Partyflock
 
Nieuws · juli 2015
Kort & Bondig
donderdag 30 juli 2015
Lees hier de kleine, korte nieuwsberichten die niet 'het nieuws' haalden. Kort nieuws, snippets, aankondigingen van releases, roddel & achterklap......we verzamelen het voor je! Deze week nieuws over Bart B More, Don Diablo, Kris Kross Amsterdam, Energyzed, Regain.
Vrijdag 14 augustus strijkt het concept van Detroit Swindle na succesvolle edities in Londen, Parijs en Leeds weer neer daar waar het allemaal begonnen is: op de dansvloer van Studio 80. Deze zomernacht belooft extra heet te worden met de mannen van Radio Noet-Noet all night long in de tweede zaal, die hun eigen kijk op alles dat Afro is neerzetten. Daarbij hebben Roman Rauch uit Oostenrijk, Nachtbraker en Detroit Swindle zelf natuurlijk de decks van de grote zaal in handen.
Nu 50 Cent failliet is (of niet, maar dan eigenlijk nog) leek het Evenementenfirma Het Goede Doel passend hem een hart onder de riem te steken. Omdat 50 Cent moet weten dat ie ook in tegenspoed niet alleen is, vindt op 7 augustus de eerste Nederlandse benefietavond voor de rapper plaats in Amsterdam Roest.
Komen Awakenings of Sensation weer in Nederlandse handen? SFX, de organisatie van de Amerikaanse miljardair Robert Sillerman, heeft verklaard dat het de mogelijkheden bestudeert om onderdelen te verkopen.
1 Augustus is het weer tijd voor Dance Boulevard. Na de zonovergoten editie van vorig jaar groeit Dance Boulevard met 4 gedecoreerde podia, drank, lekker eten, cocktails en jouw vrienden naar het gezelligste festival van West-Brabant. Met jou gaan we er een onvergetelijke dag van maken. Natuurlijk samen met de muzikale helden van Nederlandse bodem en ver daar buiten. Wat te denken van: Radical Redemption, Mental Theo, LNY TNZ, La Fuente, Adaro, The Darkraver, Dyna, The Partysquad, Digital Punk, E-Force (live), Vato Gonzalez & MC Tjen en nog vele anderen! Bekijk hieronder de timetable en alle nuttige informatie voor deze dag!
Om het spannend te houden, komt de organisatie nu pas naar buiten met de laatste hostings. Save the best for last is vaak het motto en de organisatie kon niet langer meer wachten! Na de fantastische hostings van Hardclassics, Timelock Freestyle, Crazyland main, Oldschool Gangsters komen nu de laatste twee aan de beurt die apart genoemd worden: Full Moon Exclusive en The House of Tech.
Er is sprake van een wildgroei aan festivals in Nederland en dat merkt een aantal organisatoren aan de stroperige kaartverkoop. Overdaad schaadt, redeneert Jan Smeets. De organisator van Pinkpop weet op basis van enquêtes dat festivalbezoekers gemiddeld maximaal drie festivals per jaar aandoen. 'Meer valt financieel en fysiek niet op te brengen', zegt Smeets.
CRAFT toch afgelast
zaterdag 25 juli 2015
Waar Welcome to the Future geheel wordt afgelast, heeft CRAFT ervoor gekozen om het programma te wijzigen ivm de weersomstandigheden.
Welcome to the Future Festival heeft na ampel beraad met gemeente en hulpdiensten moeten besluiten het evenement af te gelasten.
Vrijdag 7 augustus heeft Pllek een feestje waar de sound van het Ibiza uit de jaren '80/'90 centraal staat: Aspirations – Balearic Special met DJ's Phil Mison 🇬🇧 en Tako. Phil Mison en Tako Reyenga nemen je mee met hun favoriete zomertracks en sun-kissed platen uit Ibiza's gouden tijden.
De namen van het Suikerbeat-podium op Breda Barst zijn bekend. Gerd, Awanto 3, Anil Aras, U Know The Drill, KERK!, Eb & Vloed, Alamaison, Mia More, Flamboyant, D-Ribeiro, Philou Louzolo en Whistle & Twitch draaien op het dancepodium. Hiermee is de muzikale line-up van Breda Barst compleet.
