Partyflock
 
Enzyme X - Component 1
vrijdag 25 december 2009
Enzyme X is één van de grootste mysteries in de hardcore wereld. Wie zitten er toch achter de producties van deze duistere sounds? Een goed oor kan de ‘tricks en kicks’ onderscheiden en snel ontdekken wie welke plaat heeft gemaakt, maar het heeft ook zijn charme dat je het niet altijd weet.
Binnen de dancescene is Turn Up The Bass is een begrip, net zoals haar bijbehorende House Party reeks. Nadat eerstgenoemde enige tijd geleden een herstart kende, is het nu de tijd aan de House Party serie.
Marco V - Propaganda V2
dinsdag 8 december 2009
Marco Verkuijlen, beter bekend als Marco V, gaat al heel wat jaartjes mee in de muziekindustrie. Sinds het moment dat hij begon met draaien in De Danssalon heeft hij vele successen gevierd. Met het verschijnen van Propaganda V2 is Marco V alweer aan zijn vierde album toe.
Promo - Boombox Op Duizend
donderdag 3 december 2009
Promo doet het weer. Hij laat zien dat we voorlopig nog niet uitgecombineerd zijn. Boombox is nog geen officiële release, want het officiële album staat voor april 2010 gepland. In januari zal, als het goed is, nog een “EP” uitkomen. Alleen eerst eens zien wat de eerst acht tracks doen.
Ieder jaar presenteren Sven Väth en zijn Cocoon label het geluid van de zomer middels de 'The Sound Of...' serie. Inmiddels zijn we aanbeland bij de tiende editie, waarop degelijkheid de boventoon voert.
Filo & Peri - Nightplay
dinsdag 24 november 2009
Anderhalf jaar geleden was het album ‘Nightplay’ van Filo & Peri al zo goed als klaar. Tijdens de laatste opnamefase brandde hun studio echter tot de grond toe af. Daarna werd bij Filo een zeldzame tumor in zijn strottenhoofd geconstateerd. De mannen bleven positief en vonden de motivatie om hun album opnieuw te creëren. ‘Nightplay’ is een debuut met hindernissen dus.
Don Diablo - Sellout Sessions 3
vrijdag 20 november 2009
Ruige baslijnen, Rocky disco sounds, acidloops en stoere vocals. Dat zijn enkele ingrediënten die Don Diablo gebruikt op deze derde uitstekende editie van Sellout Sessions.
Paul Oakenfold - Perfecto Las Vegas
dinsdag 17 november 2009
De laatste jaren hield hij zich voornamelijk bezig met produceren en het managen van zijn Perfecto label, maar Paul Oakenfold is terug met een mix-compilatie, welke ons terugbrengt naar zijn oude, vertrouwde trance sound.
John O'Callaghan - Subculture
woensdag 11 november 2009
Geëindigd op nummer vierentwintig in de meest prestigieuze populariteitsverkiezing als het om DJ's gaat, een goede prestatie van de Ierse held John O'Callaghan. Met 'Subculture' voegt hij een nieuw hoofdstuk toe aan zijn indrukwekkende carrière, lees hier meer over zijn nieuwste compilatie.
Air - Love 2
donderdag 5 november 2009
Air presenteert met Love 2 een twaalftal songs waarop de band's unieke sound verder wordt uitgediept. Een spannend album.
Remote Areas
zaterdag 31 oktober 2009
Het hippe Amsterdamse platenlabel Remote Area komt met haar eerste labelcompilatie. Het is geen release geworden met hoogtepunten uit het verleden, maar het bevat vijftien speciaal voor deze compilatie geproduceerde tracks. Een mooi overzicht van één van de meest invloedrijke Techno-labels die ons land rijk is.
Ze is een singer/songwriter in hart en nieren, de Engelse Julie Thompson. Ze ontleent haar bekendheid aan samenwerkingen met onder andere James Holden, Freestylers, Andy Duguid, Signalrunners, Jonas Steur en Tiësto. Nu is de tijd rijp voor haar eigen album. ‘Feeling for Corners’ is een luisterplaat met elf progressive en trance tracks, geproduceerd door Andy Duguid.
Mauro Picotto presents Meganite
zaterdag 17 oktober 2009
Nu de gekte op Ibiza is weggeëbd met de herfst voor de deur, komen veel clubavonden met gelijknamige cd’s op de proppen om het feest op het vaste land ook aan de man te brengen. Mauro Picotto’s Meganite is daar een van.
Fabric 48 - Radio Slave
maandag 12 oktober 2009
De legendarische Fabric reeks behoeft natuurlijk geen introductie meer, de toonaangevende Engelse serie is inmiddels aangekomen bij deel 48 en het einde is nog lang niet in zicht. De meest recente ‘Fabric’ is samengesteld en gemixt door niemand minder dan Radio Slave.
