Partyflock
 
De Flamingo is geland en hoe. Ditmaal hebben Fedde Le Grand en Funkerman twee nieuwe talenten de vrijheid gegeven om de Flamingo sound ten toon te spreiden. Deze eer is weggelegd voor Nicky Romero en Deniz Koyu.
A State Of Trance Classics Volume 6
zaterdag 17 december 2011
Alweer het zesde deel van de 'A State Of Trance Classics' serie is onlangs verschenen en zoals gebruikelijk is zowel digitaal als fysiek verkrijgbaar. De nieuwste editie bestaat wederom uit 4 cd's met daarop totaal 36 producties. Als bonus bevat het fysieke exemplaar ook nog een USB-stick met daarop 50 tracks die al eerder gecompileerd waren.
15 Years Of Drumcode
zaterdag 17 december 2011
Het is alweer vijftien jaar geleden dat het label Drumcode opgericht werd door techno pionier Adam Beyer. Om te vieren dat het label alweer 15 jaar bestaat is er onlangs dubbel-cd bestaande uit 20 tracks en een digitale release uitgekomen bestaande uit 28 tracks. Met deze release wordt niet teruggekeken op het verleden, maar passeren recente producties de revue.
Het legendarische technolabel Tresor viert haar twintigjarig bestaan met een compilatie vol bewezen klassiekers en recenter materiaal.
Het Belgische 'I Love Techno' event is allang geen techno-only festijn meer. Toch biedt de door het Franse Cassius afgeleverde compilatie van dit jaar de verstokte technofan de (brood)nodige diepgang.
Emika - Emika
woensdag 9 november 2011
Af en toe krijgen we wel eens releases toegestuurd van artiesten die bij ons niet gelijk een belletje doen rinkelen. Dit was ook het geval bij Emika en haar gelijknamige debuutalbum, dat we gelukkig wél aan een luisterbeurt onderworpen hebben!
De tweede editie van Nikki Beach In The House is een feit. Zwoele house beats gemixt op twee cd's door Defected maffioso ATFC en Nikki Beach resident Roman Rosati.
Universal Religion laat het unieke gevoel van een Armin van Buuren-set in de Space op Ibiza overal uit de speakers knallen. Chapter 5 is uit en surprise surprise, dit keer bestaat de release uit 2 live mixen van de nummer 1 trance DJ.
De nieuwe mixcompilatie van Arnej is een feit. Musical Evolution neemt je mee naar de diepere trance sound van Arnej. Bereid je voor op een muzikale reis!
Gui Boratto - III
zondag 16 oktober 2011
Het derde album van de gelauwerde Braziliaanse producer is een stuk donkerder dan zijn voorgaande twee albums. Kan het nieuwe album de torenhoge verwachtingen waarmaken?
Phonique, één van de grote namen uit de deephouse wereld, verraste afgelopen jaar met het zeer aansprekende album 'Kissing Strangers'. Dit album werd door vele recensenten warm ontvangen. Nu heeft hij onlangs de eer gekregen om het derde deel van de 'Systematic Colours' reeks samen te stellen.
Sander van Doorn - Eleve11
maandag 3 oktober 2011
Na een hele reeks hits en mixcompilaties is er dan eindelijk het eerste album van Sander van Doorn. De man die dit jaar ongetwijfeld de hoogste plekken van de internationale DJ rankinglijsten gaat bestormen, komt met een album getiteld Eleve11 met daarop, je raadt het al, elf nieuwe tracks.
Wie nog eens herinneringen wil ophalen aan de afgelopen zomer op Ibiza kan de foto's of video erbij pakken, maar ook bijvoorbeeld een Ibiza compilatie opzetten. Dat laatste deden we met de 'Be at Space' release samengesteld en gemixt door Fedde Le Grand en Markus Schulz.
