Partyflock
 
Nieuws · januari 2016
Vijf jaar is een mijlpaal. Om dit te vieren, organiseert Stuiterbeesten op vrijdag 4 maart hun eigen verjaardagsfeest in El Corazon Roosendaal. Ruim 30 artiesten komen langs om de boel op stelten te zetten: van lokaal talent tot aan nationale en zelfs internationale helden:
Op zaterdag 2 april zal er een speciale editie zijn van White Moon, de Indoor Festival! Met altijd een gave openings ceremonie en mooie opbouw van de avond qua licht, muziek, LED, laser en show. Nu nog ruim 9 weken te gaan en Full Moon Produkties is al druk bezig de laatste dj's te bevestigen. Vandaag maakt White Moon de eerste DJ's bekend. Ook worden de shows al voorbereid en zijn de ontwerpen voor de decors en VIP-balkons goedgekeurd. Deze keer zal White Moon maar liefst 4 area's presenteren in The BOX!
Van 19 t/m 21 augustus vindt op evenemententerrein Walibi Holland in Biddinghuizen de vierentwintigste editie van A Campingflight to Lowlands Paradise plaats. Vandaag worden 33 van de ruim 250 acts aangekondigd, waaronder LCD Soundsystem, Disclosure, The Last Shadow Puppets en Eagles of Death Metal. De kaartverkoop start zaterdag 6 februari om 11:00u met een Early Bird-actie waarbij een ticket slechts €159 kost.
Voor 't eerst zal Fox dit jaar de Electronic Music Awards & Foundation show uitzenden. De in Los Angeles gevestigde productiemaatschappij TV4 Entertainment en Paul Oakenfold vormen het brein achter de nieuwe genre-specifieke awardsshow die op 23 april om 20:00 op Fox live op televisie te zien zal zijn in de Verenigde Staten.
Afgelopen zomer heeft Simply Wild wederom bewezen dat het nog gekker kan. Honderden losgaande mensen, prachtige danseressen, een oogstrelende stage, een mooie lichtshow en een bass die je voelde. Voor twee dagen was het (Circuitpark) De Kuilen te Langenboom omgetoverd tot wildernis die compleet was met tijger en tropische lounge. Vrijdag 10 en zaterdag 11 juni doet de organisatie het nog eens dunnetjes over. Omdat Simply Wild vijf jaar bestaat is de line-up vetter dan ooit en telt het tweedaagse festival op zaterdag twee stages.
This is Madness: line up en Dorpzicht
donderdag 28 januari 2016
Het nieuwe early hardcore feest van Rotterdam zit er weer aan te komen. Dit keer hebben ze weer een knallende line-up met wat oudere en nieuwe namen. Op deze avond word er alleen gedraaid met vinyl en is er een live act van SPDK.
Nieuwe releases
woensdag 27 januari 2016
De mailbox bevat regelmatig nieuwsbrieven met updates over muziek. De leukste, beste, interessantste releases zetten we voor je op een rij! Vandaag: Paul Richard & Arin Tone, The Chemical Brothers, Devin Wild, Matteo DiMarr feat Roland Clark.
De populariteit van social media werd de afgelopen vijf jaar met name gedreven werd door het succes van Facebook. Anno 2016 is het socialmedia-landschap een stuk complexer geworden met meer kanalen. Het gebruik van Facebook onder dj's is niet afgenomen en hun kanalen groeien dagelijks nog. Het lijkt er op dat Facebook nog steeds onverminderd populair is. Welke dj was het ijverigst in 2015?
Na het tienjarig jubileum van afgelopen jaar staat voor 14 mei 2016 de 11e editie al aangekruist in de agenda's. In het Pinksterweekend staat Harmony of Hardcore: The Symbol of the Ultimate Hardcore Feeling op het programma! Organisator Par-T heeft kosten noch moeite bespaard om de topeditie van vorig jaar te overtreffen. Zo zijn er wederom meer dan 100 acts bevestigd en is er naar de wensen van het trouwe publiek geluisterd. Een area die helemaal in het teken van Millennium Hardcore staat is namelijk toegevoegd aan het toch al zo brede hardcorespectrum dat Harmony of Hardcore biedt.
Laatste informatie Vendetta
woensdag 27 januari 2016
30 Januari is het weer zo ver: Vendetta! Hierbij nog wat laatste belangrijke puntjes.
Op 26 januari heeft het Haarlemse poppodium Patronaat een zilveren 'Green Key' in ontvangst mogen nemen. Dit internationale duurzaamheidskeurmerk dankt het Haarlemse poppodium onder meer aan een unieke samenwerking met Dopper, producent van de duurzame, design waterfles.
