Partyflock
 
Enzyme X - Component 1
vrijdag 25 december 2009
Enzyme X is één van de grootste mysteries in de hardcore wereld. Wie zitten er toch achter de producties van deze duistere sounds? Een goed oor kan de ‘tricks en kicks’ onderscheiden en snel ontdekken wie welke plaat heeft gemaakt, maar het heeft ook zijn charme dat je het niet altijd weet.
Binnen de dancescene is Turn Up The Bass is een begrip, net zoals haar bijbehorende House Party reeks. Nadat eerstgenoemde enige tijd geleden een herstart kende, is het nu de tijd aan de House Party serie.
Q-IC - Eat This!
donderdag 10 december 2009
Zo'n drie jaar na het geweldige Q-IC & Friends dient zich Q-IC's tweede artiestenalbum aan. Dit maal schotelt hij ons meer eigen creaties voor. Hoe goed is deze nieuwe schijf te behappen?
De feesten van Digital Society worden door de Britse muziekpers geroemd als 'the Holy Grail of northern clubbing'. Maar Digital Society behelst meer, zo is er de maandelijkse uitzending van een podcast en brengt de organisatie diverse cd’s uit. Met de release van deze compilatie van John Askew is Digital Society International aan de tweede release toe. En John gooit de beuk erin!
De Swedish House Mafia is een hype. Dit resulteerde voor Steve Angello in een nummer 20 notering in de DJ Mag Top poll van dit jaar. Angello is verantwoordelijk voor het nieuwste deel in de succesvolle Subliminal Sessions reeks.
Ieder jaar presenteren Sven Väth en zijn Cocoon label het geluid van de zomer middels de 'The Sound Of...' serie. Inmiddels zijn we aanbeland bij de tiende editie, waarop degelijkheid de boventoon voert.
De nieuwe Defected in the House is uit en brengt ons naar de populairste club van Azië, de Zouk Club in Singapore.
Marcus Schossow - Outside The Box
dinsdag 17 november 2009
De Zweed Marcus Schossow is momenteel erg hot. Met 'Outside The Box' brengt hij ons zijn eerste volledige artiestenalbum.
Dash Berlin - The New Daylight
zaterdag 14 november 2009
Tijdens zijn gig op de Love Parade is hij zo onder de indruk van de stad en het miljoenenpubliek dat daar aan hem voorbij trekt, dat hij ‘Berlin’ aan zijn artiestennaam ‘Dash’ toevoegt. De Love Parade is de Love Parade niet meer, maar de geboren Hagenaar lanceert nu zijn debuutalbum ‘The new daylight’.
Above & Beyond - Anjunabeats Volume 7
woensdag 11 november 2009
Jono Grant, Tony McGuinness, en Paavo Siljamäki, dat zijn de drie heren die in het jaar 2000 Above & Beyond vormen. In 2004 komen ze op nummer 39 binnen in de DJ Mag top 100 en in de lijst van 2009 prijken ze op plek 4. Het Britse trio komt met het zevende deel van de vermaarde serie ‘Anjunabeats’ mixcompilaties.
Ze is een singer/songwriter in hart en nieren, de Engelse Julie Thompson. Ze ontleent haar bekendheid aan samenwerkingen met onder andere James Holden, Freestylers, Andy Duguid, Signalrunners, Jonas Steur en Tiësto. Nu is de tijd rijp voor haar eigen album. ‘Feeling for Corners’ is een luisterplaat met elf progressive en trance tracks, geproduceerd door Andy Duguid.
I keep on searching that feeling for more, I don't want to fight this no more, music takes me higher baby, music made the addict in me.
Dizzee Rascal - Tongue N' Cheek
zaterdag 17 oktober 2009
De bijnaam Rascal krijg je niet zomaar, vraag dat maar eens aan Dylan Mills. De Londenaar hield zich in zijn jeugd liever bezig met auto’s stelen en op de vuist gaan met leraren dan met huiswerk. Misschien maar goed ook.
Na de vele bescheiden ‘jump’-successen behaald onder hun alom bekende, weinig verhullende Ruthless & Vorwerk pseudoniem gooien plaatjesdraaiert Ruud van Yperen en studiobeest Maarten Vorwerk het dit keer over een vagere en meer techno-gerichte boeg.
Fabric 48 - Radio Slave
maandag 12 oktober 2009
De legendarische Fabric reeks behoeft natuurlijk geen introductie meer, de toonaangevende Engelse serie is inmiddels aangekomen bij deel 48 en het einde is nog lang niet in zicht. De meest recente ‘Fabric’ is samengesteld en gemixt door niemand minder dan Radio Slave.
