Partyflock
 
Nieuws · mei 2006
Rauw - This is the big one
woensdag 31 mei 2006
Het WK zal deze dag beginnen, en voor ons dus de uitgelezen kans om een 1-2tje te plannen tussen het beste uit Nederland en België, een WK muziek klassieker van wereldformaat dus! De Amsterdamse aflevering van Rauw in juni ziet een starstudded opstelling tegemoet, en met meer dan gepaste trots presenteren we jullie dan ook de crème de la crème van de Belgische en Nederlandse electropop, discopunk en synthrock scène.
Pinkster-putsch
dinsdag 30 mei 2006
Op zondag 4 juni is het weer Pinksteren, dan wordt zoiets als de terugkeer van de heilig geest gevierd... de heilige geest? De Putsch-spirit zul je bedoelen! Op de pinkster-nacht organiseren Herr Arter en Eva Maria voor de tweede keer Pinkster-putsch in de ITW Loods op het NDSM-terrein in Amsterdam noord. Het bijzondere van deze locatie is dat het mogelijk is om lang door te gaan en dat het geluid er optimaal is doordat er geen vervelende limiters gebruikt worden.
Aanstaande zaterdag 3 juni dikke "duo-penotti-2-smaken-in-een-potti"-flavour in Off_Corso tijdens RUSH. De main smaakt naar Raw Urban Sexy House en de lounge naar RUSHTUG hiphop flows. Maarliefst 5 dj's komen draaien: In de main Jaziah, Victor Coral en Laurenzo en in de lounge The Flexican en O.Boogie, on point & rockin hard.
Naast Pinksteren zijn ook dit weekend de stripdagen weer in Haarlem. Drie dagen lang is vrijwel het gehele centrum in handen van Donald Duck, Guus Flater en vele andere helden die deze populaire kunstvorm heeft voortgebracht. Stalker zou Stalker niet zijn als ze hier niet hun steentje aan bijdragen.
Funky Friday, het feest waar gezelligheid, intimiteit en huiskamergezelligheid voorop stonden zal in de toekomst door het leven gaan als Fresh 'n funky. Op 23 juni zal het concept ook nog eens verhuizen naar een nieuwe locatie. Was het voorheen de Lexion waar het zich allemaal afspeelde, vanaf nu zal De Waakzaamheid in Koog aan de Zaan het toneel zijn voor dit goed bezochte feest.
Luilaknacht in Stalker
zondag 28 mei 2006
Club Stalker zorgt met Luilak voor vuurwerk: een 7-uurs-DJ-set van Ille Bitch & De Man Zonder Schaduw!
The future of house is back
zondag 28 mei 2006
Zaterdag 17 Juni vindt de 4e editie van de Future of House plaats. Dit evenement waar bekende (inter)nationale deejays zoals o.a. Kevin Saunderson, Jack de Marseille, ROOG, Eric de Man, Benny Rodrigues, Erick E en Brian S acte de presence gaven is inmiddels een gevestigde avond in Tilburg. De deejays worden keer op keer uitgedaagd zich van hun futuristische kant te laten zien.
Kort nieuws van de KNIP-dienst
Zondag 4 juni aanstaande komt het gratis toegankelijke dance event van Dancetour voor het derde achtereenvolgende jaar naar het centrum van Breda. Dj’s als Armin van Buuren, Dazzle, Cor Fijneman en Perry O'Neil geven die middag en begin van de avond acte de presence op het Chasséveld. Nog nooit waren er zoveel afters ingepland in Breda: zowel Avenue (techno), Q-Nation (hardtrance en jumpstyle), De Boulevard (early hardcore) als de MEZZ (met de officiële after van Dancetour) hebben een keur aan top dj’s staan.
Ravezone is back
woensdag 24 mei 2006
Voor veel feestgangers staan Ravezone 2005 in Nijmegen en Ravezone Outdoor in Culemborg nog vers in het geheugen. Voor velen was dan ook de vraag ‘Wanneer wordt er weer een Ravezone georganiseerd’? Na ruim een jaar afwezigheid van dit evenement is het X-Factor Events weer gelukt om een nieuwe datum te prikken voor dit feest.Op vrijdag 22 september zal de The Power Zone om worden getoverd tot een ware Ravezone.
