Partyflock
 
Nieuws · oktober 2015
Nieuwe releases
vrijdag 30 oktober 2015
De mailbox bevat elke week weer nieuwsbrieven met updates over muziek. De leukste, beste, interessantste releases zetten we elke week voor je op een rij! Deze week nieuws over Waysons, Charlie Ray, Alyx Ander, Hard Attakk & Bali Bandits.
NYE in Rotterdam: Early & Harder
vrijdag 30 oktober 2015
Ook dit jaar wordt in Rotterdam het Nieuwjaar weer officieel ingeluid met een spectaculaire vuurwerkshow vanaf de Erasmusbrug, ook wel de Nationale Nieuwjaarnacht genoemd. Het vuurwerk in Rotterdam kan onder andere worden aanschouwd vanaf de Boompjeskade bij Social Underground Rotterdam (S.U.R.) waar je een mooi uniek uitzicht hebt op dit spektakel. Maar in principe alle Rotterdamse kades met de moderne architectuur vormen het decor voor het grootste vuurwerk van Nederland! Aftellen naar Oud en Nieuw begint al om 23:00. Toch altijd weer heel spannend en speciaal!
Na vijf knaledities van SpikSplinter Nieuwjaar is het tijd voor iets nieuws, een nieuwjaarfeest waar nog lang over gesproken gaat worden. Dit jaar gaat de Koekbouw in Veghel helemaal op z'n kop en is alles anders tijdens New Years Eve at The Ballsroom. Alle tradities en verplichtingen gaan over de schutting en iedereen is welkom om het nieuwe jaar op een hele andere manier in te luiden. The Ballsroom, bekend als doldwaze area op 7th Sunday Festival en FestyLand, staat garant voor een diversiteit aan muziek en rariteiten. Je kunt alles verwachten tijdens NYE at The Ballsroom: Het feest van de elektronische smartlap.
Op 4 december vindt de eerste editie van focal plaats in Akhnaton, een intieme locatie gelegen midden in het centrum van Amsterdam. Met het concept streeft de organisatie er vooral naar om de muziek laten spreken en is er bewust gekozen voor een line-up die bestaat uit louter Amsterdamse dj's. Het belooft muzikaal een gevarieerde avond te worden, waarin grenzen zullen vervagen en er flink de diepte in zal worden gegaan.
Nachtduik NYE 2015
woensdag 28 oktober 2015
Nachtduik vaart uit voor de vierde oud en nieuw editie. Dit jaar voor het eerst op een nieuwe locatie. Ahoy is op 31 december de setting voor grandioze decors en fantastische dj-sets. Met een internationaal programma waar je U tegen zegt. Een betere manier om het nieuwe jaar in te luiden is er niet.
Beatport, het wereldwijde platform voor dancemuziek en -cultuur, heeft vandaag aangekondigd dat de meer dan 60 optredens, panels en events, die live gestreamed zijn tijdens het Amsterdam Dance Event (ADE), nu beschikbaar zijn om on demand te bekijken via ade.beatport.com
Na de eerste editie in januari was een terugkeer van Ctrl.Alt.Delete onvermijdelijk. Output en Theracords slaan de handen ineen voor de tweede editie! Delete start het taakbeheer weer op om de bezoekers te voorzien van het beste wat de rauwere kant van hardstyle te bieden heeft.
Hierin staat hij natuurlijk niet alleen, maar heeft hij een zorgvuldige keuze gemaakt van controllers die deze editie van Ctrl.Alt.Delete in goede banen zullen leiden.
EYE lanceert op de Museumnacht op zaterdag 7 november een nieuwe programmareeks getiteld Seeing Sounds. Binnen deze reeks laten bekende artiesten hun muzikale licht schijnen op de filmcollectie van EYE. De Amsterdamse DJ/producer Tom Trago bijt het spits af en dook in EYE's onuitputtelijke filmarchief om een nieuwe soundtrack te creëren bij speciaal geselecteerde films. Zijn audiovisuele show is een futuristische filmtrip waarin oud en nieuw elkaar uitdagen en film en muziek elkaar naadloos aanvullen. Vorig jaar won EYE dankzij 8000 stemmen een Gouden N8-sokkel voor Seeing Sounds. Onder deze naam wordt 3 à 4 keer per jaar door een DJ/producer of band een nieuwe soundtrack bij films uit de collectie van EYE gemaakt.
