Partyflock
 
Nieuws · december 2015
Partyflock jaaroverzicht 2015
donderdag 31 december 2015
23.646 Evenementen stonden er in 2015 in onze agenda. Dat is heel wat uren dansen, drinken en plezier maken! Hoeveel bezocht jij er? Wat is je favoriete herinnering van het afgelopen jaar? Uiteraard ontkomen we er ook hier bij Partyflock niet aan om even een blik in het recente verleden te werpen. We hebben daarom wat top 10's voor je opgezocht!
Primera gaat begin volgend jaar kaarten voor concerten van Ticketmaster verkopen in zijn filialen. Dat zegt Joost Bakker, hoofd assortimenten bij Primera, in EB Live. Primera gaat zich door deze deal in het nieuwe jaar nog prominenter profileren als dé retailer voor fysieke evenementtickets. De winkels boden al tickets van Paylogic en Eventim aan.
Top 100 DJ's op YouTube in 2015
woensdag 30 december 2015
YouTube is één van de belangrijke social media kanalen voor artiesten. Welke artiesten doen het goed op YT? Denis Doeland maakte een overzicht van het kanaal met de meeste abonnees, meeste views, meest uitgebrachte video's, grootste groei, meest gelikete video en views per video over 2015. De afbeeldingen zijn hier misschien niet even goed te checken. Je kunt ook de pdf downloaden en alles even rustig en beter bekijken!
Menno Solo 2016 – Winter Edition
zondag 27 december 2015
Na eerdere succesvolle 'Menno Solo' events brengt het nieuwe jaar weer een nieuwe editie naar Nederland. Menno de Jong zal, geheel volgens de huidige trend in de scene, een nachtvullende solo-set gaan neerzetten in Amsterdam die het fenomeen naar een hoger niveau zal tillen. Op zaterdag 9 januari vindt de wintereditie van Menno Solo plaats in de WesterUnie: de perfectie locatie voor een nieuwe setup met visuals.
Al jaren is Bon Chic een onmisbaar begrip in Frankrijk. Het staat voor klasse, stijl, allure en gevoel voor een goede smaak. Waan je tot de 'Bon Chic gemeenschap' en onderscheid je van de rest!
De Groningse DJ M-pack organiseert dit jaar in de regio Hengelo vijfdee editie van een benefietfeest ten behoeve van het KWF. Tevens zullen er een tweetal acts uit het buitenland plaatsvinden.
Het evenement is ontstaan vanuit de achterliggende gedachte dat er ooit een dag zal zijn waarop er geen mensen meer overlijden aan de gevolgen van kanker. Hiervoor hebben Mike en zijn muzikale vrienden hun krachten gebundeld waarbij ze zich laten inspireren door de door hen gedeelde passie voor muziek.
Toffler NYE 2016
vrijdag 25 december 2015
Toffler blikt weer terug op een zeer geslaagd jaar en des te meer een goede reden om dit bruisend te vieren tijdens Toffler NYE! Met vertrouwde Rotterdamse helden als Michel de Hey, Benny Rodrigues, Sandeep en Jeff Moore wordt deze jaarwisseling niet zonder kleerscheuren aan voorbij gegaan!
Traditiegetrouw zal, voor het 25e keer, de Feesttent van Mijdrecht het middelpunt tijdens de jaarwisseling zijn. Vijfentwintig jaar moet natuurlijk ook knalhard gevierd worden, deze vooral ( F )oud en nieuw zal daarom nog lang nadreunen in Mijdrecht en omstreken.
Zaterdag 2 januari in The BOX (The Sand) Amsterdam is er weer de leukste hardcore-reünie van het jaar. Met een bazenline-up die garant staat voor vette early, millennium & hardcore classics tot 2008. Evil Activities, The Stunned Guys, Marc Acardipane, DJ Bass-D, The The Darkraver, Tommyknocker, Alien-T, Amnesys, Square Dimensione aka DJ Buzz Fuzz & DJ Gizmo, Mc Da Mouth of Madness gaan het dak eraf rossen. Deze moet je dus niet missen!
Unleashed fetish underground brings you dark night encounters and bizarre happenings in a unique fetish celebration at Club Panama Amsterdam. An international gathering of fetish fantasy with a spectacular fetish fashion show by one of the world's leading brands: Torture Garden Clothing. This New Year party is rapidly becoming a magnificent tradition among followers and fans and tickets are selling fast - get yours now!
Live Nation, de concert- en festivalorganisator in Nederland eigenaar van Mojo, staat mogelijk op het punt SFX over te nemen. Dat Amerikaanse bedrijf is weer eigenaar van onder andere ID&T en Awakenings in Nederland.