Plastic City komt met een nieuwe compilatie serie die een overzicht geeft van de Europese deep- en techhouse cultuur. Dit eerste deel komt van de hand van DJ Miguel en speelt zich af in Zurich.
Basement Jaxx - Scars
zondag 4 oktober 2009
Het Britse dance duo bestaande uit Felix Burton & Simon Ratcliffe is terug met 'Scars', een album vol met alternative dancebeats, hopelijk van een even hoog niveau als zijn voorgangers.
Fedde Le Grand - Output
donderdag 1 oktober 2009
Fedde Le Grand is hot and happening. Ruim drie jaar na het success van 'Put Your Hands Up For Detroit' presenteert hij zijn debuutalbum op zijn eigen Flamingo Records.
Giuseppe Ottaviani - GO!
maandag 28 september 2009
Ik heb iets met de muziek van deze man. Niet geheel onbevooroordeeld ga ik dan ook voor zijn solo artiestendebuut zitten. De titel van dat album zijn simpelweg zijn initialen. Gaan met die Italiaan!
Anthony Pappa - Moments 2
maandag 28 september 2009
Al op zeer jonge leeftijd won Australiër Anthony Pappa een DMC mixcompetitie. Hierna maakte hij snel naam in de dancescene. Hij heeft inmiddels al vele mixcompilaties uit mogen brengen waarvan ‘Moments 2’ zijn nieuwste is.
Decibel 2009
woensdag 16 september 2009
Decibel vond dit jaar weer plaats in de Beekse Bergen en voor de liefhebbers van de hardere stijlen ligt de bijbehorende cd inmiddels in de winkel. D-Block & S-Te-Fan, The Viper en Beholder & Balistic mixen drie cd's aan elkaar, in de recensie vind je alle info over Decibel 2009.
Het zomerseizoen zit er weer bijna op en de Ibiza closing party’s staan voor de deur, maar toch willen we nog graag (met enige vertraging) een laatste Ibiza compilatie onder de aandacht brengen. De jaarlijkse Clubbers Guide Ibiza van Ministry of Sound is namelijk een release die we natuurlijk niet kunnen overslaan in de serie van Ibiza compilaties.
Volume: The Best of Paul van Dyk
dinsdag 8 september 2009
Hij leek de Joop Zoetemelk van de dance industry te zijn. De Eeuwige Tweede. Toch bereikte hij in 2005 eindelijk de eerste plek van de DJ Mag Top 100. Na 15 jaar aan de top is er nu een Best Of album van Paul van Dyk. ‘Volume’ combineert de grootste hits van vijf studioalbums plus Pauls meest succesvolle remixen.
Mystery Land 2009
woensdag 2 september 2009
Het jaarlijks terugkerende Mystery Land is een begrip in de dancewereld. Ook dit jaar was het festival weer uitverkocht en speciaal voor iedereen die geen kaartje had kunnen bemachtigen is er altijd de compilatie-cd nog. Of die een goed beeld geeft van het festival, kun je hier lezen.
Liefhebbers van diepgang en subtiliteit kunnen dit verhaal maar beter overslaan. Alle Benassi, de neef van, heeft een album uitgebracht onder zijn Mobbing alias!
15,5 jaar zijn deze mensen al bezig met dit concept. De outdoor varianten gooiden hoge ogen de afgelopen jaren en natuurlijk kon een nieuwe editie niet uitblijven. 'The Last Daylight' kreeg lovende kritieken en de gebruikelijke cd-compilatie kon natuurlijk niet uitblijven.
Sensation - Wicked Wonderland
maandag 20 juli 2009
Sensation heeft onlangs plaatsgevonden met als thema 'Wicked Wonderland'. Natuurlijk hoort daar ook weer een compilatie-cd bij en Partyflock zou Partyflock niet zijn als het niet een stevige review zou doen van deze cd.
Cocoon Compilation I
dinsdag 14 juli 2009
De ‘i’ is niet alleen statistisch gezien de meest gebruikte letter in het Duits, het is tevens de simpele, doch doeltreffende naam van de negende jaarlijkse compilatie van het Duitse Cocoon label.
Minus 8 - Slow Motion
dinsdag 14 juli 2009
Robert Jan Meyer, beter bekend als Minus 8 staat al jaren bekend om zijn downtempo sounds. Deze stijl is dan ook te horen op zijn nieuwste solo album getiteld ‘Slow Motion’.
Clark - Totems Flare
zaterdag 4 juli 2009
Na de grillige melodieën en 'echte' IDM op ‘Body Riddle’ en de ongepolijste (vierkwartsmaat) Techno op ‘Turning Dragon’ is Clark terug met een nieuwe langspeler die de beste eigenschappen van zijn laatste twee albums samenvoegt. Het resultaat is ‘Totems Flare’, dat volstaat met brute, hyperactieve en excentrieke intelligente dansmuziek.