Giuseppe Ottaviani - GO On Air
maandag 5 september 2011
Laat je niet misleiden door de nogal fout ogende hoes, want melomeester Giuseppe Ottaviani laat je met zijn nieuwste trancecompilatie weer schandalig lekker tot grote hoogten stijgen.
House Masters - Chocolate Puma
maandag 22 augustus 2011
Inmiddels zijn er meer dan tien edities uit de "House Masters" serie verschenen. Sommige daarvan bleken essentieel, andere slechts nuttig en bruikbaar. Als we ons niet vergissen is de Chocolate Puma editie de twaalfde uit de reeks. En wat een uitstekende keuze van het Defected label!
House Party - The Ultimate Megamix (Retro Review)
woensdag 10 augustus 2011
Naar aanleiding van de House Party 9 retro review, die ik heel leuk vond om te lezen, wil ik toch een paar dingen rechtzetten. Vandaar deze review over de allereerste House Party cd: House Party - The Ultimate Megamix.
Sinds het einde van de jaren tachtig is Ibiza gegroeid tot partyeiland nummer één. Een van de meest populaire clubs op Ibiza is DC10, alwaar vele legendarische Circoloco feesten plaatsgevonden hebben. Na een paar jaar radiostilte rond de Circoloco compilaties is er dit jaar weer één verschenen en wel door resident dj's Davide Squillace en Matthias Tanzmann.
Radio 538 brengt ons de compilatie van Turn Up The Beach, het event dat op 9 juli jongstleden plaats heeft gevonden. Het strand van IJmuiden werd in extase gebracht door de sound van onder andere Afrojack, Sidney Samson en Billy The Klit. Eens kijken of de bijbehorende compilatie datzelfde gevoel weer kan oproepen.
Bloomingdale 2011
woensdag 20 juli 2011
We keken er al naar uit; de jaarlijkse Bloomingdale compilatie. Zeker in het jaar dat de club haar tienjarig jubileum viert mag deze release natuurlijk niet ontbreken.
Met zijn tweede artiestenalbum brengt de Duitse techhouse groeibriljant Niko Schwind een ode aan de nachtelijke uurtjes.
Strictly Dirty South
zondag 10 juli 2011
Na Masters at Work, Todd Terry, Tiefschwarz, Erick Morillo en Bob Sinclar is het nu de beurt aan Dirty South om de Strictly moraal hoog te houden met "Strictly Dirty South".
Nightmare - Hell Awaits
zondag 10 juli 2011
23 april jongstleden stond de Ahoy in Rotterdam volledig in het teken van pompende hardcore in al zijn vormen. Voornamelijk mainstream voert de toon aan, maar er was ook early hardcore in een aparte area en wat duisterder spul in de main. Al deze stijlen vinden we ook terug op de bijhorende cd.
Luca Antolini - Mastermind
dinsdag 5 juli 2011
De Italiaanse grootmeester van het hardere genre heeft eindelijk een artiestenalbum uitgebracht. 'Mastermind' bevat drieëntwintig tracks van the one and only Luca Antolini en is een thrillride door het landschap van harddance, hardtrance en early hardstyle.
Alex O'Rion - The Bigger Room
donderdag 30 juni 2011
Alex O'Rion brengt ons zijn debuutalbum 'The Bigger Room'. Heeft er ooit een artiest met een grotere glimlach op de hoes gestaan dan Alex?
Sinds het derde deel van In Search Of Sunrise wordt er steevast een land aan de compilatiereeks verbonden, waar inspiratie is opgedaan voor de mix. Richard Durand zet deze traditie voort. Bij zijn eerste deel [ISOS 8] was dat Zuid-Afrika, voor ISOS 9 liet Durand zich bezielen door het mystieke India.
The Prodigy - World's On Fire
vrijdag 24 juni 2011
Wie The Prodigy live on stage ziet, zo niet denken dat we hier te maken hebben met mannen van een leeftijd achter in de 30 en begin 40, die bovendien al zo'n twintig jaar in het vak zitten. Het enthousiasme en de energie spat er nog vol vanaf, iets wat we nu zelf kunnen aanschouwen in de 'World's On Fire' registratie.