In oktober maakte Idir van Blasterjaxx bekend dat hij zich terugtrekt uit de live optredens van het duo vanwege stress en paniekaanvallen, in november meldden we dat Nicky Romero heeft geleden onder stress en paniekaanvallen kreeg. Nu is er een volgende dj die bekendmaakt geestelijke issues te hebben. deadmau5 beledigde vorig weekend zijn fans op social media door ze te 'gewoon een nummer om mee te pochen' te noemen en hij verwijderde zelfs zijn accounts. Ook Rustie heeft aangegeven een stap terug te doen.
Ouwe Stijl is Botergeil
woensdag 23 december 2015
Oude liefde roest niet. Dat wil zeggen: de liefde, die men ooit gevoeld heeft gaat nooit geheel verloren, komt altijd en gemakkelijk weer boven. Heb jij ooit liefde gevoeld of voel je die voor uptempo early hardcore? Kom dan op valentijnsnacht (zaterdag 13 februari 2016) naar Strength of Unity's Ouwe Stijl is Botergeil voor een tien uur durende ode aan de early hardcore sound.
Ook al zo'n fan van de kerst? Een schijnheilige show met familie om de steengrill, nieuwe pantoffels onder de kerstboom en dat nummer van Wham! op repeat... Wat!? Moet je verplicht thuisblijven op kerstavond?! Vanavond ga je in de binnenstad van Amsterdam totaal los, bij Reveal presents The Neon House XMas Eve special!
Op 3 mei ruilt Above & Beyond de festivalweides en arena's in voor een heel bijzonder concert in TivoliVredenburg. Deze avond voert het collectief akoestische nummers uit onder begeleiding van gast zangers/zangeressen en een orkest. Dit is het enige concert op het vasteland van Europa op deze tour. De ticketverkoop start donderdag 21 januari 2016 om 13:00 uur via Ticketmaster.
Beatport maakt jaaroverzicht
vrijdag 18 december 2015
Het einde van het jaar nadert en dat betekent: terugkijken en lijstjes! Beatport draagt hieraan bij door een overzicht te maken van aankopen via hun platform.
Ray Charles trapt af tijdens de derde editie van oud & nieuw feest Tijdmachine. Wat verder op muzikaal gebied volgt, is een avondlange verrassing. Tijdens de editie in de Cruise Terminal in Rotterdam komt de popgeschiedenis van de jaren '50 tot en met nu voorbij, voorzien van beelden uit die tijd. Het einde van het jaar is hét moment om terug te kijken, waarom zou je dat niet op muzikaal gebied doen?
Unleashed Soldiers! Deze zaterdag presenteert NXT events 'Digital Punk – Unleashed: Nothing Can Hold Us Back' in de vernieuwde evenementenhal NXT in Time Out, Gemert.
Duncan Stutterheim en Casper Reijnders nemen donderdagavond 17 december eenmalig plaats achter de draaitafels van de Amsterdamse Chicago Social Club om geld op te halen voor vluchtelingen. Het duo wil hiermee aandacht vragen voor Lesvos Winterproof, een door festivalorganisatoren opgerichte stichting die noodvoorzieningen bouwt op Lesbos. Alle entreegelden die tijdens de avond worden opgehaald gaan rechtstreeks naar het goede doel.
De spanning is te snijden. Het is nek aan nek met nog maar vijf seconden op de klok. Gaat het lukken of niet? Het publiek gaat compleet uit zijn dak. Het is alles of niets… Scoren moet je! Benieuwd naar wat er allemaal gaat gebeuren op Intents Festival 2016? Koop je ticket voor het 'sports-event of the year', regel je overnachting en zorg dat je klaar bent om jouw helden te supporten!
Organiseer je een feest, maar heb je geen idee wat je moet draaien? Spotify weet hoe moeilijk het is om de juiste sfeer te bepalen met het mixen van de juiste hits. Vanaf vandaag geeft Spotify Party elke feestganger professioneel gemixte playlists met de beste beats.
De bezoekersaantallen bij de podiumkunsten lopen terug, waarmee ook de inkomsten dalen. Dat staat in de tweede editie van de Cultuurindex Nederland, De Staat van Cultuur 2. Daar staat tegenover dat festivals een enorme groei doormaken, vooral dankzij dancemuziek.
Al jaren wordt er van alles geroepen over de invloed van downloaden en streamen van muziek. Men zou geen geld meer uitgeven aan tracks en albums en alles alleen maar gratis tot zich nemen. Nu is er eindelijk een onderzoek naar gedaan.