Luciano - Tribute To The Sun
vrijdag 9 oktober 2009
Vier jaar is multi-talent 'Luciano' bezig geweest met zijn nieuwe album 'A Tribute To The Sun'. Op het album wordt de minimale sound van Luciano verrijkt door diverse talentvolle musici vanuit de hele wereld en laten ze horen hoe maximaal, minimaal kan zijn.
De ‘Universal Religion’ serie is toe aan deel vier. Ieder deel komt rechtstreeks uit Amnesia, de club die Armin van Buuren elk zomerseizoen wekelijks op zijn kop zet met de Armada Nights. God is a DJ, dance is religion. Ik kniel voor Zijn altaar neer en laat de preek van Armin over me heen komen.
Roger Shah komt met een tweede verzamelaar en promoveert zijn Magic Island compilatieproject tot serie. Music for Balearic People, Volume 2. Jaargetijdetechnisch is de zomer voorbij, maar kunnen we gevoelstechnisch nog even nazomeren?
Neophyte Records is een label dat zich kan meten met de groten der aarde. Sterker gezegd, ze behoren er zelf toe op dit moment. Er zijn maar weinig hardcore liefhebbers die niet één of meer favoriete artiesten kent vanuit deze groep. Dit overzicht van de laatste tien jaar van het label is nu al bijna niet stuk te krijgen met dit gegeven.
Decibel 2009
woensdag 16 september 2009
Decibel vond dit jaar weer plaats in de Beekse Bergen en voor de liefhebbers van de hardere stijlen ligt de bijbehorende cd inmiddels in de winkel. D-Block & S-Te-Fan, The Viper en Beholder & Balistic mixen drie cd's aan elkaar, in de recensie vind je alle info over Decibel 2009.
Volume: The Best of Paul van Dyk
dinsdag 8 september 2009
Hij leek de Joop Zoetemelk van de dance industry te zijn. De Eeuwige Tweede. Toch bereikte hij in 2005 eindelijk de eerste plek van de DJ Mag Top 100. Na 15 jaar aan de top is er nu een Best Of album van Paul van Dyk. ‘Volume’ combineert de grootste hits van vijf studioalbums plus Pauls meest succesvolle remixen.
The Qontinent 2009
dinsdag 18 augustus 2009
Nu bijna elk groot festival van naam zijn eigen compilatie CD heeft, kan ook het The Qontinent massafeest niet achterblijven. En ook al ligt het bewuste feestterrein een stukje over de zuiderlijke grens, de aanverwante 3CD-compilatie heeft niet alleen de Belgische, maar op de Nederlandse hard-dance adepten goed op de korrel. Autoriteiten Wildstylez, Tommyknocker en Q-IC leggen als eerste aan.
15,5 jaar zijn deze mensen al bezig met dit concept. De outdoor varianten gooiden hoge ogen de afgelopen jaren en natuurlijk kon een nieuwe editie niet uitblijven. 'The Last Daylight' kreeg lovende kritieken en de gebruikelijke cd-compilatie kon natuurlijk niet uitblijven.
De man die bekend werd met hits als 'Bang!' en 'Sex' levert een interessante mixcompilatie af in de vorm van Juicy Ibiza 2009. Laat de zon maar schijnen!
Push - Global Age
maandag 20 juli 2009
Deze recensie-teaser is even kort als treffend. Push here!
Sensation - Wicked Wonderland
maandag 20 juli 2009
Sensation heeft onlangs plaatsgevonden met als thema 'Wicked Wonderland'. Natuurlijk hoort daar ook weer een compilatie-cd bij en Partyflock zou Partyflock niet zijn als het niet een stevige review zou doen van deze cd.
Met 'The Annual: Spring 2009 levert Ministry of Sound een vrij compleet overzicht van de dancetracks die op dit moment de clubs onveilig maken.
Minus 8 - Slow Motion
dinsdag 14 juli 2009
Robert Jan Meyer, beter bekend als Minus 8 staat al jaren bekend om zijn downtempo sounds. Deze stijl is dan ook te horen op zijn nieuwste solo album getiteld ‘Slow Motion’.
Grootheid Kevin Saunderson evalueert zijn muzikale historie.
D-Passion - Data Recovery
vrijdag 19 juni 2009
D-Passion is één van de weinige artiesten met een écht eigen sound. Bijna alle tracks van deze jongen, levend onder de naam Rik Gieling, hebben dezelfde kenmerken en heeft hem heel wat mooie dingen opgeleverd. Het heeft even op zich moeten laten wachten maar zijn debuutalbum ligt nu dan eindelijk in de winkel!
