Partyflock
 
Lijpe
11 juni 2018
NaamAbdel Achahbar
Functie110 × rapper
Geslachtman
Geboortedatum
Leeftijd30
HerkomstNederland 🇳🇱
Genreship hop
SiteSite lijpemusic.nl
E-mailcontact@lijpemusic.nl
Linksfacebookpageinstagramsnapchatsoundcloudspotifyxyoutube

Biografie

Lijpe is een rapper afkomstig uit het dorp Maarssen dat vlakbij Utrecht ligt. Hij heeft zich in korte tijd bewezen met sterke tracks, diverse optredens en populaire sessies. Met de video bij het nummer 'Ogen In Je Rug', geschoten in Marokko, oogstte Lijpe veel lof.

Befaamde rapper Kempi was de eerste die het opperhoofd van Top Notch, Kees de Koning, op Lijpe wees. Sindsdien houdt Kees hem in de gaten, met veel bewondering voor de creativiteit en ondernemerschap van Lijpe.

In september van 2014 bracht Lijpe op eigen kracht de EP 'Van de Bodem Naar De Grond' uit. Deze release zal opnieuw worden uitgebracht onder de vleugels van Top Notch, waarbij de EP niet alleen op de streaming platforms verschijnt, maar ook fysiek beschikbaar wordt gesteld. Daarnaast gaat de re-release vier bonustracks bevatten.

Uitgaansagenda Lijpe

Laatste optreden was op zondag 9 juni 2024: Layluna Festival, Tuinen van West, Amsterdam

Statistieken

110·optredens
geen·in de toekomst
110·in het verleden
27Partyflockfans
3·nieuws
36·video's
geenstemresultaat (0.3304 stem)

Nieuws

Voor Edison Pop 2021 zijn Top Notch en Noah's Ark hofleverancier gebleken. De afgelopen dagen werd bekend gemaakt dat maar liefst vijf artiesten met zeven nominaties kans maken op een Edison in vijf verschillende categorieën.
KA heeft zich sinds zijn introductie bij 101Barz in een rap tempo gemanifesteerd als de stem van de straat. Met zijn rokerige zware stem omschrijft de jonge rapper een leven dat de meeste mensen alleen maar kennen van films of documentaires. En niet zonder succes, KA trekt met zijn unieke verhalen miljoenen luisteraars en kijkers. Nadat hij in 2018 te horen was op het compilatie-album van Josylvio's label Hella Cash bracht hij de goed ontvangen videoclip van 'Weersvoorspelling' uit. Daarna bleef hij in beweging met o.a. de singles 'Amsterdam', 'Goed Fout' en 'Daar Met Jou'. Vandaag is het tijd voor zijn debuutalbum Behind The Scenes.
De afgelopen weken werd er al gehint naar nieuwe muziek van Lijpe. Rondom Utrecht waren er posters te zien met enkel de vraag erop: "Wanneer Lijpe?". Een verwijzing naar een veelvoorkomende comment op social media van zijn indrukwekkende fanbase. De vraag wordt vandaag beantwoord met een gloednieuw album: 'Dagboek'. Dat Lijpe tot een van de meest gewaardeerde artiesten van de hiphop scene behoort heeft hij o.a. te danken aan zijn hoge productiviteit. Sinds 2015 bracht hij elk jaar een album uit, waardoor hij in 2018 met maar liefst vijf albums in de charts stond. Al eerder waren van dit nieuwe album de persoonlijke singles 'Mijn Story' en 'Alleen Soms' te beluisteren. Laatstgenoemde single kwam afgelopen zaterdag op nummer 3 binnen in de Single Top 100. 1