Kort & Bondig
donderdag 23 juli 2015
Lees hier de kleine, korte nieuwsberichten die niet 'het nieuws' haalden. Kort nieuws, snippets, aankondigingen van releases, roddel & achterklap......we verzamelen het voor je! Deze week nieuws over Bassjackers, Jauz & Ephwurd, Hardwell, Jason Derulo, Stephanie, Hardwell, Dannic & Sleepy Tom.
Na vijf jaar Extrema Outdoor Belgium komt de organisator met het nieuwe concept Extrema Noir. Het indoor festival vindt plaats op 10 november in Waagnatie Antwerpen. Extrema Noir brengt de volgende generatie van topproducers en -artiesten uit de underground elektronische muziek-scene. Het nieuwe festival telt twee zalen met een gelimiteerd aantal bezoekers.
Aankomend weekend zendt 538 als officiëel mediapartner drie dagen live uit vanaf hét dance-festival van de wereld: Tomorrowland. De grootste dj's als Martin Garrix, Armin van Buuren en Hardwell brengen een bezoek aan de studio. Daarnaast zendt 538 de beste dj-sets van verschillende podia uit.
In deze zware economische tijden met grote werkloosheid en dalende koopkracht neemt Zwarte Cross festivaldirectrice Tante Rikie het op voor bezoekers van haar evenement met een krappe beurs. Om de spanning op het huishoudboekje te verlichten introduceert Rikie de 'Zoepsidie'. Een microkrediet bestaande uit een x-aantal muntjes per persoon, zodat bezoekers met beperkt budget ook een keer een rondje in kunnen doen of de kinderen kunnen trakteren op een frietje of ijsje.
Op 6 september is het weer zo ver: het Blaue Laguna Open Air festival heeft echt alles wat een veeleisende partyganger zich alleen in zijn stoutste dromen kan wensen. Op de eerste plaats de Blaue Laguna met 1 kilometer zandstrand aan een idyllisch meer met drinkwaterkwaliteit. Ten tweede een massa gelijkgestemde technoliefhebbers die lekker uit hun dak willen gaan. En tenslotte natuurlijk de godfather van de techno scene Sven Väth, die hier een extended set zal draaien.
SFX heeft gisteren aangekondigd haar bedrijfsvoering te gaan wijzigen om zo de focus te verleggen naar merkniveau. Vooral Beatport zal een zeer belangrijk merk moeten gaan worden.
De Belgische politie heeft afgelopen weekend tijdens het Dour Festival een enorme drugsvangst gedaan. De recordvangst leidt ertoe dat Tomorrowland, dat komend weekend plaatsvindt, eveneens een grootscheepse controle kan verwachten. Tijdens Dour werden 192 agenten ingezet om op drugs te controleren.
Amsterdam Live On Stage is op zaterdag 25 juli terug op Sportpark Riekerhaven met optredens van o.a. GoldFish, Jett Rebel, Thomas Jack. Het festival vindt voor de derde keer plaats na 2 eerder onvergetelijke edities. Met 3 stages is het dit jaar weer een smeltkroes van verschillende stijlen. Pop, Dance, tropical house en rock komen allemaal aan bod.
Nederlands dj Sam Feldt heeft een Britse hit gescoord met zijn unieke remake van dance classic 'Show Me Love'. Uitgebracht op Polydor kwam de plaat vandaag binnen op #4 van de officiële Britse Singles Chart. Na de afgelopen jaren meerdere clubhits te hebben afgeleverd, is dit een nieuwe doorbraak voor de jonge twintiger Sam Feldt.
Drie deelnemers nemen het tegen elkaar op in de kleine zaal, afgewisseld door drie ervaren dj's die tevens in de jury plaats zullen nemen.
Neonsplash organiseert op zaterdag 7 november het grootste verf-feest van Europa in de pas verbouwde Ziggo Dome. Tijdens het 8 uur durende dance-event danst het publiek in meer dan 15.000 liter vloeibare neon-verf.