Robert Hood - Omega: Alive
vrijdag 24 juni 2011
Detroit techno legende Robert Hood is samen met Jeff Mills één van de Amerikaanse technohelden. Zijn meest aansprekende release tot nu toe was het album 'Minimal Nation'. Na het afgelopen jaar verschenen album Omega, gebaseerd op de in 1971 verschenen sciencefiction film "The Omega Man", is onlangs het tweede deel verschenen getiteld "Omega: Alive".
De vorige Electronic Architecture is alweer van twee jaar geleden. Solarstone vond het tijd om weer eens een muzikaal bouwwerk te gaan maken, waarin hij een verscheidenheid aan stijlen de revue laat passeren.
Groove Assassin - In The Mix
maandag 6 juni 2011
Groove Assassin, het klinkt als een slechte grap, maar de man die schuilt gaat onder deze naam is al zeker twintig jaar bekend in de muziek industrie met zijn tracks geïnspireerd op disco, funk en jazz. Een ideale compilatie om de zomer mee te starten.
Marcel Woods is een naam die iedereen kent en die alom gewaardeerd wordt in de dance. Met een groot aantal hits en goedlopende compilaties op zijn naam is hij verworden tot één van Nederland's grootste exportproducten op het gebied van progressive en trance, gesteund door zijn eigen Musical Madness label, dat ook de derde editie van de gelijknamige reeks heeft uitgebracht.
Frame Of Mind - Digoxine
zaterdag 28 mei 2011
Frame Of Mind is een van de nieuwste sensaties bij The Third Movement. Twee Russen uit het verre Siberië werden ontdekt en kregen de kans een EP uit te brengen. Het is meer dan dat geworden. Iets meer dan een week geleden kwam Digoxin uit, hun allereerste album in de hardcorescene.
Sied van Riel - Rielism
zaterdag 28 mei 2011
Op 10 mei bracht Sied van Riel zijn nieuwste mixcompilatie 'Rielism' uit; een dubbel-cd met in totaal 29 tracks in twee superstrakke mixen. Op de tracklist staan grote artiesten als Richard Durand, Ronski Speed, tyDI en natuurlijk Sied van Riel zelf, afgewisseld met het crème de la crème uit de nieuwe lichting talenten waaronder Setrise, Arty en Daniel Kandi.
Guy J - 1000 Words
donderdag 26 mei 2011
De momenteel in Antwerpen wonende Israëliër Guy J staat bekend als innovatieve producer, dj en live-act. Met dijken van tracks als 'Under Pressure', 'Save Me' en 'Lamur' heeft hij afgelopen jaren flink naam gemaakt. Na zijn in 2008 uitgebrachte debuutalbum 'Esperanza' is Guy J nu weer terug met een nieuw album getiteld '1000 Words'.
Ferry Corsten - Right Of Way 'Deluxe Edition' (Retro Review)
donderdag 26 mei 2011
Onlangs is een re-release (Deluxe Edition) van Ferry Corsten's album 'Right Of Way' uitgebracht. Aangezien dit album een behoorlijke invloed heeft gehad op de vernieuwing van de trancescene is het niet meer dan logisch dat Partyflock hier ook aandacht aan schenkt.
De nodige artiesten gingen hem al voor, maar hoewel Markus Schulz inmiddels al een imposante carrière achter de rug heeft, had hij nog geen eigen dvd-release op zijn naam staan. Daar is nu verandering in gekomen! 'Do You Dream? The World Tour Documentary' doet verslag van de wereldtournee die Schulz maakte om zijn album 'Do You Dream?' te promoten.
Coone - The Challenge
vrijdag 13 mei 2011
Begin maart begon hij eraan; de grote challenge. Een hele maand lang dook Coone de studio in om via online reality zijn album te produceren. Een uniek concept in de geschiedenis van de (hardere) muziek.
