Partyflock
 
Nieuws · mei 2005
De zomer van 2005 gaat een warme zwoele zomer worden. Midden in dit feestelijke seizoen, vindt namelijk HET outdoor festival van de hardere stijlen E-Fect Outdoor plaats. Dat dit grote evenement op zaterdag 16 juli 2005 plaats zal vinden staat al maanden vast, maar was er in eerste instantie bezwaar aangetekend voor de locatie waarop E-fect zou plaatsvinden.
Cncdnc
dinsdag 31 mei 2005
Op 17 juni gaat Peter Greenaway, de regisseur van film klassiekers als The Pillow Book, The Cook The Thief His Wife And Her Lover, Prospero’s books en The Tulse Luper Suitcases, als VJ optreden in 11! Greenaway zet hiermee de standaard voor een nieuwe Amsterdamse clubavond CNCDNC. Een avond waarin media-art, en beeld-cultuur centraal staan.
Project Hardcore
maandag 30 mei 2005
Over een paar dagen is het zover en zal enige grootschalige Hardcore evenement van België plaatsvinden. Project Hardcore is al jaren een begrip bij onze zuiderburen en tevens bij een groot aantal Nederlanders die jaarlijks de grens oversteken om dit unieke evenement mee te maken. Dit jaar staat de nieuwe locatie centraal.
Op 4 juni zal in Enschede het leger in hoogste staat van paraatheid worden gebracht, er zal op deze avond een ware veldslag plaatsvinden in het complex van Go Planet (voormalig Condor City). Uit heel Europa en daarbuiten zullen soldaten aantreden om het gevecht met elkaar aan te gaan op de "Army edition" van Oldschool Madness, georganiseerd door de Eastside Underground.
Visions of Anger heeft al vele grote namen binnen gehad: Outblast, J.D.A., The Viper, Dione, Bass D, Lunatic & Miss Hysteria, Partyraiser, Endymion, Evil Activities etc. maar Ook vele aanstormende talenten hebben de kans gekregen om hun skills te tonen maar vooral te laten horen. Dennis R, DCT, Psyco, Elite-Forces, Reiner, Mad, Scrooge, Taling en de lijst is vele malen langer. Stuk voor stuk dj’s die hun eigen publiek trokken en ze een heerlijke avond gunden!
GRONINGEN – De Britse topproducer Moussa Clarke komt op 4 juni naar Club Pepper in Huize Maas, Groningen. Moussa, die optreedt onder de naam Moose, heeft vele producties op zijn naam staan, waaronder de bekende remix van U2’s “New Year’s Day”.
Na een tweetal succesvolle edities in de Amsterdamse clubs Jimmy Woo (met Louie Vega en Raoul Midon) en Rain (met dj Deep & Kerri Chandler) gaat de organisatie nu naar Rotterdam. Zaterdag 28 mei zal de kleine zaal van de Las Palmas het decor vormen voor de 3e editie van Luvdancin. Voor de gelegenheid is een bijzonder programma samengesteld.
Bondi Beachclub op het strand Molenslag in Monster verwelkomt vrijdag 3 juni de nieuwe Westlandse partyorganisatie HOTT (House On The Turntables) met een spetterend feest!
Sneakerz
donderdag 26 mei 2005
Sneakerz organiseert niet minder dan zes evenementen in deze eerste echte zomermaand; als de temperatuur stijgt, dan gaat ook de frequentie Sneakerz feestjes omhoog! De [loction=Rechter] (Eindhoven), BLM 9 (Bloemendaal) en natuurlijk Panama (Amsterdam) komen allemaal aan bod tijdens ‘Sneakerz Summertime’ in juni
Sounds of Hardcore
donderdag 26 mei 2005
Sounds of Hardcore groeit vanuit de Waakzaamheid, dat zijn thuisbasis vormt, uit tot een concept waarin bekende en onbekende DJ’s laten horen waar hardcore voor staat: dreunende bassen, duistere tonen, een sobere ‘underground’ aankleding en een super relaxte sfeer waarin het hardcore minded publiek tot op het bot los kan gaan,
APE komt uit de mouw
woensdag 25 mei 2005
De ingekleurde kleurplaten stromen inmiddels binnen. Het wordt een wervelende strijd en dit allemaal om een mooie avond in The Powerzone te winnen. 11 juni staat garant voor sfeer om de bezoekers van ‘APE’ van een heerlijke nacht in Amsterdam te voorzien. De muziek zal, met onder andere Bart Skils en Jori Hulkkonen, de bovenste etage van deze mooie locatie doen trillen.