Nieuwe releases van vandaag
maandag 14 december 2015
De mailbox bevat regelmatig nieuwsbrieven met updates over muziek. De leukste, beste, interessantste releases zetten we voor je op een rij! Vandaag: Armin van Buuren, W&W, Tom Leclercq, Arin Tone, Adrenalize & Nachtamt.
Op kerstavond zal de zaal van Absoluut weer schudden tijdens het gekste freestyle feest van Brabant; Starf*ckerz! Dit jaar gaan ze voor nog meer gekte, puinhoop en gezelligheid dan ooit tevoren. Hiervoor hebben ze de beste freestyle artiesten onder de dennenboom vandaan gehaald, die jullie zullen trakteren op de allervetste beats!
Merry christmas everybody. Allereerst wil de organisatie van Soixante Neuf jullie fijne kerstdagen en alvast het allerbeste voor 2016 toewensen met veel geluk, gezondheid en de allerleukste feestjes!
Tenminste, voor 2015! Natuurlijk komen er volgend jaar elke maand opnieuw hele mooie 7th Heaven feesten met nog een paar geweldige verrassingen. Maar voor dit jaar kun je zaterdag 19 december nog één keer genieten van de echte unieke 7th Heaven sfeer op de Pre X-Mas Edition! En ook voor deze speciale Pre X-Mas editie heeft 7th Heaven een mooie verrassing voor jou.
Bij deze nodigt Raw House Events jou uit voor een verrassend nieuw concept. Op zaterdag 26 december 2015 vindt de eerste editie van Black Carpet plaats in de Undercurrent te Amsterdam. Dit evenement draait niet alleen om muziek maar om sfeer, smaak, lust en sensatie. Treed binnen over de zwarte loper en ervaar een avond vol genot waarbij dineren en feesten op één locatie mogelijk is gemaakt. Kom genieten en vier deze tweede kerstavond met vrienden en/of familie.
Na een half jaar van onderhandelingen maakt 2 Venue met veel trots bekend dat RAM naar Almere komt voor een solo-avond. Maar liefst vijf uur lang zal hij achter de draaitafels plaatsnemen. Met recht een 'special event' voor maar 550 trance-liefhebbers. Dit gaat een echte knaller worden. Uiteraard moet er iemand de zaal warmdraaien. In het voorprogramma van RAM staat niemand minder dan Faith Mark. De verwachting is dat de tickets hard zullen gaan.
Headliner line-up & tickets
donderdag 10 december 2015
De Effenaar in Eindhoven gaat zaterdag 30 januari 2016 op 'old school' tour tijdens een nieuwe editie van het bekende early hardstyle evenement Headliner! Van 22:00 tot 04:00 uur knallen de hardstyle klassiekers door de speakers, gedraaid door de hoofdrolspelers uit de beginjaren van de hardstyle. Een van deze levende legendes is de Italiaanse 'King of Hardstyle' Technoboy!
Toffler presents Claptone
donderdag 10 december 2015
Onlangs het langverwachte album 'Charmer' van Claptone uit op Exploited en zaterdag 12 december komt de Berlijnse DJ en producer langs in Toffler voor de wereldtour van dit album!
Discotheek Supreme aan de Arnhemse Luthersestraat is sinds vrijdag gesloten. De club – 'opvolger' van The The Level – kan niet meer aan haar betalingsverplichtingen doen, meldt ze op Facebook.
In de nacht van 12 op 13 december staat het radioprogramma Jacked van Afrojack op 538 in het teken van de 538JingleBall preparty. Afrojack presenteert zijn programma Jacked deze nacht live vanuit de 538 studio. Speciaal voor de preparty wordt er publiek uitgenodigd in de studio en komen er verschillende talenten van Wall Recordings, het label van Afrojack, mee. Luisteraars van 538 maken kans om bij deze exclusieve preparty aanwezig te zijn.
Nieuwe releases van vandaag
dinsdag 8 december 2015
De mailbox bevat regelmatig nieuwsbrieven met updates over muziek. De leukste, beste, interessantste releases zetten we voor je op een rij! Vandaag: John Christian & Jacky Greco, Matthias Tanzmann, Dema, Firebeatz & Jay Hardway, Felix Kröcher.
De Noorse DJ en producer Kygo komt volgend jaar naar Nederland ter gelegenheid van zijn nieuwe Europese Cloud Nine Tour. Op zaterdag 26 maart geeft hij een show in de Heineken Music Hall, Amsterdam. De kaartverkoop start vrijdag 11 december om 10.00 uur via Ticketmaster.nl.