The Best of Chicane 1996-2009
woensdag 10 juni 2009
Chicane is een zeer relevante naam en een begrip in de dancescene. En ook daarbuiten, want de Engelse songwriter en producer Nick Bracegirdle beperkt zich met zijn muziek niet tot dance alleen. Veertien jaar Chicane is nu verzameld op één “Best of” cd. Met de koptelefoon op, nestel ik mezelf op het kruispunt van dance en pop.
John O’Callaghan is een van de ‘shooting stars’ van de huidige trancescene. In een jaar tijd schoof de Ier van “Future stage” naar “Main stage” Trance Energy. Om maar een voorbeeld te noemen. Na zijn debuutalbum “Something to live for” uit 2007 is er nu zijn tweede artiestenplaat “Never fade away”. Voorlopig ‘fade’ ik niks en gaan de knoppen vol open!
Na een serie van fantastische releases op het in Detroit gelegerde label van Omar S, FXHE, komt de relatief nieuwe producer Luke Hess met zijn debuutalbum; ‘Light In The Dark’.
De Engelse DJ/producer Richard Mowatt is de vormgever achter het project 'Solarstone presents Solaris International Electronic Architecture'. Een bouwwerk dat naar eigen zeggen bestaat uit 45% progressive, 35% trance, 10% soft-tech, 5% breaks en 5% house. Ik ben er 100% klaar voor!
Nope Is Dope is één van de bekende en populaire houseconcepten die Nederland rijk is. Deze populariteit heeft men niet alleen de danken aan de Nope Is Dope feesten maar ook aan de gelijknamige cd-serie. Deze reeks is inmiddels aangekomen bij het vierde deel.
Met zijn 60 verschillende artiestennamen moet de man één van de meest gespleten persoonlijkheden zijn die er in de scene rondlopen. Na Signum, Aly & Fila, Sean Tyas, John O’Callaghan en Robert Nickson is het zesde deel van de Trance World in handen van M.I.K.E.
De Detroit Grand Pubahs danken hun bekendheid in Nederland grotendeels aan de track Sandwiches. Na twee studioalbums hebben de Detroit Grand Pubahs nu deel vier van de Detroit Connection serie mogen compileren en mixen.
Filippo Moscatello - Pagliaccio
vrijdag 10 april 2009
Filippo Moscatello kennen we vooral onder zijn DJ Naughty alias. Onder contract staande bij het International Deejay Gigolo label van DJ Hell, bracht hij ons als DJ Naughty smerige electrohouse en Italo-disco. DJ Naughty is echter niet meer en Moscatello besloot verder te gaan onder zijn eigen naam.
Afgelopen maand vond in Miami weer de jaarlijkse Winter Music Conference plaats en traditiegetrouw verschijnen er in dezelfde periode de nodige bijbehorende mix-compilaties. Een van deze compilaties is afkomstig van het gerespcteerde Defected Records.
Kuffdam - Network
zondag 5 april 2009
‘Network’ is het langverwachte artiestenalbum van de steeds populairder wordende Schotse trance producer Kuffdam. Maak de vloer vrij, gloei je subwoofer voor en breng je speakers in paraatheid! Partyflock bespreekt Kuffdams werkstuk ‘Network’.
Dirty Dutch Aftershock
zondag 29 maart 2009
Het Dirty Dutch concept is in slechts vier jaar uitgeroeid tot een happening van formaat, een feest waar we absoluut niet meer omheen kunnen. Het hoogtepunt tot nu toe vond eind vorig jaar plaats in de Amsterdamse RAI.
Markus Schulz - Toronto ‘09
dinsdag 17 maart 2009
‘Amsterdam 08’ werd bij de IDMA genomineerd voor ‘Beste Ful Lenght DJ Mix’. Dat schept hoge verwachtingen voor de opvolger! Torenhoog. De CN Tower meet 553 meter hoog en domineert de skyline van Toronto. Haalt Markus dit niveau met ‘Toronto 09’?
Armind is één van de eerst opgerichte sublabels van Armada Music en zeker niet de minste. Misschien wél de meest geliefde. De laatste twintig releases van het Armind label zijn verzameld op de dubbelcd “Armind Collected Extended Versions Volume 3”.
Hardcore - The 2008 Yearmix
maandag 9 maart 2009
De jaarmix van Neophyte records is welhaast een traditie geworden. En zoals iedereen weet zijn tradities zijn er om in stand gehouden te worden. Gelukkig maar, want deze editie van de jaarmix zouden we niet willen missen!
De Sneakerz cd’s en feesten blijven immens populair en de nieuwste compilatie zal dan waarschijnlijk ook met open armen worden ontvangen.