De (weer)godentempel Pantheon op het Romeinse dancefestival Emporium lijkt goed te werken: het wordt aanstaande zaterdag mogelijk 25 graden, misschien wel 30. Emporium kan dus wel eens het heetste festival van het jaar worden. De organiserende Matrixx heeft in verband met het prima weerbericht een hele serie aan maatregelen genomen, waaronder extra beach-club en méér strandruimte, extra palmbomen en veel extra water en koeling.
In de wereld van de mythe en de sprookjes, bestaan er vele verhalen die nog nooit verteld zijn. Zo bestaat er een koningrijk van ‘Hammers’. Een ‘Hammer’ is een voorwerp wat door het neervallen op een ondergrond een harde klap met veel kabaal veroorzaakt. Hierdoor is eeuwen lang de ‘Hammer’ als een bedreigend voorwerp gezien. Vandaag de dag leeft dit sprookje nog steeds, en heeft het kabaal van de ‘Hammer’ inmiddels zijn weg gevonden in de bass die wij tegenwoordig in onze muziek terughoren.
Dat de tijd snel gaat als je plezier hebt is een algemeen gegeven, zo vond alweer bijna een half jaar geleden de eerste D.D.O.D., georganiseerd door Dawn of Dance in Café De Trappist in Amsterdam plaats. Dawn of Dance was in het leven geroepen in november 2004, omdat er, wat Dawn of Dance betreft, te weinig te doen was op het gebied van Harddance in Nederland
FF3D Festival
vrijdag 20 mei 2005
Op zaterdag 13 augustus wordt voor de negende maal de FFWD Heineken Dance Parade georganiseerd in Rotterdam. Na afloop van de FFWD Heineken Dance Parade vindt het FF3D Festival plaats op Katendrecht waar maar liefst acht area’s gevuld zullen zijn met nationale en internationale DJ’s als o.a. Michel de Hey, Sander Kleinenberg, Marshall Jefferson, Joachim, Dreazz, Dana, Ferry Corsten, Joris Voorn, Bennie Rodriguez, Darkraver, Robert Owens en Hitmeister D. Het FF3D Festival wordt afgesloten door de Audio Bullys live, die momenteel een grote hit scoren met een remix van Nancy Sinatra’s Shot You Down.
Nu zo langzamerhand de rust is wedergekeerd in het vredige stadje Oldenzaal is het toch weer tijd om de boel weer eens wakker te schudden! Komende Infinity zullen we Oldenzaal dan ook weer eens flink op zijn kop zetten! Zoals je waarschijnlijk al gemerkt hebt is de entree iets lager geworden, dit om de drempel voor jullie wat te verlagen om toch bij dit spektakel aanwezig te kunnen zijn!
Park Avenue breidt uit
vrijdag 20 mei 2005
Op zaterdag 28 mei wordt de mooiste schouwburg van Nederland voor de derde maal omgetoverd tot een waar danspaleis. Funky, club en progressive house vormen de ingrediënten van deze avond. Zoals je van Park Avenue gewend bent, zijn er veel live artiesten aanwezig om de sfeer nog beter te maken! Daarnaast kun je volop genieten van dansspektakel, professionele cocktailshakers, theatrale acts en strakke videobeelden.
Hardcore Invasion
donderdag 19 mei 2005
Aankomende zaterdagnacht gaat het dan eindelijk weer gebeuren! Na een jaar lang stilte, zullen de harde bassen weer te horen zijn in Zichtenburg Den Haag. Strictly Hardcore en Hardfountain zijn dan ook hartstikke trots om hun nieuwe concept: Hardcore Invasion te kunnen lanceren in toch wel de oudste, maar zeker gerespecteerde hardcore tempel van Den Haag, namelijk partycentrum Zichtenburg.
