Partyflock
 
Recensies · juli 2011
Five Years Of Cargo Edition
zondag 31 juli 2011
Matthias Tanzmann's Cargo Edition label vierde onlangs zijn vijfde verjaardag. Om dit heuglijk feit goed te vieren biedt Tanzmann een selectie aan exclusieve tracks en een puike tribute mix gemaakt door Ekkohaus.
Sinds het einde van de jaren tachtig is Ibiza gegroeid tot partyeiland nummer één. Een van de meest populaire clubs op Ibiza is DC10, alwaar vele legendarische Circoloco feesten plaatsgevonden hebben. Na een paar jaar radiostilte rond de Circoloco compilaties is er dit jaar weer één verschenen en wel door resident dj's Davide Squillace en Matthias Tanzmann.
DJ Eco - M(You)sic
woensdag 27 juli 2011
De 23 jarige DJ Eco brengt ons zijn debuutalbum "M(You)sic", wat zijn verhaal vertelt, mede geïnspireerd door zijn hectische leven in New York.
ATB - Distant Earth
woensdag 27 juli 2011
"Distant Earth" is alweer het achtste studioalbum van de Duitse productiegigant en dj ATB. Sinds zijn doorbraak met "9PM (Till I Come)" in 1999 wisten we dat de wereld nog niet genoeg had van ATB. En ja hoor, elf jaar later staat hij nog steeds aan de top van de dj wereld.
Een jaar na de veelgeprezen compilatie Structures presenteert John Digweed de opvolger. Kan Structures Two zich meten met het fabuleuze eerste deel?
Radio 538 brengt ons de compilatie van Turn Up The Beach, het event dat op 9 juli jongstleden plaats heeft gevonden. Het strand van IJmuiden werd in extase gebracht door de sound van onder andere Afrojack, Sidney Samson en Billy The Klit. Eens kijken of de bijbehorende compilatie datzelfde gevoel weer kan oproepen.
Defqon.1 Festival 2011
zondag 24 juli 2011
Defqon.1 2011 was een zijn negende editie toe en ondanks de hevige regenval was het wederom een groot succes te noemen. Walibi stond helemaal op zijn kop en natuurlijk hoort daar een compilatie bij. Zatox, Promo en Pavelow verzorgden drie dj-mixes en daar werd ook nog The Sound Of Defqon.1 aan toegevoegd.
Bloomingdale 2011
woensdag 20 juli 2011
We keken er al naar uit; de jaarlijkse Bloomingdale compilatie. Zeker in het jaar dat de club haar tienjarig jubileum viert mag deze release natuurlijk niet ontbreken.
KM5 Ibiza Volumen 11
woensdag 20 juli 2011
Jaarlijks brengt KM5, één van de hotspots van Ibiza,een mixcompilatie uit. We hebben nu deel elf in handen, vol onvervalste house en heerlijke loungemuziek.
BT - These Re-Imagined Machines
woensdag 20 juli 2011
In maart vorig jaar bracht BT zijn zeer succesvolle album 'These Hopeful Machines' uit. Een bijzonder album dat is geprezen om de gevoelige melodieën, schitterende vocalen en de boeiende en soms experimentele arrangementen. Een keur aan topproducers heeft de tracks van dit album nu in een nieuw jas gestoken.
Paul Kalkbrenner - Icke Wieder
maandag 18 juli 2011
Het zal moeilijk worden het succes van 'Berlin Calling' te overtreffen, maar met alweer zijn zevende artiesten album doet Paul Kalkbrenner met 'Icke Wieder' een zeer geslaagde poging.
Sensation - Innerspace
maandag 18 juli 2011
Ieder jaar wordt de Amsterdam Arena in wit gehuld. "Innerspace" wass dit jaar het thema en vertegenwoordigt je innerlijk, waarmee je volop van Sensation geniet.
Met 'Trance Essentials' is weer een nieuwe compilatiereeks geboren bij de toch al uit zijn voegen barstende platenstal Armada Music. Hoe essentieel is deze dubbelaar met 40 tracks in de mix in het trancegebeuren van vandaag de dag?
Harmony of Hardcore is alweer even achter de rug en ongeveer gelijktijdig met het festival werd de compilatie-cd ervan uitgebracht. Mixers van dienst waren System:Overload, de breinen achter het anthem van Harmony of Hardcore. Op het festival zelf brachten ze ook een korte, maar krachtige en speciale live act.
JES - Unleash The Beat
vrijdag 15 juli 2011
JES, ook wel bekend als "The Queen of Rocktronica", presenteert haar vierde studioalbum, getiteld "Unleash the Beat". Een langspeler vernoemd naar een single van haar vorige album "High Glow", vol met nieuwe tracks en remixen.
Echologist - Subterranean
woensdag 13 juli 2011
De Amerikaanse producer Brendon Moeller staat bekend als een grootheid op het gebied van gelaagde dub techno. Weet zijn nieuwe album het niveau te halen van zijn bejubelde voorgangers?