Zaterdag 8 augustus 2015 stijgt de temperatuur op Aquabest voor de tweede keer dit jaar naar ongekende waarden tijdens hét hoogtepunt van het festival seizoen; Lakedance 'Live Your Bucket List'. Wie in juni de boot nog heeft gemist, krijgt in augustus opnieuw de kans dit absolute bucketlist item af te strepen en om te zetten naar een unieke en spectaculaire herinnering. Met de muzikale wereldwonderen van onder anderen Sander van Doorn, MOTi, Yves V, Tube & Berger en Franky Rizardo reist Lakedance dwars door alle landsgrenzen met als motto; Live Your Bucket List!
Solar Weekend 2015 gaat door. Dat is het resultaat van het kort geding bij de voorzieningenrechter in Roermond. Het kort geding werd aangespannen door 28 omwonenden van het festival. Zij klaagden over geluidsoverlast en twijfelden aan de veiligheid van de bezoekers. De gemeente Roermond moest de reeds verleende vergunning verdedigen. Het verzoek van de omwonenden is afgewezen.
Net na de eerste hittegolf dit jaar weten we het allemaal zeker, de zomer en het festivalseizoen zijn begonnen! Op 15 augustus vanaf 14:00 uur is iedereen welkom op de allereerste 7th Heaven Outdoor/Open Air editie, die naast Club Rodenburg zal plaatstvinden en waar je daarna lekker door kan feesten met een strakke afterparty in de club zelf. In totaal maar liefst 15 uur non-stop feesten, hoe mooi is dat? Maar voor het zover is, kunnen jullie natuurlijk eerst nog op 25 juli de hele nacht genieten van de echte 7th Heaven sfeer op de Summer Night Edition. Dus twee dikke feesten binnen één maand om naar uit te kijken!
Op 27 februari 2016 keert het grootste trance-festival ter wereld: A State of Trance Festival terug naar de Jaarbeurs in Utrecht. Dit kondigde Armin van Buuren gisteravond aan tijdens zijn radioshow. A State of Trance bestaat in 2016 15 jaar. Dit jubileum zal het hele jaar door gevierd worden en. natuurlijk ook tijdens het festival in Utrecht. Trouwe fans worden getrakteerd op alle muzikale hoogtepunten van de geschiedenis van A State of Trance. Op 27 juli aanstaande om 10.00 uur start de pre-sale voor dit evenement; 15 uur lang worden er een beperkt aantal jubileum tickets met 15% korting verkocht via astateoftrance.com.
Straf_werk lanceert Dj-contest
donderdag 16 juli 2015
STRAF_WERK organiseert in samenwerking met het Amsterdamse herenlabel FreshCotton een talent-competitie. In deze contest gaan zij samen opzoek naar verborgen DJ talenten. De winnaar mag op 22 augustus de BLUE stage openen op Straf_werk Festival en bijt het spits af voor onder andere: Noir, Boris Brejcha en Finnebassen.
Na succesvolle shows in London, Ibiza, Vegas, New York en Miami keert Nicky Romero weer terug naar Nederland en trapt hij zoals gewoonlijk weer officieel het jaarlijkse Amsterdam Dance Event af met zijn innovatieve Protocol event in de legendarische Melkweg.
33/45 is de clubavond van Tim Hoeben. Zijn visie is het bij een brengen van fijne mensen, een goede sfeer en interessante artiesten. Aan genres doet 33/45 niet: kwaliteit wel. Het is een avond waarin artiesten de ruimte krijgen om hun veelzijdige smaak en extensieve kennis van muziek op te laten bloemen.
Het Lloyd Multiplein aan de Maas in Delfshaven zal op zaterdag 22 augustus dienen als het schouwtoneel van het nieuwe Rotterdams underground festival: Tegenstroom Festival. Het wordt georganiseerd door Tegenstroom in samenwerking met drie gerenommeerde Rotterdamse organisaties: Triphouse Rotterdam (één van de bekendste collectief van Rotterdam), Strobe (bekend in de techno scene van feesten in Perron en Factory 010) en All Eyes On (een Rotterdamse clubavond, georganiseerd door Guido van Dieren, waarbij een smeltkroes van kwalitatieve muziek wordt geserveerd). Wij spraken hen over deze fuif.
