Partyflock
 
Brennan Heart zijn label 'WE R Music' is goed en wel een jaar oud, maar heeft al de nodige hits en top producties voorgebracht. Eind 2014 is het tijd om de balans op te maken en doet hij dan samen met collega's Code Black en Outbreak.
Neem één van de meest populaire vrouwlijke dj's en zet haar tegenover één van de meest populaire mannelijke dj's die er rond loopt in de hardcore-scene. Laat beiden een mix verzorgen en breng die uit op een dubbelaar.
Giuseppe Ottaviani Presents GO On Air
zaterdag 20 december 2014
Geef melodiemeester Giuseppe Ottaviani een eigen kweekvijver en het is niet lang wachten op iets moois. Zo mooi dat het trance icoon iets heeft losgelaten dat geen enkele trance liefhebber mag missen.
I Love Techno 2014 - Mixed By Brodinski
donderdag 27 november 2014
Nederland heeft Awakenings, Duitsland heeft Mayday en België heeft I Love Techno. Al bijna 20 jaar een begrip in de scene mede dankzij een voortreffelijke cd-serie. O.a. Tomaz, T-Quest, Marco Bailey en Dave Clarke gingen hem voor, maar nu mag ook Brodinski zich bij dit rijtje voegen.
Oculus [film]
zaterdag 8 november 2014
Het komt niet vaak voor dat wij als Partyflock beeldmateriaal recenseren. Sterker nog, op een aantal documentaires en live registraties na is dit de eerste échte film waar we een krabbeltje over mogen schrijven. Als horror liefhebber en fanatiek filmverzamelaar kreeg ik de taak om een film onder de loep te nemen met de spannende titel 'Oculus.'
Ambra - Prism Of Life
donderdag 6 november 2014
Acht jaar geleden bracht Ambra de CD en gelijknamige DVD uit; een natuurdocumentaire met bijhorende downtempo muziek. Een schot in de roos zo bleek. Natuurlijk kon de Blu-Ray versie niet uitblijven, maar het duurde toch bijna een decennium vooraleer het blauwe medium ook een versie van het succes kreeg. Afgelopen zomer was het dan eindelijk zover.
In navolging van DJ Red Greg, Paul Phillips en James Glass is er nu het vierde deel van de 'Under The Influence' serie. Ditmaal gecompileerd door Nick The Record.
De man die altijd op zoek is naar zon, zee en strand is terug met een nieuwe mixcompilatie. Roger Shah presenteert 'Magic Island: Music For Balearic People Volume 5', het eerste deel van de compilatiereeks onder de hoede van Black Hole Recordings
EPM Selected - Volume 3
woensdag 29 oktober 2014
EPM is een label dat ongeveer vijf jaar bestaat. Op dit nog relatief onbekende label wordt in de regel techno en house uitgebracht in de breedste zin van het woord. Al eerder zijn er twee compilatiealbums uitgebracht met daarop tracks die het verdienen om in de schijnwerpers gezet te worden. Zowel nieuw als wat ouders materiaal wordt in de regel gecompileerd op de 'EPM Selected' serie.
Discover Dark 100 - Mixed By Oberon
donderdag 23 oktober 2014
Honderd releases en een tienjarig bestaan, dat verdient natuurlijk een feestje. Het Discover Dark label, de stal waar trance en techno samensmelten, levert voor deze mijlpalen een speciale jubileumrelease.
"Slouse": een samentrekking van slo-mo house. Een term die Rainer Trüby introduceert om een uiterst kalm house geluid aan te duiden. Verwacht een beetje deephouse, een vleugje disco en bovenal een laag tempo op dit compilatie album.
Alfredo Caforio - The Post Man
zaterdag 18 oktober 2014
De Italiaan Alfredo Caforio is een compleet nieuwe naam in de scene. Niemand (buiten mogelijk wat Italianen) weet wat hij net waard is, maar zijn eerste release eerder dit jaar was in ieder geval niet slecht. Hij wachtte in ieder geval niet te lang met een eerste studioalbum. 'The Post Man' is zijn eerste grote productie.
