Partyflock
 
DJ-Kicks presents Robert Hood
maandag 10 december 2018
Na Marcel Dettmann, Daniel Avery en Deetron is er voor de fans van de DJ-Kicks-serie weer een nieuwe mix toegevoegd aan de catalogus. Deze keer mag Robert Hood laten horen dat techno meer is dan alleen muziek die uitermate geschikt is om op los te gaan.
Roddelbladen: niemand zegt ze te lezen, maar ze zijn bij de kapper en tandarts als eerste uit de Leesmap verdwenen. Zo is het ook met Eurodance: toegeven dat je het luisterde en ervan genoot was not done, maar getuige de enorme verkoopcijfers smulde iedereen van artiesten als 2 Unlimited, Haddaway, The Vengaboys en Aqua. In 'No Limit' lees je de achtergronden bij de hits, de love stories, intriges en worden de ruzies van weleer nog eens opnieuw uitgevochten...
Thunderdome 25 Years of Hardcore - Boek
donderdag 22 november 2018
A Nightmare in Rotterdam, Hellraiser, Ghosttown, Dance 2 Eden, Shadowlands Rave, Raving Nightmare en Masters of Hardcore, allen stuk voor stuk memorabele feesten, maar er was en is er maar één die er met kop en schouders bovenuit steekt. Met een reputatie die nog steeds overal ter wereld mensen kippenvel bezorgt als alleen de naam al ter sprake komt: THUNDERDOME!
The DJ Producer - Future Incognito
woensdag 14 november 2018
Stop Uk-Hardcore, Drum&Bass, Industrial en Crossbreed in de beats-blender van Luke McMillan en je weet één ding zeker: Stilzitten is er voorlopig niet bij! Tijdens zijn zoektocht naar het ideale geluid van de toekomst, heeft Luke een album vol indringende kickpatronen, intrigerende geluiden en kristallijn zuivere synths geproduceerd. Wacht hij nog steeds op 'de toekomst', of is deze reeds gearriveerd en wel in de vorm van "Future Incognito"?
Jebroer Gaat Hard!
donderdag 18 oktober 2018
Jebroer komt met een compilatie die poogt zijn avonturen binnen de hardere stijlen samen te vatten. 'Jebroer Gaat Hard!' is een leuke samenvatting van zijn eigen hits maar ook van collega's binnen de scene.
EPM Selected Volume 6
donderdag 18 oktober 2018
EPM is onder hand een vaste waarde binnen het techno en techhouse genre. We hebben nu het zesde deel van EPM Selected in handen en die is weer om van te smullen.
We zijn op tweederde van 2018, volgens de kalender is de zomer voorbij en Cloud9 brengt ons als weer het derde deel van Hardstyle The Ultimate Collection.
BTS - Love Yourself: Answer
donderdag 18 oktober 2018
Het K-pop genre is aan populariteit aan het winnen over de gehele wereld, maar heeft nog nooit een recensie gehad op Partyflock. Tijd om daar verandering in te brengen met het nieuwe album van BTS, genaamd 'Love Yourself: Answer'
Tomorrowland 2018 - Story of Planaxis
donderdag 18 oktober 2018
Tomorrowland is altijd weer een feest. Zowel het feest als de compilatie zijn altijd om van te smullen.
Hardcore Top 100 - 2018
donderdag 30 augustus 2018
Zo tegen het einde van het festivalseizoen wordt het langzaam tijd om de balans op te maken qua releases. Cloud9 Dance is traditiegetrouw altijd één van de eersten die met een "Top-Zoveel" komt. Eens zien wat zij dit jaar top vinden en wat 'not'!
Hardstyle Top 100 - 2018
dinsdag 14 augustus 2018
Het festivalseizoen is in volle gang, maar Cloud 9 brengt ons nu vast de 'Hardstyle Top 100 – 2018.' Ze lijken wat aan de vroege kant, maar toch 100 platen verdeeld over twee schijfjes.