Zaterdag aanstaande is het eindelijk weer zover, in de toplocatie Go Planet Expo Hall in Enschede gaan om 21.00 uur de deuren open voor een nieuwe editie van Oldschool Madness. Deze keer zal het anders zijn dan de laatste keer. Voor de editie van aanstaande zaterdag is gekozen voor een battle tussen dj's uit Italië en Holland. Ieder uur zullen dj's uit deze twee Hardcorelanden elkaar bestoken met bikkelharde beats en messcherpe trickzz en skilzz.
Wat een verschil met Emporium van vorig jaar: in plaats van het heerlijke zonnetje en de badtaferelen van toen, viel het festival afgelopen zaterdag in het water. Tegen deze hoeveelheid regen viel niet op te werken, maar het was toch een geweldig feest! Al had de organisatie sommige zaken wel beter moeten regelen. Maar om te beginnen wil The Matrixx iedereen die er zaterdag toch nog een lekker feest van heeft gemaakt, hartstikke bedanken voor het geweldige feestgevoel.
Geen reden tot verveling de komende zaterdagen, want The The Bridge brengt je weer knallende avonden om je zaterdag compleet te maken.
Over een kleine twee weken zal Stadion Galgenwaard weer op haar grondvesten gaan trillen als Club O’Daniels-The oldschool edition 2006 voor de tweede maal dit jaar plaatsvindt! De eerste editie had een geweldig verloop en een fantastische sfeer. Dit zal deze editie minimaal geëvenaard worden. Daarnaast heeft het management van O'Daniels nog grootser uitgepakt om er een nog vetter feest van te maken!
5 years Rush
dinsdag 23 mei 2006
Vrijdag 26 mei wordt de historische dag gevierd dat Rush – Holland’s no #1. house nite – 5 jaar bestaat. Raw Urban Sexy House. Begonnen als wekelijkse Amsterdamse donderdagavond in Escape en inmiddels uitgegroeid tot dé nationale house-nite van Nederland met (maandelijkse) edities in Amsterdam, Den haag, Eindhoven, Rotterdam, Leeuwarden en binnenkort ook in Utrecht!
Het onbekende is het ongekende, daar in tegen het spannende en uitdagende. Samengaand met het bekende en verwachtte zal het onverwachtse je ook treffen. Het vernieuwende zorgt voor spanning, spanning zorgt voor het intensieve en het intensieve ontaard in een extase. Ervaar deze extase en het daarbij komende proces. Wees erbij, escape from reality into infinty.
Underground Beats 7 jaar
maandag 22 mei 2006
Op 10 juni 2006 bestaat Underground beats al weer meer dan 7 jaar. Wat ooit begon als eenmalig feestje van de alphenaren Stephan de Wit, Vincent de Wit en Wout Snel aka Wrong Wood is nu uitgegroeid tot een twee maandelijks techno event.
Nog maar iets meer dan een week en dan gaat het gebeuren. Bovenkarspel beleefd dan op zaterdag 3 juni de primeur: het eerste dance-festival van de kop van Noord-Holland. De kaartverkoop loopt goed, bij vele mensen begint het dans-virus al te kriebelen en dan nu maar wachten op het mooie weer, want dat maakt een dergelijk festival toch wel het aller mooiste wat je kan wensen. Het Obsession Outdoor festival barst los om 14:00 uur en duurt tot 01:00 uur.
Onlangs kruisten de wegen van de families van Namasté en Trance Mafia elkaar. Een nieuw zaadje is gepland en het begin van een veelbelovende connectie van familie culturen staat te gebeuren. Een spirituele verbintenis, als een enorme, on-bevaren oceaan, een on-ontdekt continent. Een wereld vol ritmes en melodieen, wachtend om vrijgelaten en naar een groot nieuw gemeengoed geleid te worden. De enige manier om te ontdekken waar deze kruisbestuiving toe zal leiden, is door grenzen te doorbreken.