A State Of Trance 500
zaterdag 30 april 2011
10 jaar, 15 miljoen luisteraars en 500 afleveringen van zijn radioshow A State Of Trance. Dat is reden voor een feestje. En niet zo'n kleintje ook! We worden getrakteerd op maar liefst vijf cd's gemixt door Armin van Buuren, Paul Oakenfold, Markus Schulz, Cosmic Gate en Andy Moor.
Hindsight - The History
zaterdag 30 april 2011
Hindsight is een van langst lopende clubnights van Engeland. In 1999 organiseert Nick The Kid de eerste editie als een oldschool feest, maar kort daarna valt hij voor de Duitse hardtrance en hardstyle en gaat het roer om. Op deze dubbelaar viert hij samen met goede vriend en Hindsight resident Mark EG een gezamenlijke passie voor de hardere stijlen en elf succesvolle jaren vol knallende Hindsight feesten.
In alle commotie rondom de 500ste aflevering van 'A State Of Trance' en de bijbehorende events, zou je haast vergeten dat er ook weer een nieuw jaarlijkse A State Of Trance compilatie is uitgekomen. Partyflock had het echter wel in de gaten en onderwierp de release aan een grondige luisterbeurt.
Na maanden van releasesereniteit wordt de stilte rondom de progressive trance hero Andy Moor opnieuw op schitterende wijze doorbroken. De langverwachte opvolger van de zeer geslaagde 'Breaking the Silence' compilatie is hier debet aan.
Kiddfectious 3rd Birthday
zaterdag 19 maart 2011
De derde verjaardag van Kiddfectious wordt gevierd met een driedubbele mix-cd. Alex Kidd, Argy en Shaun T knallen uit je speakers met hun favoriete platen van dit moment.
Twee van de hipste DJ duo's bundelen hun krachten voor een funky potje house en disco op deze nieuwste DJ-KiCKS compilatie.
Een stampvolle Heineken Music Hall, twee swingende dj's achter de draaitafels, een sound die zich kenmerkt door een fusie van house, techno en tribal-invloeden. Wat willen we nog meer? Een mixcompilatie om alles nog een keer te beleven? Ja hoor, die hebben we! Amazone Project Vol. II, vanzelfsprekend gemixt door Sunnery James & Ryan Marciano. Let's dance!
Fabric 56 - Derrick Carter
zaterdag 5 maart 2011
Chicago house pionier Derrick Carter laat op Fabric 56 zijn unieke, op edits en samples leunende housesound horen. Kan al deze creativiteit de hoge kwaliteit van de Fabric reeks waarborgen?
Drie cd's, vijfenveertig tracks en drie artiesten… klinkt dat niet als muziek in de oren?
Cosmic Gate - Back 2 The Future
zaterdag 19 februari 2011
Met tracks als Fire Wire, Back To Earth en The Truth stond Cosmic Gate tien jaar geleden aan de top van de Duitse hardtrance. Inmiddels zijn ze succesvol mee geëvalueerd in de progressive trance. Maar hun roots vergeten? No Way! Met de hulp van een keur aan topproducers zijn hun klassiekers gepimpt naar strakke tracks voor de dansvloer anno 2011.
Hard Dance Anthems
dinsdag 15 februari 2011
Het is de tweede maand van het jaar en dus tijd voor de Hard Dance Awards. Andy Whitby, Anne Savage, Scott Attrill a.k.a. Vinylgroover, Mark EG en Sam & Deano hebben de eer om de tracks uit te zoeken en te mixen, wij hebben de eer er een recensie over te schrijven.
Inmiddels is deel zes uit de Strictly Rhythms reeks verkrijgbaar, welke is verzorgt door Antwerpenaar Ramon Tapia en een aantal opvallende veranderingen kent ten opzichte van het vorige deel. Zo heeft het Strictly Rhythm label de samenwerking met Defected Record verbroken en is de reeks alleen nog als download verkrijgbaar. Tevens bestaat de release nu uit een gemixte cd en een ongemixte met volledige nummers, in plaats van twee mixen.