5 Years of Great Stuff
zondag 22 februari 2009
Het befaamde Great Stuff Recordings bestaat alweer vijf jaar. Dit wordt gevierd met een fabuleuze dubbel-cd waarop alle grote successen te horen zijn.
Naar aanleiding van de 365 Clubnights feesten is er ook een CD uitgebracht, waarmee Slam!FM ons muzikaal gaat proberen te verreiken in de vorm van een terugblik op het jaar 2008. De feesten zijn inmiddels al lang achter de rug en dus werd het hoog tijd voor deze recensie.
Paul Pesce aka Peshay mag gerust één van de vaandeldragers van de drum & bass genoemd worden. Hij is al sinds begin jaren '90 bij de scene betrokken en zijn releases worden door een breed publiek op waarde geschat. Zijn muziek staat centraal op "A Guide Through The World Of Drum & Bass: Essential Tracks For The Open Minded".
Thunderdome
vrijdag 23 januari 2009
Van een nieuwe Thunderdome zal elk hardcore-hart sneller gaan kloppen. Deze Thunderdome brengt ons met early hardcore, mainstream en darkcore/industrial voor ieder wat wils.
Signum. Aly & Fila. Sean Tyas. John O’Callaghan. Begint het water u al in de mond te lopen? Mij wel. Bij het lezen van dit rijtje artiesten weet de ware liefhebber dat het tijd is voor Trance World 5.
Jazzanova - Of All The Things
donderdag 1 januari 2009
Lang hebben we uitgekeken naar het tweede album van het Berlijnse collectief Jazzanova. De zes van Jazzanova - Alexander Barck, Claas Brieler, Jürgen von Knoblauch, Roskow Kretschmann, Stefan Leisering en Axel Reinemer - lossen met “Of All The Things” alle torenhoge verwachtingen in.
Enzyme X - Component 125 dec 2009
House Party 2009 volume 2 - Mixed by Don Cartel22 dec 2009
Marco V - Propaganda V28 dec 2009
Promo - Boombox Op Duizend3 dec 2009
Sven Väth - The Sound of the 10th Season24 nov 2009
Filo & Peri - Nightplay24 nov 2009
Don Diablo - Sellout Sessions 320 nov 2009
Paul Oakenfold - Perfecto Las Vegas17 nov 2009
John O'Callaghan - Subculture11 nov 2009
Air - Love 25 nov 2009
Remote Areas31 okt 2009
Julie Thompson - Feeling For Corners27 okt 2009
Mauro Picotto presents Meganite17 okt 2009
Fabric 48 - Radio Slave12 okt 2009
Luciano - Tribute To The Sun9 okt 2009
Armin van Buuren - Universal Religion Chapter 49 okt 2009
Magic Island: Music for Balearic People Vol. 21 okt 2009
Neophyte Records - A Decade of Great Success28 sep 2009
Decibel 200916 sep 2009
Volume: The Best of Paul van Dyk8 sep 2009
The Qontinent 200918 aug 2009
A Nightmare Outdoor - The Last Daylight10 aug 2009
Robbie Rivera - Juicy Ibiza 200927 jul 2009
Push - Global Age20 jul 2009
Sensation - Wicked Wonderland20 jul 2009
Ministry of Sound - The Annual: Spring 200917 jul 2009
Minus 8 - Slow Motion14 jul 2009
Kevin Saunderson - History Elevate9 jul 2009
D-Passion - Data Recovery19 jun 2009
The Best of Chicane 1996-200910 jun 2009
John O'Callaghan - Never Fade Away7 jun 2009
Luke Hess - Light In The Dark7 jun 2009
Solarstone - Electronic Architecture26 mei 2009
Nope Is Dope 4 - Mixed by Miss Sugaware & Apster2 mei 2009
Trance World 6 - Mixed by M.I.K.E.22 apr 2009
Detroit Grand Pubahs - The Detroit Connection Part 416 apr 2009
Filippo Moscatello - Pagliaccio10 apr 2009
Defected in the House - Miami 097 apr 2009
Kuffdam - Network5 apr 2009
Dirty Dutch Aftershock29 mrt 2009
Markus Schulz - Toronto ‘0917 mrt 2009
Armind - The Collected Extended Versions Vol. 311 mrt 2009
Hardcore - The 2008 Yearmix9 mrt 2009
Sneakerz 8 - Mixed by Youri Donatz & Oliver Twizt27 feb 2009
5 Years of Great Stuff22 feb 2009
365 Clubnights - Mixed by Andy Sherman & Dorothy6 feb 2009
A Guide Through The World Of Drum & Bass23 jan 2009
Thunderdome23 jan 2009
Trance World 5 - Mixed by Robert Nickson8 jan 2009
Jazzanova - Of All The Things1 jan 2009