Op zaterdag 15 augustus wordt in Rotterdam de tweede editie van Blijdorp Festival georganiseerd in het Roel Langerakpark, direct naast Diergaarde Blijdorp. Het evenement krijgt dit jaar een extra stage gehost door Rotown en Motel Mozaique. Op deze stage wordt meer ruimte gecreëerd voor elektronische live acts en bands.
Na de succesvolle eerste buiteneditie van We Are Electric op het Landgoed Duynenwater in Eersel (NB) vorige maand, gaat dit internationale crossover dancefestival komend najaar weer naar binnen. We Are Electric wordt namelijk op zaterdag 14 november a.s. in het Eindhovense Klokgebouw gehouden, net als eerder in 2013 en in 2014. Toen was dit monumentale gebouw op het industriële Strijp S-terrein het decor voor twee geslaagde edities die ieder met 7000 bezoekers ruim op voorhand uitverkochten. De voorverkoop van de (gelimiteerde) voordelige Early Birdtickets start nu zaterdag 18 juli a.s. om 10.00 uur.
Op Internet is nogal wat ophef ontstaan rond David Guetta. Hij zou bij een stal in Ibiza een paard hebben gehuurd voor het gehele zomerseizoen. En niet om een lekker strandritje te maken. Het paard moet elke donderdag Pacha betreden om tijdens een drukke uitgaansavond David Guetta naar het podium te brengen.
De grote EDM-dj's hebben miljoenen fans over de hele wereld. Die DJ's zijn op hun beurt allemaal fan van één man: Rutger Geerling aka RUDGR. De Rotterdammer geldt op het moment als dé festivalfotograaf ter wereld. Op 14 oktober verschijnt een 320 pagina's tellend koffietafelboek met de hoogtepunten uit zijn carrière: This Is My Church. De wereldwijde pre-order start vandaag. De vroege bestellers krijgen een gesigneerd exemplaar.
Het dancefestival Open Air aan de Gaasperplas had in 2013 niet plaats mogen vinden. Dat concludeert de Raad van State, die daarmee de omwonenden in het gelijk stelt. Volgens het adviesorgaan was het houden van het festival in strijd met het bestemmingsplan.
In het bestemmingsplan staat dat alleen 'lichte recreatie' is toegestaan, maar desondanks liet de gemeente het festival toch doorgaan. De omwonenden spanden daarop een zaak aan tegen de gemeente.
Vandaag blaast Mary het stof van een klassiek concept: de vinylclub. Omdat ieder rondje weer anders is. Elke maand zal een team van muziekverslaafden en liefhebbers van de nacht een must-have op vinyl cureren, die jij vervolgens – hoppa – in de bus krijgt. Reken op een spannende selectie die niet alleen goed, maar later hopelijk essentieel blijkt te zijn voor elke house- en technocollectie.
Adam Beyer, Loco Dice, Mano le Tough, DJ Koze, Bart Skils en nog éénenveertig andere helden staan op 29 augustus op de tiende verjaardag van Voltt Loves Summer. Op zes podia, zowel open air als in tenten, zal de dag muzikaal perfect worden opgebouwd van dub naar house, deephouse en opzwepende techno. Op de extra stage die er dit jaar bij is gekomen, zal aandacht zijn voor experiment en muzikale diepgang. Let the music do the talking <3
De inmiddels legendarische dancemuziekdominantie in onze hoofdstad: 'Amsterdam Dance Event' (ADE) ondergaat dit komende jaar een flinke opwaardering. De wereldwijde dance-conferentie krijgt namelijk een indoorfestival met internationaal karakter. Op zaterdag 17 oktober is de RAI Amsterdam dé locatie voor het splinternieuwe concept: 'PRJCT Music Festival'.
Metz On The Beach gaat opnieuw internationaal! In augustus op zondag de 23e trek je de zomer nog even door naar een keihard hoogtepunt met een speciale 'Summer Closing' en The Reall House Event host dan weer zoals vertrouwd een legendarische strand editie in Strandclub View te Rockanje.
