aan
dinsdag 16 maart 2021
Hiphop; bluegrass-folk; Spaanse fiësta; occulte psychedelische rock-metal; live-DJ's; breekbare pop; stoner; yacht-rock en Britse rock-soul met woke-attitude. Ofwel: Paaspop voegt weer flink wat nieuwe acts toe aan de line-up van de eenmalige unieke september-editie op (vrijdag) 3, (zaterdag) 4 en (zondag) 5 september op festivalterrein De Molenheide in Schijndel.
De Amsterdamse DJ en producer Luuk van Dijk is 's werelds eerste DJ die aanstaande vrijdag 26 februari om 17.00 uur een live-set gaat draaien in Hotel Hideaway, de virtuele hangout van de makers van Habbo Hotel. Deze wereldprimeur sluit aan bij de vooruitstrevende manier waarmee Luuk van Dijk een nieuw publiek een live-ervaring wil bieden in tijden van Corona. Zijn set zal eigen werk van zijn label Dark Side Of The Sun centraal zetten. Download hier de social game Hotel Hideaway en klik door naar de concerthal.
Sometimes, it can take a bit of time for the world to fully see a record for the absolute gem it is. Such is the case with Tinlicker & Helsloot's 'Because You Move Me', a brilliant track released on Armada Electronic Elements in the summer of 2017. Fast-forward a few years and the record has clocked up nearly 30 million plays across streaming platforms and over half a million Shazams in 2020 alone, making it one of the label's most successful releases since its launch about five years back. And to celebrate this notable achievement, Tinlicker and Helsloot have just released the official music video of 'Because You Move Me'.
Gearbox Digital returns to the Central studios in Utrecht on the 23rd of October 2021. After the insane sold out 10 Years of Gearbox Digital show, we now go full throttle! Prepare yourself for two stages full of burnt rubber, high speeds and extreme underground beats from the members and friends of the Gearbox family.
De data voor de praktijktesten van Fieldlab Evenementen bij indoor events en outdoor festivals staan vast. Zaterdag 6 maart start om 15.00 uur in Ziggo Dome in Amsterdam een dance event. Een dag later vindt daar om 16.00 uur een\ concert plaats. Op zaterdag 13 maart staat het evenemententerrein van Walibi Holland in Biddinghuizen vanaf 13.00 uur in het teken van een dancefestival en op zondag 14 maart van een popfestival. De organisatie van de vier evenementen is in handen van MOJO en ID&T.
Alleen samen halen we carnaval in
dinsdag 9 februari 2021
"Dat is het motto van Vasteloavend Festival dat op 14 en 15 augustus op de Roda Boulevard in Kerkrade (tegenover Music Dome) moet gaan plaatsvinden" aldus Kenny Mordang (eigenaar van Dusk To Dawn en oprichter van Essential Festival). Het doel: carnaval verkleed en wel inhalen in hartje zomer.
Martin Garrix heeft een nieuwe single opgenomen met de Zweedse zangeres Tove Lo. De producer laat op Instagram weten dat het nummer Pressure heet en op vrijdag 5 februari verschijnt.
Today, Armin van Buuren has surprised his fans with the release of a brand-new mix album: the 'A State Of Trance 1000 – Celebration Mix'. The release of the album follows last week's 1000th episode of his radio show and yesterday's audiovisual trip down memory lane through the broadcast of the two-hour celebration mix, which combined the visuals of all ASOT events so far. For Trance fans worldwide, this celebration mix is the perfect way to relive their sweetest memories of the globally syndicated radio show.
Eén van 's lands meest succesvolle DJ's, de internationaal gevierde Billy The Kit, werkt voor zijn gloednieuwe track 'I Got You' -die vandaag uitkomt op zijn eigen platenlabel Rise Recordings- samen met jeugdkliniek Yes We Can Clinics (YWCC). Zo zal een deel van de opbrengst van de single naar YWCC gaan, en wordt het nummer als anthem gebruikt bij de afscheidsceremonie van de jongeren die na tien weken de kliniek verlaten. De video voor 'I Got You' volgt binnenkort, evenals een mini-documentaire over Yes We Can Clinics.
Beland je op de EHBO of staat er een lange rij voor de Dixies? Dan kan het zomaar zijn dat je als laatste bij de finish eindigt. Sneeuwbal Winterfestival brengt dit jaar het festivalgevoel aan huis. "Het was al even duidelijk dat de editie dit jaar op 30 januari niet door kon gaan, maar we willen de bezoekers niet in de kou laten staan." Aldus de organisatie.