Op zaterdag 30 juli is het recreatieterrein Het Rutbeek bij Enschede het domein van 8 live-acts en 73 DJ’s. De datum was al bekend, de locatie eveneens en wat de opzet wordt van het eerste serieuze hardcorefestival ter wereld zal inmiddels ook wel duidelijk zijn. Er ontbrak dus nog maar één belangrijk punt van informatie.
Op zaterdag 20 augustus 2005 vindt de vierde editie plaats van het succesvolle Decibel festival. Dit jaar wordt dit door b2s georganiseerde evenement voor het eerst gehouden op het Lingebos.
De line up liegt er niet om!
Wat krijg je als de #1 vrouwelijke DJ, de #1 Nederlandse Hardstyle DJ, de #1 Jump-DJ en de #1 MC samenvoegt in de #1 locatie van Noord Brabant? Euphoria – Serious Excitement Marked By extraordinary Happiness!
Op 26 mei 2005 organiseert de studentenvereniging ASVL “Fahrenheit” in Club Panama. Dit jaar wil de ASVL het studiejaar op een knallende manier afsluiten, met een goed feest, goede locatie en een zeer goede line-up met o.a. JP, Tommy Pulse, Sem Sonic en Miss Nine. In de kleine zaal van Panama zal aanstormend talent hun kunsten laten zien.
De laatste ROCKIT van het seizoen in de Winkel van Sinkel wordt er een voor echte technoliefhebbers: Dylan Drazen, de koning van de underdogs in de dancescene komt dan naar Utrecht voor een speciale 4-uurs set.
D.O.T.F. DJ-Contest part II
donderdag 12 mei 2005
Na een zeer geslaagde eerste DJ-contest gaan wij van Defenders of the Faith dit spektakel nogmaals organiseren. Wij geven iedere DJ die denkt een goede oldschool-set neer te kunnen zetten, de kans om zich te bewijzen! De winnaar van de DJ-Contest krijgt een residentplek bij de radioshows van D.O.T.F. Dat betekent dus dat de gelukkige minimaal één keer per maand een vaste plek in de show heeft om zijn of haar kunsten te vertonen.
Mokum is back party
donderdag 12 mei 2005
Het Mokum-label is terug en dat zullen we gaan merken ook. Na alweer enkele beukende releases op dit label ligt er alweer een hele stapel materiaal op voorraad. De boodschap is duidelijk: in de toekomst moet weer net zo hard gebeukt worden als in eerdere jaren! Verschillende producers, welke ons in het verleden hebben voorzien van legendarische platen, zijn inmiddels weer druk aan de slag om de draad meer dan op te pakken.
Gameboy Party Music Night
donderdag 12 mei 2005
eb jij wel eens live dj’s techno uit hun gameboy zien toveren? Dit is je kans, Vrijdag 13 mei gaan voor het eerst de dj’s van Micromusic hun kunsten vertonen in Nighttown, Rotterdam. Gehuld onder de naam gameboycore, die misschien wat misleidend kan zijn, spelen ze live, met de tweeknoppige gameboys (Gedeprogrammeerd voor de oorspronkelijke doeleinden) de vetste tracks. We hebben het dan over 8-bit electro, pixeltechno, blitterbreakcore, atari-acid en natuurlijk gameboy-breakbeats!
In september 2004 organiseerde Q-dance voor het eerst een groot evenement in het buitenland. Net over de grens bij Nijmegen, werd op een oude legerbasis van de Engelse Royal Airforce in Duitsland het festival Q-BASE georganiseerd. 20.000 Nederlanders en meer dan 5.000 Duitsers, Belgen en Zwitsers maakten de primeur mee van ‘The International Dance Festival’. Meer dan 500 mensen kwamen met het vliegtuig en landden direct naast de ingang van het festival terrein. 60 DJ’s uit 6 verschillende Europese ‘dancelanden’ vertegenwoordigden in aparte bunkers de sound die in hun land het populairst was.