Op 31 oktober zal er weer een nieuwe editie van de Bokito Rave Party plaatsvinden. Wederom in de Hundread Sound Accompany te Groningen. Er zullen dit keer twee zalen en een chill out zijn.
Op vrijdag 30 oktober komen de Oldschool Gangsters voor het eerst in de geschiedenis naar Zeeland. De meest geschikte locatie voor dit concept is natuurlijk de industriële Timmerfabriek Vlissingen!
Het oldschool/early rave concept vierde onlangs haar tienjarig bestaan en de OG's nemen je deze avond weer mee terug in de tijd naar de bakermat van de housescene; terug naar de jaren waarin het allemaal begon.
Spinnin' Records start een nieuw label waar alle muziek kosteloos kan worden gedownload. Toepasselijk genaamd Spinnin' Premium trapt het nieuwe label vrijdag 23 oktober af met de release van 'Ghost Child', een populaire track van dance acts Firebeatz & Apster.
Nieuwe releases
vrijdag 23 oktober 2015
De mailbox bevat elke week wel enkele nieuwsbrieven met updates over muziek. De leukste, beste, interessantste releases zetten we elke week voor je op een rij! Deze week nieuws over Jinxed, Far East Movement, Kronic, Savage, Prayer, Endymion,
Na het jaarlijkse uitstapje naar het Bloemendaalse strand, keert Vingt-Cinq terug naar de Haarlemse Lichtfabriek. Op zaterdag 28 november staat het Oliehuis, onderdeel van de monumentale Lichtfabriek, in het teken van kwaliteitshouse, volwassen publiek (25+) en een champagne- en wijnbar.
Op 31 oktober 2015 zal de locatie De Boulevard in het centrum van Breda worden omgetoverd in de Cathedral of Despair voor een spetterende Halloween party. Vanaf 21 uur zal het centrum van Breda 7 uur lang trillen op zijn grondvesten in Halloween style. DJ's zoals onder andere Black Death, ToXic Inside, Hellcreator en Lord of Speed zullen de bezoekers verwennen met de beste hardcore, terror en speedcore van dit moment.
Op zaterdag 7 november vindt voor de eerste keer ooit 'Disco Boodschappen' buiten Nederland plaats. De initiatiefnemers en partner Warsteiner slaan de handen ineen met de Duitse supermarkt Kaiser's in Berlijn en verbouwen de supermarkt voor één avond tot echte discotheek.
Op zaterdag 28 november presenteert Fix Party een nieuwe editie van Partyyyy Kicking Time. Het feest zal plaatsvinden in de Duycker. De deuren zullen geopend zijn van 22:00 tot 04:00 en de entree bedraagt €10 aan de deur. Ontmoet jezelf, vrienden en bekenden in een Surrealistische wereld waar vooral beukende freestyle, vrouwen, slingers en bier de klok zullen slaan.
Verwacht het onverwachte met de 'grand baron of techno', meneer Dave Clarke. De befaamde dj en producer is een wandelende encyclopedie als het gaat om dancemuziek en heeft in 'Whip It' zijn nieuwste wapenfeit. De nieuwe electro clubavond is uniek binnen de Nederlandse scene en zal het licht zien op 26 februari in Melkweg Amsterdam met een line-up bestaande uit Dave Clarke zelf, Aux 88 (live), DJ Stingray 313 en Brutuzz.
Bloodrave toch zonder écht bloed
woensdag 21 oktober 2015
Onlangs werd aangekondigd dat op 31 oktober in Amsterdam 's werelds eerste Blood Rave zal plaatsvinden. Een Halloween feest waar het feestende publiek door een speciale sprinklerinstallatie met bloed besproeid zal worden. Dit nieuws veroorzaakte zowel nationaal als internationaal zoveel commotie, dat de Amsterdamse organisatie met een statement komt.