Adam X - Irreformable
vrijdag 17 oktober 2014
Langzaam, duister, vervormd, spacy, verfijnd, pompend, hypnotiserend, onverbeterlijk en intrigerend. Zomaar een reeks woorden die zomaar iets zouden kunnen zeggen over het nieuwe album van Adam X.
Mason - Zoa
donderdag 16 oktober 2014
Het Amsterdamse duo Mason werd in 2007 wereldberoemd door de hit Perfect (Exceeder). Dat de mannen door de jaren heen productioneel gegroeid zijn horen we op het nieuwe album: Zoa.
Fabric 77 - Marcel Dettmann
vrijdag 3 oktober 2014
Fabric 77 brengt jullie de resident DJ van Berlijns Berghain club. Deze labeleigenaar van MD Records en producent van menig EP op "Ostgut Ton" is een graag geziene gast op de grotere techno-raves, maar ook een sfeermaker in de kleinere intiemere clubs. Ladies and gentlemen, we give you: Marcel Dettmann.
FabricLive 77 - Erol Alkan
woensdag 24 september 2014
Je moet een flinke duit op zak hebben wil je alle delen van FabricLive aan kunnen schaffen, de episodes in de populaire serie volgen elkaar namelijk in rap tempo op. Voor nummertje 77 mocht Londenaar Erol Alkan in geheel eigen stijl zijn FabricLive mix debuut maken.
FabricLive.76 - Calyx & TeeBee
maandag 22 september 2014
Wat krijg je als je een Brit en een Noor samenzet om wat drum 'n bass te maken? Juist; een geniaal duo dat het genre naar een volgend niveau brengt. De Britse club Fabric zag dit eerder ook al en nu mochten ze zich opmaken om het 76ste deel van de FabricLive reeks in elkaar te boksen.
Porter Robinson - Worlds
zaterdag 13 september 2014
Porter Robinson wordt al jaren beschouwd als een van dé veelbelovende talenten. Met de monsterhit Language liet hij horen waarom. Na vier jaar is Porter's debuutalbum Worlds eindelijk een feit, waarop hij de noemer talent mag inruilen voor meester in zijn vak.
Net voor het WK in Brazilië stond alles in het teken van samba. Ook op muzikaal vlak werd daar wat misbruik van gemaakt. Brazil Beats - The Carnival House & Latin Lounge Mix is een van die honderden producten.
Pacha Ibiza House Anthems
zondag 31 augustus 2014
Zeg je Pacha, dan denk je al snel aan Ibiza en dat terwijl de eerste Pacha geopend werd in 1967 in Barcelona. Tegenwoordig heeft de club vestigingen in onder andere Moskou, Poznan, Berlijn, Londen, New York en Rio De Janeiro. Duidelijk is dat Pacha een belangrijke functie heeft binnen de wereldwijde clubscene.
Toolroom Ibiza 2014
zaterdag 30 augustus 2014
Het Ibiza seizoen is alweer lang en breed losgebarsten. De crème de la crème van het dj-wereldje weet de boel weer flink op z'n kop te zetten. Het uit het Verenigd Koninkrijk afkomstige Toolroom Records heeft ook al jaren een dikke vinger in het Ibiza feestgedruis en daarom kan een ook dit jaar niet achterblijven met een 'Ibiza 2014' compilatie.
Deadmau5 - While (1<2)
vrijdag 22 augustus 2014
Noem hem tegendraads, een tikkeltje arrogant en misschien wat brutaal. Maar dat de Canadees Deadmau5 kan produceren staat al jaren als een paal boven water. Wij checken zijn nieuwste album: While (1<2) welke na twee jaar studio het levenslicht zag.