Summer Dance 2018 - Megamix Top 100
maandag 13 augustus 2018
De zomers hitte is net weer een beetje gedimd, maar we hebben nu al weer de Megamix Top 100 in onze handen. Eens kijken hoe zomers Cloud 9 is anno 2018.
Als het label al 'Monotony' heet, dan kan dat twee dingen betekenen; 1) je gaat een lastige recensie lezen 2) of hele vette minimalistische techno? Bryan Chapman geeft ons een kijkje in de toekomst.
Met over meer dan 25 jaar ervaring is Neophyte een veteraan in de hardcore-scene. Zet daar N-Vitral tegen over, die met ruim 16 jaar ervaring ook geen kleine jongen meer is en je krijgt een titanenstrijd. Verwacht een 'Audioassault' 'Recht uit de Ondergrond'. So 'Jump the F@#* Up' and 'Execute' that 'Default Damager' till there's 'None of ya left'.
Driftmoon - Invictus
donderdag 19 juli 2018
In 2016 was daar '(R)Evolution', het eerste album van Driftmoon, in het normale leven bekend als Juraj Klička. Dit album zorgde voor een klein opschudding in trance land. In een mum van tijd was Driftmoon een bekend gezicht geworden. Precies 24 maanden later komt hij met de opvolger, genaamd 'Invictus'.
Kan 'Invictus' het eerste album evenaren of misschien zelfs overtreffen?
We zitten midden in de hete zomermaanden en we hebben de heetste hardstyle compilatie van het moment in onze handen; Hardstyle The Ultimate Collection 2018 – Volume 2
In Search of Sunrise 14
donderdag 12 juli 2018
Na een stilte van twee jaar komt Black Hole Recordings terug met een nieuwe In Search of Sunrise compilatie! Ik had eigenlijk niet verwacht dat er nog een nieuwe editie zou komen, dus ik was blij verrast toen het nieuws naar buiten kwam dat er een nieuwe CD in aantocht was. Na Tiësto en Richard Durand in samenwerking met onder andere BT, Lange en Myon & Shane 54 zijn het nu Markus Schulz, Gabriel & Dresden en Andy Moor die de kar moeten trekken.
Consumer - The Worst of KRTM
dinsdag 10 juli 2018
Van hardcore tot industrial techno, of een combinatie van die twee. Het gebeurt vaker en het resultaat mag er zijn. Denk aan Embrionyc, Rude Awakening en Cubic Nomad. Aan dit rijtje illustere namen kan nu een nieuwe artiest worden toegevoegd: KRTM. Zijn eerste album "Consumer" staat bol van de resonerende en indringende kicks, snerpende synths en bijgeluiden, die noodzakelijk zijn om een goede industriële sfeer over te brengen.
Het feest van de raw style binnen de hardere stijlen. Het stuiterfeest in de Ziggodome. We hebben de 2018 editie in handen en ditmaal is de compilatie verzorgd door Phuture Noize.
Ibiza Lounge volume 3
vrijdag 22 juni 2018
Bij lounge denk je in eerste instantie aan St Germain, Gare du Nord, Thievery Corporation, Buscemi, Tosca, Alex Cortiz, Kruder & Dorfmeister en de cd's van Monte La Rue en Supperclub. CD's die de tand des tijds ruimschoots hebben doorstaan. Eens zien of het derde deel van de "Ibiza Lounge"-serie zich in dit rijtje mag scharen.
Vanwege de afwezigheid van Hardshock was Harmony het eerste echte grote hardcore festival van dit jaar. Met een line-up om van te watertanden bracht het festival menig bezoeker in extase. Om dat gevoel vast te houden, is er weer een mooie dubbel-cd verschenen, met een mix van Nosferatu en één verzorgd door Be Yourself Music. Mainstream, Up-Tempo en Frenchcore zorgen dit jaar voor de "eenheid van het ultieme hardcore gevoel".
Fabric 99 - Sasha
dinsdag 19 juni 2018
Legende aan het werk! Fabric heeft voor editie 99, levende legende Sasha weten te strikken voor een eigen mix. Eens zien wat hij voor ons gebrouwen heeft.