Traditiegetrouw brengt Ferry Corsten ook dit jaar weer een bezoek aan Beachclub Fuel in Bloemendaal aan Zee. Dit jaar mag echter iedere verwachting over boord en kunnen alle herinneringen aan de voorgaande edities worden opgeschoond. Het wordt namelijk vetter dan ooit! Ferry Corsten wordt op zondag 23 augustus bijgestaan door niemand minder dan de Britse cultheld Paul Oakenfold. Ja, je leest het goed! Deze twee grote namen zullen gezamenlijk garant staan voor een spectaculair event waarbij Fuel met een grote buitenstage werkelijk alles uit de kast zal halen.
Maandag 20 juli organiseert Draaimolen voor de derde keer het gratis Holy Pink Festival. Traditiegetrouw vindt dit festival plaats tijdens Roze Maandag in Tilburg. Roze Maandag is het grootste gay evenement in Nederland waar jaarlijks zo'n 300.000 feestgangers op af komen. Overal in Tilburg zijn deze dag gratis evenementen georganiseerd en hier speelt ook Draaimolen jaarlijks op in. Holy pink onderscheidt zich van de andere evenementen door zich puur te richten op kwalitatieve house en techno.
Electronic Family is op zoek naar sterren voor de aftermovie. Het grote, jaarlijkse trancefeest in het Amsterdamse Bos viert op zaterdag 18 juli zijn 5 Year Anniversary en wil daarom trouwe bezoekers in het zonnetje zetten.
Voorwaarde voor mensen die zich willen aanmelden voor een rolletje in de aftermovie is dat zij geen editie van Electronic Family hebben gemist. Ze worden kort geïnterviewd en ook op het festivalterrein zoekt de camera ze nog eens op. Kleine stukjes van deze opnames zijn uiteindelijk terug te zien in de aftermovie.
Ben jij klaar voor een nieuwe stap in het spectrum van de hardere stijlen? Een stap die zorgt voor nieuwe ervaringen, een nieuwe beleving en nieuwe herinneringen. Open dan de deuren naar een nieuw avontuur op zaterdag 24 oktober 2015 als b2s een nieuw indoor festival presenteert: Unlocked.
One day in Summer
zondag 5 juli 2015
Met nog een paar dagen te gaan is Quest4Trance er klaar voor! Dan vindt het buitenfeest 'One day in Summer' plaats te Amsterdam! Het event wordt gehouden op het buitenterrein bij de Amsterdam Studio's. Het terrein zal worden omgetoverd tot een heus festivalterrein. Er wordt een fantastisch podium opgebouwd en er zijn diverse zitgelegenheden. Zoals je van Q4T gewend bent, pakken ze groots uit met een superdikke line-up...
Het schitterende recreatiedomein De Lilse Bergen, net over de Belgische grens, zal op 19 september helemaal in het teken staan van Sunset Festival. Sunset is toe aan haar vijfde editie en is ondertussen uitgegroeid tot hét Belgische dancefestival waarmee de zomer wordt afgesloten.
Duncan Stutterheim heeft vrijdag de Frans Banninck Cocqpenning van de gemeente Amsterdam ontvangen.
Stutterheim is de man achter grote dancefeesten als Sensation, Mysteryland en Welcome to the Future en is oprichter van het succesvolle evenementen- en mediabedrijf ID&T.
Kort & Bondig
donderdag 2 juli 2015
Lees hier de kleine, korte nieuwsberichten die niet 'het nieuws' haalden. Kort nieuws, snippets, aankondigingen van releases, roddel & achterklap......we verzamelen het voor je! Deze week nieuws over Dave Clarke, Cleavage, de Spinnin' Records Festival 2015 Mix, Kris Kross Amsterdam, W&W, Funkerman, Bougenvilla & KRONO.
Escape is hot in juli
donderdag 2 juli 2015
Escape is heet deze maand! Verwacht Ibiziaanse sferen binnen dankzij de tropische temperaturen buiten. Aangezien de nachten langer zijn kan je jouw avond zwoel starten op het terras van Escape Caffe. Voor slechts €40 per persoon heb je het Dine & Dance arrangement.