Clean Bandit - New Eyes
woensdag 23 juli 2014
Wie de afgelopen maanden het nummer 'Rather Be' niet heeft gehoord moet hoogstwaarschijnlijk in een grot hebben geleefd. De bekende hit samen met Jess Glynne zorgde voor wereldwijde bekendheid van de Engelse band Clean Bandit. Een logisch gevolg is het debuutalbum New Eyes.
Drumpoet Community komt naar buiten met het nieuws van dit voorjaar. Allereerst een EP van High Heels Breaker, met onder andere briljante remixen van Dave Aju en David August. Daarnaast is er nog een EP van Brame, een Ierse tiener met talent.
In navolging van die van Ferry Corsten releast Black Hole Recordings ook het opgepoetste mixcompilatiedebuut van Armin van Buuren.
Rebolledo - Memento Drive
woensdag 2 juli 2014
Rebolledo is een dj/producer afkomstig uit Mexico. Bekendheid vergaarde hij voornamelijk als onderdeel van de Pachanga Boys. De inspiratie voor het maken van de op Kompakt uitgebrachte mixcompilatie 'Memento Drive' haalde Rebolledo uit het 70's album 'Wally On The Road' van Wally Gonzalez, die hij in Japan op de kop wist te tikken. Het album omschrijft Rebolledo als "rauw en vol pit". Een perfecte combinatie naar zijn mening.
Orlando Voorn - Black Diamond
maandag 16 juni 2014
Er zijn producers die succesvol zijn met alles wat ze uitbrengen in alle stijlen. Orlando Voorn is er zo één. Kwaliteit met de hoofdletter "K".
Body Language Volume 14
dinsdag 10 juni 2014
Get Physical is een van die Duitse koplopers in deephouse releases en het bracht vorig jaar enkele leuke cd's op de markt. Daar gaan ze in 2014 duchtig mee verder. Het duo andhim mocht het veertiende deel van Body Language in elkaar knutselen.
Prins Thomas - III
zaterdag 7 juni 2014
'III' is alweer het derde solo album van Prins Thomas. Thomas Moen Hermansen, de echte naam van Prins Thomas, levert met 'III' wederom een prettig wegluisterend album af boordevol met hypnotiserende disco.
Aan alle mooie dingen komt een eind. Zo ook de optredens van Swedish House Mafia. De immens populaire band besloot te stoppen, maar niet zonder één laatste wereldtour te maken. In de documentaire: Leave The World Behind zien we beelden van die tour en genieten we nog even na van het ongekende Zweedse house succes.
Esteban Adame - Day Labor
dinsdag 20 mei 2014
Esteban Adame speelt al een aantal jaren in bands als Galaxy 2 Galaxy en Los Hermanos. Inmiddels is hij alleen verder gegaan als technoproducer. De Amerikaan presenteert nu met ''Day Labor'' zijn debuutalbum.
Duck Sauce - Quack
donderdag 15 mei 2014
Barbra Streisand! Welke danceliefhebber kent de klapper van Duck Sauce niet? Het bleek de grootste hit tot nu toe voor de disco act van A-Trak en Armand Van Helden. Hebben ze met het debuutalbum Quack opnieuw goud in handen?
Cloud 9 Dance gaat er ook in 2014 vol voor. De bekende reeksen blijven bestaan en dat betekent dat het weer tijd is geworden voor volume 1 van de hardstyle editie van The Ultimate Collection.
Trance In Brazil
donderdag 1 mei 2014
Enkele Brazilianen namen het heft in handen om trance in het Braziliaanse landschap wat groter en bekender te maken. Tot nog toe is het land wild van house en techno, maar trance wist er nog geen voet aan grond te krijgen. In samenwerking met Black Hole is er nu Trance In Brazil.
Thievery Corporation - Saudade
maandag 21 april 2014
Thievery Corporation, bestaand uit Rob Garza en Eric Hilton hebben eigenlijk geen introductie meer nodig. Al de nodige jaren staan zij garant voor een combinatie van dub, reggae, jazz en latin elementen. Recent is hun nieuwste album uitgekomen, genaamd 'Saudade.'