Major League zet op vrijdag 5 februari een dikke drum 'n bass line-up neer in thuisbasis de Melkweg in Amsterdam. Verwacht strakke beats, diepe bassen, een toffe crowd en een avond lang feest (tot 6 uur). De line-up bestaat o.a. uit Gridlok & Prolix, Culture Shock, Current Value en Mob Tactics. De kaartverkoop is gestart.
Deze kerst maak je echt goed af met een heerlijke avond vol trance-helden uit binnen en buitenland in Xtra Large's mainroom en energieke tribal, bigroom en techtrance sounds in de tweede area. Weer terug in de vertrouwde locatie The BOX waar Xtra Large weer gaat uitpakken met 3D-mapping projecten, mooie lasershows en alles waar je altijd van hebt genoten bij Xtra Large. Tijd om de timetable te presenteren! Wil je 26 december een supermooi feest meemaken, haal dan nu nog snel met korting jouw Early bird tickets!
Op vrijdag 25 december en zaterdag 26 december organiseert WAH Events wederom twee moddervette hardstyle evenementen met alleen de beste rawstyle helden van dit moment. Zo heeft de organisatie op 25 december (eerste kerstdag) niemand minder dan Gunz for Hire weten te strikken met hun nieuwe 'No Mercy' tour en staan er voor de 26ste (tweede kerstdag) diverse raw-battles op het programma.
december is bij uitstek dé feestmaand om te vieren met je beste vrienden! En waar kan je dit beter doen dan in Escape op het Rembrandtplein. Wil je je familie op 5 december of met kerst ontvluchten dan kan dit uiteraard ook. Oudjaar wordt in maar liefst vier zalen gevierd: dat betekent vier feesten voor de prijs van één! Wil je uitpakken deze maand dan kan je <vip@escape.nl> mailen om VIP tafels, een Skybox of het spiksplinternieuwe Upperdeck te proberen vanaf waar je de hele club kan overzien!
Zojuist maken Libema en UDC bekend dat op 27, 28 en 29 mei 2016 AREA51 plaats zal vinden op het terrein van Autotron Rosmalen en vakantiepark Dierenbos. Het terrein van het legendarische Autotron, voorheen een automuseum met attractiepark, zal voor de gelegenheid omgetoverd worden in een partyzone dat plaats biedt aan liefst 15.000 techno liefhebbers.
De Raad Van 11 – Carnaval op zijn Mokums is nu al negen jaar een begrip in het hoofdstedelijke nachtleven. Ook dit jaar zet De Raad Van 11 weer alle DJs op een stokje, tijdens de roemruchtste Carnavalsviering van boven de rivieren.
Beatport, de internationale hub voor elektronische muziek- en dance-cultuur, spreekt z'n wereldwijde DJ- en artiestenbestand aan om een unieke soundtrack te creëren voor #ListenParis2015.
Robosonic, Philou Louzolo en Bam Boe Residents verwelkomen het nieuwe jaar in Sugar Factory. Op 31 december geeft Bam Boe daar zijn grootste editie ooit om van de jaarwisseling de opwindendste nacht van het jaar te maken. Heerlijke house, disco en techno tunes, een echt bamboebos, warme gezelligheid en fijne sfeer omdat je onder vrienden bent, in Sugar Factory komt het allemaal samen. Zo het nieuwe jaar beginnen is precies wat iedereen wil.
Op vrijdag 11 december is Hoelahoep jarig en dat mag gevierd worden! Speciaal voor deze avond halen ze alles uit de kast om jullie een on-ver-ge-te-lij-ke avond te bezorgen met een aantal tropische verrassingen!
Het kort geding dat Martin Garrix aan had gespannen tegen zijn oud-manager Eelko van Kooten van Spinnin' Records is ingetrokken. Dat meldt de rechtbank van Amsterdam aan RTL Boulevard.
Ze zijn inmiddels een wereldberoemd dj-duo, maar tijdens 3FM Serious Request keren Lucas & Steve terug naar hun roots voor een speciaal evenement in poppodium Nieuwe Nor, Heerlen. Op zondag 20 december organiseren zij namelijk Skyline Sessions, een feest waarbij alle opbrengsten naar het Glazen Huis gaan -ondermeer dj's Sam Feldt, Gregor Salto, Mr. Belt & Wezol en Pep & Rash zijn van de partij!
Ferry Corsten reanimeert Gouryella
woensdag 2 december 2015
Ferry Corsten maakt muziekliefhebbers blij met de officiële aankondiging dat hij in 2016 als Gouryella een aantal live optredens zal gaan verzorgen.