Music brings us together
dinsdag 26 januari 2016
Sinds de jaren 70 zijn er feesten waar mensen bij elkaar komen om te dansen in een veilige en sympathieke omgeving. Waar vrienden gemaakt worden en waar onze liefde voor muziek gevierd kan worden.
Op zaterdag 16 april 2016 zal er keihard geschiedenis geschreven gaan worden door Hardshock Festival. Het vijfjarig jubileum van dit 100% Hardcore festival gaat namelijk groots gevierd worden op een nieuwe locatie; het Almere Strand! Ben jij een echte hardcore liefhebber? Dan mag jij 'Hardshock - The 5th Statement' echt niet missen!
Zaterdag 27 februari zal de eerste DJ contest in De PIT plaatsvinden. Tijdens deze avond krijgen jonge regionale DJ's uit alle genres kans om hun expertise te laten zien. Deelnemers worden beoordeeld door een jury bestaande uit de organisatoren van VOLT, Oorgasme & Friends, en I Love House.
Het Awakenings Festival 2016 heeft vandaag zijn programma gepresenteerd. Het evenement vind plaats op 25 en 26 juni in Spaarnwoude, deelplan Houtrak.
Op breed verzoek is het eindelijk zo ver, Soixante Neuf goes Arnhem, Luxor Live op zaterdag 6 februari!
Zomers Winterfestival in Patronaat
vrijdag 22 januari 2016
Festivals. Tot voor kort worden ze geassocieerd met zomer, zonneschijn en tot diep in de nacht dansen in zomerse kleren. Maar helaas is het niet áltijd zomer! Daar heeft de organisatie iets op bedacht: Making Waves Winterfest.
Claydrum Indoor 2016
woensdag 20 januari 2016
Claydrum & EPM team up for the first 'Claydrum Indoor' event of 2016. After the huge success of Indoor '15 with Chris Liebing, Ben Long, Elias Manzian & Sandeep (check the after movie here), this time Claydrum & EPM take things a step further. Delivering not one but two heavyweights of the Techno scene with Dave Clarke and Ben Sims, but with a twist: a special House / Disco set from Mr Sims under his Ron Barcardi moniker.
Tweede editie We are electric
dinsdag 19 januari 2016
Tweede editie We are electric Weekender op vrijdag 17 en 18 juni met o.a. Die Antwoord en Fatboy Slim
We are electric weekender vrijdag 17 en zaterdag 18 juni op het E3 Strand in Eersel (NB)
Dancefair en Musicfair maken het volledige programma bekend. Dancefair is al jaren hét educatieve event voor dj's en producers en nu met de lancering van Musicfair tijdens Dancefair is er nu ook een waanzinnig programma voor muzikanten die alles willen leren van hun muzikale helden.
Zaterdag 13 februari is het eindelijk tijd om nog groter te gaan in Groningen. Na meerdere uitverkochte edities in club Kokomo en in het verleden ook Huize Maas en de &zo te hebben uitverkocht, is het eindelijk tijd om noggroter te gaan. Met trots presenteren wij de valentes XXL edition van Soixante neuf op zaterdag 13 februari in de Martina plaza!
SFX gets $20M in new financing
maandag 18 januari 2016
The music plays on for Robert Sillerman.
Vandaag zijn de IJzeren Podiumdieren 2015 uitgereikt in de categorieën 'beste directeur', 'beste programmeur', 'beste podium', 'beste festival' en 'beste marketeer'. Het IJzeren Podiumdier is een peer to peer vakprijs in de poppodium en -festival industrie.
Op Pinksterzondag is het weer tijd voor 7th Sunday Festival, de parel van de Brabantse festivals. Na het record aantal bezoekers van 35.000 festivalgangers afgelopen jaar tijdens het jubileumjaar, start aanstaande zaterdag de kaartverkoop voor de 8ste editie van 7th Sunday Festival.
Het clublandschap is sterk veranderd, maar Reveal is er nog steeds, en daar zijn ze heel erg trots op! Een avond die staat als een huis, met een sterke muzikale lijn. Op donderdag 28 januari gaan ze dus keihard hun verjaardag vieren en proosten met jullie op de zesde verjaardag!