Na een serie van fantastische releases op het in Detroit gelegerde label van Omar S, FXHE, komt de relatief nieuwe producer Luke Hess met zijn debuutalbum; ‘Light In The Dark’.
De Engelse DJ/producer Richard Mowatt is de vormgever achter het project 'Solarstone presents Solaris International Electronic Architecture'. Een bouwwerk dat naar eigen zeggen bestaat uit 45% progressive, 35% trance, 10% soft-tech, 5% breaks en 5% house. Ik ben er 100% klaar voor!
‘Concentrate 2009’ is een bijzondere compilatie. Geïnspireerd door het ‘Involver’ project van Sasha maakte Blake Jarrell een remix van elke track die hij voor zijn album op het oog had en smeedde het tot een vloeiend geheel. Partyflock concentreerde zich er eens goed op!
The Overminds - Art Of Hardstyle
donderdag 16 april 2009
Samen vormen ze The Overminds: Super Marco May, Darqtai en IG-Bounce. De kruising van Italiaanse en Duitse hardstyle heeft ook zijn weg naar Nederland gevonden en komt tot uitbarsting met de release van dit verrassende artiestenalbum.
Latin Village volume 6
zondag 12 april 2009
Het Latin Village concept bestaat slechts enkele jaren, maar heeft in vrij korte tijd bewezen een blijvertje te zijn. Ook de gelijknamige cd-reeks kent veel succes en is inmiddels aangekomen bij deel zes.
Kyteman - The Hermit Sessions
woensdag 1 april 2009
Jazz-Hiphop is de beste omschrijving van Kyteman, die in het dagelijkse leven doorgaat onder de naam Colin Benders. Drie jaar heeft hij aan dit 14 nummers tellende album gewerkt. Nu al, voor ik de cd ga bespreken, diep respect voor The Kyteman, want 90% van de nummers is zelf ingespeeld op zijn kamer in Utrecht door deze fanatieke en hyperactieve trompettist.
Dirty Dutch Aftershock
zondag 29 maart 2009
Het Dirty Dutch concept is in slechts vier jaar uitgeroeid tot een happening van formaat, een feest waar we absoluut niet meer omheen kunnen. Het hoogtepunt tot nu toe vond eind vorig jaar plaats in de Amsterdamse RAI.
Trance Energy 2009
vrijdag 27 maart 2009
Zeven maart jongstleden vond voor de zestiende keer Trance Energy plaats. Naar aanleiding van deze jongste Trance Energy editie is er dit jaar wederom een Trance Energy compilatie uitgebracht. Deze keer hebben John O’Gallaghan en de heren van Rank 1 de eer gekregen om een cd samen te stellen en te mixen.
Na edities van onder andere Misja Helsloot, Cor Fijneman, Johan Gielen en Mark Norman neemt het Zweedse talent Carl B de nieuwste In Trance We Trust voor rekening.
2000 and One - Heritage
maandag 2 maart 2009
Als je denkt dat de naam 2000 and One afstamt van het jaar waarin Dylan Hermelijn begon als artiest dan zit je er goed naast want met "Heritage" toont hij zijn 20 jaar aan muzikale ervaring.
Aanstaande zaterdag barst het geweld los in de Turbinenhalle Oberhausen. Het feest draagt dezelfde titel als deze cd die op die avond te koop is. Twee totaal verschillende artiesten hebben de eer gekregen om hun mixkunsten ten gehore te brengen. Weapon X & Mindustries zijn geen onbekende meer in de hardcorescene en we kunnen dus twee kwaliteit schijven verwachten
Lustral presents Trance Classics
woensdag 25 februari 2009
Lustral staat bekend als een formatie die een grote invloed heeft gehad op de ontwikkeling van het trance geluid zoals het nu bestaat. Naar aanleiding van hun grootste successen is er nu een verzamelaar uitgebracht met daarop vele trance classics en loungy interpretaties daarvan.
The Godfather van de hardcore, Paul Elstak, is terug van nooit weggeweest. Is deze dubbelaar een ‘Offer you can’t refuse’?
Eddie Halliwell presents Fire It Up
woensdag 18 februari 2009
De releasedatum ligt al een poos achter ons, maar ik had het album nog nergens kunnen bemachtigen. Toen ik 'm dan toch vanuit Engeland kreeg toegestuurd, vond ik dat het review-vuurtje zeker nog opgestookt kon worden. Fire it up!!