Welcome to Candyshop XXL
woensdag 21 oktober 2015
Dit jaar bestaat Candyshop 2 jaar en dat vieren ze gigantisch groots! Door de vele onvergetelijke en uitverkochte edities met de leukste en gezelligste party people is het concept in een korte tijd razendsnel gegroeid. Zo snel dat ze nog meer land gaan verkennen om dit mooie concept in verschillende leuke clubs kunnen organiseren.
Het verdriet was groot toen TrouwAmsterdam haar deuren sloot. De uitbaters van de locatie zijn inmiddels bezig met een nieuw project. De School zal wellicht nog dit jaar van start gaan in het voormalig ROC aan de Jan van Breemenstraat 1 in de hoofdstad.
The Code met kerst in Villa Thalia
dinsdag 20 oktober 2015
Vrijdag 25 december 2015 vier je kerst natuurlijk met vrienden en familie bij The Code in een van de mooiste clubs van Nederland: Villa Thalia Rotterdam.
Robert Sillerman heeft een nieuw bod gedaan op alle uitstaande aandelen SFX, eigenaar van een tiental festivalorganisaties, waaronder ID&T, Awakenings en AIR in Nederland. Over de verkoop van ID&T lopen gesprekken, aldus oud-oprichter Duncan Stutterheim.
Welcome to the Candyshop
dinsdag 20 oktober 2015
Na een prachtig mooie zomer komt Candyshop kei- en keihard terug! 030 better be ready, want Candyshop pakt gigagroots uit! Op zaterdag 24 oktober is Candyshop weer op haar thuisbasis, de Winkel van Sinkel, met Utrechts mooiste feest en een editie om van te smullen: Ladies Night
Aanstaande zaterdag start in Jaarbeurs een nieuw avontuur binnen de hardere stijlen; met meer dan 50 artiesten, verdeeld over vijf area's en vijf unieke showcase acts die intergraal de wintertijd zullen 'unlocken'. Met een hardstyle, hardcore, freestyle, raw hardstyle en industrial & harder area is er voor ieder wat wils. Ben jij ook klaar voor een nieuw hoofdstuk? Lees dan nog wel even de laatste informatie goed door!
Duncan Stutterheim, oprichter van dance- en organisatiebedrifj ID&T, krijgt de IJ-prijs 2015. Het is een prijs van de gemeente Amsterdam en PwC voor een persoon die een belangrijke bijdrage levert aan de economische, maatschappelijke of culturele ontwikkeling van de hoofdstad.
Duncan Stutterheim voerde gesprekken over het terugkopen van ID&T, dat hij onder andere heeft opgericht, van het Amerikaanse SFX Entertainment. Dit zegt hij in een interview met het Financiele Dagblad. Om persoonlijke reden ging een verkoop toch niet door.
Al jaren een bron van discussie, frustratie en jaloezie: de DJMag Top 100. Het staat inmiddels wel vast dat het geen toplijst is van beste artiesten. Het gaat vooral om populariteit. Maar: zonder iets te kunnen, wordt je doorgaans ook niet populair en over smaak valt niet te twisten. Al doen we dat met z'n allen maar wat graag! Hoe dan ook: in de zomer beginnen de stemoproepen al en er zijn weer vele fans en liefhebbers geweest die de moeite hebben genomen hun mening kenbaar te maken. En zo werd ie vandaag weer bekend: de top honderd dj's van de wereld. Voor het komende jaar althans.
Slechtste 100 DJ's bekend.....
vrijdag 16 oktober 2015
In opperste zenuwen wachten we de winnaars van het jaarlijkse DJMAG Top 100 feestje af. Vanavond weten we wie een jaar lang bovenaan staat! Maar bijna net zo'n traditie is de bekendmaking van de slechtste/minst populaire dj's. Allemaal 'tongue in cheek' natuurlijk, maar er hebben écht mensen gestemd! Het is in ieder geval een lijst waar géén Nederlander aan kop gaat....
Tijdens het Amsterdam Dance Event is de website, www.ddjf.nl?utm_source=2xpr&utm_medium=partyflock&utm_content=news_teaser%3A30073, van de Dutch DJ Foundation (DDJF) 'live' gegaan. De Dutch DJ Foundation is opgericht door de ouders van een aantal vooraanstaande dj's zoals Martin Garrix en Hardwell en stelt zich de belangenbehartiging van Nederlandse dj's/producers ten doel.