The moment is here! De complete line-up van Crazy Sexy Cool is bekend. Met maar liefst vijf stages ben je op zaterdag 8 augustus 2015 van harte welkom op onze geweldige nieuwe locatie: het Zuiderpark in Rotterdam! Met o.a. Benny Rodrigues, Dyna, FeestDJRuud, Girls Love DJs, The Artful Dodger, Jayh Jawson, Kenny B, Gio, Joey Daniel, Bolier en ChildsPlay hebben ze een supergevarieerde line-up samengesteld met verschillende stijlen.
30 juli 2015
Kort & Bondig
Detroit Swindle's clubnacht The Great Escape keert terug naar thuisbasis Studio 80
29 juli 2015
Benefietavond voor 50 Cent in Amsterdam
SFX overweegt verkoop onderdelen
28 juli 2015
Dance Boulevard: Wanneer draaien Radical Redemption, Adaro en Mental Theo?
27 juli 2015
Grote verrassing op Pleasure Island festival 19 september
Pinkpop-baas Smeets: 'Kaartverkoop stokt door wildgroei van festivals'
25 juli 2015
CRAFT toch afgelast
Welcome to the Future Festival afgelast vanwege het weer
24 juli 2015
Ervaar het hippie eiland Ibiza uit de jaren '80/'90
Gerd, Awanto 3, Anil Aras en meer op het Suikerbeat podium van Breda Barst
23 juli 2015
Kort & Bondig
Extrema Outdoor Belgium lanceert indoor festival
Radio 538 drie dagen live vanaf Tomorrowland
22 juli 2015
Zwarte Cross introduceert 'Zoepsidie': een microkrediet voor armlastige festivalbezoekers
21 juli 2015
Blaue Lagune verhuist naar Wachtendonk
SFX verandert bedrijfsvoering · Focus meer naar merkniveau
Drugsvangst op Dour leidt tot strenge(re) controles op Tomorrowland
20 juli 2015
Amsterdam Live on Stage met Clean Bandit, Robin Schulz, Dotan en meer
Sam Feldt komt binnen op #4 in Britse Singles Chart
19 juli 2015
Vrijdag laatste ronde van dj contest De Speaker
18 juli 2015
Ziggo Dome krijgt grootste verf-feest van Europa
Volledige line-up tweede editie Lakedance 2015
17 juli 2015
Uitspraak kort geding: Solar giet oan!
Kom je ook gezellig je zomervakantie bij 7th Heaven vieren?
A State of Trance Festival viert jubileum met speciale early bird actie
16 juli 2015
Straf_werk lanceert Dj-contest
Nicky Romero presents Protocol x ADE
33/45 · clubavond Tim Hoeben in Studio 80
15 juli 2015
De visie van Tegenstroom Festival
Blijdorp Festival krijgt extra stage gehost door Rotown en Motel Mozaique
Nieuwe editie We are Electric op zaterdag 14 november in Klokgebouw Eindhoven
14 juli 2015
Ophef rond paard in show David Guetta
Fotograaf Rutger Geerling brengt fotoboek uit
13 juli 2015
Raad van State: Gemeente mocht Open Air 2013 niet laten doorgaan
Mary Go Wild lanceert exclusieve vinylclub
10 juli 2015
VOLTT Loves Summer Festival 2015 · 10 Year Anniversary
8 juli 2015
PRJCT Music Festival nieuw indoorfestival tijdens Amsterdam Dance Event
Metz Summer Closing met Mendo & Erick E
7 juli 2015
Ferry Corsten on the Beach bij Beachclub Fuel
Draaimolen organiseert derde editie gratis Holy Pink Festival
6 juli 2015
Electronic Family roept bezoekers op voor aftermovie
Unlocked indoor festival: b2s presenteert nieuw evenement in Jaarbeurs Utrecht
5 juli 2015
One day in Summer
4 juli 2015
Sunset Festival presenteert vijfde editie op 19 september
3 juli 2015
Duncan Stutterheim krijgt Frans Banninck Cocqpenning
2 juli 2015
Kort & Bondig
Escape is hot in juli
Crazy Sexy Cool Outdoor Festival maakt volledige line-up bekend