Het eerste deel van de 'Future Disco' serie is in 2009 uitgebracht. Deze serie wordt doorgaans goed ontvangen en elke keer weer bomvol met uiterst dansbare disco klappers. Anno 2014 is deze mixcompilatie serie alweer aangekomen bij het zevende deel. Ook deze keer weer samengesteld en gemixt door dj/producer en Needwant Recordings labelbaas Sean Brosnan.
Armin van Buuren's 'A State Of Trance' show behaalde onlangs zijn 650e uitzending. Reden genoeg om er, naast een aantal internationale feesten, een 5-cd box tegenaan te gooien.
FabricLive 74 - Jack Beats
woensdag 19 maart 2014
De FabricLive serie gaat als een trein. Niet alleen weet het label grote namen te strikken, ook de mixen staan garant voor kwaliteit. Voor nummer 74 in de reeks mocht het duo Jack Beats hun opwachting maken.
Sendai - A Smaller Divide
dinsdag 18 maart 2014
Na Zeitgeber, Radial en Perc hebben we er alweer eentje voor jullie liefhebbers van het meer experimentele geluid. Met de nieuwe 'Sendai' gaan we nog verder de diepte in. Dus zet je versterker op vol vermogen en ervaar hoe abstract geluid kan zijn.
Pharrell Williams - G I R L
donderdag 13 maart 2014
De Pharrell fans hebben er acht jaar op moeten wachten; een nieuw solo album van mister Williams himself. Waar de bezige baas al eerder met o.a. Robin Thicke en Daft Punk de hitlijsten domineerde bleef het solo werk lang uit. Tot nu, want op 'G I R L' krijgen we verse beats, gevatte lyrics én zijn megahit Happy. Succes gegarandeerd, toch?
Shadow Child - Collected
zondag 2 maart 2014
Dave Spoon is niet meer. Uit zijn schaduw herrijst Shadow Child, een van de heetste namen uit de UK bass scene van dit moment.
FabricLive 73 - Pangaea
vrijdag 14 februari 2014
Visie en Kwaliteit. Dat zijn de eerste 2 woorden die momenteel te binnen schieten bij het horen van de naam Fabric. Het derde woord is 'Verrassend', aangezien je nooit weet wat de dj voor je in petto heeft. Fabric haalt in ieder geval het beste in ze naar boven, waardoor wij de luisteraars weer kunnen genieten van het nieuwste op het gebied van techno en andere EDM.
Coone - Global Dedication
woensdag 5 februari 2014
Na zijn album The Challenge kwam voor Coone de grootste uitdaging in zijn carriere: wereldwijde bekendheid vergaren binnen de hardstyle. Met het tekenen bij het Dim Mak label van Amerikaan Steve Aoki was de eerste stap gezet en levert Coone met Global Dedication een album waarmee we ons prima kunnen identificeren als hardstyle luisteraar.
Met hun eerste mixcompilatie 'Tritonia' zet het Amerikaanse tranceduo Tritonal hun doorontwikkeld concept in de EDM wereld.
Lowkey & Kardinal! Wie? Juist, de eerste reactie van mensen als ze deze 2 namen horen. Laat je echter niet misleiden door 't onbekende....Met deze sh!t explodeert de dansvloer namelijk als een super nova in deep space.
Ben Sims - Fabric 73
woensdag 22 januari 2014
't lijkt erop dat de energieke techno van begin deze eeuw een wederopstanding heeft gemaakt. Niks subtiels, gewoon stevige rauwe beats, snerpende percussie en smerig dikke kicks. Ben Sims is terug, de schuiven vol open, pompend en nog compromislozer dan voorheen.
Het begon als een grapje, maar kijk eens wat er van komt. Een eigen artiestenalbum met akoestische bewerkingen van dertien Armin van Buuren tracks met zang van diverse vooraanstaande vocalisten. Heb je nu je zin, Eller van Buuren?