Booming Sexy New Year is een feest dat al meer dan tien jaar een uitverkocht huis trekt en dat is niet voor niks. De sfeer op 1 januari lijkt wel nog beter dan normaal doordat iedereen zin heeft om zijn nieuwe jaar goed in te luiden. Hieronder kun je een filmpje zien van 1 januari 2015 en vast de sfeer proeven...dit feest wil jij echt niet missen! Zo zijn er verdeeld over vijf area's verschillende muziekstijlen waaronder: Hardstyle, freestyle, house, oldskool, techno en deephouse.
De Tijdmachine 2015
donderdag 15 oktober 2015
Je pakt de pont achter CS, dobbert in een kwartier het IJ over langs A'DAM en een gestrande onderzeeër naar de NDSM-Werf. In Noord stuit je na vijf minuten lopen op een immense loods waar De Tijdmachine op 26 december 2015 zal terugkeren; de Scheepsbouwloods, Amsterdam.
TK07 neemt Afschijt
dinsdag 13 oktober 2015
Op 1 september 2006 gaf TK07 haar eerste feest in de Goudvishal in Arnhem. Nu, meer dan negen jaar later, is het tijd geworden om er een punt achter te zetten. Op 7 november neemt TK07 daarom afschijt van publiek, vrijwilligers, bevriende organisaties en artiesten door nog een keer alles uit de kast te trekken. Natuurlijk is de WillemEen als vaste thuisbasis de plek waar het staat te gebeuren.
Roger Sanchez · Undr the Radar
dinsdag 13 oktober 2015
October 18th 2015 see's Roger Sanchez celebrate five years of his annual Amsterdam Dance Event Sunday night party at the famous Escape Club.
The S-Man's label underground label Undr The Radr is taking centerstage at the event presenting a stellar line-up of international house talent.
Ronnie Flex is terug en gaat in november en december opnieuw toeren. Voor deze podiumtour gaat niemand minder mee dan SFB mee als support act.
Dit jaar in maart stond de eerste editie van Symphony31, DJ meets Orchestra, in Ahoy Rotterdam. Op zaterdag 2 april en maandag 4 april 2016 wordt de Rotterdamse muziektempel wederom omgebouwd tot club met een spectaculair decor. DJ Ronald Molendijk zal met een volledig orkest talloze bekende dance- en poptracks verbouwen tot een nieuwe beleving. Internationale en nationale gast artiesten leveren een unieke bijdrage aan het dance spektakel. De eerste namen worden binnenkort bekend gemaakt.
Het wordt weer vroeger donker en kouder buiten, het festivalseizoen is ten einde en dat betekent maar één ding; het is weer tijd om in de clubs te knallen. Als Amsterdam nog aan het bijkomen is van het ADE ontpopt zich een nieuw concept van Techno Department in Club 8: Technoween! Na twee succesvolle edities in Leeuwarden, Kings of Techno & North of the Technolands, organiseert Techno Department in samenwerking met Heavy Lighting hun eerste Halloween editie in Amsterdam Technoween.
Van maandag 12 t/m vrijdag 16 oktober presenteert Fresh FM voor de negende maal 'De Week van de Nederlandse DJ's'. Tijdens deze week komt Fresh FM live vanuit Amsterdam waar ook het Amsterdam Dance Event plaatsvindt.
Kort & Bondig
vrijdag 9 oktober 2015
Lees hier de kleine, korte nieuwsberichten die niet 'het nieuws' haalden. Kort nieuws, snippets, aankondigingen van releases, roddel & achterklap......we verzamelen het voor je! Deze week nieuws over de Revealed ADE sampler, ANOTR, Christian Smith & Wehbba, HOSH, The Junkies, Noisecontrollers, Steve Aoki & Malua.
Metz on Sunday is back! Voordat al het kabaal los gaat barsten tijdens de XXL editie in het WTC te Rotterdam, houdt 'The Real House Event' nog even een tussenstop met een speciaal tintje. Wat dan? Nou, op zondag 1 november viert Metz namelijk de verjaardag van trouwe resident Chris Rox in de meest intieme club van Rotterdam: Blender! En laat nou net 'Mister Rox' jou uitnodigen om zijn verjaardag mee te vieren!