25 Jaar passie, 25 jaar 'forgive me for my bad habits', 25 jaar geen bullshit, maar alleen de beste muziek met ballen; Multigroove, de oervader van de harde dance scene, is zijn wilde haren nog altijd niet verloren en bewijst dat anno 2016 met een serie evenementen die de historie van Multigroove en de Nederlandse dance scene weergeven.
Soundcloud sluit deal met Universal
donderdag 14 januari 2016
SoundCloud heeft een langverwachte licentieovereenkomst met de Universal Music Group Bij de bekendmaking van de deal heeft SoundCloud ook aangegeven dat het later dit jaar betaalde abonnementen zal gaan introduceren. Verdere details werden hierover niet gegeven.
Het gaat nog altijd niet goed met het Amerikaanse SFX Entertainment. Het bedrijf heeft verzuimd een betaling van 3 miljoen dollar te doen, stelt een groep schuldeisers in een klacht tegen het bedrijf. Kredietbeoordelaar Moody's twijfelde ook al openlijk of het nog wel goed komt met SFX. Op 12 januari waardeerde Moody's af naar status 'Ca' en geeft het de kwalificatie 'Outlook Negative' omdat de kans op wanbetaling groot is en men openbaar heeft aangekondigd faillissement te overwegen.
European Festival Awards uitgereikt
donderdag 14 januari 2016
Nederland was aardig goed vertegenwoordigd bij de nominaties, maar in het uiteindelijke lijstje met winnaars komen we helaas niet voor dit jaar. Check hier welke events en artiesten wél met een prijs naar huis gingen:
Op Koningsdag 2016 wordt het monumentale Olympisch Gebied in Amsterdam omgedoopt tot Nassau Festival. STRAF_WERK, Reaktor Events, Thump en De Sluwe Vos bundelen hun krachten voor een nieuw Koningsdag Festival. De partijen hosten allemaal een eigen stage. Kortom, een ijzersterke combinatie van vooruitstrevende house en techno.
Zondag 27 maart, 1e paasdag, vindt in Beachclub Fuel de traditionele opening van het zomerseizoen plaats. Met de veelzeggende subtitel 'Masters of Trance' is meteen wel duidelijk dat Fuel weer een batterij topartiesten uit de Trance scene voor je klaar heeft staan.
Organisator Matrixx presenteert met trots het thema van Emporium Festival 2016. De Berendonck zal op zaterdag 28 mei 2016 geel, groen en blauw kleuren. Vanaf de negen volledig in stijl gedecoreerde podia, zal de diversiteit aan dance-beats nog ritmischer en zonniger klinken tijdens Emporium Brasil!
Op woensdag 27 april zal de verjaardag van onze geliefde koning gevierd gaan worden en waar kun je dit beter doen dan in Willy zijn eigen achtertuin? Dat dachten wij dus ook! Solid Events laat daarom P3 van het Kyocera Stadion op koningsdag, samen met maar liefst 5000 hardstyle-liefhebbers, geheel oranje kleuren. De beste artiesten zijn gestrikt om er voor te zorgen dat je samen met je vrienden niks te kort komt deze dag. Op Solid Kingsday zullen de meest euforische, rauwe en harde beats je om de oren vliegen!
Op 23 juli vindt de tweede editie van het 'ontdekkingsfestival' plaats, wederom in het prachtige Diemerbos. Ook dit jaar bestaat het programma vooral uit de beste nieuwe live artiesten uit de grote Europese steden. Zij worden bijgestaan door gelauwerde 22tracks dj's en enkele special guests achter de decks. Naast de huidige organisatoren 22tracks en Evotions komt er met Friendly Fire een derde partner aan boord van 22fest.
Nieuwe releases
dinsdag 12 januari 2016
De mailbox bevat regelmatig nieuwsbrieven met updates over muziek. De leukste, beste, interessantste releases zetten we voor je op een rij! Vandaag: John Christian & Mantrastic, Oliver Heldens & Throttle, Lee Van Dowski, Mr. Belt & Wezol en Vicetone.
Paaspop gaat 2016 alvast spetterend en knallend van start met een keur van (inter)nationaal gevierde acts die vrijdag 25, zaterdag 26 en zondag 27 maart 2016 festivalterrein De De Molenheide in Schijndel aandoen. Om te beginnen komt er behalve de al eerder aangekondigde dance-grootheid Underworld nóg een Britse dance-rocksensatie annex gedroomde headliner naar Schijndel...