DJ Jean - Gekkenhuis!
maandag 18 juni 2018
De biografie 'Gekkenhuis!' over Jean werd maanden geleden al aangekondigd en de afgelopen week vond de release party plaats in het Amsterdamse. Je hebt er ongetwijfeld al over gelezen. Enkele opzienbarende anekdotes werden reeds gepubliceerd. Dat de dj met veel vrouwen het bed deelde, weten we inmiddels dus wel. Is het boek naast de geruchtmakende feiten het lezen waard?
UK-hardcore mag dan een stroming binnen de hardcore zijn, die bij lange na niet de overhand heeft. Het is wel een genre met een aantal zeer kleurrijke producers, die kwalitatief gezien de vloer aanvegen met een groot deel van de overige hardcore artiesten die tegenwoordig de podia bevolken. Na Hellfish, Deathmachine en The DJ Producer is het nu aan Dolphin om UK-hardcore weer eens in het zonnetje te zetten en te laten horen hoe gevarieerd deze toch wel onder gewaardeerde stroming kan klinken.
Ook in 2018 is Hardstyle The Ultimate Collection weer van de partij. Eens kijken wat 2018 ons nu al gebracht heeft qua hardstyle tracks.
Oliver Way - From The Shadows
zaterdag 26 mei 2018
Het nieuwe album van de oprichter van het befaamde EPM-music label. Alle genres komen voorbij en dat beloofd dus wat.
Zoo Brazil - Point Of View
vrijdag 25 mei 2018
Het nieuwe album van Zweedse house connaisseur Zoo Brazil. Eens kijken wat hij voor ons in petto heeft.
Binnen de muziekwereld heb je een aantal concepten die staan als een huis. Daarbij hoort natuurlijk het concept Subculture van John O'Callaghan. Hij brengt ons zijn nieuwe mixcompilatie samen met Cold Blue.
De nieuwe mixcompilatie van Duitse godheden Nic Chagall en Bossi, beter bekend als Cosmic Gate. Vol verwachting klopt ons hart…
Best Dance Hits Ever - Top 100
zaterdag 19 mei 2018
Het is altijd lastig om "nee" te zeggen als er een CD aangeboden wordt, zeker aangezien het medium steeds zeldzamer lijkt te worden en ik het verzamelen ervan stiekem wel leuk vind. Ik verwachtte eigenlijk een compilatie, maar 100 tracks op 2 CD's: dat moet een mix zijn. Nu mix ik ook wel eens een plaatje en een snelle blik op de tracklist leert dat de platen zo uiteenlopend zijn dat de DJ in kwestie hier een flinke uitdaging in gaat krijgen...
Drum & Bass is altijd een beetje het achter gebleven kindje van de dancescene geweest, ondanks dat een aantal grote namen het genre jarenlang levend hebben gehouden. Echter met de invloeden van EDM en een nieuwe generatie producers neemt het genre een interessante wending. Aan de hand van "Dimension" maken we met een vernieuwde en frisse blik opnieuw kennis met een genre dat zich uitstekend laat lenen voor een goed feestje. Laat je verrassen door de nieuwe FabricLive mix #98 mixed by Dimension.
Iedereen die deelneemt aan de dance-scene weet dat Multigroove anders is dan de meeste organisaties. Anders dan de absolute top terwijl het langer bestaat dan 99% van de op dit moment in de scene actieve mensen en organisaties. Ontstaan in de tijd dat er geen concurrentie was, alleen vriendschap, respect en een onderlinge band gesmeed door de liefde voor de rave en de muziek. Alternatievelingen, creatieven en vrijdenkers creëren uit niets een belevenis. Er was nog geen sprake van beteugeling of betutteling.....
Promo - The Worst of #3
maandag 7 mei 2018
Al jaren een veelbesproken persoon met vele alter ego's, al jaren een man die gaat voor kwaliteit in plaats van kwantiteit, al jaren één van de peilers waar de hedendaagse hardcore op gebouwd is. Met zijn derde "Worst of"- compilatie brengt Promo al die jaren weer samen. Wie kent alle tracks nog?