De Vereniging Nederlandse Poppodia- en Festivals (VNPF) heeft de nominaties bekendgemaakt voor de IJzeren Podiumdieren. De IJzeren Podiumdieren worden sinds 1997 jaarlijks door de VNPF uitgereikt in de categorieën beste directeur, beste programmeur, beste podium, beste festival en beste marketeer. Deze laatste categorie is in 2013 toegevoegd.
De Britse technogrootheid Carl Cox komt aankomende zomer naar Extrema Outdoor. Onder de naam Carl Cox and Friends neemt de DJ een podium van het Brabantse festival onder zijn hoede. Tevens start de kaartverkoop voor Extrema Outdoor 2016 vandaag om 11.00 uur, maar niet voordat het publiek kans maakt op een wel heel bijzondere prijs.
Volgens geruchten is John de Mol betrokken bij de aankoop van festival-organisator ID&T van het Amerikaanse SFX. Maar het lijkt voor de hand te liggen nog even te wachten met de aankoop.
31 december 2015
Partyflock jaaroverzicht 2015
30 december 2015
Primera verkoopt vanaf 2016 fysieke tickets voor Ticketmaster
Top 100 DJ's op YouTube in 2015
27 december 2015
Menno Solo 2016 – Winter Edition
26 december 2015
Bon Chic nieuw en stijlvol zondagsconcept in Club Vie Rotterdam
Muzikaal benefietevenement Fight For Your Life in Hengelo
25 december 2015
Toffler NYE 2016
24 december 2015
Darkraver brak vorig jaar de tent af met oud en nieuw….ben jij er dit jaar ook weer bij?
Hardcore Classics · Celebrate the new year with a hardcore reunion
23 december 2015
Open your new year in the most extravagant way
Live Nation neemt mogelijk SFX snel over
Mentale klachten schering en inslag onder artiesten?
Ouwe Stijl is Botergeil
20 december 2015
Reveal viert Kerstavond met The Neon House in Escape Amsterdam
19 december 2015
Above & Beyond voor exclusieve akoestische show naar Utrecht
18 december 2015
Beatport maakt jaaroverzicht
Tijdmachine danst tijdens NYE chronologisch door de popgeschiedenis
17 december 2015
Dit weekend Digital Punk · Unleashed in Time Out NXT
Duncan Stutterheim kruipt voor goede doel achter draaitafel
16 december 2015
Intents Festival 2016 · Voorverkoop 12 & 14 januari 2016
Spotify Party creëert samen met Diplo de perfecte playlist voor elk feest
Dancemuziek zorgt voor flinke groei exportwaarde muziek
Britten doen onderzoek naar hoe streaming muziekconsumptie beinvloedt
14 december 2015
Nieuwe releases van vandaag
Starf*ckerz · The christmas night madness
Soixante Neuf 050 Christmas Special in Kokomo Groningen
11 december 2015
Allerlaatste 7th Heaven met gratis entree voor iedereen
Black Carpet · Tijd voor een nieuwe sensatie
RAM Exclusive in maart in 2Venue · Kaartverkoop gestart
10 december 2015
Headliner line-up & tickets
Toffler presents Claptone
9 december 2015
Na The Level redt ook Club Supreme het niet aan de Luthersestraat in Arnhem
Afrojack live op Radio 538 tijdens exclusieve 538JingleBall preparty
8 december 2015
Nieuwe releases van vandaag
Kygo in voorjaar 2016 naar Amsterdam
Drum 'n bass-avond Major League presenteert line-up van 5 februari
7 december 2015
Timetable Xtra Large 26 december · Twee verschillende zalen, kaarten nu € 12,50 korting
Twee dagen beuken tijdens kerst op de beste hardstyle
6 december 2015
Escape presenteert een dansbare kerst en het grootste oudejaarsfeest van Amsterdam
4 december 2015
Area51: nieuw meerdaags technofestival
De Raad Van 11 met wereldrecordpoging langste polonaise
3 december 2015
Beatport brengt wereldwijd DJ's samen in de strijd tegen klimaatverandering met #ListenParis2015
Sugarfactory en Bam Boe vieren samen Oud & Nieuw
Hoelahoep · For the love of caribbean music
2 december 2015
Rechtszaak Martin Garrix en voormalig manager van de baan
Lucas & Steve organiseren Skyline Sessions-feest ten behoeve van 3FM Serious Request
Ferry Corsten reanimeert Gouryella
Nominaties IJzeren Podiumdieren bekend
Carl Cox and Friends naar Extrema Outdoor 2016
1 december 2015
Quote: 'John de Mol betrokken bij terugkoop ID&T van SFX'