Partyflock
 
Recensies · mei 2013
FabricLive 68 - Calibre
vrijdag 31 mei 2013
FabricLive heeft inmiddles een behoorlijke serie geleverd. We zijn alweer toe aan deel 68. Deze keer is hij gemixt door Calibre, dat belooft dus een mix vol drum&bass.
Born Out Of Resistance
vrijdag 31 mei 2013
13 jaar "The Third Movement". Dat is zeker niet onopgemerkt gebleven. Nu we aangekomen zijn bij de 200e release op het label, is dat natuurlijk een mooi moment om even stil te staan bij het punt waarop het allemaal begon. Een nieuw geluid brengen binnen de hardcore-scene van toen en nu. Een open blik naar de toekomst. Born Out of Resistance vat 13 jaar 'verzet' samen in 16 nieuwe tracks.
Begin april werd voor de allereerste keer Qapital georganiseerd. De Ziggodome stond volledig in het teken van het hardste in de hardstyle scène. Daar hoort natuurlijk een verschroeiende cd release bij. B-Front en Adaro mochten de twee cd'tjes vullen met mixjes.
Žagar - Light Leaks
woensdag 29 mei 2013
Misschien heb je ze onbewust al eens gehoord; de mannen van Žagar. Het vijftal uit Hongarije was al eens te horen tijdens CSI, maar presenteren met 'Light Leaks' alweer hun vierde studioalbum.
Thomas Schumacher - Stand Up
woensdag 29 mei 2013
Al ruim 20 jaar laat Thomas Schumacher een spoor van losse tracks, platen, samenwerkingen en albums achter en is zijn discografie onderhand enkele A4tjes lang. Het is bijna onmogelijk om niet ooit een keer iets van hem gehoord te hebben. "Schall" en "Tek29" zullen bij iedere technofanaat wel een belletje doen rinkelen, zo ook albums als "Electric Ballroom", "-Avenue" en "Home". Nu, na 7 jaar wachten, is er dan eindelijk zijn volgende wapenfeit, "Stand Up".
Marco Faraone draait al een tiental jaren mee in de scene en is vooral in de zuiderse contreien een hele populaire jongen. Op zijn veertiende brak hij door en nu, een decennium later, is hij er eindelijk met zijn eerste studioalbum. Zij het wel in samenwerking met vertrouwensvriend Piegaja.
OOFJ - Disco To Die To
maandag 27 mei 2013
OOFJ is op een vrij macabere manier ontstaan. Na de dood van de vader van de zangeres van de groep, ontstond het eerste nummertje en van daaruit is de rest van het album ontsproten. Disco To Die To is niet alleen een ode aan die overleden vader, maar betekent tegelijk ook het debuutalbum van deze nog maar pas opgerichte groep.
Pukka startte in 2003 met bootfeesten op de Londonse rivier de Theems. Al snel verhuisden de bootfeesten naar Ibiza waar sindsdien flink aan de weg getimmerd is en op dit moment het toonaangevende onderneming is.
Iedere keer wanneer Ulrich Schnauss een nieuw album aankondigt tovert dit spontaan een lach op het gezicht van uw recensent. Schnauss is één van de weinige artiesten die kwalitatief gezien nooit teleurstelt. Lukt het hem om met "A Long Way To Fall" zijn status (toren)hoog te houden?
Rainbow Arabia - F.M. Sushi
zaterdag 25 mei 2013
Het electro/pop duo Rainbow Arabia is onlangs uitgegroeid tot een trio. In de nieuwe samenstelling presenteren Danny Preston, Tiffany Preston en Dylan Ryan hun nieuwste album; 'F.M. Sushi'.
Al jaren lang is 'Masters of Hardcore' op Thunderdome (1992) na het langst lopende concept binnen de Hardcore scene welke constant kwalitatief en kwantitatief van zich doet spreken. Dit jaar zijn we aangekomen bij het 69e feest en de 35e cd in de reeks; "The Conquest of Fury". 3cd's gevuld met de nieuwste releases en als bonus het album "Mastermind" van Re-Style.
Vive La Fete - 2013
zaterdag 25 mei 2013
Een jaar na hun vorige compilatie is Vive La Fete terug met het toepasselijk getitelde 2013!
Slam! Hardstyle Volume 3
donderdag 23 mei 2013
We zijn alweer aangeland bij het derde deel van de hardstyle compilatie van Slam!FM.
Trap en dubstep zijn de twee meest recente en meest "hotte" muziekstijlen van de laatste jaren. Veel artiesten waagden de overstap naar een van deze stijlen en zowel in België als in Nederland is het zwaar aan het boomen. Het Belgische N.E.W.S. is er nu met een compilatiereeks bestaande uit beide stijlen.
