Partyflock
 
Nieuws · juni 2016
Genieten van muziek zonder daarbij onherstelbare schade op te lopen. De Vereniging van Evenementenmakers (VVEM) en de Vereniging Nederlandse Poppodia en -Festivals (VNPF) hernieuwen vandaag hun afspraken met staatssecretaris Martin van Rijn (VWS) in het tweede convenant preventie gehoorschade.
In samenwerking met poppodium Rotown en festival Motel Mozaique, zet Blijdorp Festival een stage midden op het water in het Roel Langerakpark. Bezoekers kunnen vanaf de oever kijken naar bandjes en elektronische live acts. De line-up bevat internationale en nationale namen zoals Factory Floor, SVPER en De Likt. Rotown verzorgt ook de festival pre-party, met live act Slow Magic.
Aangezien zaterdag 9 juli 'the season finale' is van Soixante Neuf moeten ze wel afsluiten met een cliffhanger! Met trots presenteren ze dan ook niemand minder dan de heren van SFB, die met jullie de zomervakantie in komen luiden. De boys hebben niets anders dan hits op hun naam staan, dus zorg dat je erbij bent op zaterdag 9 juli in Luxor Live om mee te zingen en los te gaan met Strictly Family Business oftewel SFB!
Volgens D66 moet het bij je dragen van maximaal drie xtc-pillen niet meer worden bestraft in Nederland. Dit zou voorkomen dat festivalbezoekers meerdere pillen tegelijkertijd inslikken bij een controle.
Om te voorkomen dat gebruikers van Apple iPhones (illegale) video opnames van bijvoorbeeld films kunnen maken in bioscopen of concertregistraties kunnen opnemen, heeft Apple een patent op een technologie toegewezen gekregen die de camera kan blokkeren.
Ook dit jaar is Loveland weer aanwezig tijdens het Amsterdam Dance Event. Er zullen drie evenementen plaatsvinden in de Mediahaven. De eerste namen zijn ook al bekendgemaakt en de kaartverkoop is vliegend van start gegaan!
Voor de gemiddelde clubber is er geen groter feest in zijn agenda dan het legendarische 'Amsterdam Dance Event'. En welke locatie is er beter geschikt voor een solo show dan de gigantische RAI Amsterdam. Op vrijdag 21 oktober 2016 zal de RAI in het teken staan van Martin Garrix met een exclusieve en extra lange dj set.
Na drie uitverkochte edities op Sportpark Riekerhaven was het tijd voor de volgende stap en is de organisatie opzoek gegaan naar een nieuwe thuisbasis. STRAF_WERK verhuist haar festival voor de komende jaren naar het Amsterdamse stadsstrand van Blijburg aan Zee! De vierde editie van Straf_werk Festival zal op zaterdag 20 augustus plaatsvinden. Dit jaar heeft STRAF_WERK o.a. Jamie Jones, Joris Voorn, Hot Since 82, De Sluwe Vos en Tom Trago uitgenodigd.
De Amsterdamse driehoek van burgemeester, Hoofdofficier van Justitie en Hoofdcommissaris heeft besloten om extra maatregelen te treffen rondom Sensation, zaterdag 2 juli in de Amsterdam Arena. De aanvullende maatregelen zullen zichtbaar zijn en bezoekers zullen deze merken. De kern van de zichtbare maatregelen is dat alle bezoekers die de Arena in willen, worden gefouilleerd, dat het gebied er omheen wordt gecontroleerd en dat er geen auto's in het transferium onder de Arena mogen komen. Daarnaast zal er een aantal onzichtbare maatregelen worden genomen.
Het grootste, gratis dancefestival van Limburg, Stereo Sunday, lanceert vandaag de Stereo Gold Club. Hiermee krijgen de echte Stereo Sunday-fans vele privileges tijdens het festival en ontvangen ze ook diverse unieke voordelen bij verschillende lokale ondernemingen.
AMF wordt grootser dan ooit. Voorgaande jaren vond het dance-event nog plaats op één plek, nu is er gekozen voor maar liefst vijf dagen en drie locaties. Van woensdag 19 tot en met zondag 23 oktober wordt in de Johan Cruijff ArenA, de Heineken Music Hall en de Ziggo Dome het grootste dancefestival van Nederland georganiseerd.
Zaterdag 17 september is het weer tijd voor Draaimolen Festival! Uiteraard keert Draaimolen weer terug naar de bossen van Charlotte Oord om er samen met jullie een onvergetelijke dag van te maken.