City Sounds Berlin in 013
zaterdag 20 mei 2006
De Trans Europe Express rijdt weer! Je mag ook via de autobahn reizen, of God weet hoe, als je maar naar het Berlijn van 2006 komt. En dat Berlijn ligt in hartje Tilburg. In 013 wel te verstaan.
Op zaterdag 5 augustus zal de HappydayZZ in Culemborg volledig in het teken staan van Hardcore. Tijdens een 14 uur durend Herrieval komen alle stijlen binnen de Hardcore langs bij Mayhem maakt Pokkeherrie - The Indoor and outdoor festival. Zorg dat je je vakantie goed inplant want dit wil je niet missen.
Op 10 september 2005 werd de eerste editie van Timeless beats in de Gloppe te Leeuwarden geïntroduceerd. Deze avond keert na een succesvolle eerste editie terug op vrijdag 26 mei 2006, wederom in [location=De Gloppe] te Leeuwarden.
Na spoedberaad op Gelazer!-headquarters, meerdere telefoontjes met o.a. gemeente Bloemendaal en de Nationale Garde en hartverwarmende smsjes van bijvoorbeeld Minister-president Balkenende en Ayaan Hirsi Ali (“Gelazer!, ik kan wel wat afleiding gebruiken.
Tegenwoordig heeft elke stad/dorp wel zijn eigen feest. De populariteit van dit soort feesten stijgt steeds meer. Dit kan verschillende redenen hebben. Een daarvan is dat deze feesten steeds professioneler worden opgezet en men niet lang hoeft te reizen om zijn/haar favoriete muziekstijl te horen. Daarnaast speelt het financiële aspect daar ook een belangrijke rol in. De entreeprijs bij de grote feesten elders in het land zijn vaak erg hoog en niet iedereen heeft het geld ervoor of er voor over om die feesten te bezoeken. Daarnaast staan de kleinere regionale feesten bekend om de gezelligheid en de kwaliteit van de artiesten.
April 2004, de 23ste om exact te zijn. Met enige schroom traden enkele honderden mensen aan bij P60 in Amstelveen om de allereerste Club r_AW te beleven. Wat volgde was een avond vol frisse muziek. Van harde techno tot aan rauwe hardcore met een divers en enthousiast publiek wat een bijna unieke sfeer creëerde. Zo volgde er nog acht edties, allen met een eigen draai aan het concept maar altijd onmiskenbaar r_AW. Ruim twee jaar na het debuut is het tijd voor een jubileum; zaterdag 10 juni is de tiende editie van Club r_AW een feit!
Na een succesvolle eerste editie, eerder dit jaar, is het nu tijd voor de tweede van Oldschool Friday. Het wordt wederom een beukende reis terug in de tijd. De organisatie neemt je terug naar het tijdperk van Parkzicht, 7 Gates to Hell, Cyberzone en de Energiehal.
Zaterdag 17 Juni zal Intuition weer hun ‘United in trance’ concept neerzetten in de AStA. De afgelopen jaren hebben de feesten van Intuition Recordings zich ontwikkeld als de events bij uitstek voor de trance en progressive trance liefhebbers van Nederland en omliggende landen. De samenhorende sfeer, het enthousiaste energieke publiek, de goede lokaties en sterke lineups en lasershows staan altijd garant voor een knallend feest. De feesten worden ook niet voor niets door een grote groep buitenlandse Trance liefhebbers bezocht!