Dj Tristan & Neostar draaien weer een jaartje langer mee. Een jaar waarin veel gebeurd is. Zo waren zij één van de winnaars van de DefQon 1 Talent voorrondes en draaiden ze op het DefQon 1 festival. Nadien werden ze resident van de Hard Pulse feesten en volgden enkele bookings in onder meer Utrecht, Groningen en in de bekende discotheek The Bridge te Meppen.
Therapia
dinsdag 10 mei 2005
Met trots kunnen we van Frequence melden dat niemand minder als Dj Vince de nieuwe resident wordt op de Therapia feesten in de DansSalon.
Twee jaar geleden stond Michel de Hey op de eerste editie van Trinity in Technoland Open AIR! en in 2004 maakten onder andere Misjah, Estroe en Dimitri hun opwachting. De organisatie van het enige technofestival van het Noorden doet er voor deze derde editie een flinke schep bovenop met onder andere de Franse top-DJ Jack de Marseille, Bart Skils en de Acid Junkies.
Na een geslaagde vuurdoop met onder andere Sister Bliss en Kid Goesting, staat de tweede editie van 24Hour Party People! alweer op het program.
R’thz Raves on Tour
maandag 9 mei 2005
Voor de mensen die nog geen kennis hebben gemaakt met dit programma op DOTF radio, een mooie kans. R’thz Raves zendt sinds november 2004 iedere vierde vrijdag van de maand de lekkerste Early Rave en Early Hardcore sounds uit over de stream, en gaat dit nu in het oude Cargo in Spijkenisse ook doen.
Illegal Vibes Outdoor 2005
maandag 9 mei 2005
Na het succesverhaal van 2004 zal Forces of dance zaterdag 9 juli 2005 opnieuw met trots Illegal Vibes Outdoor presenteren. Op het Oostpoort te Harlingen zullen op deze tweede editie opnieuw drie area’s, met de beste internationale artiesten van dit moment, het toneel zijn van het enige echte Friese Harddance Festival! Forces of dance wil ook dit jaar weer met de outdoor versie van het beruchte Illegal Vibes opnieuw het onmogelijke mogelijk maken, namelijk het underground gevoel naar buiten verplaatsen.
Het Free Festival is 6 jaar geleden begonnen als een klein feestje, waarbij de deejays vanuit een vrachtwagen het publiek vermaakten. Tegenwoordig is het uitgegroeid tot een volwaardig dance festival, waarbij tienduizend dance-liefhebbers volledig uit hun dak gaan op de hedendaagse dance-klappers. Ook al is het Free Festival behoorlijk uit zijn jasje gegroeid, het blijft wel haar gevoel van intimiteit behouden en uiteraard is het evenement nog steeds gratis toegankelijk!
5 Days Off
maandag 9 mei 2005
Van woensdag 13 tot en met zondag 17 juli vindt de vijfde editie van 5 days off plaats in Melkweg, Paradiso en de nieuwe locaties Heineken Music Hall en Nederlands Instituut voor Mediakunst. Het elektronische muziekfestival zet hiermee opnieuw een belangrijke stap en is deze editie voor het eerst vergelijkbaar met het Gentse 10 Days Off, qua grootte, hoeveelheid artiesten en diversiteit binnen het programma.
Eind 2003 staken vijf techno liefhebbers uit Zoeterwoude de hoofden bij elkaar. Na een belabberd weekend op lokaal gebied vonden ze het tijd worden voor een Techno feest. Niet zo lang daarna werd in Utopia´s Cascade een goede partner gevonden en werd het concept Intenisve geboren. De gedachten achter Intensive waren vrij simpel. Breng jong DJ talent en nationale Techno helden samen om zo een avond Techno plezier te beleven !
No.1 vs. Mad Tunes
zondag 8 mei 2005
Aankomende zaterdag 14 mei keert Mad Tunes voor de derde achtereenvolgende maal terug naar Sans Souci Berlikum om een avond te hosten tijdens het wekelijkse concept No.1. Mad Tunes staat in het noorden van Friesland vooral bekend als toneel voor talent van het moment doordat Mad Tunes uitgaat van haar eigen krachten. De aankomende editie is anders van opzet.