Die verdoemde zaterdagen in Amstelveen, tien jaar lang. Van vol energie aan de deur van de P60, Amstelveen tot kapot op de vloer als het licht weer aan ging. Voor de industrial hardcore liefhebber een definitie, voor de nieuwe generatie een legende: Club r_AW. En nu: r_AWunion, de Club r_AW reunie!
Het festival A Day at the Park breidt de line-up uit met Rudimental. De volledige band komt op 16 juli aanstaande naar het Amsterdamse Bos. De Britse, elektronische pop act werd wereldwijd bekend met hun hit "Feel The Love" uit 2013 en stond afgelopen maart nog in een ramvolle Heineken Music Hall.
Het is bijna zover: op 24 en 25 juni eindelijk dé aftrap van het zomerseizoen, Sunrise Festival! Geniet van een weekend vol muziek, opzwepende DJ acts en een gezellige festivalsfeer aan het stralend witte zandstrand van De Lilse Bergen (net over de Belgische grens, minder dan een half uurtje vanaf Eindhoven) en beleef samen met je vrienden een topweekend! Hieronder lees je alles wat je moet weten voor aankomend weekend.
De Tijdmachine draait om hardstyle zoals hardstyle ooit bedoeld was en heeft het vuur bij een volledige generatie weer aangewakkerd. Na een aantal uitverkochte edities in Amsterdam opent Lose Your Mind op zaterdag 17 september 2016 het indoorseizoen met een nieuwe editie van De Tijdmachine. Dit gaat plaatsvinden in het Klokgebouw, Eindhoven en zal met drie zalen de grootste editie tot nu toe worden.
Aphex Twin (aka Richard David James) heeft zijn eerste videoclip in 17 jaar uitgebracht. De acht minuten durende clip hoort bij zijn nieuwe track "CIRKLON3" en is afkomstig van uit zijn aankomende EP 'Cheetah' die op 8 juli uitkomt.
Vorig jaar was er veel variatie met verschillende hosting partners. Zo was er de Main buiten, HardClassics, Oldschool Gangsters, Little Sins, House of Tech en Timelock Freestyle. HardClassics en heel veel anderen komen weer terug als host en als extra hosting hebben ze dit jaar ook Decade 1990-2000 met een heerlijke line-up. Deze hosting zal zeker voor vuurwerk zorgen op het festival 10 september. De dj's die daar ingepland staan zijn Bass-D, Flamman & Abraxas, Ruffneck, Gizmo, Rob en nog vele anderen. Dit was weer een tipje van de sluier.. Binnenkort worden nog meer area's bekendgemaakt!
Het drama rond SFX heeft een onverwachte wending genomen nu het nieuws bekend is geworden dat het bedrijf de Chapter 11 procedure heeft beëindigd. Tenzij er een directe koper voor een aanzienlijk deel van de activa van SFX is, kan deze ongebruikelijke stap de toekomst van het bedrijf ernstig in gevaar brengen...
Hellbound
zaterdag 18 juni 2016
Hollandser dan rauwe haring met uitjes, Goudse kaas en tulpen; hardcore is een oer-Nederlands product dat in no-time de wereld veroverde en een scene tot leven riep die eenheid en kameraadschap hoog in het vaandel heeft. Een rebelse stroming die de roemruchte jaren '90 op zijn kop zette, met de Hemkade in Zaandam als episch middelpunt. En daar neemt de Multigroove crew je op 8 oktober 2016 mee naar terug, de plek waar het al halverwege de jaren '90 snoeihard los ging.
Sweets on the Beach met Chuckie
donderdag 16 juni 2016
Op zondag 26 juni keert Sweets weer terug naar het strand met de allergrootste line-up die je maar kan bedenken. Ja, je leest het goed, niemand minder dan absolute superster DJ Chuckie komt het strand helemaal op zijn kop zetten.
Mysteryland bundelt krachten met Greenpeace! Waarom? Omdat ze alle festivalbezoekers op positieve wijze bewust willen maken van de manier waarop we met energie, voedsel, materiaal en de omgeving omgaan.
Google nu ook schuldeiser van SFX
donderdag 16 juni 2016
SFX heeft geprobeerd om met terugwerkende kracht een advertentiedeal met Google te schrappen. Het gaat om $64.000 die SFX nog zou gaan besteden aan reclame via hun netwerk DoubleClick.
De Nederlandse dj Afrojack heeft de muziek voor de trailer van de nieuwe Final Fantasy-game gecomponeerd. De dj maakte eerder een track voor Call Of Duty: Black Ops III.