Hemelvaartsdag is in het oosten van het land een belangrijke feestdag, jong en oud stapt s’ochtends op de fiets en rijd de hele dag rond in Twente. De wat oudere mensen rijden gezellig hun rondrit door de natuur en genieten volop van de vogeltjes in het bos en de koeien in de wei en uiteraard van de meegebrachte boterham met koffie, echt een dag om van te genieten dus. De jeugd pakt het beter aan die dag, s’ochtends op de fiets met een kratje bier onder de snelbinders en rijden maar, de persoon die als eerste dronken van de fiets valt is de held van de dag
Op zaterdag 3 juni aanstaande organiseert FCA-Music, in samenwerking met Hagen Events, voor de derde keer alweer het Free Your Mind Festival op de Arnhemse Stadsblokken, langs de Rijn.
De geruchten zongen al een beetje rond, en nu is het dan ook echt officieel. De samenwerking tussen Bass System Events en Defenz Dance Events is een feit. Beide trekken één van hun topconcepten van stal voor deze mooie samensmelting. Het is tijd voor de eerste editie van Hardcore Revival vs Bad Meanings!
De lekkerste (tech)trance hoor je vanaf zaterdag 3 juni in Outland Rotterdam. Dan presenteren namelijk niemand minder dan Bas & Ram hun nieuwe clubavond: Trancesetterz. Een exclusief feest dat Nederlands meest high-tech club een paar keer per jaar in een trance-oase zal veranderen en dat je als echte tranceliefhebber natuurlijk niet mag missen!
Op zaterdag 27 mei presenteert The Concern de vierde editie van B.e.a.t.t., in poppodium de Gloppe in Leeuwarden. Eindelijk op een zaterdag zullen sommigen wel denken, want de techno avonden in Leeuwarden zijn tot nu toe nog steeds een schaarste en de vrijdag komt helaas voor velen nog steeds niet altijd even goed uit. Toch werd B.e.a.t.t. in zowel de Rock It als de Gloppe in eerste instantie goed bezocht. B.e.a.t.t. wist in navolging van andere voorgangers zelfs de nodige primeurs in huis te halen.
Zaterdag 27 mei, Loveboat classic edition – Baroque & Roll op de Ameland achter Amsterdam Centraal Station. Twee decks, met houseklappers van toen en nu door onder andere Eric de Man en The Funky Bastard.
De zomer staat weer voor de deur en dat staat natuurlijk gelijk aan maar 1 ding: Armada = Ibiza!! Dat betekent dat Armada ook dit jaar weer vanaf 11 Juli iedere dinsdag in de Amnesia (Ibiza) samen met resident DJ Armin van Buuren aanwezig zal zijn met haar eigen “Armada Night”. Om je alvast een echt Ibiza zomer gevoel te bezorgen organiseert Armada Music op zondag 4 Juni 2006 “The Official Kick-off party” in de Melkweg te Amsterdam.
Eindelijk is de lente aangebroken. De temperaturen lopen hoog op en de lentekriebels vliegen alle kanten op. Ook in de Kingdom the Venue, thuisbasis van Xtra Large, slaat het lentegevoel om zich heen. Tijdens deze lente trakteert Kingdom the Venue haar bezoekers op een heel gevarieerd feestpakket met voor ieder wat wils. Eigenlijk is er niet één ‘normale’ Xtra Large avond dit voorjaar! Het feestgevoel staat voorop en daar is reden genoeg voor!
Zaterdag 20 mei staat club Poema RAW voor de tweede keer in korte tijd een Italiaanse invasie te wachten. Na Marco Carola is het nu aan maatje Danilo Vigorito om de decks van de Utrechtse technoclub maar liefst VIJF uur lang te bemannen. Werkelijk overal waar Vigorito gaat of staat draait hij de pannen van het dak, en dus is deze Italiaanse kanjer absoluut Poema RAW waardig materiaal! Funk, met de F van Figorito!
Uit de grote toverhoed van Twisted 3Some komt nu weer een nieuw concept gerold. Voor de eerste editie op zaterdag 20 mei hebben ze gekozen voor de thuisbasis in Utrecht, Club Monza. In de nabije toekomst zal Twisted 3Some zich verder specifiek gaan focussen op vaste concepten per locatie, verschillend van andere concepten op andere locaties.