The Prodigy - The Fat of the Land (Retro Review)
woensdag 19 januari 2011
The Fat of the Land geldt nog altijd als het magnum opus van de Britse formatie The Prodigy. Tijd om deze absolute klassieker nog eens onder de loep te nemen.
Het is de JVT en ze zijn terug! Hun nieuwe album De Lachende Derde ligt in de winkels en de mannen zijn weer in bloedvorm. Hengels, bitches, supermercado's, het zit allemaal in de nieuwe cd van De Jeugd Van Tegenwoordig.
Flamingo Nights 3: Amsterdam - Mixed by Nicky Romero & Deniz Koyu27 dec 2011
A State Of Trance Classics Volume 617 dec 2011
15 Years Of Drumcode17 dec 2011
Tresor Records 20th Anniversary - Mixed By Mike Huckaby14 dec 2011
I Love Techno 2011 - Mixed by Cassius7 dec 2011
Emika - Emika9 nov 2011
Nikki Beach In The House – Mixed by ATFC & Roman Rosati7 nov 2011
Armin van Buuren - Universal Religion Chapter 53 nov 2011
Arnej presents Musical Evolution – The First Chapter21 okt 2011
Gui Boratto - III16 okt 2011
Systematic Colours Volume Three - Mixed by Phonique10 okt 2011
Sander van Doorn - Eleve113 okt 2011
Be at Space - Mixed by Fedde Le Grand & Markus Schulz25 sep 2011
Giuseppe Ottaviani - GO On Air5 sep 2011
House Masters - Chocolate Puma22 aug 2011
House Party - The Ultimate Megamix (Retro Review)10 aug 2011
Circoloco @ DC10 Ibiza 2011 - The Next Level31 jul 2011
Radio 538 presents Turn Up The Beach24 jul 2011
Bloomingdale 201120 jul 2011
Niko Schwind - Good Morning Midnight13 jul 2011
Strictly Dirty South10 jul 2011
Nightmare - Hell Awaits10 jul 2011
Luca Antolini - Mastermind5 jul 2011
Alex O'Rion - The Bigger Room30 jun 2011
Richard Durand - In Search Of Sunrise 9: India28 jun 2011
The Prodigy - World's On Fire24 jun 2011
Robert Hood - Omega: Alive24 jun 2011
Solarstone - Electronic Architecture 213 jun 2011
Groove Assassin - In The Mix6 jun 2011
Musical Madness 3 - Mixed by Marcel Woods3 jun 2011
Frame Of Mind - Digoxine28 mei 2011
Sied van Riel - Rielism28 mei 2011
Guy J - 1000 Words26 mei 2011
Ferry Corsten - Right Of Way 'Deluxe Edition' (Retro Review)26 mei 2011
Markus Schulz - Do You Dream? World Tour Documentary19 mei 2011
Coone - The Challenge13 mei 2011
A State Of Trance 50030 apr 2011
Hindsight - The History30 apr 2011
Armin van Buuren - A State Of Trance 201113 apr 2011
Andy Moor - Breaking The Silence Vol. 225 mrt 2011
Kiddfectious 3rd Birthday19 mrt 2011
DJ-KiCKS - Wolf + Lamb vs Soul Clap16 mrt 2011
Sunnery James & Ryan Marciano - Amazone Project Vol. II14 mrt 2011
Fabric 56 - Derrick Carter5 mrt 2011
DWX Bounce - Demoniak, Fenix, Dr. Rude26 feb 2011
Cosmic Gate - Back 2 The Future19 feb 2011
Hard Dance Anthems15 feb 2011
Strictly Rhythms Vol. 6 - Mixed by Ramon Tapia9 feb 2011
The Prodigy - The Fat of the Land (Retro Review)19 jan 2011
De Jeugd van Tegenwoordig - De Lachende Derde15 jan 2011