Wie produceert de beste dance-track en wint een release op 12 inch vinyl? Producers kunnen zich vanaf vandaag inschrijven voor Vinylized, de Nederlandse danceproducerscontest. De winnaar maakt niet alleen kans op een vinylrelease, het prijzenpakket bestaat ook uit studio-uren bij SAE Institute, een presentatie op ADE Next tijdens het Amsterdam Dance Event, studiogear, coaching, managementadvies, pr-begeleiding, perspromotie, op maat gemaakte oordoppen en promotiefoto's. Ook zijn er prijzen voor de finalisten waaronder een workshop produceren bij SAE Insitute en tickets voor de Dancefair. Naast het prijzenpakket is Vinylized een uitgelezen kans om je track onder de aandacht te brengen van diverse kopstukken uit de industrie.
Twitter zou naar schatting 70 miljoen dollar (62 miljoen euro) hebben geïnvesteerd in muziekstreamingdienst SoundCloud. Dat er een investering gedaan is, is bevestigd, maar de omvang van de investering is onduidelijk.
Unity wierf voor het tweede jaar op een rij Nederlandse respondenten voor 's werelds grootste drugsonderzoek (GDS2016). Bij deze alvast een aantal opmerkelijke resultaten...
Na drie succesvolle edities van Stekker in de Tunnel afgelopen winter is Stekker op 13 augustus weer terug in de Voorveldse Polder voor de zevende editie van Stekker in het Park. De eerste artiesten zijn zowel leden van de Stekker-familie als nieuwe aanwinsten. Stuk voor stuk zwaargewichten in hun klasse die zich gaan laten gelden in het Park, maar natuurlijk ook tijdens Stekker in de Studio.
B.I.T.C.H festival was een megagroot succes en de vrijdag voor het feest toen de voorverkoop werd aangezet voor de volgende editie van 1 oktober ging het al helemaal los met de kaarten. Dat de indoor edities van B.I.T.C.H. populair zijn was al duidelijk, maar dat de kaarten in een paar dagen tijd zo hard gaan is ook een aangename verrassing voor de organisatie.
DJ Dano was in de jaren negentig een van de bekendste DJ's van de wereld. Hij was de koning van de grootste en meest extreme jongerencultuur die Nederland ooit heeft gekend: gabber. Maar met het succes kwam ook de onrust en de angst. Op de top van zijn roem durfde hij soms niet het podium op en verstopte zich op de parkeerplaats. Hij jaagde zijn fortuin erdoor aan drank, cocaïne, vakanties en hoeren. In 'Wat de fok, ouwe' vertelt Dano voor het eerst het hele verhaal.
Nog geen twee weken na de spetterende tweede editie van 'Armada Invites' met Armin van Buuren is de volgende headliner alweer bekend. Niemand minder dan het Belgische supertalent Lost Frequencies is de hoofdact van de derde editie van het unieke livestreamconcept. Lost Frequencies wordt bijgestaan door Kevin Duane en De Hofnar.
Billboard heeft weer een lijstje gepubliceerd: 'Power List of DJs & Execs'. Met andere woorden: wie zijn de belangrijkste en meest invloedrijke en dus machtigste spelers in de dance....
Na de zeer succesvolle editie van The Flying Dutch dat afgelopen weekend in verschillende Nederlandse steden plaatsvond, moet de organisatie nu tot haar spijt bekendmaken dat de Swedish Edition niet doorgaat. Deze Zweedse variant van The Flying Dutch zou op zaterdag 30 juli plaatsvinden in Den Haag, Nijmegen en Den Bosch.
Op 17 juni 2016 speelt Ronnie Flex een thuiswedstrijd in Ahoy Rotterdam met bevriende rappers en DJ's. Een drie uur durend spektakel om de zomer keihard in te luiden. Maar daar blijft het niet bij! Nadat de Ahoy helemaal op zijn kop is gezet, rolt Ronnie Flex door naar Club BED voor de afterparty en neemt een aantal speciale mystery guests mee.
Het Haarlemse Edit Festival heeft dit jaar een ware primeur. Voor de liefhebbers van een beetje privacy en gemak biedt het festival dit jaar de mogelijkheid om een Dixie een dag te huren. Voor vijfentwintig euro per dag krijgt de bezoeker twee sleutels van zijn eigen Dixie.