Free Festival
dinsdag 9 mei 2006
Zondag 30 juli 2006 vindt alweer de zevende editie van het Free Festival op het Atlantisstrand in Almere plaats. Wat ooit begon als een spontaan klein gratis feestje vanuit een vrachtwagen, is in de afgelopen zeven jaar uitgegroeid tot een volwaardig dance festival waar grote namen achter de draaitafels plaatsnemen en bezoekers vanuit heel Nederland op afstromen.
The chaos theory maakt zich op voor alweer de vierde editie. Het hardste technofeest van Nederland staat tijdens deze Phase 4.0 helemaal in het teken van de 21e verjaardag van resident Spark Taberner, een van de beste hardtechno DJ's van Nederland. Spark heeft zijn vrienden uit z'n Europese hardtechno netwerk weten te strikken om deze bijzondere nacht met hem in Rotterdam te vieren.
Round Bass gaat los
maandag 8 mei 2006
Op 20 mei as. organiseert RBO alweer voor de zesde keer het hardhouse/hardtrance feest Round Bass in Club Hifi te Leiden.
Poppodium Tagrijn te Hilversum wordt eind mei met de grond gelijk gemaakt. Goeie reden om het met Lady Dana op 13 mei voortijdig te gaan proberen.
Op kerstmiddag 2005 startte stichting "Make A Move" (ook wel bekend van de Hemelrave 2006 feesten) een gloednieuw concept in Metropool in Hengelo. De achterliggende gedachte?; gezelligheid als leidraad gecombineerd met de lekkerste house beats in een intieme sfeer.
Kort nieuws van de KNIP-dienst
Je kan natuurlijk op Pinksterzondag (4 juni) ’s avonds bij je schoonouders op de bank gaan zitten. Gezellig, met een glaasje ranja erbij. Maar je kan óók naar de Pussy Lounge Double D edition in de Rotterdamse high-tech club Outland! Met onder meer kronkelende gogodansers, de lekkerste beukende dancestylen én bloedmooie vrouwen die al worstelend in een modderbad de strijd met elkaar aangaan....
Cursus techno in Zoetermeer
woensdag 3 mei 2006
Zaterdag 6 mei wordt er ‘technoles’ gegeven tijdens A.S.S. in de twee zalen van deBoerderij te Zoetermeer. Leraren Bart Skils, Heiko Laux zullen dit doen in de main area en de onderwijzers van Phonocult zullen je het vak ‘techno’ eens even bijspijkeren in de door hun gehoste tweede area. Om 23 uur zullen de eerste platen op de draaitafels gelegd worden. A.S.S. zal er zorg voor dragen dat iedere bezoeker met een stuk meer muzikale wijsheid het pand zal verlaten.
Op de dag voor Hemelvaart keert Discotheque terug met een hemelse line-up! Woensdag 24 mei zullen alle zalen gevuld zijn met de crème de la crème van de Nederlandse dj top, aangevuld met een buitenlandse dj van bijna mythische proporties. Bovendien is er voorafgaand aan het spectaculaire feest een overheerlijk “Discotheque dîner” in Restaurant Rotterdam.
Absolutely Stereo
dinsdag 2 mei 2006
De lente is definitief aangebroken! De dagen zijn weer lang en het zonnetje laat zich regelmatig zien en voelen. Zien en voelen zijn twee woorden die ook zeker op Absolutely Stereo van toepassing zijn! Met een grote dosis visuals en overheerlijke sounds laat Absolutely Stereoje maandelijks zien en voelen hoe een knalavond moet zijn.
Legalize streetrave
dinsdag 2 mei 2006
Feest –en serieuze zaken tegelijk! Niet iedereen beseft, of denkt er gewoon (liever niet) over na, dat Legalize streetrave! eigenlijk een zeer serieuze zaak is. Legalize streetrave! is het jaarlijkse protest tegen de ‘war on drugs’ met de nadruk op legalisering van cannabis. Zoals ieder jaar is de Legalize streetrave! demonstratie een bijzonder protest-evenement waarbij soundsystems met uiteenlopende muziekstromingen in een parade door Amsterdam rijden en hun ‘stem’ laten horen in de vorm van muziek. Knallende, beukende, opzwepende, lekkere muziek. Van Reggae op de ene kar tot Techno op de volgende. Een kleurrijke aanschouwing voor iedereen, een hoogtepunt in het jaar voor zowel Dance als Canabis scene en muzikaal gezien voor iedere wat wils.