Veelzijdigheid is een eigenschap die niet voor iedere dj is weggelegd. Sommige excelleren doordat ze zich beperken tot één stijl, anderen doordat ze juist heel breed georiënteerd zijn. Maceo Plex valt in de tweede categorie. Dankzij een uitgesproken smaak en roots in verschillende subgenres weet hij tot op heden ten dage zijn sets en mixen gevarieerd te houden. 5 jaar na zijn mix voor !K7 volgt nu een mix op het Fabric label. Enjoy!
'Abstracte techno' is een stijl die nooit echt zijn eigen serie heeft gehad, totdat PoleGroup een jaartje of 5 geleden besloot, dat het tijd werd om ook hiervoor plaats te maken. Op deze manier kon het label niet alleen zijn eigen releases meer naamsbekendheid geven, maar ook platen van andere labels promoten die in dit straatje passen. "Unknown Landscapes" was geboren.
Courage, Honor, Strength
Zomaar een aantal eigenschappen die van een gladiator verlangt worden. Die van hem een overwinnaar maken. Die hem voor doen gaan in de strijd. Een man van aanzien en respect. Een leider, hij die zijn mannetje staat. Op het slagveld, op de muur of in welke arena dan ook. Hij die niet opzij stapt of wegkruipt, maar de confrontatie vol aan gaat. Voor tijdens en na de strijd . "MoH – Tournament of Tyrants", brengt de arena tot bij je thuis. Want voor een Master, is de strijd nooit gestreden...
Reckless - Trueschool
donderdag 22 maart 2018
Kleur buiten de lijntjes, luister eens niet naar al die goed bedoelde adviezen, voldoe eens niet aan het standaard profiel, maak je eigen keuze en als je daarbij anderen tegen je in het harnas jaagt, so be it! Met deze instelling gingen 2 'grootmeesters in de hardcore' de studio in en kwamen eruit met een schijf vol onvervalste kicks, gefreakte melodielijnen en een recht voor z'n raap boodschap: "The Real is Back".
DJ-Kicks presents Deetron
donderdag 8 maart 2018
Er zijn maar weinig artiesten die de kunde hebben, om binnen een mix ruim 30 jaar aan techno-geschiedenis te kunnen overbruggen en tot één logisch geheel weten te smeden. Daarbij lettend op samenhang, diversiteit in platenkeuze en algemene kwaliteit van de aangeboden mix. Oftewel, is de mix plezierig om naar te luisteren, naadloos gemixt en gevarieerd?
Deetron is zo'n dj die het in zich heeft om zo'n mix te verzorgen en laat hij nu net de laatste editie van DJ-Kicks gemixt hebben.
Above & Beyond - Common Ground
woensdag 14 februari 2018
Als een van de grootste trance acts een nieuw album uitbrengt is dat altijd iets om naar uit te kijken. De "Acoustic" shows hebben bewezen dat we te maken hebben met drie ontzettend getalenteerde heren waarbij hun muzikaliteit verder reikt dan de computer als instrument. Met albums die stuk voor stuk klassiekers hebben geleverd ben ik benieuwd of Above & Beyond en ondergetekende zich nog steeds op "Common Ground" bevinden.
Plaster - Transition
dinsdag 13 februari 2018
'Transition' is het hagelnieuwe album van Italiaanse producer Plaster. We gaan eens kijken wat hij voor ons in petto heeft.
Een goed begin is het halve werk, zo moet bijna iedere liefhebber van de hardere stijlen denken tegenwoordig. Hard Bass 2018 was er weer eentje voor in de boeken. Ook de mixcompilatie mag er zeker zijn, ditmaal nemen Sound Rush, D-Block & S-Te-Fan, B-Front en Rebelion voor de 2018 editie van de compilatie.
Dance Yearmix Top 100 2017
donderdag 11 januari 2018
De zoveelste jaarmix van Cloud9. Met pijn in mijn hart, schuif ik de cd in de speler en hoop dat mijn cd speler niet ontploft.
We hebben hem in handen; de mixcompilatie die de successen viert van het Grotesque label. RAM heeft de handen ineen geslagen met bazen Marco V en Darren Porter om drie pompende mixen af te leveren.