Op zaterdag 21 Mei slaan Extrema Network Music, EC Records en HotKitchen nogmaals de handen ineen voor het in december 2004 gelanceerde concept "Knock-Out!". Voor deze tweede editie wordt club Nightlive in Maastricht volledig omgebouwd tot een grote boksarena, compleet met boksring, rondemissen en bijpassende visuals van nederlands beste VJ- team Photonic.
Ook zo’n zin in zon en zand? In bikini’s en beachboys en rosé’tjes op het terras? Zoek je zonnebrand alvast op, want van 19 mei t/m 18 september ligt het Strand aan de Maas weer op het Leuvehoofd in Rotterdam. Dit stadsstrand met echt zand en een paviljoen in oosterse sferen brengt de zomer in één keer naar Rotterdam. Je kunt er dansen en drinken, relaxen en flirten en volop genieten. Want op het Strand aan de Maas is altijd wat te doen.
Vjology is het eerste Europese vj-festival wat zowel overdag als ’s nachts plaats zal vinden. In samenwerking met Heroes of Techno, Electronation en P60 is er gekozen voor een dagprogramma van 12.00 tot 17.00 met verschillende workshops, showcases, panels & exposities van Studio Frank & Lisa, Vision Impossible, Drifter TV, Beamsystems, Pioneer (DVJX1 scratchmachine), Resolume, Creative Commons en vele andere partijen.
CAT - Crunc Agency Tour
vrijdag 6 mei 2005
et de komst van CAT kan er maar één conclusie getrokken worden: “A New Generation is coming”! Ons eerste publiek was getuige van een knallende start op 22 april in Players EC, Zoetermeer, waarbij de champagne en andere drankjes rijkelijk vloeide. De artiesten van Crunc Agency presenteerden zich en al snel gingen de handen hoog in de lucht. Na afloop kreeg de organisatie “Crunc” dan ook vele positieve berichten over de opzet van CAT, de geweldige line-up en de variatie die de dj’s met hun gevoel voor crowd entertaining wisten over te brengen: bijna te omschrijven als uniek!
Met de vijfde editie van Nederlands grootste Openlucht nachtfestival – Impulz - opent UDC, bekend van onder meer Dance Valley en Carl Cox & Friends, het dance festival seizoen van 2005. Maar een keer per jaar kunnen de Dance liefhebbers in Nederland de hele nacht doorgaan op een grootschalig openlucht dance event. Zaterdag 25 juni wordt alles uit de kast gehaald om dit megaspektakel, dat plaatsvindt in recreatiegebied Bussloo, tot een onwaarschijnlijk festival te maken. Voor het eerst in de geschiedenis van het event zullen 2 mainstages worden gerealiseerd: 1 op het land en 1 op het water!
We zijn nog maar net bekomen van een zinderende Koninginnenacht waarin Alexander Kowalski & Secret Cinema een geweldige live-set verzorgden voor een stijf uitverkochte Club Poema en de volgende SouthSideGrooves staat alweer voor de deur. Eentje waarvan wij niets minder dan muzikaal genot ten top verwachten. Mei is UK-maand in de veelgeprezen Club Poema en dus heeft Tomorrow een DJ gezocht van Engelse bodem die bij onze organisatie past.
Een kwart van de programmering van Solar Weekend Festival is al bekend! Het tweedaagse festival zal plaatsvinden op zaterdag 13 en zondag 14 augustus aan het strand van de Roermondse Maasplassen. Solar heeft in hartje zomer een superbreed programma dat bol staat van binnen- en buitenlandse muziektoppers.
De immens populaire dj Zany is de hoofdact op de eerste editie van Ascension Outdoor op 5 mei. Ascension Outdoor wordt georganiseerd door dance organisatie Omotion in samenwerking met de Valkenswaardse discotheek Bora Bora. Naast deze hoofdact zullen enkele talenten, afkomstig uit heel Nederland, hun kunsten vertonen op het buitenpodium in Valkenswaard
Sneakerz
dinsdag 3 mei 2005
Na het enorme succes van de Sneak(erz) Preview party in de Bloemendaalse strandtent BLM 9, waar Sneakerz gedurende de zomermaanden vanaf begin juni elke zondag huishoudt, keert Sneakerz op zaterdag 14 mei terug naar haar Amsterdamse thuisbasis Panama.