Na grote internationale successen als een van de meest succesvolle DJ aller tijden, inclusief tot twee keer toe benoemd te zijn tot de #1 DJ ter wereld, heeft Hardwell aan het eind van 2015 met zijn United We Are Foundation een concert gegeven aan meer dan 70,000 mensen om geld in te zamelen voor kansarme kinderenuit de sloppenwijken van Mumbai. Na het succes van dit event heeft Hardwell besloten deel te nemen aan een speciaal georganiseerd evenement door het Ministerie van Buitenlandse Zaken en de Johan Cruijff foundation dat op 16 juni zal plaatsvinden op het hoofdkwartier van de Verenigde Naties in New York.
Het complete muziekprogramma van Wildeburg, het nieuwe festival van de makers van Into the Woods, is bekend. Naast klinkende namen zoals Michael Mayer, Extrawelt (live) en Hot Chip (DJ set) treden er ook veel artiesten op die enorm in de lift zitten, zoals Weval, Culoe De Song en Dollkraut. Eén podium is volledig gewijd aan live-artiesten, met bands als Haty Haty (Blaudzun en David Douglas), Gallowstreet en Say Yes Dog. Bijzonder is het optreden van de Duitse act Kombinat 100, die ieder jaar op spectaculaire wijze het Duitse Fusion Festival afsluit. Wildeburg vindt plaats van 15 t/m 17 juli en gaat de hele dag en nacht door. Dat betekent drie dagen non-stop genieten van 70 acts op vier podia.
Als we het weer mogen geloven is de zomer eindelijk begonnen, dus is het ook de hoogste tijd voor het hardste festival van het jaar! BKJN Events vs Partyraiser Festival is klaar om Zoetermeer compleet om zijn kop te zetten. En hierbij geeft de organisatie dan ook alle informatie die je als bezoeker dient te weten om de dag en nacht zo soepeltjes mogelijk te laten verlopen.
Bezoekers, artiesten en organisatie van Free Festival steken op woensdag 8 juni de handen uit te mouwen voor het goede doel. Tijdens de eerste Free Festival vrijwilligersdag gaan ze op bezoek bij De Overloop om ouderen een onvergetelijke dag te bezorgen. De vrijwilligersdag is een initiatief van festivalorganisator Art of Dance en 10,000 HOURS.
Op het Duitse muziekfestival Rock am Ring zijn vrijdag minstens 42 mensen gewond geraakt door blikseminslag. Acht van hen zijn er slecht aan toe. Een bezoeker moest gereanimeerd worden.
Eindelijk is de line-up voor Boulevard Outdoor 2016 compleet! Op de mainstage kun je dit jaar van alles verwachten en op de rest van de stages vind je de beste hardstyle, 90's, techno, urban en feestmuziek! Wacht niet langer en check snel de line-up!
Afgelopen week werd al bekend dat de oprichters van Alda zo'n €1 miljoen krijgen van SFX. Nu heeft ook de Australische promotor Totem OneLove Group, organisator van Stereosonic, zich gemeld. SFX is haar kennelijk nog een slordige $15 miljoen verschuldigd.
Het zomerseizoen gaat vanaf zondag 10 juli dan toch echt van start. The Real House Event, Metz, host dan weer zoals vertrouwd haar meest legendarische 'On The Beach' editie in Strandlcub View te Rockanje met een line-up waar nu al superlatieven voor tekort komen… ROOG b2b Erick E met een twee uur durende closing set, Chris Rox b2b Jasper Clash met een exclusieve drie uur durende set, Diephuis, Yade die haar debuut maakt en maar liefst twee masters of ceremony namelijk MC Roga & MC Haits!
Escape is al jaren 'thé place to be' als afterparty na de festivals. En ook deze zomer kan meteen vanaf het terras of het gras de dansvloer op!
Dance Therapy Management en Flashover Recordings hebben het bevestigd! Ook dit jaar komt de levende legende Ferry Corsten naar Bloemendaal aan Zee voor een exclusieve, vier uur durende trance set in Beachclub Fuel. Waar het event vorig jaar nog op de zondag plaatsvond zal het dit jaar op zaterdag zijn. Zaterdag 3 september mag dus vanaf nu officieel in je agenda genoteerd worden.
SFX zal ALDA al haar aandelen teruggeven en betaalt 1,1 miljoen euro om verdere juridische stappen te voorkomen. De rechter heeft de deal al goedgekeurd. SFX wilde de inhoud geheim houden, maar aan die wens werd geen gehoord gegeven. En dus weten we nu de details van de schikking.
In het vandaag verschenen Europees Drugsrapport 2016 waarschuwt het EMCDDA voor nieuwe gezondheidsrisico's door veranderingen in drugsaanbod en gebruikspatronen. Problemen met stimulerende middelen worden steeds zichtbaarder en het internet zorgt voor grote verandering in de wijze waarop drugs worden verhandeld.