Freska - Wrong Songs
donderdag 23 mei 2013
In het jubileumjaar van Darkroom Dubs presenteert de Russische Freska op dit label zijn eerste artiestenalbum. Op het nieuwste schijfje van de Moskoviet horen we tien 'Wrong Songs'...Of juist niet?!
Het getalenteerde Italiaanse deephouse duo Harley & Muscle laten weer eens van zich horen. Deze keer niet met een soulfull house of deephouse album, maar met het derde deel van hun 'House Classics' serie. House classics zijn op dit moment weer helemaal hot, zeker nu de House Top 1000 van 17 tot en met 20 mei uitgezonden werd op Fresh FM!
De bekende 'At Play' serie van Deadmau5 is alweer toe aan het vijfde deel. Voor de karakteristieke 5 heeft Joel Zimmerman ditmaal gekozen voor het thema: USA. Wat de geboren Canadees met Amerika heeft, gaan we beluisteren in deze full length bundel van oudere tracks.
Hardstyle Heroes Top 100
dinsdag 21 mei 2013
De Beatproviders schotelen ons de nodige hardstyle beats voor op deze Hardstyle Heroes Top 100 compilatie.
Sid Le Rock zijn vierde album zag recentelijk het levenslicht. 'Busted With A Bag Of Bliss' kwam uit op het hoge ogen gooiende label My Favorite Robot Recordings.
Vondelpark - Seabed
zaterdag 18 mei 2013
Wat krijg je als je drie Britten met een uitzonderlijk gevoel voor rustige electronische muziek bij elkaar zet? Juist. Een ambient product dat Seabed heet. Na enkele releases de afgelopen jaren, betekent Seabed het eerste studioalbum voor de heren.
Andy Cato - Times And Places
zaterdag 18 mei 2013
Andy Cato, de alias van Andy Cocup, is één van de breinen achter Groove Armada. Naast zijn Groove Armada producties heeft hij ook vele solo platen gemaakt en een bijzondere selectie hiervan is te vinden op dit album getiteld 'Times And Places'.
Seravince - Hear To See
woensdag 15 mei 2013
Seravince (aka Floriders) is het nieuwste project van toetsenist en componist Vincent Helbers. Het album 'Hear To See' is een album waar zowel jazz, soul, hiphop als broken beat invloeden op te horen zijn.
Timo Maas - Lifer
woensdag 15 mei 2013
Als iemand de klappen van de zweep kent, dan is het Timo Maas. Sinds release van zijn eerste EP in 1995 heeft hij al talloze albums en mixcompilaties op zijn naam staan en hebben zijn producties de platentas van zo'n beetje alle grote dj's op aarde weten te vinden. Het album 'Lifer' is zijn meest recente wapenfeit.
Focus On - Daniel Dexter
woensdag 15 mei 2013
Na de showcases van Argy en Guido Schneider is het nu de beurt aan de Berlijnse dj/producer Daniel Dexter om te laten zien wat hij waard is.
Club Hits 2013
maandag 13 mei 2013
Soms worden er van die titels uitgebracht waarvan je denkt, wat is de meerwaarde van deze release? 'Club Hits 2013' is zo'n mixcompilatie die in dit straatje valt. Echter een te snel oordeel is geen goed oordeel, dus is 'Club Hits 2013' grondig onder de loep genomen.
Italianen aan het roer op deze Defected In The House Miami 2013. Flashmob, Supernova en Pirupa, de talenten van de toekomst, laten zien wat ze waard zijn.
Dosem - Origin
maandag 13 mei 2013
De Spaanse dj en producer Dosem brengt ons zijn tweede album genaamd 'Origin', vol met soul-techno en high-tech funk. Eens kijken of hij ons in hogere sferen gaat brengen.
A State Of Trance 600
vrijdag 10 mei 2013
De vijf cd compilatie van A State Of Trance 600 gemixt door Armin van Buuren, ATB, W&W, Rank 1 en Andrew Rayel. Vijf maal feest in een doosje?
David August – Times
vrijdag 10 mei 2013
Na een periode vol boekingen lastte de begaafde Duitser voor een half jaar een draai sabbatical in om zich helemaal te kunnen richten op zijn debuutalbum 'Times'.
Le Carousel – Le Carousel
vrijdag 10 mei 2013
Le Carousel is het indie/electronica alias en tevens het hagelnieuwe band project van de uit Belfast afkomstige dj/producer Phil Kieran. Eens kijken wat hij voor geluidscollages hij voor ons klaar heeft liggen op zijn nieuwe album.
Lifesaver - Robert Johnson
woensdag 8 mei 2013
Lifesaver is de eerste compilatie CD van club Robert Johnson te Frankfurt. In een uur wordt de sfeer weergegeven die in deze club heerst. Het 'van middernacht naar zonsopkomst-gevoel'. Als je wilt ervaren hoe dat is, moet je zeker deze recensie lezen.