Blingbling’s CluBBack staat op zaterdag 4 juni in De Waakzaamheid niet alleen in het teken van muziek uit vervlogen tijden maar ook het thema deze keer is voor velen onder ons herkenbaar uit onze jeugdjaren. Het thema is namelijk Barbie en vooral de meisjes zullen vroeger vele uren met deze bekendste pop hebben gespeeld. Om het gezellig te maken voor Barbie heeft Blingbling op het podium haar huis laten nabouwen op ware grootte.
Laatste nieuws over Club X
maandag 2 mei 2005
De Club X organisatie heeft besloten de samenwerking met de huidige exploitant in Tilburg stop te zetten. De mogelijke exploitatie op 3.200m2 maakte de zaak in eerste instantie interessant voor de vestiging van een Club X in deze stad.
F*ckers & Musicplayers
maandag 2 mei 2005
Club, House, Groove & Urban. 4 muziekstylen die ongekend populair zijn in Nederland. Mix deze stylen doormekaar en je hebt Eclectic. Deze music-culture, verspreid zich zeer snel over het land, en kent een scala aan goede party's.Funky Music,Fashionable people and last but not
least, a very good atmosphere.
Dat DJ JP zijn plekje heeft gevonden in de Harddance scene zal niemand tegenspreken. Met residenties bij Dance Valley, Impulz, HQ, de Matrixx en andere UDC feesten is hij bijna niet meer weg te denken. Toch is de Amsterdammer al geruime tijd bezig met een andere uitdaging; die van labeleigenaar!
31 mei 2005
E-Fect Outdoor terug op zijn vertrouwde plek
Cncdnc
30 mei 2005
Project Hardcore
28 mei 2005
Oldschool Madness - The Army Edition
27 mei 2005
Visions of Anger bestaat 2 jaar
26 mei 2005
Britse topproducer Moussa Clarke naar Club Pepper
Luvdancin deze keer in Rotterdam
Hott summer night met Lucien Foort in Bondi Beach
Sneakerz
Sounds of Hardcore
25 mei 2005
APE komt uit de mouw
Emporium breidt strand uit door hitte - Extra water en koeling
22 mei 2005
Kingdom of the Hammers - Kings & Princes
D.D.O.D. 5 - Divine Harddance
20 mei 2005
FF3D Festival
Infinity - The second chapter
Park Avenue breidt uit
19 mei 2005
Hardcore Invasion
Line-up en zaalindeling Dominator
B2S maakt line up Decibel bekend
18 mei 2005
Tilburg maakt kennis met Euphoria
Fahrenheit - The temperature is rising
Dylan Drazen afsluiter van seizoen Rockit
12 mei 2005
D.O.T.F. DJ-Contest part II
Mokum is back party
Gameboy Party Music Night
Q-Base vindt overdag en ’s nachts plaats
10 mei 2005
Dj Tristan & Neostar’s Birthdayparty
Therapia
Trinity in Technoland Open Air 3
9 mei 2005
24 Hour Party People - Tweede editie
R’thz Raves on Tour
Illegal Vibes Outdoor 2005
Free Festival - The amazing feeling of Freedom
5 Days Off
Intensive - One year anniversary
8 mei 2005
No.1 vs. Mad Tunes
Knock-Out 2 in Nightlive Maastricht
7 mei 2005
Zomer in je bol, Strand aan de Maas
6 mei 2005
Heroes of Techno & Electronation present VJ-ology 2005
CAT - Crunc Agency Tour
Impulz Festival 2005 - Enige nachtelijk Dance Event met 2 mainstages
5 mei 2005
SouthSideGrooves met Oliver Ho & DJ Remy
Eerste namen Solar Weekend Festival bekendgemaakt
4 mei 2005
Gratis naar Ascension Outdoor
3 mei 2005
Sneakerz
Barbie en DJ Marcello bij CluBBack
2 mei 2005
Laatste nieuws over Club X
F*ckers & Musicplayers
1 mei 2005
Nieuw platenlabel Supernova Traxx claimt plek op de markt