Één van de grootste hardcorefeesten van Nederland viert haar 15 jarig bestaan en hiermee is het ook gelijk één van de langst meedraaiende feesten geworden. Na de eerder uitgekomen cd van dit feest in Ahoy Rotterda, is het nu tijd voor de dvd-registratie.
Renaissance 3D - Roger Sanchez
vrijdag 13 februari 2009
In navolging van Satoshi Tomiie, Faithless en Tom Middleton, brengt het Engelse label Renaissance ons nu Roger Sanchez binnen hun exclusieve en gerespecteerde Renaissance 3D serie.
Een enkele keer glipt er wel eens een cd door de mazen van het Partyflock-net, ‘The Sound of the 9th Season’ was er bijvoorbeeld zo eentje. Omdat de releases van Sven Väth en zijn Cocoon label toch zeker ter zake doen, nemen we bij deze alsnog samen met Sven de klappers van het afgelopen jaar nog eens door
Gaiser - Blank Fade
dinsdag 27 januari 2009
Zeg je: “Jon Gaiser” en zeg je: “M_nus”, dan is het resultaat diepe groovende minimal waarbij de subwoofer overuren draait. Benieuwd of dat bij ‘Blank Fade’ ook het geval is?
Een cd ter ere van het 15-jarige bestaan van 'Nightmare', dat kan haast niet fout gaan!
Fabric 44 - John Tejada
zaterdag 3 januari 2009
De in Californië 🇺🇸 woonachtige, maar in Oostenrijk geboren John Tejada is de volgende DJ/producer die een mix voor de immens populaire “Fabric” compilatiereeks verzorgt. Dit doet hij met verve.
Enzyme X - Component 125 dec 2009
House Party 2009 volume 2 - Mixed by Don Cartel22 dec 2009
Q-IC - Eat This!10 dec 2009
Digital Society International Vol. 2 - Mixed by John Askew8 dec 2009
Steve Angello - Subliminal Sessions Winter 200927 nov 2009
Sven Väth - The Sound of the 10th Season24 nov 2009
Defected in the House - Zouk Out, Singapore '1024 nov 2009
Marcus Schossow - Outside The Box17 nov 2009
Dash Berlin - The New Daylight14 nov 2009
Above & Beyond - Anjunabeats Volume 711 nov 2009
Julie Thompson - Feeling For Corners27 okt 2009
D-Block & S-Te-Fan - Music Made Addictz24 okt 2009
Dizzee Rascal - Tongue N' Cheek17 okt 2009
Noise Provider - 52 Minutes Of Noise12 okt 2009
Fabric 48 - Radio Slave12 okt 2009
Zurich Session - Mixed by DJ Miguel9 okt 2009
Basement Jaxx - Scars4 okt 2009
Fedde Le Grand - Output1 okt 2009
Giuseppe Ottaviani - GO!28 sep 2009
Anthony Pappa - Moments 228 sep 2009
Decibel 200916 sep 2009
Ministry of Sound - Clubbers Guide Ibiza '0911 sep 2009
Volume: The Best of Paul van Dyk8 sep 2009
Mystery Land 20092 sep 2009
Alle Benassi pres. Mobbing - Rock the Dog20 aug 2009
A Nightmare Outdoor - The Last Daylight10 aug 2009
Sensation - Wicked Wonderland20 jul 2009
Cocoon Compilation I14 jul 2009
Minus 8 - Slow Motion14 jul 2009
Clark - Totems Flare4 jul 2009
Luke Hess - Light In The Dark7 jun 2009
Solarstone - Electronic Architecture26 mei 2009
Blake Jarrell presents Concentrate 200929 apr 2009
The Overminds - Art Of Hardstyle16 apr 2009
Latin Village volume 612 apr 2009
Kyteman - The Hermit Sessions1 apr 2009
Dirty Dutch Aftershock29 mrt 2009
Trance Energy 200927 mrt 2009
In Trance We Trust 013 - Mixed by Carl B11 mrt 2009
2000 and One - Heritage2 mrt 2009
Enzyme Incubation - The Third Injection27 feb 2009
Lustral presents Trance Classics25 feb 2009
Paul Elstak - Blood, Sweat & Hardcore22 feb 2009
Eddie Halliwell presents Fire It Up18 feb 2009
15 Years of Nightmare - The Live Registration16 feb 2009
Renaissance 3D - Roger Sanchez13 feb 2009
Sven Väth - The Sound of the 9th Season6 feb 2009
Gaiser - Blank Fade27 jan 2009
A Nightmare in Rotterdam - 15 Years of Nightmare5 jan 2009
Fabric 44 - John Tejada3 jan 2009