Met zijn tweede artiestenalbum brengt de Duitse techhouse groeibriljant Niko Schwind een ode aan de nachtelijke uurtjes.
Strictly 4DJS vol. 3
woensdag 13 juli 2011
We zijn inmiddels bij deel drie aanbeland van de Strictly 4 DJS serie. Tracks van onder andere Quentin Harris, Jose Nunez en Groovenatics in ongemixte vorm, zodat de dj's onder ons er ook nog wat aan hebben.
Strictly Dirty South
zondag 10 juli 2011
Na Masters at Work, Todd Terry, Tiefschwarz, Erick Morillo en Bob Sinclar is het nu de beurt aan Dirty South om de Strictly moraal hoog te houden met "Strictly Dirty South".
Het afgelopen jaar bracht Armin van Buuren met 'Mirage' niet alleen zijn vierde studioalbum uit, het was ook zijn meest succesvolle release tot nu toe. Het album kende een geslaagde combinatie van pure trance tracks en meer popgerichte nummers. Bovendien was 'Mirage' het grootste project waar Armin aan gewerkt heeft. Met dit remix album wordt er een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan het al imposante 'Mirage' verhaal.
Nightmare - Hell Awaits
zondag 10 juli 2011
23 april jongstleden stond de Ahoy in Rotterdam volledig in het teken van pompende hardcore in al zijn vormen. Voornamelijk mainstream voert de toon aan, maar er was ook early hardcore in een aparte area en wat duisterder spul in de main. Al deze stijlen vinden we ook terug op de bijhorende cd.
Negen jaar na de opening van Watergate is deze Berlijnse club uitgegroeid tot een waar begrip in de dancescene. De club heeft ook al enige jaren een platenlabel onder haar vleugels en onlangs is hierop de achtste editie van de befaamde Watergate cd-serie verschenen, deze keer gemixt door Lee Curtiss.
Allure - Kiss From The Past
vrijdag 8 juli 2011
Nadat Tiësto anderhalf jaar geleden een andere muzikale weg insloeg, lag het in de lijn der verwachting dat ook zijn alter ego Allure niet meer zou terugkeren naar het trancetoneel. Niets is minder waar. Half juni werd vriend en vijand verrast met de release van een compleet album van Allure met gloednieuwe tracks. Eens kijken of de man het nog in zich heeft.
Avicii, het megatalent uit Zweden, presenteert op geheel eigen wijze de sound van Miami. Dit had natuurlijk alles te maken met het jaarlijks muziekfestijn in Miami. De Winter Music Conference ligt alweer een flinke tijd achter ons, maar door leveringsproblemen hadden wij niet eerder de beschikking over deze release. De recensie wilden we jullie echter niet onthouden.
Een klein jaar geleden liet Sander Van Doorn zijn eerste clubgerichte 'Dusk Till Doorn' mixcompilatie los op de buitenwereld. Geeft onze landgenoot er dit jaar weer flink de lap op?
Luca Antolini - Mastermind
dinsdag 5 juli 2011
De Italiaanse grootmeester van het hardere genre heeft eindelijk een artiestenalbum uitgebracht. 'Mastermind' bevat drieëntwintig tracks van the one and only Luca Antolini en is een thrillride door het landschap van harddance, hardtrance en early hardstyle.
Five Years Of Cargo Edition31 jul 2011
Circoloco @ DC10 Ibiza 2011 - The Next Level31 jul 2011
DJ Eco - M(You)sic27 jul 2011
ATB - Distant Earth27 jul 2011
John Digweed - Structures Two24 jul 2011
Radio 538 presents Turn Up The Beach24 jul 2011
Defqon.1 Festival 201124 jul 2011
Bloomingdale 201120 jul 2011
KM5 Ibiza Volumen 1120 jul 2011
BT - These Re-Imagined Machines20 jul 2011
Paul Kalkbrenner - Icke Wieder18 jul 2011
Sensation - Innerspace18 jul 2011
Armada presents Trance Essentials 2011 Vol. 118 jul 2011
Harmony of Hardcore - The Festival15 jul 2011
JES - Unleash The Beat15 jul 2011
Echologist - Subterranean13 jul 2011
Niko Schwind - Good Morning Midnight13 jul 2011
Strictly 4DJS vol. 313 jul 2011
Strictly Dirty South10 jul 2011
Armin van Buuren - Mirage 'The Remixes'10 jul 2011
Nightmare - Hell Awaits10 jul 2011
Watergate 08 - Mixed by Lee Curtiss8 jul 2011
Allure - Kiss From The Past8 jul 2011
Avicii presents Strictly Miami 20118 jul 2011
Sander van Doorn - Dusk Till Doorn 20115 jul 2011
Luca Antolini - Mastermind5 jul 2011