10 december 2021
Advies: 5,5 miljoen euro schadevergoeding voor DJ Paul van Dyk na val in Jaarbeurs
2 december 2021
OH MY! Festival strikt Lil Baby en Lil Durk voor 2022-editie in Rotterdamse Kuip
19 november 2021
Awakenings trakteert op twee festivals in jubileumjaar 2022
27 oktober 2021
Populaire DJ Oliver Heldens komt naar Music Dome in Kerkrade
22 oktober 2021
Line-up Extrema Noir
20 oktober 2021
Goed voorbereid naar een festival in het buitenland
In de Hemel op 19 en 20 november 2021
8 oktober 2021
Extrema Noir
7 oktober 2021
Complete line-up bekend voor The Masquerade by Claptone in de AFAS LIVE tijdens ADE
6 oktober 2021
Museum voor elektronische muziek'Our House' onthult openingscollectie
27 september 2021
Snelle grossiert in nominaties voor Buma NL Awards
17 september 2021
Festivalorganisator ID&T verkocht aan Brits entertainmentbureau
25 augustus 2021
Extrema Outdoor extra BE is er klaar voor
20 augustus 2021
DAISY brengt de club naar je toe met 'Go Low'
17 augustus 2021
Unmute Us!' protestmars zaterdag in vijf steden
16 augustus 2021
Lieve Paaspoppers
26 juli 2021
Down the rabbit hole 2021 gaat niet door
20 juli 2021
Eerste editie van Hunkering in concert groot succes
1 juli 2021
Vacature: Client Success Manager Appic
30 juni 2021
Festival De Achtertuin
29 juni 2021
Defqon.1 at Home
28 juni 2021
Suppression & Gearbox Digital presents Resurrection
12 juni 2021
𝗛𝘂𝗿𝗿𝘆 𝘂𝗽! 𝗟𝗮𝘁𝗲 𝗕𝗶𝗿𝗱 𝗧𝗶𝗰𝗸𝗲𝘁𝘀 𝗴𝗮𝗮𝗻 𝗵𝗮𝗿𝗱!
11 juni 2021
Tones and I kondigt europese tour aan
8 juni 2021
Above & Beyond op vrijdag 11 maart naar de Amsterdamse Gashouder
4 juni 2021
Ode aan liefde en leven op tweede album San Holo
28 mei 2021
Dragonette, Sunnery James & Ryan Marciano, Cat Dealers and Bruno Martini unleash big summer anthem Summer thing
21 mei 2021
Jebroer brengt Engelse deel van internationaal album 'Zes Sechs Six' uit
11 mei 2021
Goldband herontdekt het oude normaal met 'De Langste Nacht'
30 april 2021
Afrojack & David Guetta releasen nieuwe single HERO
16 april 2021
Rotterdamse nachtclub RTM stopt op locatie onder het Hofplein
Italian production marvel Lyke reveals his debut EP 'Stay With Me'
Pendulum Releases New Single 'Come Alive'
15 april 2021
10 dagen lang Draaimolen Festival
14 april 2021
Down the rabbit hole verplaatst naar 27 t/m 29 augustus 2021
12 april 2021
Eefje de Visser, Broederliefde en Jungle By Night voor testevenementen naar 013
9 april 2021
Na een proces van 8 maanden ziet Tycho Poort's nieuwe project 'BLOEI.' het daglicht
6 april 2021
Boris Brejcha links up with Ginger on new single 'Spicy'
Typhoon ontsteekt lichten Tree of Hope op de dag dat normaal gesproken het festivalseizoen zou losbarsten
19 maart 2021
Ticketverkoop Solar 2021 barst los op vrijdag 2 april
16 maart 2021
Paaspop kondigt nieuwe acts aan
24 februari 2021
Luuk van Dijk pioniert met virtuele DJ-set in Hotel Hideaway
19 februari 2021
Tinlicker & Helsloot celebrate succes of because you move me with official music video
Suppression presents Gearbox Full Throttle
15 februari 2021
Onderzoeken Fieldlab Evenementen bij indoorevents in Ziggo Dome en outdoor festivals in Biddinghuizen
9 februari 2021
Alleen samen halen we carnaval in
3 februari 2021
Martin Garrix brengt nieuwe single met Zweedse zangeres Tove Lo uit
29 januari 2021
Armin van Buuren ASOT 1000 celebrations with release of mix album
DJ Billy The Kit werkt voor nieuwe track 'I Got You' samen met jeugdkliniek Yes We Can Clinics
15 januari 2021
Festival gevoel aan huis met Sneeuwbal