Jimpster's laatste artiestenalbum 'Amour' stamt alweer uit 2006. Liefhebbers van begeesterde deephouse weten dan eigenlijk al genoeg bij de aankondiging van zijn nieuwe album: 'Porchlight and Rockingchairs'.
Pete Tong, een oude rot in het vak, is terug met zijn Miami compilatie. Ditmaal heeft Skream de eer om een schijfje te mixen. Eens kijken wat dit teweeg heeft gebracht.
Sinds 1998 heeft Intec Records ons al heel wat moois gebracht. Vele artiesten begonnen bij 't label en werden groot, doordat ze de kans kregen om daar hun muziek uit te brengen. Kwalitatief hoogstaande producties die overal ter wereld gedraaid werden. In 2004 verscheen de eerste Pure Intec verzamelaar en nu 9 jaar later achten de heren de tijd rijp voor een nieuw deel. Wederom heeft Carl Cox, nu samen met Jon Rundell, er een bijzondere compilatie van gemaakt.
Benjamin Damage, ook bekend als Benjamin O'Shea, is een Brit die wisselend in Groot-Brittannië of Berlijn woonachtig is. Eén van Benjamin Damage's meest recente wapenfeiten is het album 'Heliosphere'.
Minilogue - Blomma
maandag 6 mei 2013
Techno, house, ambient, jazz, kwakende kikkers en zingende vogels; het duo Minilogue laat het allemaal horen op 'Blomma'.
De Britse producer Hervé is een druk baasje. Naast het runnen van het bekende Cheap Thrills label, heeft hij ook nog tijd om te produceren. Na het album: 'Pick Me Up, Sort Me Out, Calm Me Down' en diverse deephouse, garage en UK house tracks gedropt te hebben, besloot hij nu zijn verhaal te vertellen aan de hand van een luister cd.
George Issakidis - Karezza
zaterdag 4 mei 2013
Na 2009 werd het stil rond George Issakidis. De virtuoos die zich thuisvoelt in techno, house en downtempo laste even een korte pauze in. Maar na vier jaar staat hij er weer. Karezza is zijn nieuw album en zoals het hoort bij George, komt ook Speedy J weer even piepen bij zijn producties.
Mano Le Tough (Niall Mannion) is geboren te Greystones in Ierland, maar momenteel woonachtig in Berlijn. Hij geeft een maandelijks Berlijns feest, Passion Beat genaamd en wordt zeer gewaardeerd door collega DJ's. Daarom draait Mano wereldwijd en is een regelmatige gast in clubs als Panorama Bar, Robert Johnson en Trouw. Hij brengt ons nu zijn debuut artiestenalbum, 'Changing Days.'
FabricLive 68 - Calibre31 mei 2013
Born Out Of Resistance31 mei 2013
Qapital - Mixed by B-Front & Adaro31 mei 2013
Žagar - Light Leaks29 mei 2013
Thomas Schumacher - Stand Up29 mei 2013
Marco Faraone feat Piegaja - I Will Wait29 mei 2013
OOFJ - Disco To Die To27 mei 2013
Pukka Up X - A Decade Of Dance27 mei 2013
Ulrich Schnauss - A Long Way To Fall27 mei 2013
Rainbow Arabia - F.M. Sushi25 mei 2013
Masters of Hardcore XXXV - The Conquest of Fury25 mei 2013
Vive La Fete - 201325 mei 2013
Slam! Hardstyle Volume 323 mei 2013
Bass Generation - The Ultimate Trap & Dubstep Collection23 mei 2013
Freska - Wrong Songs23 mei 2013
Harley & Muscle - House Classics III21 mei 2013
Deadmau5 - At Play In The USA Volume 121 mei 2013
Hardstyle Heroes Top 10021 mei 2013
Sid Le Rock – Busted With A Bag Of Bliss18 mei 2013
Vondelpark - Seabed18 mei 2013
Andy Cato - Times And Places18 mei 2013
Seravince - Hear To See15 mei 2013
Timo Maas - Lifer15 mei 2013
Focus On - Daniel Dexter15 mei 2013
Club Hits 201313 mei 2013
Defected In The House Miami 2013 – Mixed by Flashmob, Supernova & Pirupa13 mei 2013
Dosem - Origin13 mei 2013
A State Of Trance 60010 mei 2013
David August – Times10 mei 2013
Le Carousel – Le Carousel10 mei 2013
Lifesaver - Robert Johnson8 mei 2013
Jimpster – Porchlight And Rockingchairs8 mei 2013
All Gone Miami 2013 – Mixed by Pete Tong & Skream8 mei 2013
Pure Intec Two - Mixed by Carl Cox & Jon Rundell6 mei 2013
Benjamin Damage - Heliosphere6 mei 2013
Minilogue - Blomma6 mei 2013
Hervé: The Art Of Disappearing4 mei 2013
George Issakidis - Karezza4 mei 2013
Mano Le Tough - Changing Days4 mei 2013