Planet Rose op Zondag
donderdag 8 oktober 2015
Na een gezamelijke brainstormsessie kwamen Rephlex mede-oprichter Grant Wilson-Claridge en Clone Records founder Serge met plannen voor een aantal muzikale evenementen onder de naam 'colundi'.
Bezige bijtjes, de mannen van Kraak & Smaak. Sinds het verschijnen van hun debuutplaat tien jaar geleden, stond het trio op festivals all over the world, maakten ze remixes voor o.a. Röyksopp, Moby, Lee Fields en Maxwell en schudden ze en passant nog even een eigen label uit de mouw. Gelukkig zijn ze af en toe ook nog in Nederland te vinden, en in Rotterdam, en in BIRD.
Na een drukke Zwarte Koffie maand in september met evenementen in de Paradiso en de TivoliVredenburg staat er ook in oktober weer het één en ander te gebeuren. Niet alleen vierden ze op 2 oktober de derde verjaardag, maar Zwarte Koffie maakt ook haar debuut op het Amsterdam Dance Event!
Na een zomerstop is Suppression - Make raw not war terug! Voor de raw-heads die nog niet bekend zijn met Suppression: dit is het raw hardstyle event dat draait om nieuw dj/producer talent. Om ook deze editie niet een 'dertien in een dozijn' feest te zijn heeft Suppression de handen ineengeslagen met het Schotse raw label Gearbox. Dit label staat bekend als de broedplaats voor raw hardstyle talent en heeft veel nieuw talent onder zijn hoede, waaronder Jason Payne en Regain.
'Todd the God', 'God Terry', 'Godd Gerry'. Alleen zijn bijnaam al spreekt boekdelen. Groots als hij is houdt hij het ook graag klein: tijdens Amsterdam Dance Event is hij op 16 oktober '15 met al zijn vrienden - Gregor Salto, Michel de Hey, Junior Sanchez, om er maar eens een paar te noemen - in VLLA te vinden. Met maximaal 300 andere geluksvogels en gratis entree.
Op woensdag 14 oktober aanstaande organiseert Amsterdam Dance Event (ADE) samen met stichting 10,000 HOURS een speciale editie van de DJ Cook-off voor dak- en thuislozen in Amsterdam. Op dit jaarlijkse evenement worden bekende (inter)nationale dj's uitgedaagd hun beste kookkunsten te tonen aan het ADE-publiek. De Amerikaanse dj Seth Troxler, tevens jurylid van de Cook-Off, verzorgt dit jaar samen met zijn fans een uitgebreide driegangenlunch voor 75 dak- en thuislozen in Amsterdam. Met deze actie starten Sichting 10,000 HOURS en ADE officieel hun partnership.
Massive Attack komt voor maar liefst twee shows naar Nederland. Op woensdag 24 februari staat de Britse elektronicaformatie in het Eindhovense Klokgebouw en op donderdag 25 februari in de Heineken Music Hall in Amsterdam. De kaartverkoop start vrijdag 9 oktober om 10 uur via Ticketmaster.
Een uit de hand gelopen hobby van een groep jonge vrienden is in twee jaar tijd uitgegroeid tot een volwassen organisatie. Ooit begonnen met een illegale bosrave en vandaag de dag verantwoordelijk voor evenementen als KLEAR en Wicked Jazzsounds Festival. Jongens van de Wereld bestaat twee jaar: reden genoeg voor een feestje in Canvas.
Op 24 december 2015 viert b2s deze speciale jubileumeditie van haar oudste evenement in de Rotterdamse Maassilo. Zoals de trouwe bezoekers weten is dit een avond vol gezelligheid en een feest der herkenning met de beste classics. Verdeeld over drie area's mag je het beste van Early Rave, Hardcore classics, Retro en meer verwachten. Uiteraard zijn hiervoor de vaste waarden en graag geziene gasten uitgenodigd die met hun kenmerkende geluid in het verleden hun sporen verdiend hebben. De beste artiesten die de afgelopen 20 jaar acte de présence hebben gegeven zijn natuurlijk ook tijdens deze jubileumeditie te bewonderen.