Cloud 9 blijft maar komen met allerhande compilaties. Na de verschillende volumes van Hardstyle - The Ultimate Collection is nu daarvan een volledig jaaroverzicht uitgekomen, namelijk 'Best Of 2013.'
Special Request - Soul Music
zaterdag 4 januari 2014
Vandaag krijgen we geschiedenisles van meester Paul Woolford. Onder zijn alias brengt hij ons terug naar de jaren '90. Raven maar op ''Soul Music''!
Café del Mar - Jazz
zaterdag 4 januari 2014
Café del Mar blijft een unieke chillout reeks en ook al is de club niet langer het toonaangevende voorbeeld (maar nog steeds drukbezocht), toch is en blijft het een mythische naam en blijven de releases tot de verbeelding spreken. Chillout, lounge en jazz worden al langer met elkaar verbonden. Café del Mar doet dat ook met een aparte release.
WE R Hardstyle Yearmix 2014 - Mixed by Brennan Heart, Code Black & Outbreak28 dec 2014
Masters Of Hardcore presents Masters in the Mix Volume I - Mixed by Korsakoff & Nosferatu24 dec 2014
Giuseppe Ottaviani Presents GO On Air20 dec 2014
I Love Techno 2014 - Mixed By Brodinski27 nov 2014
Oculus [film]8 nov 2014
Ambra - Prism Of Life6 nov 2014
Under The Influence Volume 4 - Compiled By Nick The Record5 nov 2014
Magic Island: Music For Balearic People Volume 5 – Mixed by Roger Shah31 okt 2014
EPM Selected - Volume 329 okt 2014
Discover Dark 100 - Mixed By Oberon23 okt 2014
Slouse - Fishing In Slower Territories (Compiled by Rainer Trüby)19 okt 2014
Alfredo Caforio - The Post Man18 okt 2014
Adam X - Irreformable17 okt 2014
Mason - Zoa16 okt 2014
Fabric 77 - Marcel Dettmann3 okt 2014
FabricLive 77 - Erol Alkan24 sep 2014
FabricLive.76 - Calyx & TeeBee22 sep 2014
Porter Robinson - Worlds13 sep 2014
Brazil Beats - The Carnival House & Latin Lounge Mix11 sep 2014
Pacha Ibiza House Anthems31 aug 2014
Toolroom Ibiza 201430 aug 2014
Deadmau5 - While (1<2)22 aug 2014
Clean Bandit - New Eyes23 jul 2014
Drumpoet Community - Spring News7 jul 2014
Armin van Buuren – Boundaries Of Imagination (Remastered)4 jul 2014
Rebolledo - Memento Drive2 jul 2014
Orlando Voorn - Black Diamond16 jun 2014
Body Language Volume 1410 jun 2014
Prins Thomas - III7 jun 2014
Swedish House Mafia - Leave The World Behind27 mei 2014
Esteban Adame - Day Labor20 mei 2014
Duck Sauce - Quack15 mei 2014
Hardstyle The Ultimate Collection 2014 - Volume 14 mei 2014
Trance In Brazil1 mei 2014
Thievery Corporation - Saudade21 apr 2014
Future Disco Volume 7 - 'Til The Lights Come Up15 apr 2014
A State Of Trance 650 – New Horizons24 mrt 2014
FabricLive 74 - Jack Beats19 mrt 2014
Sendai - A Smaller Divide18 mrt 2014
Pharrell Williams - G I R L13 mrt 2014
Shadow Child - Collected2 mrt 2014
FabricLive 73 - Pangaea14 feb 2014
Coone - Global Dedication5 feb 2014
Tritonia Chapter 001 - Mixed by Tritonal29 jan 2014
Lowkey & Kardinal - The Mind & The Matter25 jan 2014
Ben Sims - Fabric 7322 jan 2014
Eller van Buuren presents Acoustic Dance Music13 jan 2014
Hardstyle The Ultimate Collection - Best Of 201310 jan 2014
Special Request - Soul Music4 jan 2014
Café del Mar - Jazz4 jan 2014