Ook Mark Sherry zit niet stil. Zijn Outburst label gaat als een speer en alsof dat nog niet genoeg is, krijgen we ook nog zijn nieuwe mixcompilatie genaamd 'Prism Volume 2'. Voor deze mixcompilatie komt Tempo Giusto ook nog even een handje helpen.
In al het jaarmixen geweld, komt ook Brennan Heart met zijn 'I AM HARDSTYLE Yearmix', editie 2017. Eens kijken of deze de moeite waard is.
Het begint zo langzamerhand een traditie te worden, dat "Masters of Hardcore" zo tegen het einde van November met een nieuwe editie van "Masters in the Mix" komt. Na 4 delen komen we nu eindelijk Angerfist tegen op deze serie bijgestaan door uptempo icoon F. NøIzE. Samen hebben ze één missie... en dat is het slopen van je speakers en stucwerk.
DJ-Kicks presents Robert Hood10 dec 2018
No Limit. De ultieme Eurodance-hits uit de 90's9 dec 2018
Thunderdome 25 Years of Hardcore - Boek22 nov 2018
The DJ Producer - Future Incognito14 nov 2018
Jebroer Gaat Hard!18 okt 2018
EPM Selected Volume 618 okt 2018
Hardstyle The Ultimate Collection – Volume Three 201818 okt 2018
BTS - Love Yourself: Answer18 okt 2018
Tomorrowland 2018 - Story of Planaxis18 okt 2018
Hardcore Top 100 - 201830 aug 2018
Hardstyle Top 100 - 201814 aug 2018
Summer Dance 2018 - Megamix Top 10013 aug 2018
Bryan Chapman - 7 Shadows and Iron Lungs8 aug 2018
Dominator 2018 - The Wrath of Warlords - mixed by Neophyte & N-Vitral3 aug 2018
Driftmoon - Invictus19 jul 2018
Hardstyle The Ultimate Collection – Volume Two 201818 jul 2018
In Search of Sunrise 1412 jul 2018
Consumer - The Worst of KRTM10 jul 2018
Qapital – Mixed by Phuture Noize28 jun 2018
Ibiza Lounge volume 322 jun 2018
Harmony of Hardcore 2018 – The Unification of the Ultimate Hardcore Feeling22 jun 2018
Fabric 99 - Sasha19 jun 2018
DJ Jean - Gekkenhuis!18 jun 2018
Dolphin - Information Asymmetry11 jun 2018
Hardstyle The Ultimate Collection - Volume One 201827 mei 2018
Oliver Way - From The Shadows26 mei 2018
Zoo Brazil - Point Of View25 mei 2018
Subculture - Mixed by John O' Callaghan & Cold Blue24 mei 2018
Cosmic Gate - Wake Your Mind Sessions 00323 mei 2018
Best Dance Hits Ever - Top 10019 mei 2018
FabricLive 98 mixed by Dimension18 mei 2018
Multigroove - Arne van Terphoven10 mei 2018
Promo - The Worst of #37 mei 2018
Fabric 98 mixed by Maceo Plex1 mei 2018
Unknown Landscapes vol 5 mixed by Jonas Kopp14 apr 2018
Masters of Hardcore XL – Tournament of Tyrants6 apr 2018
Reckless - Trueschool22 mrt 2018
DJ-Kicks presents Deetron8 mrt 2018
Above & Beyond - Common Ground14 feb 2018
Plaster - Transition13 feb 2018
Hard Bass 2018 – Mixed by Sound Rush, D-Block & S-Te-Fan, B-Front & Rebelion12 feb 2018
Dance Yearmix Top 100 201711 jan 2018
Grotesque 300 - Mixed by RAM, Marco V & Darren Porter9 jan 2018
Prism Volume 2 - Mixed by Mark Sherry & Tempo Giusto8 jan 2018
I AM HARDSTYLE Yearmix 2017 - Brennan Heart7 jan 2018
Masters Of Hardcore In The Mix V - Angerfist & F. NøIzE2 jan 2018