Kort & Bondig
vrijdag 2 oktober 2015
Lees hier de kleine, korte nieuwsberichten die niet 'het nieuws' haalden. Kort nieuws, snippets, aankondigingen van releases, roddel & achterklap......we verzamelen het voor je! Deze week nieuws over José, DallasK, Energyzed, Pirupa, Digital Punk en Kasra V.
Op zaterdag 7 november organiseert Bad Ass Events in de DSNK in Nieuwkuijk een dikke editie van Oldschool Gangsters. Dit oldschool/early rave concept vierde onlangs haar tienjarig bestaan en na een geweldige hosting tijdens Harmony of Hardcore eerder dit jaar, keren de Gangsters nu weer terug naar Brabant!
30 oktober 2015
Nieuwe releases
NYE in Rotterdam: Early & Harder
29 oktober 2015
Knallend 2016 in op het nieuwe NYE at The Ballsroom
28 oktober 2015
Focal nieuw Amsterdams underground concept
Nachtduik NYE 2015
Video highlights van het Amsterdam Dance Event nu op Beatport
Ctrl.Alt.Delete keert terug in Dynamo Eindhoven
27 oktober 2015
EYE lanceert Seeing Sounds met DJ/producer Tom Trago tijdens Museumnacht Amsterdam
25 oktober 2015
Nieuwe editie Bokito Rave Party Groningen
Oldschool Gangsters naar Timmerfabriek Vlissingen
24 oktober 2015
Spinnin' Records lanceert gratis label: Spinnin' Premium
23 oktober 2015
Nieuwe releases
Vingt-Cinq (25+) editie nummer #8 in de Haarlemse Lichtfabriek
Gezellig griezelen in de Cathedral of Despair in Breda
22 oktober 2015
Nederlands succes 'Disco Boodschappen' breidt internationaal uit
Freestyle Maniacs gaan los in Hoofddorp
Dave Clarke lanceert clubavond in Melkweg
21 oktober 2015
Bloodrave toch zonder écht bloed
Welcome to Candyshop XXL
20 oktober 2015
Team TrouwAmsterdam begint nieuw intitiatief De School
The Code met kerst in Villa Thalia
Sillerman doet nieuw, lager bod op SFX
Welcome to the Candyshop
19 oktober 2015
Unlocked indoor festival latest info
IJ-Prijs gemeente Amsterdam voor Duncan Stutterheim
18 oktober 2015
Duncan Stutterheim voerde gesprekken over terugkopen ID&T van SFX
16 oktober 2015
Dimitri Vegas & Like Mike prijken bovenaan DJMag Top 100
Slechtste 100 DJ's bekend.....
Belangenclub DJ's opgericht: Dutch DJ Foundation
15 oktober 2015
Crazyland volledig uitverkocht · Maak je op voor Booming Sexy New Year
De Tijdmachine 2015
13 oktober 2015
TK07 neemt Afschijt
Roger Sanchez · Undr the Radar
11 oktober 2015
Ronnie Flex ft. Special Guest Lil Kleine
10 oktober 2015
Symphony31 · DJ meets Orchestra keert terug in Ahoy Rotterdam
Techno en Halloween vormen de twee ingrediënten voor Technoween
De Week van de Nederlandse DJ's op Fresh FM
9 oktober 2015
Kort & Bondig
Chris Rox viert verjaardag tijdens Metz
8 oktober 2015
Planet Rose op Zondag
Bezige bijtjes, de mannen van Kraak & Smaak
Zwarte Koffie · Night shift & Deepah Ones
7 oktober 2015
Suppression presents Gearbox in Lichtfabriek Haarlem
InHouse Records ADE Special met Todd Terry gratis toegankelijk
6 oktober 2015
Seth Troxler kookt voor daklozen in Amsterdam tijdens ADE
Massive Attack naar Klokgebouw en Heineken Music Hall
Jongens van de Wereld viert tweejarig bestaan
5 oktober 2015
back2school · the 20th anniversary edition
2 oktober 2015
Kort & Bondig
1 oktober 2015
De Oldschool Gangsters keren dit najaar terug naar Brabant