Het festival 'Down Under' is dé opening van het festivalseizoen in Eindhoven. Dit jaar vindt het plaats op zaterdag 23 april. Wederom op Strandbad De IJzeren Man. Een prachtige locatie in hartje Eindhoven. Eén van de hoofdacts is Fox Stevenson uit de UK. De afgelopen jaren kreeg hij bekendheid met hits als Sweets (Soda Pop), Hoohah en Comeback. Andere bekende DJ's zijn La Fuente, Shermanology, Billy the Kit, Tony Junior en Jorn van Deynhoven. Een geweldige line-up en bovendien zeer betaalbaar. Want vanaf woensdag 13 januari kun je namelijk kopen voor slechts de helft van de prijs bij Groupon.
Vrijdag 11 maart is een bijzondere dag want De De Marktkantine heeft dan twee artiesten staan die nog nooit eerder samen b2b in Nederland hebben gedraaid. Tijdens Raw Is Our Night draaien namelijk Ben Sims b2b ROD en Sotofett b2b DJ Fett Burger. Ook Anthony Parasole & Deniro zullen een solo set verzorgen.
De omzet in kroegen blijft ver achter bij die van andere horeca zoals hotels en restaurants. Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maakte maandag bekend dat cafés het slechtst presteren van alle traditionele horeca. Daarbij telt Nederland ook steeds minder kroegen. Kroegbazen voerden wel de sterkste prijsstijgingen door. In cafés betalen bezoekers gemiddeld een kwart meer voor bier, wijn en andere consumpties in vergelijking met acht jaar eerder.
Met het Breakfast Club Nieuwjaarsontbijt nog vers in het geheugen kunnen liefhebbers alweer uitkijken naar de volgende editie. De Amsterdamse organisatie bestaat namelijk 5 jaar en viert dit op zaterdag 20 februari met een compleet winterfestival op het terrein van Thuishaven aan de Contactweg in Amsterdam West.
Woodlands Festival is met ruim 5000 bezoekers één van de grootste culturele evenementen uit de regio met in totaal maar liefst 21 uur vol met muziek, kunst, dans, theater, literatuur en nog veel meer!
Gisteren was Martin Garrix te gast bij 538 bij De Avondploeg. Hij sprak in de uitzending over de contractbreuk met Spinnin'Records. Check wat hij te zeggen had...
Milkshake organiseert in 2016 haar vijfde editie en dat mag gevierd worden. Speciaal voor dit jubileum is de mogelijkheid er om de feestvreugde te verdubbelen door er een tweedaags festival van te maken.
Landgenoten! Trek je oranje outfit maar alvast uit de kast en laat de voorpret maar beginnen. Het allergrootste en gezelligste hardere stijL. K.-festival vier je dit jaar natuurlijk op Aquabest in Eindhoven met Supersized! Voor het derde jaar op rij is deze editie nog uitgebreider en extra royaal van formaat met maar liefst 8 area's en meer dan 75 artiesten. Koningsdag vier je dit jaar dus extra groots op Supersized Kingsday Festival.
Primary Wave Entertainment gaat samen met DJ Steve Angello op een TV serie maken over EDM. Angello, de frontman van de Swedish House Mafia, zal als executive producer bij het project betrokken zijn. Het project is nog ontwikkeling samen met een aantal anderen waaronder Angello's vrouw Isabel Adrian.
Beat the Bridge 2016 Update
woensdag 6 januari 2016
Zoals je van BTB gewend bent, staan er alleen maar topacts op BTB16, zoals bijvoorbeeld: Noisecontrollers, de nummer 1 uit de poll, Radical Redemption met zijn nieuwe live act en een hele dikke hardcore battle: Partyraiser vs Destructive Tendencies. De line-up wordt in 3 fases bekend gemaakt. De rest van fase 1 wordt volgende week bekend gemaakt. 12 Januari gaat de kaartverkoop van start. Ze starten de verkoop met een Early Bird Ticket, dus grijp je kans! Je krijgt 5 euro korting per ticket.
Op 23 januari lanceert Amsternative het nieuwe concept Show Your Style in Volta. Negen opkomende DJ's uit Amsterdam en omstreken presenteren zich tijdens deze showcase. De stijlen variëren van deephouse tot hardstyle. Amsternative heeft een spannend en kwalitatief programma samengesteld.