Hij wordt door de internationale dj-elite de beste van allemaal genoemd! Berucht om zijn onaards goede marathonsets waarin uiteenlopende dancestijlen tot één bezwerend geheel worden gesmeed. Na vele jaren van afwezigheid in Nederland is het een unicum dat de dj-ende wereldreiziger een tussenstop zal maken in Spaarnwoude om zijn ongeëvenaarde draaikunsten te vertonen.
Vlak voordat men weer kan gaan genieten van de verschillende zomerfestivals zal op 23 Juni de zomer van 2006 ingeluid worden met 't gezellige Oldskoolfeest. De Poema RAW zal omgetoverd worden tot een zomers tafereel en om deze zwoele zomernacht goed door te komen zullen er ijsjes aanwezig zijn om voor de nodige verkoeling te zorgen.
31 mei 2006
Rauw - This is the big one
30 mei 2006
Pinkster-putsch
It's Rush... of course it is!
Steve Kotey komt tijdens de Stripdagen van Haarlem naar Club Stalker
29 mei 2006
Funky Friday wordt Fresh 'n Funky
28 mei 2006
Luilaknacht in Stalker
The future of house is back
26 mei 2006
Kort nieuws van de KNIP-dienst
25 mei 2006
Volop groove en house in Kerkplein
24 mei 2006
Ravezone is back
Oldschool Madness; twee mistery guests en timetable
23 mei 2006
Een verregend, maar toch mooi Emporium
The night XXL en Italian Hardstyle in The Bridge
Club O’Daniels-The oldschool edition 2006
5 years Rush
22 mei 2006
Escape from reality enter the infinity
Underground Beats 7 jaar
Obsession outdoor festival: het is bijna zover
21 mei 2006
Trance Mafia & Namasté – The Syndicate of Killer Sounds
20 mei 2006
City Sounds Berlin in 013
19 mei 2006
Mayhem maakt Pokkeherrie Indoor en Outdoor Hardcore festival
Timeless beats in de De Gloppe
18 mei 2006
Zon, zee, strand en spontaan Gelazer
17 mei 2006
Eindelijk een hardcore feest in Vriezenveen
Slingers en ballonnen; Club r_AW nummer 10
Oldschool Friday, reunion of the past
16 mei 2006
Intuition presents United In Trance in de AStA
Gratis After-Dauwtrap party in Hengelo op 25 mei
15 mei 2006
Officiële Afterparty Free Your Mind Festival
Hardcore Revival vs Bad Meanings
Bas & Ram presents TranceSetterZ
13 mei 2006
B.E.A.T.T. - Bringing Extra Attention To Techno
12 mei 2006
Loveboat classic edition - Baroque & roll
11 mei 2006
Amnesia Summer 2006 Kick-off Party
Abnormaal: de Lente Feestmaanden in de Kingdom Venue!
10 mei 2006
Little Italy - Danilo Vigorito special 5 hour set
Twisted Arthouse - where house meets art
9 mei 2006
Free Festival
8 mei 2006
The Chaos Theory viert dubbel feest
Round Bass gaat los
Dana op Heartbeat in Hilversum
6 mei 2006
Borrel & beats presents beach beats
5 mei 2006
Kort nieuws van de KNIP-dienst
3 mei 2006
Pussy Lounge Double D edition in Outland
Cursus techno in Zoetermeer
2 mei 2006
Discotheque in de Cruise Terminal Rotterdam
Absolutely Stereo
Legalize streetrave
Dance Valley The Weekender: Spectaculaire toevoeging aan line up
1 mei 2006
't gezellige Oldskoolfeest- de Zomereditie