Het is een nieuwe trend in het Europese clubcircuit: in plaats van synthetische drugs als cocaïne te snuiven wenden partygangers zich tot een nieuwe manier om high te worden: chocolade. Of eigenlijk cacao(poeder). Er zijn zelfs al speciale evenementen waar men geen xtc of coke gebruikt en zelfs geen alcohol meer drinkt, maar waar men louter cacao aangeboden krijgt. Op een maandelijkse party in Berlijn dansen ravers tot het ochtendgloren op een 'buzz' van rauwe chocolade genomen in drank, pil of poedervorm.
Na het grote succes van de eerste outdoor editie vorig jaar, moest er natuurlijk een vervolg komen en die komt er ook! 30 Juli verandert De IJzeren Man in Eindhoven weer in het oldskool/early rave walhalla van het zuiden. Een festival, speciaal voor de echte houseliefhebbers van het eerste uur, die in de buitenlucht helemaal uit hun dak willen gaan!
30 juni 2016
Live muziek-sector hernieuwt convenant en blijft zich inzetten voor preventie gehoorschade
Blijdorp Festival komt met stage op het water
Laatste Soixante Neuf van Nederlands seizoen in Arnhem
29 juni 2016
D66 wil drie xtc-pillen op zak toestaan
Apple patenteert techniek om camera te blokkeren tijdens bijvoorbeeld events
28 juni 2016
Loveland maakt programma en eerste namen ADE bekend
27 juni 2016
Martin Garrix keert terug naar Amsterdam Dance Event met twee shows
Straf_werk Festival verhuist naar nieuwe locatie
Extra maatregelen rondom Sensation na dreiging
25 juni 2016
Stereo Sunday lanceert Gold Club
24 juni 2016
Programma vijfdaags AMF festival tijdens ADE bekend
Draaimolen keert terug naar de bossen van Charlotte Oord
23 juni 2016
Dit is r_AWunion, de Club r_AW reünie
Rudimental treedt op bij A Day at the Park festival
Sunrise Festival · All you need to know
Lose Your Mind opent indoorseizoen met De Tijdmachine in Klokgebouw
22 juni 2016
Aphex Twin brengt voor het eerst in 17 jaar clip uit
Pleasure Island: laatste 200 super early bird kaarten te koop en weer een area bekend
21 juni 2016
Sven van Psyko Punkz stopt met draaien
20 juni 2016
SFX beëindigt onverwachts chapter 11 procedure
18 juni 2016
Hellbound
16 juni 2016
Sweets on the Beach met Chuckie
Mysteryland en Greenpeace gaan samenwerking aan
Google nu ook schuldeiser van SFX
15 juni 2016
Afrojack verzorgt muziek trailer Final Fantasy
Inschrijving danceproducerscontest Vinylized 2016 van start
Twitter investeert $70 miljoen in SoundCloud
14 juni 2016
Resultaten Global Drug Survey 2016: 's Werelds grootste drugsonderzoek
Stekker in het Park maakt eerste namen bekend
B.I.T.C.H. verkoopt in recordtempo
13 juni 2016
Het bizarre leven van DJ Dano vastgelegd in boekvorm
10 juni 2016
Lost Frequencies hoofdact derde editie Armada Invites op 17 juni
Billboard benoemt machtigste spelers in de dance
9 juni 2016
Onzekerheid over aanwezigheid Avicii resulteert in annulering Zweedse editie The Flying Dutch
Ronnie Flex & Friends Official Afterparty
8 juni 2016
Edit Festival verhuurt privétoiletten
7 juni 2016
Hardwell kondigt optreden VN hoofdkwartier en nieuwe plannen voor de United We Are Foundation aan
Complete line-up Wildeburg festival bekend
6 juni 2016
BKJN vs Partyraiser Festival · Timetable
Bezoekers Free Festival op bezoek bij ouderen De Overloop
4 juni 2016
Gewonden door blikseminslag Rock Am Ring
3 juni 2016
Boulevard Outdoor brengt dit jaar hardstyle, 90's, techno, urban en feestmuziek
Na Alda eist ook Stereosonic miljoenen van SFX
2 juni 2016
Metz trapt Summer Editions af met de big boys in the business: Roog en Erick E
Escape laat de zon schijnen in juni
1 juni 2016
Beachclub Fuel presents Ferry Corsten #WeAreTrance
Details schikking SFX en Alda bekend
Europees Drugsrapport 2016 verschenen
Europese clubgangers vervangen coke door cacao
Karma Outdoor krijgt vervolg op 30 juli