Het wordt bijna een soap als die van SFX; Martin Garrix vertrek duidelijk niet zonder slag of stoor bij Spinnin' Records. Op de laatste dag van 2015 meldden we dat Spinnin' van plan is om Garrix aan te klagen wegens contractbreuk. Vandaag komt de jonge artiest met een reactie op het statement.
Het is geen grap, Sef komt op vrijdag 1 april écht naar Bibelot. De koning van het refrein geeft het publiek een kijkje in zijn creatieve brein met het nieuwe album 'In Kleur'.
Tony Junior heeft een wereldwijde nummer 1 hit gescoord. De Utrechtse DJ bracht eind 2015 samen met Tiësto, voormalig beste DJ van de wereld, een plaat uit. 'Get Down' is een unieke samenwerking tussen de twee Nederlandse DJ's en staat sinds vandaag op 1 in de Beatport Top 100, een hitlijst van het Amerikaanse Beatport dat gespecialiseerd is in het verkopen van elektronische muziek.
30 januari 2016
Stuiterbeesten viert vijfjarig bestaan in El Corazon met dertig artiesten
29 januari 2016
Bekendmaking line-up White Moon Indoor festival met 4 area's
Lowlands: eerste bevestigingen en start kaartverkoop
FOX zendt EDM awardsshow op primetime uit (in de VS)
Simply Wild Outdoor viert 10 en 11 juni vijfjarig bestaan
28 januari 2016
This is Madness: line up en Dorpzicht
27 januari 2016
Nieuwe releases
Data: Armin van Buuren de ijverigste DJ op Facebook in 2015
Harmony of Hardcore presenteert line-up
Laatste informatie Vendetta
Unieke samenwerking Dopper en Patronaat beloond met duurzaamheidskeurmerk
26 januari 2016
Music brings us together
25 januari 2016
Hardshock Festival Full Line-up + Area Indeling!
24 januari 2016
De PIT organiseert samen met VOLT Events een DJ Contest
22 januari 2016
Awakenings Festival maakt line-up bekend
Soixante Neuf 026 in Luxor Live Arnhem
Zomers Winterfestival in Patronaat
20 januari 2016
Claydrum Indoor 2016
19 januari 2016
Tweede editie We are electric
Dancefair en Musicfair 2016: Het volledige programma!
18 januari 2016
Soixante neuf goes extra extra large in Groningen
SFX gets $20M in new financing
Winnaars IJzeren Podiumdieren 2015 bekend
15 januari 2016
Kaartverkoop 7th Sunday start morgen
Reveal viert zesde verjaardag met oa. Pep & Rash in Escape
14 januari 2016
25 Jaar Multigroove · The Delicate Sound of Thunder
Soundcloud sluit deal met Universal
Schuldeisers willen $3 miljoen van SFX
European Festival Awards uitgereikt
Straf_werk, Reaktor, De Sluwe Vos en Thump presenteren nieuw Koningsdagfestival
Grand Opening Summer Season 2016 - Masters of Trance
13 januari 2016
Brasil nieuwe thema van Emporium Festival 2016
Solid Kingsday kleurt Den Haag oranje
22fest haalt Friendly Fire aan boord in aanloop naar grotere tweede editie
12 januari 2016
Nieuwe releases
Paaspop haalt opnieuw (inter)nationale topacts naar Schijndel: o.a. The Prodigy, Baltazar, De Staat, Pendulum DJ Set & Verse
50% Korting op een VIP-ticket van Down Under bij Groupon
11 januari 2016
Twee Nederlandse b2b primeurs tijdens Raw Is Our Night
Kroegen een kwart duurder dan voor economische crisis
8 januari 2016
Breakfast Club viert vijfjarig bestaan met winterfestival
7 januari 2016
Kaartverkoop zesde editie Woodlands Festival Bergen gestart
Martin Garrix spreekt in Avondploeg over breuk met Spinnin'
Een weekend lang Milkshake festival & een online boutique
Supersized Kingsday Festival 2016: de grootste en gezelligste op Koningsdag
6 januari 2016
Steve Angello werkt mee aan TV serie en film over EDM
Beat the Bridge 2016 Update
Nieuwe generatie DJ's staat op in Volta tijdens Show Your Style
5 januari 2016
Martin Garrix reageert op verklaring Spinnin' Records dat zij hem aanklagen voor contractbreuk
Sef brengt echte soloklapper na twee jaar stilte
4 januari 2016
Tony Junior scoort nummer één hit samen met Tiësto